Jaký je váš názor na menstruační kalíšek

Profilova fotka
www.kalisek.cz, www.menstruacnikalisek.cz, případně poradí google. Vím o několika málo holkách, které to používají a jsou nadšené (třeba se objeví i tady). Jaký je váš názor? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Eli - hoj ;-) Vím,že kočky na koníkovi si to hooodně chválí,ale mě se to pořád jaksi příčí :-N Jsem zvědavá co holky tady na tohle téma :-)
Odpovědět
...V kalíšku se pak shromažďuje odtékající krev. Kalíšek díky silikonu pevně přilne k poševní stěně, takže žádnou krev nepropustí. Dokáže pojmout až 30 ml tekutiny, a to je asi třetina celkového množství za celý menstruační cyklus... http://ona.idnes.cz/menstruujte-bez-v... Asi jsem pruderni, ale ... velebnosti, jdu blejt... :-D Uz vidim, jak si toto budu vymyvat na fakulte nebo v praci na zachode :-x
Odpovědět
Profilova fotka
terak - :-D
Odpovědět
tak jo, diky za odpoved =o) Pokud nemáte po ruce umyvadlo (např. na veřejných záchodech), mějte sebou petlahev s vodou. Stejně byste ji měla mít kvůli pitnému režimu. Tak si hlavně v době používání kalíšku nekupte slazenou minerálku... Bych mela asi problem, ja piju takovy ty s bylinkama :-D Predstav si ze si to blbe zavedes, ohnes se a ... pong je venku :-D :-p No nic, asi je to klasicka reakce vsech, kdo o tom nikdy neslyseli, tak to berte s rezervou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem četla tu diskuzi na Koníkovi a docela mě to láká vyzkoušet, mám to málo, takže si myslím, že by to pro mě bylo vhodné. Holky si to tam dost chválí. Na doma (stejně sedím převážně doma u compu) a na noc mi to připadá dobrý. A když bych někam šla, tak bych si normálně vzala vložku. Nedovedu si moc představit, jak bych s tím manipulovala na WC někde mimo domov. Jsem zvědavá, co tu napíše někdo, kdo už to vyzkoušel.
Odpovědět
Profilova fotka
Sari - ahoj ;-) Po prvním přečtení si na čelo ťuká asi každej, ale čím víc o tom čtu, tím spíš si to asi objednám :-) žádný "pong" se neděje, to by se s tim nesmělo sportovat :-) Jinak manipulace v práci (na fakultě, kdekoliv) je s tou vodou, co si nosíte s sebou, nebo jako nouzovka vytřít toaleťákem a vymýt při vhodnější příležitosti. (Všechno zatím jen vyčteno). Tampony (mimochodem, taky "pong" nedělají :-D) jsou směsice bavlny a pak nějakých umělin, sice se s tím dá plavat, ale nepřijde mi to zrovna košer... vlastně co to budu rozepisovat, když mam link na skvělej článek v čímsi blogu: http://weblog.anicka.net/node/25
Odpovědět
kalíšek jsem si objednala, nedávno mi přišel, ale ještě jsem se jaksi nedostala k tomu ho vyzkoušet :-N může to působit nechutně, ale např. vložka, kterou nosíte několik hodin zašpiněnou od krve, je podle mě mnohem nechutnější... já jsem navíc děsnej ekolog :-D, takže mi u tamponů vadila ta hora odpadu, kterou jsem za jednu menstruaci vyprodukovala. nehledě na ekonomický hledisko. pokusím se to zítra vyzkoušet (jaksi mi není úplně jasná technika zavádění a vyjímaní) a podám hlášení ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mírně tápu v těch velikostech mají tu + 30let a - 30 let. Mě je 30 a kousek, nerodila jsem, tak nevim jestli menší nebo větší. =-) Tampony moc nepoužívám a když tak ty malý, takže asi zkusim ten menší.
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že když je ti přes 30, tak bys měla mít ten větší. Nejde o to, jak silnou máš menstruaci, ale o to, jak jsi "roztažená", což se věkem zvyšuje.
Odpovědět
Profilova fotka
no holky ja jsem to po prvnim precteni taky odrazovala,ale po nekolika dnech na diskusi na konikovi uz ho mam doma a zitra me s nim ceka uz druha menstruace.je to uplne uzasne,nemuzu si to vynachvalit.Skoda ze jsem to neobevila driv. No ale nejlepsi bude kdyz si to proctete na konikovi. Vrele doporucuju. uz jsem tim nakazila mamcu i kamosky ;-)
Odpovědět
bednaroi - a podle vlastni zkesnosti - da se udelat neco spatne, aby se ti to nejak vylilo nebo jinak udelalo zmatky a neprijemnosti? Jako kazda novinka je to odsuzovano. Ja mam sve dny jednou za tri mesice, takze to asi resit nebudu, Ale mozna prijde doba, kdy si to taky poridim:)
Odpovědět
Profilova fotka
viz modry konik
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
holky me to se to fakt nezda zrovna koser :-S
Odpovědět
miamia: tak to se dřív nezdály ani tampony... moje mamka dělala roky na gyndě a je proti tamponům dost zásadně... a nosí je tolik ženských. ona asi každá novinka si holt musí vybojovat to místečko na slunci. mně se to docela líbí, přemýšlím, že bych to zkusila...
Odpovědět
Profilova fotka
charleene a co tvoje mamka na tohle?
