Jak jste ušetřili na svatbu?

Ahoj, narazila jsem zde na diskuzy plat x obory a trochu mě překvapilo, že je časté rozmezí platů 11-15tis. čistého. Tak mě napadlo, jak dlouho jste na svatbu šetřili, nebo přítel vidělává tolik,že svatba za 80-100tis. není problém? Plat malý nemáme, asi normálně průměrný pro ČR, ale když se zaplatí hypotéka, leasing, jídlo, energie, tak prostě tak moc nezbývá :-| jak to děláte vy?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Svatba bude max. 30 - 40 tis., nějaké penízky slíbili přítelovi rodiče a něco i moji rodiče. Tak snad to zvládnem :-D
Odpovědět
jowana - co sem tady tak pochytila tak treba holky setrili rok i vic a to se nejaky penizky daji davat bokem a kdyz jeste nejsou deti tak se proste ti dva chvilku omezuji no ;-)
Odpovědět
jo taky je hodne casty jev ze prispivaji rodice :-)
Odpovědět
my kupujem zatim vsechno prubezne...hostinu - prispej pulkou moje rodicove. Zbytek je zrejme jen a jen na nas.... mame vyhdou toho ze spousta veci se plati az nejakou dobu po svatbe (treba ubytovani hostu a pronajem mista hostiny a pod.)
Odpovědět
Profilova fotka
No, my se spoléhat na rodiče nemohli. Já je už nemám a hodit to celé na manželovu stranu, to by mi přišlo nefér. Nakonec se to vyřešilo stavebkem. Když jsme před 4 lety začali spolu bydlet, kupovali byt, něco jsem měla ze stavebka já a zbytek půjčka. Pak doběhlo stavebko manželovo a on z toho uhradil svatbu. :-) Samozřejmě, manželovi rodiče nám pak hodně pomáhali, s přípravou a i nakonec překvapili, že nám přispěli na hostinu. Takže vše dopadlo super. Ale představa, že bych to měla šetřit z platu....no nevím... asi by to bylo na dlouho... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
u nás je to podobné, taky jsme šetřili dlouho, cca 2 roky...to je tak doba, kdy jsme začli přemýšlet o svatbě, jinak prstýnek mám rok ;-) No a s hostinou námv vypomůžou nějakou částkou oboji rodiče, jinak je vše na nás a na průběžném kupování ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky nakupujeme průběžně, např. přítel si koupil svatební oblek už loni. A navíc jsem celkem mistr v levným nakupování, mám nádherný šaty, boty, kabelku a šál, dohromady to stálo necelý 3000 Kč ;-) A na hostinu přispějou naši, takže nakonec to nebude tak strašný, jak jsme se báli. A hlavně máme malou svatbu, bude nás cca 16.
Odpovědět
Profilova fotka
jow - tak my se chceme vejít do 40-ti tisíc a půjdou z mýho stavebka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
od ledna tak postupně nakupujeme, přítelovi oblek (vychytali sme levnmej,jen za 2500kc),mně půjčení šatů a pronájem hradu na obřad.to byly snad nejvetší investice, jinak takové ty blbosti jako čoko fontány a milion dekoraci nebo výslužky vůbec neřešíme, takže na tom se dá dost ušetřit.výzdobu hostiny nám udělá zadara restaurace.jinak já ještě studuju, takže to platí moje mamka a přítel tak nějak napůl (ten oblek třeba dostal k narozeninám).já sem tam něco též přispěju, ale je to malinko.nejdražší bude asi hostina, prstýnky máme za cca 1500,- ocel,takže taky pohoda.
Odpovědět
Profilova fotka
Půlku nám dají rodiče (napůl z naší a jeho strany) a na zbytek šetří přítel (cca 35000). Má plat kolem 20 čistého v práci + sem tam nějaký bokovky, o kterých většinou ani nevím ;-) Kromě hypotéky a sem tam něčeho do baráčku přítel neutrácí, takže tu sumu dokáže našetřit asi za pět měsíců.
