Jak sděli rodičům, že se chci vdávat? Poraďte

čauky baby! Chtěla bych se zeptat, jak jste oznamovaly roddičům skutečnost, že se chcete odstěhovat a posléze i vdát. Já příští rok končím VŠ, s přítelem jsme pět let, tak už si myslíme, že je nejvyšší čas, udělat další krok. Jen mám obavy z reakce našich. Táta je v pohodě, jen s mamčou to bude sožitější, je dost ambociózní a všechno přepočítává na peníze - tatínek podniká v oblasti těžby ropy, takže jsme dost za vodou, ale přítel samozřejmě výýší svého platu má k tomu jeho hooodně daleko. A to asi žere mamku nejvíc. Představovala by si vedle mě minimálně nějakého milionáře s kontem ve Švýcarsku a vilou v Karibiku. Jste na tom některá taky tak, nebo jste nic podobného nemusely řešit?pa 8-)
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
Ahojky, já bych řekla, že je to spíš otázka, co je pro tebe větší priorita: Být zabezpečená (zadobře s rodičema) nebo žít s přítelem? Ty bys ale asi chtěla oboje najednou, co? ;-) To musíš nasadit všechny páky a zjistit kudy vede cesta pro tvého přítele k srdci tvé matky a taky jestli mu to všechno bude stát za námahu (příp. ponížení). Jestli chceš čerpat od rodičů a on bude v opovržení, tak to vašemu vztahu určitě neprospěje, obzvlášť ne tvému příteli.
Odpovědět
Profilova fotka
Inspirace tu najdeš určitě dost a nebylo třeba kvůli tomu zakládat nové téma ;-)
Odpovědět
Ale přítel je s mamkou víc než zadobře, ve všem si rozumí. Mamka se na něj i často obrací s prosbou o pomoc, třeba když jedu s našima na dovču, tak přítl bydlí u nás a hlídá nám psisko. Vztahy jsou bezproblémové. Jen mamka čas od času rýpne, že jsem si měla najít nějakého pracháče. Já to sice až tak neřeším, ale zamrzí to.
Odpovědět
Profilova fotka
eulalie--nechcem byt hnusna a nechcem aby to vyznelo blbo, ale ty chodis este s rodicmi na dovolenky a bez priatela??? =-) =-) Jeho nechas doma strazit psa?? Prepac, ale mne to je viac nez divne :-S A k tvojmu problemu...Myslim si, ze ak priatela skutocne milujes a vies, ze chces s nim stravit zbytok zivota bez ohladu na to, ci sa jeho zarobok priblizuje k hranici zarobku tvojho otca, tak tu nie je co riesit!!! :-N Je to tvoj zivot a nie tvojich rodicov...pokial s nim vychadzaju, co si napisala, ze ano, tak neviem, kde je problem ;-)
Odpovědět
deti si beru vzory od svojich rodicov, ci to chceme alebo nie, ked nieco vidime doma, ako sa rodicia spravaju, podvedome si to osvojujeme. skus sa zamysliet, ci aj ty nezmyslas ako tvoja mamina. mozno ti to bude v manzelstve rovnako vadit, ze drahy zaraba menej. a konflikt je na svete ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Suhlasim s fyalynkou ... nejako tomu nerozumiem ... vsak si dospela, mas pravo si zariadit svoj vlastny zivot tak ako chces a peniaze naozaj nie su vsetko a nerobia cloveka vzdy stastnym ... bola by som smutna, keby moja mamina mala take naroky na mojho nastavajuceho :-(
Odpovědět
moja chcela pre mna doktora ;-) a nechcela by niekoho bez vysky ]-( tiez povrchne
Odpovědět
Profilova fotka
Nadstandardní životní styl holt vyžaduje nestandardtní (nad.. ;-) ) řešení 8-)
Odpovědět
Co se té dovče týče, naši mi zaplatili dovču na maledivách, na to bych jako studentka sama neměla, takže jsem to s díky přijala. Jinak samozřejěm ajezdím ještě na dovču s přítelem. Já ty peníze zase tak neřeším, on yvdělává slušně, ale holt to není milionář. Jsem dospělá, jasně, jenže zatím mě živí naši. Taťka naznačil něco v tom smyslu, že mi pak nechá postavit dům, což je sice moc fajn, že bysme nemuseli řešit hypotéku, tak jako většina mladých párů, ale zase je to děsný závazek a mamčiných keců se už nikdy nezbavím. Jsem moc pohodlná nebo náročná?Já nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
eulalie: Podle toho, co jsi popsala, s tebou může být šťastný buď dobrák bez špetky sebevědomí, který se sebou nechá zametat (a ty si ho nejspíš nebudeš vážit) nebo vyčuránek, který bude chytře ždímat vaše rodinné fondy a nejspíš tě bude podvádět s kdekterou. Která varianta je lepší?
