Hormonální antikoncepce Jeanine a Yadine

Profilova fotka
Ahoj slečny a mladé paní:-) Vy, které jste tyhle dvě HA vyzkoušely, jaké jsou vaše zkušenosti?
Odpovědět
1
2
10
Vyzkousela jsem yadine, protoze se pry po nem hubne (rikal pan doktor). U me to teda neplati. Ale pry jsem vyjimkou :-( Jinak mi to prijde jako zbytecne draha varianta, daji se sehnat se stejnou "ucinnosti" a mnozstvim hormonu i daleko levnejsi.
Odpovědět
Profilova fotka
Já vyzkoušela Jeanine a rozhodně ji nemůžu nikomu doporučit. Pak jsem přešla na Yadine a všechny potíže zmizely opravdu jako zázrakem, jakkoliv jsem byla předtím skeptická:-) S váhou jsem šla o něco dolů, ale to nebylo díky pilulkám, takže tuhle vychytávku nemůžu posoudit, někdo při užívání HA skutečně přibírá, ale mně se to nestalo s žádným preparátem, takže nevím...
Odpovědět
Profilova fotka
Mě doktorka kdysi řekla, že mezi těmito antikoncepcemi a ostatními je v podstatě rozdíl jen v ceně.Jsou zbytečně drahé.Já neměla problém s žádnou antikoncepcí a vždy jsem si brala spíše levnější a méně hormonální.tyto jsou tuším nejen dražší, ale i silnější... |-|
Odpovědět
Ahoj, já jsem brala Jeanine. Brala jsem jí hlavně kvůli bolestem břicha. Na to mi pomohla, ale měla jsem po ní vysoký tlak, návaly a kolísání nálady. Takže nic moc. Jo, taky jsem po ní přibrala. Byla jsem vždycky hubeňour, až jsem z toho byla nešťastná a po ní jsem fakt přibrala. Vážila jsem tak 46-47, pak jsem měla 54. Už jsem se nějakou dobu nevážila, takže teď přesně nevím kolik vážím. A teď neberu nic. Chceme mimčo.
Odpovědět
Ahojky holky... tak já mám yadine.. tenkrát jsem si jí vzala protože se říkalo, že se po ní nepřibere... beru jí asi 4 roky.. jsem s ní spokojená, ale také mi přijde, že je dost drahá:( ale co se dá dělat:))) a myslíte, že by se po čase měla antikoncepce změnit???
Odpovědět
Profilova fotka
dadulam - tak náladičky jsem při ní měla taky, hlavně jsem ale začínala krvácet už 4-5 dnů před využíváním platíčka, neupravilo se to ani po půl roce, tak jsem ji změnila. martinka.t - souhlas, jsem s ní naprosto spokojená a tu cenu už nějak neřeším. JInak ohledně tvého dotazu, probírala jsem to se svou kamarádkou - lékárnicí a ta říká, že měnit vyhovující HA není nutné, ale cca každé 2 roky by se měla udělat pauza, tak nevím. Já ji beru třetí rok a někdy po svatbě chci vysadit kvůli otěhotnění, tak uvidíme, jak to půjde:-)
Odpovědět
Miracle:) jj.. tak to jsem ráda:) no já ji raději pauzu dělat nebudu:) na mimi se ještě necitím :-N tak to snad nevadí, že jí beru tak dlouho ;-) no tu cenu také už moc neřeším, nic jiného mi ani nezbyde :-| akorát jsem se naštvala tenkrát jak nám zrušili v pojišťovně příspěvěk na ní 8-( přispívají nám na vše okolo, ale na anitkoncepci, prostě neee... Ale hlavně, že pomahá :-D Tak hodně štěstí s těhotněním a ať se to brzy podaří!!!
