Hádka a rozchod

Ahoj holky,chtěla jsem se nekoho zeptat na názor. Mám pritele sme spolu přes 6 let v červenci me požádal o ruku a příští léto sme se měli brát.jenze přišla velka hadka a pritel mi rekl ze uz me nechce že nechce žádnou ženskou aby nemusel poslouchat blbe kecy,ale on taky není bez chyby a má blbe kecy uz sme se takhle pohadali jednou a taky se chtěl rozházet hned.je horka hlava ale ted mi to přijde vážnější.Ja sem ochotna to přejít a snazit se o nápravu umim se omluvit a přijít první.mam zajem vyhledat řešení a pracovat na sobě ale s ním se nedá domluvit.nikdy nema zájem hledat řešení radši se urazi naštve a de hned do tuhého.Hadky máme divoké poslední dobou,ale nikdy sme si neudělali nic hnusneho nepovedli sme se nebo neco takoveho.nektere vztahy ustoji i tyto věci...
Odpovědět
Nepíšete, kolik je Vám let, ale jestli se přítel chová takhle už před svatbou, co bude, až přijde běžný život a s ním opravdové problémy? Člověk, s kterým není komunikace a nechce problémy řešit, je velice náročný k soužití. Dala bych mu najevo, že se buď naučí komunikaci nebo odcházím já. Podle všeho jste se vždy omlouvala Vy, ustoupila...jaksi z Vašeho příspěvku cítím partnerovu převahu a Vaši poslušnost. Ukažte mu, že máte své požadavky na vztah, hrdost, že jste rovnocenný partner a že Vás nemá jistou. Že byste ho mohla taky předběhnout a odejít Vy, protože odmítáte poslouchat jeho blbé kecy. Klidně použijte jeho slova. A pak ho nechte, ať se nad tím zamyslí. Třeba mu to docvakne. Pokud ne,tak bych ho nechala jít-trápil by Vás celý život. Držím palce!
Odpovědět
@carvcoolka děkuji za názor mi je 24 pritelovi 26 let. Je to těžké začíná mi připadat že sem si na něm vytvořila závislost dost sem se přestala stýkat s přáteli a nikam moc nevyrazim protože jenu to vadí.rekne mi tak si běž ale po tom následuje katastrofa.jednou sme spolu byli na grilování a líbilo se mi tam tak sem tam chtěla zůstat dyl on ne tak se zabalil a odešel a až sem dorazila domů mel zbalene všechny věci v autě :-|
Odpovědět
Profilova fotka
No byt tebou, tak si to jeste poradne dvakrat rozmyslim. Pokud ti uz tedka zakazuje chodit mezi lidi, tak se to bude stupnovat a myslim si, ze to neskonci dobre. Ve 24 mas jeste spoustu casu najit si nekoho, kdo te bude respektovat
Odpovědět
@veruko24 taky si myslím.nekdy je víc v klidu nekdy ne..Nevím ale je docela vůči ostatním citově chladný a dost sobecky nevadí mu že se třeba trápim..jinak moc děkuju za odpovedi sem ráda že mi tady někdo odepisuje :-)
Odpovědět
Prosím tě sbal si věci a utíkej! Kdyby ti bylo o deset vic, tak bych chápala, že váháš. V tvém věku máš ale spoustu času najít někoho, kdo tě bude respektovat. Jestli si ho vezmeš, stejně budeš muset dřív nebo později utéct, jenže bz manželství už to jde podstatně hůř. Vždyť to musíš sama vidět, že není normální nechat si zakazovat přátele, koníčky atd. Je dobře, že si uvědomuješ svoji nezdravou závislost na něm. To je první krok s tím něco udělat a změnit svůj život, dokud je čas. Za rok budeš nad sebou kroutit hlavou, proč jsi dovolila, aby s tebou takhle někdo zacházel. Pomoct může kamarádka, kolegyně, maminka...nebo volej Bílý kruh nebo nějakou linku bezpečí. Určitě ti poradí, jak dál. Bojuj, dokud máš síly, dokud tě ještě úplně nezdeptal.
Odpovědět
@carvcoolka jako on mi nezakazuje úplně všechno chodím třeba na cvičení nebo s kamarádkou občas zajdu na kafe ale někam večer by mě nepustil na skleničku s holkama nebo pustil ale pak by byla scéna jak blázen ..no on mi stejně rekl ze uz me nechce..jenže ma dost přehnané reakce v danou chvíli tak nevím.. Já sem odjela k rodicum ..kontaktovala sem ho zajem neměl cítila sem že mě chce akorat vytočit.tak už ho nechávám být,zajima me teď jestli on bude schopny potlačit kvůli me svoje ego a hrdost a přijít s něčím on sám,ale tomu moc nedávám. To sem si stanovila že pokud nepřijde on a nebude ochotný přijmout nějaké podmínky a najít řešení tak se musím odstěhovat.