Odpovědět
ale nie, si skratka z lepsie situovanej rodiny a neznamena to, ze mas chodit otrhana..rodicov si clovek nevybera ;-) ale priznam sa, neviem, ako by som to riesila s tym domom, keby som mala taku ponuku... ci cest alebo bezproblemove byvanie.priatel co na ten dom hovori?
Odpovědět
eulalie: neuraž se prosím, ale mě příjdeš hlavně rozmazlená. U nás to probíhalo celkem klasicky: přítel přišel s pugétem žádat o mou ruku, jeho rodičům jsme to oznámili spolu.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Otázkou je jestli budete na vztahu dva, dvě nebo tři.
Odpovědět
jeden deň peniaze sú a druhý deň nie. Moja babka pochádzala z pomerne bohatej rodinky. Jej mamina tiež chcela pre ňu nejakého právnika alebo lekára z rovnako bohatej rodiny. Môj dedko pochádzal síce z dobrej rodiny (jeho otec bol riaditeľ pošty) ale zas až tak bohatí neboli. Babkina mama nechcela dovoliť, aby sa babka za neho vydala, lebo nemal podľa nej dosť peňazí. Babka sa rozhodla ale pre neho. V sobotu ráno sa stretli na námestí a vzali sa. Sú spolu dodnes a môžu byť vzorom pre mnoho ľudí. V živote nemali síce na ružiach ustlané, prežili toho veľa ale vždy pekne spolu :-) Keď sa to babkina mama dozvedela babku vydedila a ani o vnúčatká nemala záujem. Skrátka prestala pre ňu existovať. Ku koncu života ťažko ochorela a jediný kto sa o ňu staral bol hádajte kto??? Jaj vydedená dcéra. Samozrejme za to nič nedostala ani po jej smrti a ona ani nič nečakala. Môžem povedať, že skutočné bohactvo je niekde inde a aj vďaka mojim starým rodičom to viem. Eulália skús nad tým pouvažovať. Musíš si priznať čo je pre teby dôležitejšie a ak to zistíš nesnaž sa predtým utekať, lebo v budúcnosti ťa to dostihne. Ak si myslíš aj ty, že peniaze môžu byť v budúcnosti problém ani do toho nechoď, ale ak ho skutočne ľúbiš potom o peniazoch ani v budúcnosti uvažovať takým štýlom ako tvoja mama nebudeš môcť, lebo budeš nešťastná. Je veľa vecí, ktoré si za peniaze nekúpiš aj keď to znie ako klišé. Je jasné že bez nich sa žiť nedá ale niekedy sa horšie žije s nimi ako bez nich. Je fajn mať komfort a istotu, že otec ťa zabezpečí, ale čo ak... Stať sa môže všeličo (i keď dúfam, že nie) a potom nastane čas na iné hodnoty.
