Jak užívat Psyllium. Máte návod na chutnou přípravu?

Ahoj, na mnohé rady na tomhle serveru (v mém případě kvůli pleti) jsem zkusila brát psyllium. Postup podle návodu - tedy 1-2 lžičky rozmíchat ve 0,25 tekutiny, vypít a zapít dalším 0,25 tekutinou. Popravdě mi to přišlo celkem odporné. Ten první nápoj s kousky jsem pila se zavřenýma očima a ten druhý hrnek na zapití mě tak zaplnil, že jsem ještě teď nafouklá. Nemáte někdo nějaké lepší řešení, trochu "chutnější"? Poraďte nebo napište své vlastní zkušenosti, díky moc, H.
Odpovědět
Do džusu (do 1-2 deci dvě lžičky, vypít rychle a hned a nečekat až nabobtná, potom zapít půllitrem něčeho dobrého) nebo do jogurtu. Taky je fajn do musli, cornflaků... Nejlepší je asi ten jogurt. (i ten samozřejmě pořádně zapít) :-)
Odpovědět
díky, možná zkusím ten jogurt, ale to zapití takovým množstvím vody je pro mě nepířjemné - jsem fakt nafouklá jak balon... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
docela dobre tu hnusnou chut prehlusi treba Pepsi (samozrejme light :-D )
Odpovědět
Halko, časem si zvykneš, neboj ;-) Já si ho dávám do čaje a čajem nebo vodou ho zapíjím - k plné spokojenosti ;-) Jinak se teď vyrábí i ochucené psyllium (tuším pomeranč, fík, citron, meloun), mám pomerančové a není špatné, ale má trochu umělou chuť.
Odpovědět
Profilova fotka
A opravdu to pomáhá k urychlení metabolismu? Nebo k čemu je to vlastně ještě dobré?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, před chvílí jsem ho taky vzala, hele to je fakt odporný. Dobré je to dát do něčeho jiného než vody. Já jsem to dala do jogurtu - obyčejný není dobrý, pořád je to tam cítit. Nejlepší varianta je zatím do musli jogurtu - tam kde jsou kousky oříšků, tak to trochu splyne. Byl tady i recept na placičky, ale ještě jsem neměla čas ho zkusit. Každopádně to musíš zapít, jinak budeš mít zácpu. Nevím, jestli si někdy zvyknu. Happykaty: v žaludku ti to nabobtná a nemáš pocit hladu. Když to hodně zapiješ, pomůže ti to při zácpě, pokud máš průjem, nezapiješ to a ono to staví. Pokud to užíváš normálně, pomáhá to snižovat váhu (asi tím, jak méně jíš) a čistí to střeva a zbavuje tělo toxických látek. Více na wéwéwé.psilium tečka cézet.
Odpovědět
No já to brala, pila přesně podle návodu a měla jsem problém dojít si na WC. Pleť jsem nepozorovala, protože skoro po týdnu jsem to brát přestala (kvůli tomu WC).
Odpovědět
Já už jsem to tady někde psala, ale když jsem si P dala do vody, tak fungovalo báječně, ale když jsem si ho dávala do jogurtu, tak mě totálně zacpalo a takové bolesti břicha jsem snad nezažila. Podotýkám, že piju 3-4 litry vody denně, takže z nedostatku tekutin to být nemohlo. Jinak doporučuji zapíjet kopřivovým čajem. Také pročišťuje. :-)
Odpovědět
holky ja uz to taky psala do nejake diskuze. na me to vuuubec nepusobilo, pila jsem 3-4 litry vody denne, bricho tvrdy a po tydnu jsem to vzdala a hle po par dnech jsem sla na wc. holky uz mi radily a ptaly se jak jsem to brala a vse vypada, ze jsem udelala spravne. proste to asi na me nefunguje. a o pocitu, ze clovek nema hlad, to se mi taky zdalo, jeste vic jsem mela chut k jidlu, pripadala jsem si, jako ze se mi rozsiril zaludek a mela jsem pocity hladu. no ale to byl muj pripad. tak hodne stesti ostatnim, ja uz do nej nejdu, ale komu funguje tak zavidim:-)
Odpovědět
halko, ja ho davam do dzusu a kdyz zrovna dzus neni, tak snesu i vodu, je to hnusny, ale prezit se to da :-S moc to nezapijim, pac vetsinou potrebuju urcity ucinek a takhel mi to funguje, jak japotrebuju :-D pepsi bych po ranu teda nesnesla... a krome jinych veci, ktere psaly holky, ho hlavne beru jako nahrazku vlakniny...zelenine totiz moc nedam ;-)...cisti travici ustroji...