Odpovědět
Profilova fotka
martinka.t - myslím si, že je to v pohodě, moje kamarádka bere antikoncepci už sedm let a nic se neděje:-) S pojišťovnami souhlasím, ale ony mají tak nějak obecně divný režim - narkomany a alkoholiky léčíme zdarma a já si musím zaplatit i léky na alergii, za kterou si rozhodně nemůžu, totéž s antikoncepcí a fůrou dalších přípravků... :-| Jinak děkuju za "přání", hlavně se na to neupínat, chce to brát všechno v pohodě a s klidem:-)
Odpovědět
Miracle No tak to je druhá věc, která mě dostává do vrtule, já teda alergik nejsem, ale přítel je... takový prachy si platíme na zdravotním, a pak když jsem viděla tu cenu za platíčko, kde je 7 miniautrních prášku a chtěli po nás za to 200 ]-( tak jsem myslela, že jim to tam snad omlátím o hlavu 8-( no ale když to člověk potřebuje, tak se nedá svítit:( "však my si můžeme dovolit vydělavát na lidi, kteří jsou liný jít i do práce:( Jojo.. to také říkám, hlavně se na to neupnout a pořád na to nemyslet, ale co já vím, jak to budu mít já:)) ono se těžko radí, ale hůře dělá :-N
Odpovědět
Ja brala Yadine asi rok, 11 mesicu super, zmizely mi speky (otoky) na bocich, ale ten posledni mesic jsem co dva dny dostavala migrenu :-( A prvni co lekari poradili, vysadit to. A jak jsem to vysadila, mela jsem od te doby migrenu asi 3x za 9 mesicu ;-) Proste se muze stat, ze prestane pasovat.
Odpovědět
No je to jako s mineralkama, taky sice podle vsech reklam obsahuje uzasne mineraly, ale nesmi se pit dlouhodobe. Jednou je to do tela neco "umeleho", takze se toho telo muze za nejakou dobu prejist a je optreba nasadit neco jineho. A s tou pauzou co dva roky - to slysim poprve. Ja kdyz jsem vysadila HA (kvuli tomu, ze mamka si myslela, ze diky tomu jsem tlusta a nemuzu zhodit, tak jsme to vysadidi ze uvidime - mno samozrejme prd), tak se me doktor hned ptal, jestli planuji otehotnet, ze vysazuju. O zadne pauze nemlmuvil zadny z 5 doktoru, ktere jsem uz vystridala:)
Odpovědět
Svetlusko, ja ji vysadila, protoze jsem si rikala, ze uz ji nepotrebuju, kdyz jsem vdana a manzel ma praci. Ale muj cyklus (spis necyklus) je tak od 90 do 150 dni, tak proto jsem se vratila k HA. Ale nikdy jsem o tech pauzach neslysela. Jednou teda spoluzacka na gymplu rikala, ze se to ma vysadit jednou za rok na jeden cyklus, ale muj dr. to smetl ze stolu s tim, ze je to zbytecne blbnuti tela. Ale je fakt, ze HA by se mela po urcite dobe menit, protoze se meni i hormonalni hladina v nasich telech. Proste nebude vam jedna znacka asi plne vyhovovat ve i ve 40.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Samozřejmě i tady platí "co člověk, to názor", já se radila vyloženě s kamarádkou o které vím, že absolvuje neustále nějaká školení a kurzy pro lékárníky. Jinak je ale samozřejmě pravda, že jiný preparát potřebujete ve dvaceti a jiný po čtyřicítce.
Odpovědět
Profilova fotka
Já používám Jeanine zatím jen půl roku ale zatím vše OK. Je to jediná HA kterou můžu,kvůli tomu že chci přibrat,beru léky na štítnou žlázu a v hlavně protože jsem nechtěla menses. Takže Jeanine beru bez přestávky a ptala jsem se doktorky zda to nevadí a říkala že ne. Cena mi nevadí mimi stojí více než 700,- za 2,5měsíce. :-D takže to zase tolik není. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já brala Yadine a super ;-)
Odpovědět
Já jsem brala Yadine asi rok a musela jsem ji vysadit, hrozně mi z ní natékaly prsa :-( Tak teď beru asi 6 měsíců Loette a zatím je to dobrý. Ale uvidím jak se to bude vyvíjet, ty prsa mi u Yadine začly natýkat až tak po 8 měsících užívání, do té doby to bylo v pořádku, až na tu cenu...
