Je to ten pravý? Už mě tolik nepřitahuje

Ahoj,mám takové zamotané téma.Třeba jste některá z Vás řešila stejnej problém v minulosti a tak mi můžete poradit.Na podzim s přítelem plánujeme zásnuby.Jsme spolu 3,5 roku, bydlíme 2,5 roku.Možná se teď zrovna nacházíme v tom období kdy opadává ta počáteční vlna zamilování, nevím.Všímám si až moc nepodstatných věcí v poslední době- že přítelovi roste bříško, malinko ubyly vlasy od našeho seznámení a připadá mi ta naše láska v poslední době moc všední..Pořád ho miluju, co se týká povahy, nemá anijednu větší chybičku, rozumíme si.I naše rodiny si skvěle padly do oka.Myslíte si že se může stát že takové to jiskření a přitažlivost vyprchá dá se říct ze dne na den?Moc děkuji za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
ciky myslím, že to co popisuješ je běžné ve většině vztahů...Prostě opadne ta zamilovanost a nastoupí o to krásnější láska, která ti sice otevře oči, ale ty i přes to, že už přítele nevidíš ideálně, s ním zůstaneš.Podle mě je to mnohem lepší předpoklad pro manželství než slepá zamilovanost a víra, že takto to vydrží do koce života ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem s přítelem čtyři roky a ač je to asi zvláštní, mám pořád pocit, že ho miluju stejně jako na začátku, spíš ještě trochu víc.. Neuvědomuju si ale, že by se změnili mé pocity k němu, že zamilovanost vyprchala a nastoupila láska, jak píše consti. Pořád mám pocit, že jsem zamilovaná, i když je to už racionálnější - bydlíme spolu 3 roky, takže se ten vztah musí trochu změnit. Ale zdá se mi pořád tak skvělý jako na začátku..
Odpovědět
consti, děkuju za povzbudivou radu, jenže ve mě se to teď všechno pere.Mám ze sebe pár dní pocit že jsem hrozně povrchní.Ty vzhledový věci mi začínají vadit čím dál víc.Od začátku vztahu mívám takový období,jedno kdy jsem strašně zamilovaná, přítel se mi šíleně líbí, pak ale přijde další období, přijde mi že mu nic nesluší, že že začíná ,,fotrovatět,, :-N A taky na na beremese jsou holky pořád na růžovým obláčku, přítel je ideální, tak nevím jestli to takhle na houpačce jako já nemá ještě někdo jiný.bavíme se o přitažlivosti..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak v tom i ciky neporadím, můj přítel je kulturista, který o sebe dbá, takže já mám spíš ten problém, že se líbí hodně holkám a žárlím na něj, takže mně připadá stále velmi přitažlivý.. Ale takové podobné pocity jsem prožívala u bývalého a časem šel ten vztah do háje, ale tím nechci říct, že to tak musí být i u tebe.. Dej na své pocity. Jedině tvoje srdíčko ti může říct, jestli on je ten pravý..
Odpovědět
Profilova fotka
ciky najdi si téma nejsem blázniv zamiklovaná, ale budu se vdávat. Měla jsem tady z beremese taky pocit, že většina holek pluje na obláčku. tak mrkni do toho tématu a třeba ti to pomůže ;-) ...
Odpovědět
marinka, poslední dobo mám pocit že se nám to může zhroutit.Můj problém je v tom, že povahově lepšího kluka povahově nenajdu, je mi s ním strašně krásně, je citlivej, dokonce se mnou chodí i na pro někoho úmorný ženský nákupy oblečení a dobrovolně :-N ale to jiskření mezi náma se někam ztrácí.Ale nemůžu couvnout v tom vztahu, máme půjčku na bydlení, spoustu plánů z našich rodin se staly přítelé..Nedokážu si představit žít bez něj, ale zároveň se nechci vdát a pak zjistit že náš vztah je na bázi přátelství(z mé strany).
Odpovědět
ciky, ale to ze je mezi vami spis pratelstiv nez laska muzes zjistit i po x letech...Ja nevimjak ti poradit, snad jen, se jeste nevdavat,pokud si nejsi 100% jista...zkousela si to resit primo s partnerem?
