Jak sundat prstýnek z prstu? Poraďte

Profilova fotka
Nemáte někdo zkušenost, jak sundat prstýnek z prstu? Od svatby jsem bohužel hodně přibrala a po dvou porodech se mi ještě ke všemu nějak roztáhly klouby (zadržovala jsem hodně vody), takže sundání "normální cestou" nehrozí. Nevím, jestli se mám ptát ve zlatnictví a nebo jít na chirurgii? Předem díky za rady. Petra
Odpovědět
1
2
Jestli je to ze zlata, tak bych vyrazila do zlatnictvi... jestli ocel, tak nevim - tuhle to nakejm chlapum odrezavali hasici nakou velejemnou bruskou, byl o tom clanek na idnesu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
petul: a zkoušela si opravdu všechno třeba pořádně namydlit a sundat, přece jen přeštípnout ho by byla škoda, né ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je z bílého zlata a s briliantem :-(
Odpovědět
Profilova fotka
petulik: zkus i treba olej :-)
Odpovědět
No nevim, kdyby se mi tohle stalo a nehrozilo by akutně to, že mi neproudí prstem krev, tak bych mazala do zlatnictví, zda je nějaký způsob, jak to sundat a následně zvětšit. Kdyby ne, tak tu chirurgii.
Odpovědět
Profilova fotka
Fakt zkoušela. I do studené vody s ledem. Já ho posunu jen o cca 5 mm, dál se nedostanu. Hrozně moc se mi do toho nechce, ale přijde mi, že ten prst už sám o sobě natýká, jak to tam nemůže pořádně všechno proudit jak má. A když to viděla doktorka, tak se trošku (v mém věku) zhrozila. Říkala, že to vůbec není zdravé. Přijdu si jak ty "šedesátileté vdovy", co mají ty prstýnky pomalu zarostlé do prstu.
Odpovědět
Profilova fotka
petul: tak pak by to asi chtělo na tu chirurgii, třeba přídou i na jinou možnost jak ho sundat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
petulik: no tak to vubec neres a bez hned v pondeli do zlatnictvi. oni asi sami nejlip budou vedet, co je potrea udelat, a zda to zvladnou sami,nebo te nekam jeste poslou!! lepsi to resit hned!
Odpovědět
Profilova fotka
a kdyz to pak prineses zlatnikovi, tak ti pak z toho urcite ude schopen udelat ten samy. a nebo podle toho ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky díky moc za rady. Asi hned v pondělí zavolám do zlatnictví, kde nám prstýnky dělali a zeptám se, jak postupovat. A možná, že cinknu i na tu chíru ]-( , za zeptání nic nedám. Ale srdce mi krvácí :-( :-( :-( :-( :-(
Odpovědět
petulik27: je dobře, že jde o zlatý prstýnek, kdyby to byla ocel tak to by byl průšvih. Takhle si myslím, že se přeštípne a zlatník ho zase dá dohromady a taky ho zvětší ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Huráááááá :-) :-) :-) To jste mě potěšili, že to půjde dát zase dohromady. Jen asi to rytí uvnitř budu muset nechat předělat. Jestli to teda půjde. Doufám, že jo, mrzelo by mě, kdyby ne. Mám to tam totiž vyrytý manželovým písmem ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
petulik: Úplně v pohodě jdi do zlatnictví, tam ti prstýnek jemnými kleštičkami přecvaknou a následně zvětší ;-) . Teď nedávno jsme byla svědkem, jak jedna mladá nastávající maminka přišla takhle do zlatnictví a zlatník ji bez problémů vyhověla říkal, že to dělají běžně. Vůůůůbec žádná chirurgie nebude potřeba, neboj ;-) . Navíc, když se zvětšuje prstýnek, také se přecvakne, přidá zlato a spojí dohromady. Teď nám to popsoval zlatník, když jsme si byli objednávat prstýnky. Řekl, že zlatý prsten lze takhle zvětšit třeba i o deset čísel, takže žádný strach ;-) .