Odpovědět
Profilova fotka
no,ja myslim, ze tvoje mamka je snad dospela a rozumna zenska a veri tobe, ze se o sebe dokazes postarat i sama, bez nejakych zazobanych chlapu,ne? takze to proste oznam, pokud uz koncis VS,tak ti bude nejakych 24-25..to mas nejvyssi cas vypadnout... "holt to neni milionar" ???? a to to je tak dulezity, sakra??? :-o :-o :-o
Odpovědět
Díky baby, já tady nechtěla řešit prašule, spíš mě zajímalo, jak naservírovat našim, že se hodlám osamostatnit. O tom, že mi chce taťka postavit dům, jsem příteli zatím neřekla. byl to jen takový návrh, třeb az toho nakonec nic nebudem každopádně by to bylo zamýšleno jako svatební dar, nejspíš. Prachy nejsou všechno. Chtěla jsemm jen říct, že to s makou nemám nijak lehké, protože má vysoké nároky na mého přítele, ale jinak ho má, myslím, dost ráda. Tak jen z toho postu nevím, jestli radši pomalu oťukávat, nebo to na ně vybalit rovnou s kufry v ruce 8-) Možná píšu trochu zmateně. Jinak si nemyslím, že by přítel byl nějaká ušlápnutá chudinka či pěkný vyčuránek, jen je prostě děsně hodný. Mého taťku obdivuje, mamču má taky rád, ale uvědomuje si její chyby, stejně jako naše okolí. ale s tím se asi nedá už nic dělat, prostě tak nějak spychla. Nakonec se stejně zařídíme podle svého, ale nechtěla bych kvůli tomu vyvolávat nějaké konflikty, bo na ta´tkovi mi dost záleží.
Odpovědět
Profilova fotka
Eulalie - my sme to mojim rodicom oznamili spolocne jedneho krasneho dna, ze sa chceme zobrat ... u svokrovcov to manzel vybavil sam ... a potom neskor prisli k nam svokrovci na navstevu, nasi k nim takisto, ale oni sa uz vlastne predtym poznali trochu...nejake velke pytacky neboli.
Odpovědět
Profilova fotka
Vis jak, ona kazda mama svym zpusobem chce, aby si jeji dcera vybrala nekoho,kdo ji zabezpeci atd..ale nakonec jsou ty mamy rady, ze ma dcera chlapa, ktery ji neublizuje, netrapi a se kterym je ona sama stastna, vis? Ja fakt nevim,z ceho mas strach...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to já radši konflikt než si nechat kecat do života 8-) Obzvlášť když argumenty stojí na hliněných nohou :-x Asi maminku musíš přesvědčit o tom, že vás musí respektovat i když je starší.
Odpovědět
Neboj všetci rodičia sú takí že chcú deťom naplánovať to najlepšie, len sa niekedy pozabudnú opýtať detí čo by si oni samé želali. Možno to ani nebude také hrozné ako sa toho bojíš. Asi by som im to povedala rovno buď sama alebo s ním (ale bez tých kufrov ;-) ) Alebo sa mamine len pocváľ štýlom, že pozri mami čo mi frajer dal... plánujeme svadbu :-) Dosť záleží aj na tom eké sú tvoji rodičia povahy, ale ak svadbu chcete neni na či čakať ani sa čoho báť
Odpovědět
Profilova fotka
myslim ze by asi bylo nejlepsi kdyby jste jim to rekli spolu, treba na obede nebo tak a rovnou muze ten tvuj pozadat o tvou ruku, nemyslim si ze by byli nejaky problemy, budou radi uvidis, tatka bude na meko a mamka se taky nezblazni, hlavni je ze te pritel miluje a je na tebe hodnej a to pochopi i tvoje mamka, dyt ho ma rada, no a ze se osamostatnis to uz je s tou svatbou tak nejak samozrejmost to ani resit nemusite ja sem rozmazlenej mazanek rodicu a taky to vzali v pohode ze se chci vdat a odstehovat a to navic az do anglie, sice se jim styska ale je to muj zivot a ten si musim zit sama ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jim to řekli před dvěma dny, trochu nečekaně na rodinné oslavě. Byli mírně překvapení, ale myslím že rádi :-) :-)
Odpovědět
My uvažujeme o tom, že jim to oznámíme v klídku doma s pugétem pro mamču a lahvinkou nějakého vínka pro taťku a až se trochu zpamatují ze šoku, tak je pozveme na véču, zřejmě i spolu s přítelovými rodiči. Tak uvidíme... ;-)
Odpovědět
eulalie, mas napisany datum svadby 9. sept. 2009, mozno im to este vobec netreba hovorit... myslim, ze niekedy postavit rodicov pred hotovu vec par mesiacov pred je lepsie ako im to hovorit rok dopredu a dat im priestor na kadejake vymyslanie ;-) ale to oznamenie, doma v klude, s kyticou a flasou vina je myslim dobry napad...