Odpovědět
Profilova fotka
Já brala Jeanine asi pět let a byla jsem spokojená. Jako první jsem brala cilest a to asi 8 let, až ke konci mi po něm začlo být špatně, až jsem zvracela, tak mi pan doktor předepsal něco jiného, no vystřídala jsem potom asi 4 druhy,ale po všech se mi dělali hrozné boláky, pak jsem měla Diane, ale ta se může brát pouze rok protože zatěžuje játra a chodí se na jaterní testy, předepisuje se prý hokám v pubertě protože pomáhá na zmírnění akné. No a pak jsem přešla na Jeanine, která taky podporuje zdravou pleť a méně boláčků. Neměla jsem pří ní žádné problémy, dokonce i měsíčky se znírnili, měla jsem je pouze tři dny a v noci vůbec. Váha stála, spíš jsem ještě hubla a co jsem se dočetla i pan doktor říkal, že je v ní míň hormonů, tak nevím, jen ta cena, je trošku vyšší. Teď už jí neberu, čekáme miminko. :-N :-N ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem brala asi 6 let Triregol, měla jsem při něm 14 dní před začátkem menzesu nálady jako prase, žravou a stráááášně mě bolely prsa, nakonec jsem po šesti letech začala špinit mezi dvěma menstr. tak jsem si byla pro nové prášky a pí. mudr mi dala Jeanine, no nemůžu si na ně nějak extra stěžovat , až na tu cenu :-p , návaly žravosti mi zkončily(díky bohu :-D ), bolesti při menzes mi zůstaly, nálady mi taky zůstaly jen v menším měřítku a neobjevujou se 14 dní předem nýbrž týden předem(jaké to štěstí že :-) ) a prsa už mi taky nenatékají. A ani při jedné anti. jsem nepřibrala.
Odpovědět
Profilova fotka
tak holciny, ja mam zkusenost s Yadine... po par jinych HA jsem zacala brat Diane35, ale ac mi na plet pomohla, tak mi rapidne snizila chut na sex a byvala jsem i precitlivela - takze po dohode s gynekolozkou jsem presla na Yadine a potize jsou pryc... plet je docela dost dobra, jen se desim toho, jak bude vypadat po vysazeni (pry se akne vraci a silneji)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem brala Yadine, napsala mi ji dr. aby mi zvysila sex. apetit, a aby se mi stabilizovala vaha (driv jsem po jine antikoncepci dost pribrala)...ale nejaky efekt jsem nepocitila, teda krom prazdnejsi penezenky :-S tak jsem se na to vyprdla a neberu nic ;-)
Odpovědět
tak já mám zkušenosti s Yadine - na migrény a omdlívání jsem nikdy netrpěla, tak mi bylo hrozně divný, proč se mi to děje. Bolesti hlavy šílený, párkrát mě sbírali i v práci. Když jsem vysadila pro opakované krvácení - i 7 dí před dobráním, nebo 20 dní v tahu, tak to zmizelo. Byly i křeče v lýtkách a šílený chutě na sladký........ Na to, že je to tak drahý........ Ale každému vyhovuje něco jiného!
Odpovědět
Profilova fotka
hancazivocich: tak to je dost silné kafe :-( To ti vyloženě nesedlo se vší parádou. A vyhovuje Ti něco jiného? Nebo je to "alergie" na HA obecně? Vím, že někdo zkouší a zkouší a zjistí se, že prostě tělo nesnese vůbec žádnou HA... kamarádka měla něco obdobného - zvracení, úplné depresivní stavy, padání vlasů, nakonec dostala žlučníkovou koliku (přestože nejedla nic, protože v sobě nic neudržela, natož aby snědla něco, co by ji mohlo vyvolat), takže s HA musela seknout. Jelikož už má ale děti, tak si nechala zavést minitělísko s malou dávkou hormonů, měla trochu obavy, co to udělá, ale je to v pořádku..
