In-line korčule. Aké máte skúsenosti?

Profilova fotka
Ahoj holky,rozhodla jsem se ,ze kdyz se mi do bytu nevleze kolo, tak si poridim in-line brusle. Jenze nevim,jestli je to dobry napad,v zivote jsem na tom nestala,ani na lednich bruslich,a tak nevim,jestli si na tom nerozbiju h...u :-N Je tu nejaka ktera jezdi? Jake to je? Jak se na tom brzdi? Vim ze nektere maji vzadu takovou jakousi gumu nebo co,tak na tech se asi brzdi tim,predpokladam,ale videla jsem i takove,ktere meli jen kolecka,tak to nevim jak se na tom asi brzdi,jestli je tam nejaky lanko co drzite v ruce a to je brzda,nebo jak? Ja vim,jsou to blby otazky,ale chci se vyvarovat tomu,abych si je koupila a pak na nich nejezdila. No a jeste by me zajimalo,jaky bych si mela poridit.urcite ne nejaky nejlevnejsi,tem myslim rychle odejdou kolecka,predpokladam ze jsou jen plastova,kdezto u tech drazsich pogumovana. No fakt nevim,nemam o tom nejmensi sajnu,jeste jsem se na zadny ani nebyla divat. Tak jestli se tu najde nejaka dobra dusicka,ktera mi v tomhle trochu poradi,tak budu moc rada.
Odpovědět
pridavam se, tak si je budu pristi mesic kupovat... jestli je tu nekdo z brna, kde jezdite? Da se jezdit kolem prehrady nebo od vystecu smerem do mesta?
Odpovědět
Profilova fotka
bednaroi ja som o onlinoch nechcela cele roky ani pocut. aj ked na lade som korculovanie zboznovala a jak decko som mala aj tie dvojradove na leto a stale som na nich vsade chodila. proste z toho isteho dovodu tiez som sa bala ze sa na nich zabijem. neboj zvladnes, zaklad uz mas. brzdenie je zo zaciatku na nervy, bojis sa ze neubrzdis a stresujes a malo tlacis na tu brzdu ale po par razoch sa to spravi. kazdopadne si na zaciatok kup aj chranice na ruky urcite, tie su najlepsie, lebo ked padnes neodries si dlane az do krvi. sa to nezda ale je to dolezite na zaciatok. detto na kolena a na lakte. ked sa naucis, potom ich uz budes nechavat doma. ale na zaciatok treba, zistis sama ked padnes a padnes na makke ;) na zaciatok ti odporucam nejake lacnejsie roces korcule. az to myslis vazne a nie je ti luto penazi tak rollerblade korcule sa oznacuju tzv abecom 3, 5, 7, byvaju aj 9 ale to uz je naozaj pre sialencov /ktori napriklad v lete trenuju na zimne rychlokorculovanie/. kazdopadne plati cim vacsie cislo tym rychlejsie a lahsie ides, cim nizsie, tym viac sa namakas. ja som zacinala pozicanymi 3kami a potom som si kupila rovno 7icky. a sice ked som sa postavila som mala pocit ze idu same, ale nejak som mala pocit ze tie povodne boli bezpecnejsie a namakala som sa v konecnom dosledku aj tak rovnako ;) ale cim horsie korcule tym viac zaberaju stehna a zadok zase. takze tiez dobra finta na postavu. ale ked uz budes dobra zistis aj sama ze potrebujes kvalitnejsie. co by som ti tak este. jo. nechodievaj sama. je ine ist po rovnej ceste vyhradenej pre korculiarov a ine po chodniku alebo ceste, kde su auta, ludia a vselijake diery a vypukliny v asfalte. je to nebezpecne. mna k tomu dokopal drahy s kamaratmi takze som mala vyhodu lebo som sa ho vzdy drzala a aj ma to ucil. nesli sme hned na korculiarsku drahu ale ucila som sa v parciku. brzdenie, kopceky, ono sa to nezda, ale malokedy ides rovno, to sa da, ale na vsetko to ostatne si treba zvyknut a vyskusat inak sa zabijes :) takze pokial mozes najlepsie chod s niekym kto ta moze drzat za ruku. alebo kto ta zachyti ked bude vidiet ze si stratila rovnovahu. jo a zasadne pravidlo. nezaklanat sa. vzdy v predklone. na zaciatok asi vsetko az by si neico chcela vediet pytaj sa.
