Jak se bavit s někým, kdo mluví jak kulomet?

Otázka je jasná. Jak se bavit s člověkem, který je tak ukecaný, že nikoho nepustí ke slovu? Vždycky jsem z takového setkání ještě dvě hodiny úplně psychicky vyšťavená. Takový člověk se vás na něco zeptá, vy odpovíte dvě slova a ten člověk vám do toho okamžitě skočí a mele svoje, nebo ještě lépe stihne změnit téma a mluvit s dalšími dvěma lidmi, pokud je vás víc 8-( Já jsem člověk celkem hovorný, ale dodržuji pravidla dialogu, tzn. mluví každý chvilku. Jak se bavit s někým, kdo je nedodržuje? A přitom ho třeba ráda vidím, ale ráda bych taky něco řekla?
Odpovědět
rynglickaMusíš ho nechat vykecat.Jinak z mých zkušeností ,chlap musí denně alespon hodinu mlčet ,ženy většinou minimálně hodinu mluvit.Často o ničem. :-x
Odpovědět
Přikyvovat a občas podotknout "aha". A snížit kontakt s takovými lidmi na nutné minimum (v práci se tomu člověk nevyhne,ale není důvod trávit ve společnosti takových lidí volný čas). @lease To mi připadá jako takové klišé, nebo nejsem klasická ženská. Řekla bych, že je to spíš o temperamentu než o pohlaví. Znám i chlapy, kteří druhého nepustí ke slovu.
Odpovědět
strelenkaPochopitelně, že jsou i vyjímky.Díky bohu za ně.Jinak komunikace s takovým člověkem je možná pouze tehdy když ho přerušíte nějakou otázkou se kterou si neví rady.Třeba se ho zeptat co říká zvýšenému chovu ovcí v Austrálii za poslední rok nebo jaký má názor na výskyt ondatry pižmové v poslanecké sněmovně.
Odpovědět
Hm, a jak docílit toho, abych se s tím člověkem mohla normálně pobavit, ne ho nechat vykecat nebo mu klást nesmyslné otázky? Mám jednu takovou známou, s kterou budu mít brzo sraz a ségra je taky taková, už se na to psychicky připravuju :-|
Odpovědět
@rynglicka Určitě nepřikyvovat a nezapojovat se, když už se ti to bude zdát "moc". Na takové lidi platí prostě dělat, že je člověk nevnímá, třeba si odběhnout na záchod i vprostřed monologu. Pak začít jiné téma. Pokud ti skočí do řeči, tak zkus zvednout ruku na znamení, žes ještě nedomluvila. Tohle bych zkusila já, pokud to nepomůže, tak to jistí mobil a ignorace. Třeba se dopracuješ k tomu, že jí to dojde. :-) Prostě jí dát najevo, že ti její chování vadí.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak především ten člověk se nezajímá o tebe, ale sám o sebe a tedy je otázka, proč s ním vůbec trávit čas!
Odpovědět
@kou_le Já mám pocit, že nedojde...tihle lidé mají sníženou sociální inteligenci a neoplývají empatií a podobné věci jim, ani při velmi nápadném naznačování, nedocházejí. Potud moje zkušenost. Souhlas s djzdenek.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?