Odpovědět
souhlasim s hafhaf, ze cokofontaty atd. sfouknou desnych prachu a ve finale to zas tak dulezity neni :-) My nebudeme mit ani profi fotografa, nejak jsem vzdycky nesnasela umely pozovani, ale spousta kamaradu strasne rada foti, tak nebude problem. Nemame ani ucouranou "živou" hudbu, ale reprodukovanou, priteĺuv novej oblek taky neresime, kdyz ma dobrej starej, se satama se chci vejit do 3000... Pritelovi rodice neplati nic, a mne je blby chtit neco po nasich, i kdyz by to s klidem zacvakli, takze si co nejvic veci sezenu a zaplatime sami, ale nasi nam nejspis i tak zaplati hostinu a pak mame neco slibenyho od babicek, takze to snad nak dohromady dame...
Odpovědět
My pořizujem průběžně a zatim to jde. Jinak já se s platem vlezu přesně do toho průměru, jak psala jowana, a přítel má teda víc, ale zas ne extrém. Ale hlavně zatim nemáme nijak obrovský náklady na bydlení - zatim regulovaný nájemný a byt takový "kvality", že bydlíme fakt levně. Zatim, co bude po deregulaci, to netušim. Ale svatba je letos, to snad ještě zvládnem. Už máme i docela dost poplaceno a zatim jsou ještě i nějaký "zásoby", o hostinu se nejspíš podělej naši rodiče (to je skoro třetina cellkovýho rozpočtu).
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
jojo rosi, na hudbe se tez da usetřit.vypalime se pár cd a pojede to celou noc.nechtelo se nám dávat 5000,.- za kapelu plus tam jeste budou jist. ale fotografa teda máme ale jen na obřad a pak foceni v parku, ne na celej den.
Odpovědět
nam se taky nechtelo davat za kapelu ale nakonec jsem se nechala prekecat od pritele ze ziva hudba je lepsi (doufam ze bude mit pravdu), usetrime na vyrobe oznameni (delame si ho sami), usetrime na tom ze nebudeme mit hostinu v restauraci ale vsechno svoje v pronajatem arealu i se spanim pro 40 osob za slusne penize a nikdo nas na jidle nemuze natahnout.
Odpovědět
Profilova fotka
my sme oznamka objednavali pres net a 25 ks nás vyšlo i s poštovným jenom na 700 kc,coz si myslim že je hodne dobra cena a pak sme jedno oscanovali a lidem ktery nevidime tak často a kamaradům poslali na mejl, natom se da tez ušetřit.
Odpovědět
28 za jedno? To me prijde celkem drahy...zalezi na tom jaky je, z kolik dilu se sklada, papir jaky je pouzity atd. nam se to bude tisknout klasicky barevne na tvrdej papir a spoji se masli. Ale i tak me prijde ze cena za oznameni je smesna oproti cene za hostinu :-)
Odpovědět
Kupujeme věci taky průběžně a zatím to celkem vychází, na svatbu máme nějaké penízky z vypršené pojistky, šmoulíme je na kontě už rok, aby tam bylo dost, a pak taky rodiče přispějou (tatka nám zaplatí 30000 na hostinu a ještě moje šaty) takže už to pak nebude tak strašný. Nejdražší byla fakt hostina - je pro 35 lidí a pak ještě raut a grilování a tam nás bude 60, takže to stálo nějakou tu kačku, ale zase něco ušetříme na dalších věcech. Třeba oznámko 45 ks, pozvání ke stolu a na párty 40 ks a ještě 35 potištěných jmenovek nás vyšlo na 1100 kč i s dopravou, si myslím, že to je slušné. A kytky pro mě, maminky, družičky, svědkyni, na auto a ještě pod prstýnky máme za cca 3500.