Odpovědět
kaciatko:na to datum nehleď, to já tam napsala jen tak :-) musel tam být nějaký údaj, tak proto. Ale kdoví, třeba to tak nakonec opravdu bude. Příští rok končím výšku, pak rok společného bydlení a svatba...a pak už jen samá pozitiva a sociální jistoty :-D Díky holky!
Odpovědět
Profilova fotka
eulalie ja si myslim ze v soku ani moc nebudou, po peti letech vztahu se da cekat ze se vezmete ;-) drzim palce a dej vedet jak to dopadlo :-)
Odpovědět
Eulalie, soucítím s tebou. Já si teď bojuju svou bitvu o osamostatnění a je to drsnější, než jsem čekala. Chceme se s přítelem sestěhovat a v červenci se budeme brát. Doma jsme to ale ještě neřekli, protože jsme se báli, že nám do toho budou kecat. No,moje mamka by mě nejradši viděla jako prezidentku zeměkoule, čeká, že budu dělat děsnou kariéru a mě to vůbec neláká... No a teď se rozhodla, že nám zařídí bydlení, a my nemáme sebemenší šanci do toho mluvit. Můj přítel v tom chtěl taky něco dělat no a mamka mi pak doma dala kázání, že ona to zařizuje pro MĚ, že on je pro ni vlastně cizí a když se to vezme kolem a kolem, tak já k němu taky nemám žádný právní vztah... No - jsme spolu přes 7 let, mamka si s mým partnerem tyká, když něco potřebuje, tak je jí dobrý :-( Hrozně mě to mrzí, protože mamka je jinak fajn ženská, ale v tomhle je prostě hrozná. :-( Takže jsem ráda, že jsme jim to ještě neřekli, protože si všechno chceme udělat podle svého a ne podle mamčina. Přítel to bohužel vycítil, co se tu děje a taky je mu to asi líto, i když říká, že si z toho nic nedělá - prý už dávno pochopil, že dokud našim neukáže kufr peněz, tak mu neuvěří, že mě dokáže uživit.
Odpovědět
chaarleene: ani nevíš, jak ti rozumím. Není možné, že mi naše mamky byly skryté dvojčata, nebo aspoň příbuzné? Jako bys mluvila o té mojí. Moc vám držím pěsti, ať ta svatba klapne podle vašich představ, ale já bych takový risk nezvládla, tajit to až do posledního dne...jsi fakt dobrá! S tou kariérou je to u mě úplně stejný - mamka by mě taky nejradši vyděla na nějakým hooodně vysokým postu, ale já si radši budu v klídku dělat, to co mě baví a vyhlížet vránu nebo čápa. Tohle ona bohužel ale nikdy nepochopí. Přitom tady nejde o žádné její nesplněné ambice-sama má dvě vysoké, spíš z ní mám takový pocit, že jí dělá dobře chlubit se před tetkama s absolutníma volovinama. Taky bych si přála pohodovou mamku, co nemá přehnané nároky a je "normální"-holt asi nemůžu mít všechno. Tak přeji pevné nervy a hodně štěstí v manželství!!!
Odpovědět
Omlouvám se za ty hrubky, jinak jsem normální 8-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?