Odpovědět
Profilova fotka
nejak som zabudla alebo vymazala bodku. abec cislom su oznacene vsetky korcule aby bolo jasno. :-) btw obidve znacky ktore som ti spomenula maju kvalitne kolieska, take gumene. myslim ze plastove maju naozaj len tie uplne najhorsie najlacnejsie ktore dostat niekde v supermarketoch alebo kde. a este teda k cene rocesy sa daju myslim zohnat uz od nejakych 3 tisic do 6 tisic, rollerblady tak od 5 do 10. aj ked nemam teraz posledne dve sezony prehlad, ale byva to stale priblizne rovnake. myslim ze ostatne znacky ani nemusim spominat, bud su totalne zle alebo urcene pre expertov. toto je naozaj take najvhodnejsie pre nas normalnych ludi. delia sa potom aj na vselijake druhy ktore su urcene pre koho ale to uz tu naozaj nebudem spominat. btw kazde korcule sa delia /alebo mali by sa/ minimalne na zenske a muzske, ked nie, tak treba ist tam, kde take maju. pretoze su tam podstatne rozdielnosti v anatomii nohy atd. v spravom obchode by ti v zivote nedovolili dat na nohu nejaku akoze univerzalnu korculu pretoze by ti zdeformovala nohu alebo mohla sposobit problemy.
Odpovědět
ja mam skusenost s korculovanim na lade este z detstva, na lade som bola cele dni kazdu zimu a bolo to ok "na stare kolena" som si kupila in-liny :-D a des :-D je to nieco uplne ine, prvy problem je brzdenie, na lade je to ovela jednoduchsie uz len z toho dovodu, ze lad (aj ked moze mat hrbolceky) je vodorovny - cize nejde z kopca ci do kopca. na rozdiel od cesty ci chodnika :-S kde naberies rychlost ani nevies ako zaklad su chranice, ja ich mam, no stale sa dost bojim, takze korcule stoja viac v skrini ako na mojich nohach :-( rozmyslam, ze si zadovazim aj prilbu, oskreniny na rukach, nohach sa zahoja, ale capnut na hlavu ]-( to uz nemusis rozchodit
Odpovědět
Profilova fotka
čauky,já mám brusle už dva roky, a musím říct, že je to super. Jsem na sport poměrně levá, ale tohole mě baví. Sice stále ještě neumím pořádně brzdit a zatáčet a jezdím spíš na jistotu :-D , pěkně pomalu, nikam se nehrnnu, hehe, ale je to bomba. Co se týče typu bruslí ti neporadím, mě je vybral manžel, poslal mě po obchodě a já málem projela výlohou ven :-D :-D :-D , jen jsem ječela, ať si mě někdo zastaví :-D . V Praze je specializovaný obchod na brusle v Dlážděné ulici, je tam proškolený personák, který bral s humorem, že jsem chrániče vybírala podle barvy a nakonec jsem stejně odešla né s těma,co byly tak pěkně růžový, ale s těma, co mi sedí ;-) . Jezdím v Bráníku, podél Vltavy je dlouhá stezka, jen o víkendu je tam hodně lidí, autobus má konečnou pár metrů tam odtud Pokud holky pražandy máte nějaké další tipy, kam na brusle, sem s nima :-) . Přeju jízdu bez nehod :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Bednaroi: Ahoj, inline brusle určitě doporučuju. Nejsem zrovna sportovní typ, ale tohle mě fakt baví. Když pro začátek zvolíš rovný povrch, kde nejezdí auta, bude to v pohodě. Já na začátku brzdila tak, že jsem se chytala všeho co bylo kolem, stromy, domy nebo jsem skočila do trávy. Tou brzdou vzadu se moc brzdit nedá, jen když už jedeš pomalu, tak abys zastavila, ale ve velké rychlosti to nejde. Dá se brzdit např. do téčka nebo se rychle otočit..Koukni sem: http://www.inline-online.cz/index.php... http://www.inline-online.cz/index.php... A tady jsou hezky popsané začátky jednoho bruslaře :-) : http://www.espace.cz/People/Honza/Kol... aaa: V Praze jsem jezdila taky hlavně v Modřanech a Bráníku, docela dobré je to na Letné. Na Ladronce jedině hodně brzo ráno, jinak je narváno. Prý se jezdí i někde na Ruzyni, ale to vyzkoušené nemám. Teď už v Praze nebydlim, tak ani nevyzkoušim.