Odpovědět
Profilova fotka
selmice: jojo 28 za jedno, ale má rozměr 13x13 a skládá se ze 3 dílů.na to jak vypadá je to dobrá cena.když sme se ptali na podobné (ale skládané jen ze 2)vyšlo by nás 20 ks na 1300 kc. jojo, největší pálka bude za hostinu, z toho mám taky strach.ale máme obřad až ve 3 odpol. (aby se ušetřilo za obed) takže jedem až na večeři - cca 12 lidí a večer na raut bude cca 24 lidí.a tvrdý si bude platit každej sám.no uvidíme na kolik to vyjde!
Odpovědět
a jooootakhle se setri :-) neni obed! Dobry napad ale me by asi svatebcani prokleli :-( jinak pokud se to sklada z tolika dilu tak je to jasny - to je dobra cena :-)
Odpovědět
Profilova fotka
selmice: :-D :-D :-D
Odpovědět
Zdravím všechny jsem tu nová tak nevím jak to tady chodí, ale chtěla jsem se zeptat jestli nevíte o nějakém dobrém fotografovi z okolí Ostrava. děkuji :-)
Odpovědět
zkus to spis v jinem tematu.tady se tohle momentalne neresi.... zadej si to do vyhledavace (bez hacku a carek)
Odpovědět
Profilova fotka
Věřím, že spoustu z vás chce ušetřit.... Ale musím říct, že my jsme měli na svatbě čoko fontánku a nemůžu si jí vynachválit. Hosté byli překvapeni, bo to nikdo z nich neznal a hlavně jim chutnalo...bylo to něco jiného než svatební koláčky a tak... navíc mi to pak zaplatila švagrová jako dárek :-) Za celý den pro 60 lidí jsme zaplatili 27.000,- a to v tom bylo vše, oběd, raut večer, nealko i alko, kafo..... to co chtěl někdo navíc, než co bylo domluveno, šel k baru a zaplatil si...ale výběr jsme měli velký... Záleží, kde to chcete mít a jak je majitel ochotný a jakou nabídne cenu. Tím, že jsme veškeré alko brali od něj, dostali jsme na to slevu... Ohledně oznámení, tak to jsem tvořila sama, jen si to nechala vytisknout na spec. papír, cca 50 ks za 700,- dohromady. Takže taky ušetřeno. ;-) :-)
Odpovědět
jen 27 tis. za 60 lidi? kez by :-) zni to jako sen :-)
Odpovědět
Profilova fotka
JJJ jen za 27.000,- A to jsem to zaokrouhlila pak na 30, pro číšníka navíc, létal kolem nás sám celou noc.... :-) Byla jsem opravdu max. spokojená :-) A to kdyby nebyl raut, tak by se ušetřilo i víc. Na večeři nám nabídli jídlo za cenu meníčka, takže cca 65,- na osobu... raut byl 150,- na osobu. A kolik toho zbylo!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Omlouvám se, bylo to 37.00,- a zaokrouhlení na 40. :-) A bylo to pro 65 lidí :-) už je to skoro rok :-)
Odpovědět
a jaky byl celkovy rozpocet svatby (se vsim vsudy) jestli se muzu zeptat? Taky pocitame s 60 lidma a jidlo si nechame z restauracky dovest (nanosi nam to a uklidi) a vecer nam znamy opece prase a budou od dalsi zname studene misy. vsechno jidlo a piti nakoupime v mistnim obchode za fain ceny - co zbyde tak muzeme rovnou vratit - a co je jeste vetsi vyhoda - kdyz cokoliv dojde tak si pro to muzem prijit i o pulnoci (becky, alkohol, chleba...) nemas to nekde rozepsane kolik za co jste platili? nemohla bys mi to pisnout aspon do IP at vim s cim mam tak pocitat a nejake navrhy a postrehy na hostinu? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme to podobně, nanosilo se a co zbylo, vrátilo se... Můžu na to doma juknout.. teď jsem v práci :-) Už jen tak tápu po paměti, nerada bych se zase sekla 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám dokonce schované doma od číšníka celé 2ks A4 popsané, spíš počmárané čárkama... :-)
Odpovědět
ok ok, tak prosim az prijdes z prace napis. dekuju moc, aspon si udelam predstavu
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?