Odpovědět
Profilova fotka
ciky, já si myslím, že to co prožíváš teď ty, se objeví v každém (lépeřečeno skoro každém) vztahu. Nebo alepoň já tě plně chápu, mám za sebou něco podobného. Vyvrcholilo to až v obrovskou krizi, která nám ale hrozně pomohla a nastartovala novou etapu našeho vztahu a teď je to mezi ámi super, něco v co už jsem vlastně ani nedoufala a říct mi někdo před půl rokem, že se budu v září vdávat, vysměju se mu ;-) A teď jsem hrozně šťastná a s přítelem ze všech stran posloucháme, jak je na nás teď ta spokojenost strašně moc vidět. Jediné co na tohle je, je čas. Uvidíš co se z toho vyklube, buď časem dospěješ k tomu, že to vlastně vůbec není to, co si v životě přeješ nebo krize pomine stejně jako u nás a pak si budeš jistá, že je to ten, se kterým chceš strávit zytek života :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ciky, taky souhlasím s tím, že by bylo lepší počkat.. Měla by sis být jistná, že je to ten pravý a nebát se už před svatbou. Holky mají pravdu, že každý vztah si projde nějakou krizí, ta vaše se monžá teď blíží, tak tomu nech trochu volný průběh a uvidíš, jestli to váš vztah posílí, jako u rozárky, nebo jestli zvolíš odchod, tak jako tomu bylo u mě v mém minulém vztahu..Chce to všechno čas..
Odpovědět
ahojky, děkuju za názory.Hlavně Rozárce.Včera jsme měli zase nádherný odpoledne.Šli jsme na procházku a přítel mě objímal, říkal že mě strašně miluje a podobně.Jakoby vycítil že poslední dobou něco řeším.Bylo to až dojemný..Strašně jsem se styděla že tady píšu o našem vztahu takový věci.Ale jak říkám, je to se mnou jako na houpačce..Včera byl tak milej že bych ho za nic na světě nevyměnila.Asi je to tím že teď spravujeme baráček, nemáme čas si moc povídat, jsou s tím starostia tak jsem začala v tom stresu pochybovat.A jak jsem rozebírala ten jeho vzhled..lidi co ho poznali říkají že je to fešák, to není tím že by o se sebe nedbal jak říkala Marinka..Seznámili jsme se totiž naslepo, nebyl to až tak můj typ, ale dostal mě svým charismatem a chováním..ˇAle líbil se mi, ujen to nebylo tak jak když se s někým seznámíte, znáte se nějakou dobu, okukujete se a pak spolu začnete chodit.Zkrátka rande naslepo Vás hodí do vody :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ciky, já myslím že to zase přejde - člověk si uvědomí, co je pro něj u druhého nejdůležitější. Za 50 let (pokud se dožijem) budeme naše krása notně na ústupu :-D je to přece nádhera, že jste měli štěstí a potkali jste člověka se kterým si rozumíte a budete rozumět i za těch 50 let, i když nebudete fešáci ;-)
Odpovědět
ciky, promiň, ale trochu mě zaráží, že řeším přítelovo vzhled. To bys raději měla nějakýho hloupýho manekýna, který by honil ženský? :-( To bys přece nechtěla!!!!¨ Já jsem nikdy nezačala chodit s nikým jen proto, že se mi ten kluk líbil. A můj budoucí manžel není zrovna "playboy". Je trošku silnější (malilinko - spíš mohutný), má málo vlasů a trošku křivé zoubky. Nikdy jsem ho neviděla těma růžovýma brýlema, že bych si řekla, jéžiš, to je krásnej chlap. Znám ho už 7 let a chodíme spolu 2 roky. Ale od té doby, co jsem se do něj zamilovala (kvůli jeho optimismu, povaze, apod) je to pro mě ten jen nejkrásnější chlap na světě! Nevím, jestli jsem tu dobře vyjádřila svoje pocity. Ale nikdy bych ho nevyměnila za svalnatého tmavovlasého fešáka. ;-) Ti jsou často jen na koukání... Víš co se říká: Ne ten milý kdo krásný, ale ten krásný kdo milý. ;-) Podle mě na vzhledu tolik nezáleží. Záleží na tom, že si ti dva rozumí. A jak píše papaya - za 50 let bude mít ještě větší bříško, ještě míň vlasů... ani ty nebudeš taková jaká jsi dneska. ;-) Důležitá je harmonie, porozumění, tolerance... z toho je mnohem pevnější vztah než z krásy.