Odpovědět
mia: Myslím, že neví, že existuje a bůhví, co by na to řekla...
Odpovědět
Profilova fotka
no ja myslim ze by asi nadesna nebyla :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já do toho jdu, už to mám objednané. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky a jak je to s koupáním eventuálně s potápěním, máte někdo zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
S potápěním teda nevim, nicméně se "tam" vytvoří podtlak, takže normální koupání tomu nevadí. Selský rozum mi říká, že potápění by vadit taky nemělo, ale to nemam ničím podložený :-)
Odpovědět
Teda koukám jak puk, o tom jsem vbec neslyšela! Mně by to taky zajímalo, jen mám strach, aby mně to netlačilo nebo tak. A druhá věc je, že mám otočenou dělohu, tak nevím, jestli to půjde. Ale mám problémy i s tampónama, nevím proč, ale občas protíkají a ten pocit sucha vevnitř taky :-S Nicméně vložky nenávidím, a to je podle mně nejvíc nechutný, a taky nejmíň hygienický, protože krev se na vzduchu rozkládá... no holky házejte sem zkušenosti, jsem zvědavá :-D Menses nemám zrovna v lásce, takže jakákoliv úleva je vítána ;-)
Odpovědět
jo tampony protikaji, to je normalni, kolikrat se vubec nenasaje a uz je treba vymenit, taky me to stve.. ale furt lepsi jak vlozky, bleee
Odpovědět
Ja jsem si kalisek po dlouhym premejsleni taky koupila, ted ho pouzivam skoro pul roku a jsem naprosto nadsena! Prijde mi to naprosto hygyenicky, pri noseni vubec neni citit - dokonce jsem na nej jednou uplne zapomnela a vytahla ho az vecer :-N Nic se ale samozrejme nestalo.. A co se tyce protekani - neunikne ani kapka (pokud si ten kalisek ovsem nezavedete uplne nakrivo, jako se to jednou podarilo mne - to pak bylo veselo 8-( )
Odpovědět
Profilova fotka
ja nemam zrovna cas sem hazet zkusenosti,je toho dost tady http://www.modrykonik.cz/forum/show.p... tak si sednete a poctete si,proc to rozebirat znova kdyz uz to tema je rozebirano jinde,ze ano
Odpovědět
Profilova fotka
Proč to rozebírat tady? Protože na koníka všechny holky nechodí. A nepochybuju o tom, že to tu někoho nadchne tak, že si to objedná - a přitom na MK nechodí.
Odpovědět
No tak já už ho propagovala na Koníkovi, jsem nadšená uživatelka, tak klidně zodpovím případné dotazy 8-) K tomu, co tu zaznělo - vylévám cca každých 8 hodin (takže určitě ne 3x za MS), na rozdíl od vložek či tampónů nesmrdí, nevysušuje (čili v pohodě slouží i při slabém špinění), s krví samotnou se setkám výrazně méně než při použití tampónů či vložek. Minulý týden si odbyl i svou plaveckou premiéru, táhla jsem ho na víkend v termálech do Maďarska a v srpnu ho hodlám vzít na Island pod stan 8-) Zavádění - někomu to jde napoprvé, někdo vyžaduje trochu tréninku, podstatné je nasadit ho na děložní krček, odkud odchází krev, potom nemá jak a kudy vytéct (a zpátky se taky nevrátí) a i během MS je člověk "v suchu" i zevnitř. Akorát to chce nebát se vlastního těla a trochu poznat svou anatomii, ale to snad ještě nikdy nikomu neuškodilo ;-) Ale ve výsledku - jediná z holek, která si ho pořídila, si na něj nestěžuje 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
No holky taky jsem už o tom hodně četla i v novinách a na internetu,ale asi jsem moc puritánská,ale do toho nejdu,představa vyplachování v koupelně,mě moc nebere... :-S :-D :-D
Odpovědět
Já jsem četla nadšené ohlasy uživatelek (a "nenadšené" ohlasy neuživatelek či chlapů :-D) všude možně, ale pořád mě tak nějak děsí průmer 43 mm :-o
Odpovědět
Herminko, věř mi, že je to měkký silikon, fakt ho při správném zavedení vůbec necítím ;-) Ferinka, mě už zase děsí představa nasáklé krvavé vložky, popř. nacucaného bavlněného tampónu :-D Fakt věc pohledu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím holky z MK a spolukalíšnice, které se snaží vysvětlit podrobnosti "nezkušeným", jako jsem byla ještě na jaře já. I já doporučuju pročíst diskuzi na MK (není snad takový problém nahoře vpravo překliknout...) a zjistit odpovědi na své dotazy, které byly už určitě probrány tam. Dneska jsem spokojenou, přespokojenou uživatelkou kalíšku, má za sebou i cestu k moři, všechno bez problémů... Kalíšek mi nikdy nepřetekl, MS mám středně silnou, dokonce vydržel i 24 hodin v kuse... Zavedla jsem ho totiž jednou v pátek ráno, přes den "díky" němu a jeho pohodlnosti naprosto zapomněla na svou MS a vzpomněla si na ní až v sobotu ráno. Byl plnější, ale neproteklo ven nic. I to se mi stalo s kalíškem v životě poprvé, že jsem prostě na své dny úúúúplně zapomněla a nic mě neomezovalo! Nestojí to za to ho vyzkoušet??? Vřele doporučuji!
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?