Jak vyčistit štrasový náhrdelník. Poradíte?

Ahoj holky, babička našla asi 40 let starou štrasovou soupravu (náhrdelník a náramek), která se nepoužívala. Takže štrasové kamínky jsou v pohodě, ale to ,,stříbro" okolo je zašlé - tmavé. Nevíte, jak ho vyčistit? Díky za rady.
Odpovědět
Zkusila bych tu soupravičku donést do zaltnictví a poptat se, určitě ti poradí co a jak ;-) Sama doma bych se do toho nepuštěla...
Odpovědět
malok, na stříbro mám ozkoušenou zubní pastu ;-) ale zkoušela jsem to jen s celostříbrnými prstýnky, nevím jak ty kamínky :-N
Odpovědět
já mám taky vyzkoušenou zubí pastku, a dobře funguje i na nestříbrný věci. Minule jsem drhla jemný lístek starým kartáčkem na zuby a bělícím Rembrantem a luxusní výsledek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
zubní pasta funguje na stříbro i na "šunty". Jen je potřeba mít měkčí kartáček.
Odpovědět
Hlasuji za zubní pastu a kartáček - poradila mě to hodná paní prodavačka v obchodě, kde jsem si kupovala štrasovou soupravu ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Mě zas kamarádka chemik poradila vyložit hrnek alobalem,nalít vodu, nasypat sodu, dát do toho šperky a povařit. :-)
Odpovědět
vata n cídění je fajn, ale ne na štras, kde máš pacičky kotlíků, ve kterých jsou usazeny kamínky - vata se trhá a zůstává ve špercích. pasta je fakt dobrá. Alobalovou vývařku dělala kámoška, ale poté nutno doleštit, nejlíp kouskem flanelu
Odpovědět
Alobalovou vývařku zkusím, nevadí to kamínkům?
Odpovědět
zubni pastu bych na zlato/stribro nepouzivala, protoze to obrusuje ;-) Nejlepsi je vycistit prostredkem na myti nadobi a mekkym kartackem. Na ne/stribrne a ne/zlate veci bych ale tu pastu zkusila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky normálně v drogerii prodávají přípravek s názvem čistič kovů (speciálně na stříbro a zlato), funguje na bázi vatičky akorát je to prostě tekutý, do toho šperk namočíte, za pár minut jej vyjmete, umejete pod studenou vodou a je to, jakýpak s tim cavyky ;-)
Odpovědět
jelikož se tady mluví o štrasu, nejlíp se mi fakt na štras osvědčila pasta. Na jiné kovy je lepší hadřík určený k leštění stříbra či zlata, nebo vata, ale štras je nejlepší pastou. Alespoň co jsem vyzkoušela já.
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Jo jo , povarit s alobalem a v jedle sode to je zaruka uspechu :o) prave cictim 50 let stary nahrdelnik :-) takhle cistila stribrne pribory i moje mamina :o) alobal byl uplne cernej a stribro krasne ciste.. Presto, ze ten nahrdelnik neni stribrnej , vypada jako novy.. chce to jen prelesit .o) Mam doma zlatnika a ten by me sperk zlikvidovat nenenchal !!! :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovědět
a co takhle ultrazvukovy cistic? koupila jsem si ho pred par dny v tchibu..pouze se na nem pise, ze se nedaji cistit porezni kameny(perly apod.), neni tam nic uvedeno o skle, tak predpokladam, ze to by mohlo byt ok na bizu ja v nem vycistila zasnubak a snubak a jsou jak novy a byla to otazka snad 2 minut x-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?