Jaký je váš názor na horoskopy?

Ahoj holky, zajímá mě váš názor na horoskopy a vliv znamení na člověka. Já na to docela věřím a sedí to mně, i mým blízkým. Pro některé znamení jsou některé charakteristiky fakt typické! Setkali jste se s něčím takovým? Já jsem Blíženec a to fakt typický! :-) Mám v sobě takové ty dva protiklady! Mám taky zkušenosti s tím, že Raci jsou hodně rodinné typy. L.
Odpovědět
Ahoj, to je zajímavý téma. Na mě charakteristika znamení částečně taky sedí (jsem štír), ale na horoskopy třeba z časopisů nevěřím...
Odpovědět
allie, to já taky ne. přijde mi, že si to tam jen tak výmýšlí, myslím, takové ty denní horoskopy. ale charakteristika osobnosti je něco jiného a navíc je to ještě ovlivněné ascendentem a záleží, v jakém období jsi se narodila. co je třeba pro Štíry typické? z těch nikoho neznám. jen jsem četla, že je to hodně komplikované znamení, teda neuraž se, to jsem si nevymyslela! :-) a Blíženci mimohcodem taky :-) L.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,tak na horoskopy verim a nektere veci i na me sedi.Jsem ve znameni Stira.
Odpovědět
tak já v horoskopy věřím! na všechny sedí! já jsem Panna a přítel Býk... x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Slunce mam ve Stiru,mesic v Raku a ascendent ve Vodnari.To je mix.Vse na me padne dokonale.
Odpovědět
Profilova fotka
tak na mě sedí dost hodně charakteristka znamení,hlavně barvy a taky zájmy,ale na horoskopy,ty denní asi neveřím,ale čtu si je:-)spíš mám zkušenosti s kartářkou,které vyšly.
Odpovědět
já jsem střelec a taky na mě horoskop částečně sedí. ;-)
Odpovědět
Já jim nevěřím od té doby, co jsem si na dovolené koupila německé Bravo, přeložila si svůj horoskop a za dva měsíce v českém Bravu jsem ten samý horoskop objevila u úplně jiného znamení!!! Takže holky bacha na časopisy, které jsou původem z jiné země ;-)
Odpovědět
allie, stalo se mi něco podobného! když jsem byla na dovči na Kosu, na zpáteční cestě jsem si koupila německý časák Lisa. byl tam příběh, údajně takový ten skutčný, kde je pak dole i jméno a město, odkud ten dotyčný pochází. no a za nějakou dobu jsem ten samý příběh, pouze v Čj, našla v našem českém časáku Katka :-). začínám si myslet, že si to fakt vymýlšejí. jinak já nemyslela ty denní horoskopy, to jsou fakt blbosti. tak se podělte, co je pro které vaše znamení typické?
Odpovědět
Lennus, ahój :-) Na horoskopy spíše nevěřím. Něco snad bude na těch individuálně sestavených, kde se bere v potaz místo a hodina narození, ale takové ty celkové charakteristiky znamení se mi zdají poněkud podivné - to by potom existovalo jen 12 (či kolik) charakterů lidí, což mi připadá, když se tak kolem sebe rozhlédnu, trochu málo. Ale když jsem četla charakteristiky jednotlivých znamení v knihách (celkem obsažných - třeba Sluneční znamení od Goodmanové), připadá mi, že je to psané stylem, aby se v tom našel každý - "někdy je zrozenec znamení X činorodý, jindy líný apod." - takoví jsme asi všichni, že :-D Navíc člověk je tvor sugestibilní a vidí se v mnohém, co čte (případně v tom poznává druhé), - třeba když čtete o nemocích, hned na sobě cítíe jejich příznaky, nebo když vám někdo vykládá o vších, začnete se mimoděk drbat :-D I kdybychom vzali v úvahu ten propracovaný horoskop "namíru", IMHO se taky povaha nedá tak jednoznačně určit, velkou roli hraje výchova, genetická výbava, prostředí, ve kterém se člověk pohyboval v dětství i teď... Je toho hodně. Co se různých předpovědí (ať už dle horoskopů nebo u kartářky či podobně) týče, opět si myslím, že určitou roli hraje podvědomí (kartářka mi předpoví rozchod, tak se začnu podvědomě chovat tak, že rozchod bude nevyhnutelný). Tak a teď se do mě pusťte :-D Nechci nikoho přesvědčovat, že mám jedinou pravdu (nemám) ani nechci být přesvědčována o vědeckosti horoskopů, jen jsem napsala svůj názor, jo? ;-) ¨Denním, týdenním atd. horoskopům v časopisech nevěřím vůbec.
Odpovědět
ahoj herminka, jsem se tady ale rozšoupla, na to, že svatba v nedohlednu, že? :-) ale super stránky, samozřejmě jen díky Tobě. brzo písnu mailík, teď jsem z té práce nějak v šoku. jo, vlastně už mám práci, to jsem Ti ještě nepsala! :-) jinak co se týče horoskopů, tak to beru. je jasné, že nás ovlivňuje výchova, genetika atd., ale občas se nestačím divit, že jsou dva sourozenci, stejná výchova, stejné předpoklady a každý totálně jiný. proto si myslím, že nás ovlivňuje i něco jiného a není to jen 12 stejných znamení - typů lidí, ale záleží i přece na tom ascendentu. já jsem se jako Blíženec v tomto znamení hodně našla a to samé mi potvrzují i jiní Blíženci. prostě je tu pro nás něco typického a charakteristického! L.
Odpovědět
Lennus, to je skvělé, gratuluji k práci, napiš mail, jsem zvědavá! S těmi sourozenci máš pravdu (viz třeba můj muž a jeho brácha), ale když už jsem u toho zpochybňování, klidně by se to dalo vysvětlit tak, že každý si neseme ve své genetické výbavě "mozaiku" charakterových a temperamentových předpokladů od svých předků a u jednoho se ty geny namíchají tak a u druhého onak, takže jsou pak odlišní, byť mají stejné rodiče.
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?