Odpovědět
Petuli, neboj půjde předělat i to rytí. V pondělí nám poreferuj ;-)
Odpovědět
mirca18: to už je trochu mimo téma, ale zajímalo by mne, jak moc jsou tyhle úpravy prstýnku komplikovné, když je tam víc barev zlata, různé vzorečky a tak =-)
Odpovědět
mámě taky natekl prst po štípnutí vosou a přeštípli jí to ve zlatnictví.
Odpovědět
Víc barev zlata prý nevadí, ale vadí, pokud je kombinace zlato-titan nebo zlato-stříbro... Nejsme zlatník, ale pokud je tam vzoreček, tak bych to možná viděla na vyhlazení a udělání rytiny znovu. Ale jsem jenom laik!!!!! Na to jsme se neptala, jelikož vzorečky na povrchu nemáme. Jo, ještě nám zlatník říkal, že pokud jsou kamínky po celém obvodu, tak už s tím také nejde hnout.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych ti ještě poradila jestli máš nějakou kamarádku zdravotní sestřičku zkus se na ní obrátit. Viděla jsem několik sestřiček jak dokážou i na úplně vryté prstýnky vyzrát a dát to dolů. Možná,že i v té nemocni :-) ci by ti tedy pomohli.
Odpovědět
Je, tak já si neumím představi, co by ještě sestřičky mohly použít :-) . Hned se jdu na to jedné sestřičky zeptat :-) . Rvát prstýnek přes nateklý prst a kloub, no nevím, volila bych kleštičky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kleštičkama ... no nevím. Zlatníci na to používají speciální kleštičky, které mají zespodu takovou plochou část, aby neporanili kůži. Vždyť ten kov je velice pevný ... Moje mamka jednou rvala přes hodně nateklý prst prstýnek násilím (zlomený prst, hned to nateklo), jinak pomáhá tekuté mýdlo, olej... aby to pořádně klouzalo... a točit a točit dokola, až se to vytočí .
Odpovědět
Profilova fotka
jinak tedy ... bohuzel nekdy i pres bolest... :-| ale jde to
Odpovědět
Adri: Vždyť jo, myslela jsem kleštičky u zlatníka, psala jsem to výš ;-) . Určitě bych nevzala doma nějaké kleštičky a nepokoušela se přecvaknout prstýnek :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Můžu potvrdit, že přes kloub to opravdu NEJDE!!! A když jo, tak to šíleně bolí. Po porodu jsem rychle schodila pár kil, prstýnek jsem dostala v pohodě ke kloubu, ale přes ten kloub - to byl další porod :-D . Dolů sice šel, ale měla jsem pocit, že jsem si minimálně ten kloub ohoblovala :-D . Tenkrát jsem si hodně zchladila prst, prstýnek znovu nasadila (opět šílená bolest přes kloub) a do dneška je tam :-( . Tenkrát jsem se bála, že už bych ho znovu nemusela nasadit, tak jsem ho radši rychle dala zpátky. Kdybych tenkrát věděla, že to takhle dopadne, tak jsem ho radši nechala dole 8-)
Odpovědět
petulik: Opravdu zajdi v pondělí do zlatnictví a budeš to mít vyřešené. Hned si ho nech i zvětšit, ať ho můžeš dále nosit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
no dávat prstýnek na prst, který mu velikostně neodpovídá, to bych tedy nedoporučovala... pak se něco stane... a je to teda fakt problém :-| to radši nechat o kousek natáhnout u zlatníka - zvětšit. Jinak přes kloub to jde... ale jak jsem psala, za cenu velké bolesti. To ledování je ok.
Odpovědět
Profilova fotka
OK. V poňdo volám k Rýdlovi a pak písnu, jak jsem dopadla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
přeju hodně štěstíčka :-)
Odpovědět
Budeme čekat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ano, jdi do zlatnictví, existuje na to frézka, je to šetrné, máma to dělá ve zlatnictí dost často...pak si nechej prstýněk zvětšit, pokud není litý, tak to bude jednoduchá oprava
Odpovědět
ale pokial je tam briliant, tak s tym prstenom uz zlatnik nic neurobi, lebo aj mne zlatnik vravel ked som si davala robit prsten, nech si dam vacsi lebo zvacsit sa to uz nebude dat, lebo zlato sa zvačšuje a obrába v 1000 stupnovom ohni a ze tie diamanty sa roztavia.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?