Odpovědět
Profilova fotka
Já teda neberu ani jednu z nich, ale Marvelon.Je to už 4 druh antikoncepce, předtím jsem je měnila, protože jsem začala lehce krvácet mezi menstruacemi, tak jsme to zkoušeli. Tahle mi to dělá taky, asi 4-5 dní před dobráním,(stejně jako f.miracle) ale jen někdy,sem tam. Než jsem HA začala brát, měla jsem vždycky 2-3 den bolesti břicha, vím, že jsem nechodila do školy. Teď ale ji chci vysadit, protože ji podezřívám z toho, že jsem přibrala. Vím, že v tom může být i něco jiného, ale i tak bych chtěla něco přirozenějšího, s bolestmi se nějak poperu, nebylo to až tak hrozné.Už delší dobu přemýšlím o ppr, což je stejně jediný druh antikoncepce, kterou máme povolenou.A má i jiné výhody. Tak o tom promluvím s budoucím chotěm a uvidíme.
Odpovědět
Ja jsem brala Yadine. Asi po trech mesicich jsem zacala mit silne migreny. Po dalsich 3ech mesicich jsem mela migrenu asi tak jednou tydne a silnou. Kolikrat jsem musela domu z prace. Bylo to strasne neprijemne. Tak mi doktorka predepsala Yasminelle, nebo tak nejak se to jmenuje, s tim, ze to ma nizsi obsah hormonu, tak ze by to problem byt nemel. Nicmene problemy pokracovaly dal. Tak jsem se na vsechnu HA rozhodla vykaslat a udelala jsem dobre. Hned po 2ouch tydnech jsem se citila mnohem lip. Migrenu jsem od te doby nemela :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Banninko, jsem na tom stejne. 2 roky jsem brala Yadine a posledni rok mi bylo divne, navaly, desny chute na sladky, bolesti hlavy, nechutenstvi,zmeny nalad,precitlivelost...ani to vsechno neumim vyjmenovat. Tak jsem si postezovala pred 14 dny a mudr. mi predepsal Yasminelle.....no a po 5 dnech(pred tydnem) jsem dostala silenou migrenu, trvala 5 dni!! a nakonec jsem skoncila v nemocnici :-( s diagnozou silneho zachvatu migreny...no hruza, jeste dnes dopoledne mi bylo zle :-| Volala jsem Mudr. a okamzite jsem dostala prikaz vysadit Yasminelle a asi uz zadnou antikonc. nebudu moci brat. Doufam, ze ty migreny zmizi jako u tebe :-)
Odpovědět
ahojky, já budu začínat právě s Yadine, je to ale kvůli mým komplikacím po porodu a taky kvůli zdravotnímu stavu, tak su zvědavá, zda na mě bude dobře působit. Okolí co jí bere kolem mě tak jsou s ní moc spokojený :-)
Odpovědět
Majka - jak říkám, každýmu sedne něco jiného... Já prostě tyhle typy - YADine a logest nemůžu. Dr. mi říkala, že možná je to i tím, že to má tak málo hormonů... A málo hormonů a hodně velký tělíčko asi u mě nešlo k sobě... Teď mám Cilest
Odpovědět
Hani každé tělo je jiné, já po cilestu šíleně přibrala :-| fuj už nikdy více :-D
Odpovědět
Profilova fotka
majko, držím palečky, ať jsi s ní spokojená jako já ;-)
Odpovědět
Me ani nenapadlo, ze ty pekelny chute na sladky souvisely s HA, ale ted uz je nemam (jako mam, jsem zravka od prirody, ale uz jsou ukojitelne ;-) ). A migreny byly teda taky mazec. Ale pet dni, to bych asi skocila z okna :-N
Odpovědět
1
2
10
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?