Odpovědět
Článek se načítá
Ahojky, holky mají pravdu, jednou jsi dole a jednou nahoře. Pokud si nejsi jistá, tak zásnuby odložte, ty se můžou odehrát kdykoliv. Já jsem s přítelem už 11. rok a taky je to chvíli tak a chvíli jinak, není to tak, ale podvědomě vím, že mě miluje a já jeho apatříme k sobě. Několikrát se mi stalo, že jsem se do něj jakoby znova zamilovala. Myslím si, že to přejde a musíš počítat s tím, že to téměř u nikoho není stejné po delší době jako na začátku, ale i takovou trochu krizí se ten vztah může i více upevnit. Držím palečky, zkuste si o tom promluvit i spolu o tom co tě trápí,, to taky může pomoci. :-) ;-)
Odpovědět
ne každý den je růžový, já mám přítele o 13 let staršího, takže už mu pupík taky pučí, ale když se podívám na věkově stejně starého "fešáka" jako jsem já, který má na břiše kostičky, ale ty kostky má i v hlavě... :-D navíc mě u přítele přitahuje takový ten pocit otevřené náruče, do které se mohu schovat a nikdo na mě nemůže a je mi jedno jak přítel vypadá. Je to fešák i dnes ve svých 37 letech ale protože s ním žiju tak vidím takové ty nedokonalosti, jako pučící bříško, vějířky vrásek kolem očí, první šedivé vlásky, ale důležité je, že vidím ty oči plné lásky, které jsou schopny snést mi modré z nebe, když o to požádám. Proto ho miluju i dnes po 3,5 letech a taky proto si ho budu brát. Ciky, někdy holt převáží špatné pocity, ale jak píšeš, přítel tě evidentně miluje a výměna za krásnější typ není potřeba, protože i tomu pěknému typu jednoho dne začnou šedivět vlasy a růst bříško, tomu se z 95% nedá zabránit:-))) (těch 5% jsou podle mě takoví ti staří mládenci ve stylu K. Gotta:-))
Odpovědět
Holky, já svýho přítele miluju, proto jaký je a ne proto jak vypadá, budu s ním, i kdyby mu vypadaly všechny zuby a vlasy ;-) . Jsem s ním skoro 4 roky, takže růžový brýle už nehrozí. Spíš mě občas štve nějákýma činama a řečma než vzhledově :-( .
Odpovědět
len.tilka a všechny ostatní..Moc vám děkuju že jste mi otevřely oči.Můj bývalej byl totiž krásnej chlap, všichni se za ním otáčeli, dělalo mi to hrozně dobře.Ale už od začátku jsem cítila že něco mezi náma nehraje, že si naopak nerozumíme.Vydrželo nám to jen 4 ,měsíce :-) Jen s ,,krásou,, se prostě nedá prostě dlouho vydržet.Jasně že ani já nebudu za pár let žádná kráska, stačí 2 děti a už bude pneumatika kolem pasu :-) Ale mnohem krásnější je mít ty děti než se starat jak budu vypadat.A tak je to asi i s tím vztahem.Je krásný co tady píšete o svých drahých polovičkách, než jsem přišla ny tyto stránky ani bych nevěřila že je kolem mě tolik šťastných lidí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem s tím svým 3 roky, bydlíme spolu v podnájmu 3 měsíce a hned po stěhování jsme začali mluvit vážněji o svatbě .... bude příští rok ... vždyť láska přece jenom není o zamilovanosti, o tom, že se pořád pusinkujeme, chodíme za ruce a tak .... láska je i o tom, že si bez toho druhého nedokážeš představit další život a i když roste bříško a padají vlasy, občas se hádáte a všímáte si chyb na tom druhém .... pro mě je důležité, že si mám večer vedle koho lehnout, mohu se svěřit s problémem, opřít hlavu o rameno, pro koho s láskou uvařit večeři ..... zasmát se i poplakat. ;-)
Odpovědět
ciky-jestli teď opravujete bydlení a jste hodně zaměstaní, tak je to pochopitelné...taky to mívám podobně a dodatečně si vždy uvědomím, že to bylo v období, kdy jsme na sebe měli málo času...pak stačí jeden večer, kdy je volněji a můžem se jedem druhému věnovat a vše je zase v pořádku....já třeba trochu cítila odcizení v posledním půl roce a časem jsem si uvědomila, že je to částečně i tím, že jsme hodně zaměstnaní a vidíme se prakticky až když si jdem lehnout - jenže zatím co dřív jsme usínali v náručí, tak teď máme dvě štěňata a ty se vždycky nasáčkuju mezi nás....takže to odcizení bylo i ze ztráty kontaktu....