Odpovědět
Profilova fotka
taky si to davam do dzusu, rano i vecer a prijde mi,ze to funguje tak, jak ma :-) obycejne psyllium jsem ani nezkousela, hned jsem si koupila ochucene - pomeranc, citron a to se da, pokud mas velkou predstavivost, skoro ti to prijde,jako kdyz pijes dzus s duzinou :-)
Odpovědět
Já dávám (neochucené) P do džusu - stačí Relax (dvoulitrový v plastové láhvi, 25Kc) .... a jsem asi výjimka, protože mně chutná :-N Připadá mi to opravdu jako džus s dužinou...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Karliii mne to s dzusem taky chutna :-) Dzus bez psylia je docela hnusny :-D :-D :-D
Odpovědět
Zrovna dnes ráno jsem si ho dala do jahodového jogurtu yoplette a moc mi to chutnalo. Dala jsem si dvě lžičky, zapila 0,4 l vody a až do oběda (od 6,30 do 12,30) jsem neměla vůbec hlad. na WC jsem dnes byla 2x :-D Na mě funguje a chutná mi. Ty placičky jsou vůbec mňam ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kat, Ty ty placiciky peces?
Odpovědět
ano:-) na pečícím papíře
Odpovědět
Profilova fotka
Kat, ja delap neco podobneho, akorat je zaklad lnene seminko a davam to akorat vysusit...pres zimu na topeni a v lete na slunicko. Mnam :-)
Odpovědět
Yenn, to bude asi na podobné bázi, tady je taky něné semínko:-) Někdy zkusím dát usušit, dobrý nápad ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Delam slane i sladke x-) Psylim mne tam nikdy nenapadlo pridat, on ten len ma stejne podobny ucinek :-D Mozna je to reseni pro holky, co psaly ze jim psylium zpusobilo zacpu, Zkuste lnene seminko, tam nema co "stavet" protoze vytvori takovy sliz a uz to jede :-D :-D :-D
Odpovědět
mně přijde, že to díky tomu psylliu pak drží pohromadě, jakoby místo mouky...ale možná to je blbost:-D
Odpovědět
Profilova fotka
Kat, myslim ze s tim lnem je to podobne, proste to pusti sliz, ktery pak uschne a tim to drzi pohromade ;-) Takze to neni blbost, je to presne tak :-)
Odpovědět
Placičky z psyllia 2 vejce, 3 lžíce pomletých lněných semínek, 1 lžíce psyllia (psylliových slupek), 1/8 lžíce soli, 2 balíčky splenda (umělé sladidlo), 1 čajová lžička prášku do pečení, vanilkové aroma Míchejte až se suroviny spojí, nechejte pár minut uležet aby to zhoustlo, přidejte pár lžic vody, pokud máte pocit, že je těsto moc tuhé. Nalijte na pečící papír na plech. Udělejte 2 velké palačinky nebo více malých placiček. Pokud chci slané, dávám jen špetku cukru, pokud sladké, dávám fruktózu. místo toho splenda. napíšeš, jak to děláš Ty? Díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kat, ja jen namocim len, pockam az pusti sliz a pripadne pridam vodu, kdyz je to tuhe...jak pises Ty. Do sladkeho dam med, orisky, seznam, rozinky....co je po ruce. Do slaneho nejake koreni (ja mam rada kdyz je tam citit kmin), taky treba ten seznam, nebo mak...na tom docela ujizdim x-) To je vsechno. Smichat, napatlat placicky (hodne tenke, uplne rozprostit) a nechat ususit. Vetsinou tak den a noc to trva..pak sloupnout a sezrat x-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Origos recept najdete tady: http://www.vitarian.cz/view.php?cislo... Jinak se omlouvam, s psyliem uz to moc spolecneho nema....kazdopadne pokud jde nekomu o reseni problemu se zacpou, vyzkousejte :-)
Odpovědět
To zní moc dobře.-) Udělám a sežeru :-D
Odpovědět
Mňam, hned zítra to zkusím, díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
....nechapu, jak muzu dvakrat po sobe napsat seznam misto SEZAM..... =-) :-o Prosim vas, zadny seznam tam nedavejte :-D
Odpovědět
Ja mam pomerancovy psylium, lzicku rozmicham ve sklence vody a rychle to do sebe vyklopim. Jak to ma tu pomerancovou chut, tak to jde. Zkousela jsem takhle to samotny a bylo to desne hnusny... A pak to zaleju dalsi sklenkou cisty vody. :-)
Odpovědět
Ja jsem vcera zrovna dobrala prvni pytlik P a kdyz pominu chut, na kterou jsem si rychle zvykla, tak jsem mela taky spis problemy, nez ze by se to projevilo nejak pozitivne. Brala jsem to kazdy vecer, nekdy i rano a byla jsem z toho nafoukla jako balon a mela zazivaci problemy. Tak nevim, asi to neni pro kazdeho. Ja mam docela velky prisun vlakniny v prubehu dne z jidla, tak to bylo asi pro telo uz moc. Chtela jsem to vyzkouset kvuli lupence, kterou mam, ale zadne zmeny. :-|
Odpovědět
Ahojky holky a kolik tak to balení stojí?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?