Odpovědět
Profilova fotka
bednaroi: A s výběrem bruslí si nech poradit v nějakém specializovaném obchodě. Já si hned na začátek koupila docela drahé brusle a nelituju. Nechtělo se mi kupovat levnější a pak časem, když mě to bude bavit kupovat nové a lepší.
Odpovědět
Profilova fotka
jsem strašná lemra, ale brusle mě baví. Jen se zatím bojím jezdit sama a přítula mam za oceánem, tak je to trochu na pytel. Hlavně mam strach taky teď před svatbou, utěšování typu "než se vdáš, tak se to zahojí" teď moc platný není :-) jak píše aaa: "Sice stále ještě neumím pořádně brzdit a zatáčet a jezdím spíš na jistotu, pěkně pomalu, nikam se nehrnnu, hehe, ale je to bomba. Co se týče typu bruslí ti neporadím, mě je vybral manžel, poslal mě po obchodě a já málem projela výlohou ven, jen jsem ječela, ať si mě někdo zastaví." - jsem na tom cca stejně. A taky je mi blbý jezdit s polštářem na zadku, tam padam nejvíc :-) někdo se tu ptal na Brno - cyklostezka kolem Svratky je skvělá, když už, tak jezdíme až za Modřice.
Odpovědět
Profilova fotka
Já si brusle pořídila 5 týdnů před svatbou, kamarádky se chytaly za hlavu, že se vymelu a budu odřená, no přežila jsem to bez úhony, jsem fakt srabík a jezdím pomalu (to se vztahuje i na lyžování ;-) ) a za celou dobu jsem ani jednou neupadla, jen jsem jednou málem vjela přímo do bufetu s buřtama a přejela pudlíka.. :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
aaa - mělas to vzít rychle a buřta si šlohnout :-D
Odpovědět
Profilova fotka
no my to zatim mame naplanovany tak,ze ja si koupim brusle,a pritel me bude delat ochranku,to znamena ze ja se to budu ucit,on me bude chyta a odrazet :-D ,ja se na nem budu veset kdyz budu ztracet rovnovahu :-D (si to zive predstavuju tak se tu chlamu jak debil :-D ) no a az se to ja naucim a bude me to bavit,tak si brusle poridi i pritel (je vetsi srab nez ja) a ja budu delat ochrankujemu,a az to i on bude umet,tak budem konecne jezdit spolu :-N ardila ty odkazy jsou skvely,hlavne ten posledni :-D ,urcite pomohou
Odpovědět
no ja mam skusenost ako emje...korculovanie na lade z detstva...tak som si na "stare" kolena kupila in-liney ale po troch razoch skoncili v skrini...su takmer nove a ja nedokazem prste prekonat strach...som uplne merava a bojim sa :-S ...takze taka je moja skusenost :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ja som korculovy fanusik, mala som obdobia ked som na korculiach chodila pomaly aj do postele.Co poradim, pri kupe korculi sa porad v obchode, ak mas zaklady z korculovania na lade/ pojde to/ ak nevies ani na lade bude to tazsie.Na zaciatok sa vyhybaj kopcom hlavne smerom dole, brzdenie pre zaciatocnikov asi len padom na zadnu cast tela, vyhybat sa vymolom, kamienkom a hlavnym cestam. Kazdopadne je to skvele, da sa na nich vsade dostat a pomaha to postave. Drzim palce a vela zdaru vsetkym korculiarom.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, já už bruslím x let, ale za tu dobu jsem se brzit ještě nenaučila a co víc, čím jsem starší, tím větší srabík jsem :-D kdysi jsem brzila otočkou, teď brzdím stylem zpomalovat zpomalovat, o něco se zastavit (značka, auto, skočit do trávy...) a cesta z kopce? řeší mto slalomem - čím větší spád, tím větší obloučky,... takže asi tak :-) jo a co se týče typu bruslí... mé první byly rocesky, které (světe div se) po pár letech zrezly a já se dřela jako blázen, koupila jsem si nové, Fily... poprvé jsem se na nich málem zabila, pač jely samy a ani jsem neudělala krok... ale člověk si zvykne... brusličky miluju a nedám na ně dopustit...a někdy se možná naučím i brzdit :-D Mno a kde se dá bruslit v