Odpovědět
mische, to budeme mít za ,,chvíli,, možná podobné starosti, my jsme měli v plánu, máme, zatím, se brát v květnu 2007 :-)
Odpovědět
macik, včera si mezi nás lehl náš kocour :-) dost dobře to znám.tak dlouho jsem ho ale štípala do zadečku(toho kocoura) až odešel :-D A přítel byl jenom můj :-D
Odpovědět
ciky, děkuju... budu se červenat. Jsem ráda, že jsem dobře poradila. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ciky: někdy mám taky pocit, že bych se vším nejraději sekla, že to není tak jak bych chtěla ... ale pak se třeba na druhý den zamyslím a stejně vím, že bych neměnila ... je to o tom co cítíš a vo to jde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já taky někdy prožívám něco, co mě trochu zneklidňuje. Já bych třeba hrozně ráda jela s přítelem lyžovat na hory, ale on lyžovat za žádnou cenu nechce, ráda bych se po práci, když přijdu domu s přítelem vydala na malou procházku, ale on nechce, byla bych raději, kdyby některé věci dělal jinak, než je dělá. Taky vidím, že má zárodek pivního bříška a má ho mít po kom. Jeho děda i táta mají tělo štíhlé, ale břicho mají oba větší než moje těhotná skorošvagrová, která za tři týdny bude rodit. Ale miluju ho i tak a i on mi toleruje spoustu nedokonalostí na mém těle. Léta jsem si držela svou váhu 58 kg ( měřím 178 cm), takže v podstatě míry miss. Od ledna spolu bydlíme a já přibrala 4-5 kg, protože je mi s ním dobře a mám práci bez stresu, což jsem při studiích na VŠ rozhodně neměla. Sama sobě se teď někdy hnusím ( narostl mi zadek a trochu stehna) a jsem ráda, že mě můj přítel bere takovou jaká jsem. Oba si tolerujeme ty malé nedokonalosti, které máme už teď před svatbou. Naopak. On říká, že je rád, že mě má konečně za co chytnout ( myslí tím zadek) a já po něm taky denně toužím, i když vím, že taky není dokonalý. Po více jak 4 letech vztahu si připadám jako nově zamilovaná a pořád ho chci objímat, líbat a on už je z toho pomalu nešťastný a říká, že bych pomalu měla jít za odborníkem, protože prý není normální, abych po něm takto toužila i po 4 letech vztahu. Já si ale nemohu pomoc. Právě jeho pomalu se rýsující bříško mi připadá sexy. Jsem ráda, že už před svatbou vím, že spolu nejsme kvůli vzhledu a i když se v budoucnu naše zevnějšky budou měnit, na našem vztahu to nic nezmění. Zkuste se do těch partnerových nedokonalostí zamilovat a uvědomit si, že nikdo opravdu nikdo není dokonalý, ani ten, kdo tak navenek vypadá.
Odpovědět
Profilova fotka
ciky, já jsem to nemyslela na tebe, že by tvůj přítel o sebe nedbal, ale obecně.. :-) Jak píšou holky, i z nedostatků na kráse se dají udělat velké přednosti. Vztah není o vzhledu, to by bylo příliš málo, ale osobně si myslím, že se ti ten druhý musí líbit, že tam musí být "chemie"¨.. Ale to neznamená, že ten druhý musí být playboy, protože když toho druhého miluješ, tak tě může přitahovat i když by třeba ostatní holky o něm neřekli, že je hezký. Myslím, že je pravda, když se říká, že každý je pro někoho nejkrásnější na světě - pro toho, kdo ho miluje!!
Odpovědět
Profilova fotka
Kočky jen napíšu, co jsem se dnes dočetla v jednom časopise. Je to od Plzáka, ale myslím, že je to pravdivé:"Manželská láska znamená, že se mi po tom druhém stýská,mám soucit s jeho bolestí a starost, aby se mu něco nestalo." ;-)
Odpovědět
consti - to je hezký ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
consti: Je to tak..
Odpovědět
Profilova fotka
Holky taky se mi to moc líbilo a myslím, že to fakt vystihuje podstatu manželství a vztahu jako takového. Ostatně je to sice drastická rada, ale pokud si nebudete jisté tím, jestli přítele milujete, tak vás to, že se vašemu milovanému může něco stát donutí zjistit, že ho milujete moc. Já svého přítele miluji, ale to víte jsme spolu 5 let ;-) a nedávno jsem při jedněch závodech na kolech o něj měla hrozný strach(volala se záchranka, některý z cyklistů se vysekal tak, že mu museli vytahovat jazyk atd.) a přítel pořád nikde. No těch 10 minut strachu bych nepřála nikomu, ale v tu chvíli se mi v hlavě promítl život bez něj a hned jsem věděla, že chci strávit po jeho boku celý život ;-)
Odpovědět
Jo jo . . . strach znám dobře. Mám ho pokaždé, když můj přítel sedá na mašinu . . . :-S . . .
Odpovědět
consti, ten příspěvek od Plzáka mě taky zaujal.I když se mi všeobecně jeho názory nelíbí, tenhle mi přijde trefný.Tak to prožívám manželskou lásku za svobodna :-D Strach o něj mám, jezdí v autě jak šílenec a denně dojíždí do práce..Soucit s ním mám, když se mu něco nepovede co si moc přál, tak bych bulila, jak je smutnej a stýská se mi každý pondělí když sedím v práci po víkendu kterej jsme byli celej spolu...Něco na tom je :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?