Odpovědět
@natka26 I kdyby se vrátil, stejně se nezmění. Pořád bude rapl, který si tě neváží. Špatné vlastnosti se časem spíš zhoršují. Nevracela bych se do takového vztahu. Zkus si více uvědomit svoji hodnotu a zjistíš, že takový chlap si tě nezaslouží a že máš na víc.
Odpovědět
@carvcoolka no nevím jestli ho to omlouvá,ale vim ze mam na tom taky svůj podíl že sem třeba bývala dost protivna na nho..Nevím jestli si za to nemůžu trochu i sama.
Odpovědět
@natka26 NIKDO nemá právo ti zakazovat večer někam jít! A dělat scény, nejsi ničí majetek, a nejhorší, co se může stát je to, když chlap přiměje ženu (nebo klidně i naopak) si myslet, že to je její vina. Holky važte si trošku sebe samotných.
Odpovědět
@bvorlova1 ani když sem mu v rozčilení řekla že je dalsich 100 chlapu na světě? :-( neco mi říkal už si nevzpomenu a tak ironicky a hnusne mi říká hlavně zase neplakej tak sem mu rekla ze kvuli nemu uz ne.ze je dalsich 100 chlapu na světě..Já sem hodně prdcitlivela takže nekdy i dost ubrecena tak uz se mi někdy i vysmívá že jestli budu zase plakat..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to ti vůbec nezávidím a v tomhle vztahu bych být vážně nechtěla... i kdyby přišel s prosíkem, tak se bude chovat líp maximálně chvilku a pak to zase zajede do starých kolejí... máš na víc! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@natka26 Napadlo by tebe zakázat jemu, aby večer vyrazil do hospody? To co píšeš nevypadá na moc zdravý vztah dvou rovnocenných partnerů. Souhlasím s tím, co píšou ostatní - odejdi od něj.
Odpovědět
Článek se načítá
@anysek01 no nenapadlo ale tady je problém že on nikam nechodí maximálně k sousedovi s rumem a to mi většinou nabídne at jdu taky..kdyby to bylo tak snadné. Asi na to nemám :-(
Odpovědět
@natka26 Ne, ani tehdy ne. Kdyby mě tohle řekl chlap, tak mu odpovím ať si tedy za něma jde, že ho jistě všechny čekají s otevřenou náručí, ale určitě se nesnížím k takovému chování jako si k tobě dovolí ten tvůj (zakazování, vysmívání...). Tak si to přečti po sobě ještě jednou: Přišla si o kamarády protože jemu to vadí... Zakazuje ti večer jít ven... Dělá ti dětinské scény s balením kufrů... Vysmívá se ti, když pláčeš... Je mu jedno, když se trápíš... Stojí ti to zato? Opravdu takhle hezký vztah nevypadá. Ale každý svého štěstí strůjce, můžeš to změnit. Raději sama, než aby se ke mě někdo choval takto.
Odpovědět
Pokud dojde na konec vztahu nevím jak se odpoutat,a zvládnout ten smutek sem dost citově závislá..ještě navíc si připomínám jeho dobre vlastnosti a co hezkého pro mě treba udelal a jak sem byla ze začátku vztahu na nho protivna já a on me dobýval.. chodil za mnou a byla sem neoblomna nevím kdy se to změnilo.. říkala sem si jestli třeba nejsem jen hodne protivna ..tak že ho to přestalo bavit?..
Odpovědět
Profilova fotka
@natka26 I kdybys byla protivná, tak jeho chování (z toho, jak ho popisuješ) je přes čáru. Představ si, že by ses celý život měla bát cokoliv říct, aby on se náhodou nenaštval. A to, že on nikam nechodí je jeho problém - ty by sis občas vyrazila ráda a on nemá právo ti v tom bránit. Chápu, že cítíš citovou závislost na něm, ale určitě máš v okolí někoho blízkého, kdo tě v těch těžkých chvílích podrží ;-) a za nějakou dobu to přejde a uleví se ti.
Odpovědět
Děvče, ty nemáš žádné sebevědomí a chybu hledáš pořád u sebe. Ten chlap se k tobe chová hnusně, majetnicky a manipuluje s tebou. Utíkej, než to bude ještě horší.
Odpovědět
No sebevědomí mi asi rapidně kleslo,ani nevím jak sem to dopracovala k takove závislosti a udělat pro toho druheho všechno i se ponizit a prosit se :-|
Odpovědět
https://www.femina.cz/smutny-pribeh-c... Přečti si tento příběh. A jednej, než bude pozdě.
Odpovědět
@carvcoolka jo děkuju
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?