Pze je stezka Podolí - Modřany, Landronka, Letná, Stromovka, co stojí i za to je kolem řeky Poděbrady - Nymburk a po včerejím výletu do HK, bych se tam hned stěhovala... celé město je jedna velká cyklostezka... perfektní i pro brusle ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kajka-jak to vypadá ve Stromovce? Já tam už dlouho nebyla, bydlím v Krči, takže nejblíž mám Modřany a Bráník. Může se tam jezdit všude? Nebo je vyhrazená jen určitá trasa? A je tam nějaký bufet, o který můžu v případě nouze brzdit? :-D Brzdím totiž stejně jako ty.... Když sjíždím kopec(spíš kopeček), musím za ním vidětz dlouhou rovinu, kde se mi brusle samy zpomalí... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
aaa - já mám bydliště jako ty takže Stromovka je pro mne z ruky a dlouho jsem tam nebyla, ale co si pamatuju, nějaké občerstvovací stanice tam určitě jsou ;-) já sem pečená vařená v Modřanech, mám to i po cestě z práce 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
kajka-třeba se tam někdy spolu "srazíme" :-D
Odpovědět
Profilova fotka
holky,tak vam povim muj pribeh :-D sli jsme dnes s pritelem do specializovaneho obchodu,a chytli jsme typka,ktery nam nedokazal vubec poradit,boty mi vubec nesedily,tak jsme se na to vyflakli,a sli jsme do parku.Tam milion bruslaru,a nahodou jsme tam narazili na skupinku ktera ZADARMO uci jak na nich brzdit,tak jsme tam nejakou dobu (asi hodinu :-D ) postavali a nakonec jsme se sli zeptat na nejake rady a tak,a dopadlo to takze jsme se vralili do obchodu,tam jsme odchytli borce ktery poradil uplne vsechno,napoprve jsem se i dokazala postavit a udrzet se na nohach.Zkusila jsem si dvoje brusle,prvni byly za 80 liber a druhy hodne pres sto liber,asi 140,nejen ze mi bezva sedi,ale navic maji skvely design (jsou se zelenymi detaily a ja i kdyz jsem zelenou cely zivot nesnasela,tak ted poslednich par tydnu kupuju vsechno v zelene :-D ) No nicmene,prvni botky byly super pohodlne a levne,ale nemeli me cislo,a ty druhy jsem si odnesla,i kdyz nemaji tolik polstrovani,zato se mi v nich nebude potit noha v lete.Takze uz mam i plan na pristi nedeli,kdyz jsem v obchode dostala poukaz na lekci pro zacatecniky zdarma + jeste ta zdarma lekce na brzdeni. No a ted,jakmile pritel dostuduje navod,tak valime do parku rozbit si hubu :-D Jo a predstavte si ze ten borec mi hned nabidl chranice,ktere s temi bruslemi bezvadne ladi,jsou ve stejnych barvach :-D tak dam pozdeji vedet jak jsem se dodrela :-D
Odpovědět
Profilova fotka
bednaroi - blahopřeju k úspěšnému nákupu a přeju mnoho šťastných kilometrů x-)
Odpovědět
Jééééé bednaroi... také blahopřeji k super k nákupu!!!! Já mám s přítelem brusle rok a nedáme na ně dopustit:) když je volno, hned valíme na kolesa:) Také doporučuji ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
bednaroi-těším se na tvé dojmy z první jízdy, snad nebudou tak dramatické jako moje :-D . Když bude nejhůř, kecni si na zadek :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
no tak jsem zpet jezdila jsem jen si 30 minut,pak prisli zamknout park.No prvni dojmy takove vselijake.Zaklad je,ze jsem asi 15 minu tbesnila na blbem povrchu,byl to kopecek a blby povrch,makacka jako prase :-D Z kraje me pritel pridrzoval,ale vzhledem k tomu,ze byl furt v zavesu,tak mi spis prekazel :-D No tak jsem mu rekla at me pusti a nasli jsme trosku lepsi povrch,a mirnejsi kopecek :-N a pak uz to docela slo,nejhorsi je se dat do pohubu,a pak se zastavit,ta jizda je celkem ok.Jo a taky zataset jeste neumim,ale kecla jsem sebou akorat jednou,a to na zadek,a ten muj dacan mi ani nepomohl na nohy,ze pry musim sama :-N :-D takjsem se nejdriv rozcilovala jak se asi muzu zvednout kdyz to jede do vsech stran,ale hned jak jsem se do toho dala,tak jsem byla na nohach :-D je to docela :-D sranda,akorat me dnes uz boli nohy,jelikoz jsme jeste byly na slapacich lodich na hodinu,takze nozky dostali zaprah,zitra se asi ani nepostavim :-D Jinak simyslim ze mi to docela jde,asi je to tim,ze jsem neco okoukala od tech profiku co ucili v parku.tak budu cely tden trenovat,v nedeli si dam ty dve lekce a uvidime. Ale pritel je ze mne nadseny,porad mi rikal ze se na tom ani nepostavim,a ted jen kuli oci ze uz i jedu :-D jen mi asi da trochu prace aby se pridal,aby to teprve byla zabava,ono smotnou me to bavit moc asi nebude :-N
Odpovědět
Profilova fotka
akorat uz sedim nejmin hodinu doma,s nohama nahore,a mam porad pocit ze se mi v nich neco hejbe :-D asi mi furt pracuje svalstvo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
bednaroi - super :-D
Odpovědět
Profilova fotka
bednaroi :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D Já po prvním bruslení nemohla druhý den dosednout na záchodovou mísu, jak mě bolely nohy :-) . Počkej zítra....jsem zvědavá, jak ti bude, napiš.
Odpovědět
Profilova fotka
aaa no ja myslim ze se ani nepostavim :-D Hele radu,misto aby me pri jizde bolela litka,nebo stehna,tak citim tlak,no spis tah nebo bolest,nebo krecnebo ani nevim co v nartu,je to normalni nez si treba clovek zykne na ten postoj,nebo mam treba malo utahle boty,co myslite?
Odpovědět
Profilova fotka
jo jeste jen tak mimochodem ty moje brusle maji loziska ILQ 7 (nekde to myslim oznacuji ABEC) coz jestli je nejvyssi cislo 9,tak jsem docela silenec :-D a maji dve velikosti kolecek,vepredu 80 a vzadu 84,pry je to lepsi pro zacatecniky :-N
Odpovědět
Profilova fotka
tak jsem konecne nasla nejakou stranku s nejakymy udaji,a jako spravny silenec ktery je hrdy na svuj stroj to sem flaknu :-D ,koho to nudi,nectete dal ;-) sportovní dámská brusle s hliníkovo/titanovým rámem K2technické parametry: K2 exotech soft boots - firmou K2 speciálně vyrobené měkké botičky, které mají v oblasti kotníku, paty, achilovky až k lýtku speciální teplem tvarovatelnou pěnu, která se po několika minutách používání přesně vytvaruje podle anatomie nohy Enhanced stability cuff K2 - odlehčená verse fitnes cuffu, která je pod lýtkem zvýšená pro lepší oporu. Je používán u sportovních modelů, které jsou určeny již pro zkušené jezdce, protože právě tato opěrka umožňuje lepší náklon kolene směrem vpřed, zároveň však zabraňuje pohybu nohy vzad. Rám - Hi-lo aluminium- vyroben z velmi lehké a pevné komposice hliníku a titania, proto je použit na modelech určených pro nejnáročnější bruslaře. Je výrazně tužší a proto vyžaduje daleko přesnější odraz. Zároveň je také daleko odolnější na mechanické poškození. Maximální možný rozměr koleček je 90mm. Kolečka K2 - rozměr 80mm přední dvě, 84mm zadní, tvrdost 80a kolečka si K2 nechává vyrábět kola u známých výrobců jako jsou Hyper a Kryptonics Ložiska K2 - ILQ 7 - jedná se kuličková ložiska uložená ve speciální olejové směsi, která umožňuje ještě rychlejší záběr než měla ložiska řady ABEC.
Odpovědět
Profilova fotka
bednaroi na zaciatku som ti o abecoch pisala. k2-jky su naozaj pre sialencov, urcene hlavne pre tych co jazdia na uliciach a chodnikoch a po rampach :-D hlavne sa nezabi
Odpovědět
Profilova fotka
terak v Brně je stezka, která začíná na rozhraní vídeňské ulice a ulice na poříčí a vede podél řeky až k nákupnímu centru olympia. letos jsme brusle ještě nevytáhli ale už se chystáme, pořád nějak nebyl čas
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?