Fondue, jaké vybrat?

Ahoj, premyslime o koupi fondue.Jenze s tim nemam vubec zadne zkusenosti,nevim,od jakeho vyrobce jsou kvalitni....Mate nekdo doma vyzkouseno?Jak se to spravne pouziva,a jaka je s tim domaci manipulace?Dik za odpovedi.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme, ale výrobce Ti neřeknu... Je to takovej obří kulatej tác, na kterým na podstavečku stojí "rendlík" na fondue a na tom tácu jsou porcelánové mističky. Vše, kromě mističek, je nerez. Je to příjemné, člověk si nazakape stůl, ale tác je hodně velkej na uskladnění a v tom nerezu se to trochu připaluje.... Dle mého názoru je nejlepší litina. Ne že by se to nepřipalovala, ale rozhodně se líp čistí.
Odpovědět
Pattie, to je ale raclette, ne?
Odpovědět
Herminka, kuk sem titanovepanve. Jsou to takove ty misticky. A je to celkem dobrota. Ve Svycarsku to dost frci x-) Womann, my mame original na fondue, darek od znamych ze Svycarska, ale pouzili jsme to vseho vsudy 3x a ted nam to prekazi v kuchyni. Mame, jak psala pattie, litinovou sadu. A litinove jsou i vidlicky a misticky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
herminka: ne, je to na fondue, ty mističky jsou na různé omáčky pro masové fondue. Asi jsem to blbě vysvětlila, nicméně litinová sada je určitě lepší
Odpovědět
Profilova fotka
womann: my měli teď na dovolené, ale žádné mystičky tam nebyli... měli to ti kámoši... a bylo to docela dobré ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No hlavně je taky důležité jaké fondue?Protože jsou tři druhy masové, sýrové a čokoládové...Každý je jiný...Můžeš mít kameninový, nerezeový, litinový, keramický...různě.Na sýrový je vhodný třeb azrovna ten ketramický, na masové silný nerez...Mističky jsou k fondue masovým, když si chceš maso dochutit ještě nějakou omáčkou... Manipulace je jednoduchá, prostě strčíš pod mísu hořáček a čekáš až se sýr, čokoláda roztaví nebo u masovýho až se olej či vývar začne vařit...Pak už v tom jen mácháš dané suroviny...výborná věc pro návštěvy a tak...Děláme to odjakživa, s našima jsme to tenkrát přivezli s německa takže pro mě to byl skoro základní vybavení kuchyně.S Manželem máme oblíbené sýrové fondue...U našich ale běží spíš to masový... ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Potvrzuji co píše beruska21. Chce to rozmyslet si co chce člověk dělat. Jako naprosto ideální považuju litinu a nebo ještě lépe kombinaci nerez kotlíku s keramickou vložkou. To je naprosto ideální. Jinak fondue je bomba věc a u návštěv to má veliký úspěch. Mi máme nerezové s otočným držákem mističek na omáčky. Už jsme rozpouštěli i čokoládu - vložili jsme dovnitř misku z varného skla a no problem. Mohu jen doporučit. Je spousta internet obchodů, kde se dají vybrat různá fondue. Ceny od 700Kč až do 3000Kč a více. Ale i na Aukru se dá občas koupit v aukci. Koupila jsem takhle sadu ségře k Vánocům. A receptů se na internetu sežene taky spousta.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasim s prispevky prede mnou, zalezi na tom, jake fondue chcete delat, protoze dat treba do nerezoveho hrnce syrove fondy je neco jako pit mleko ze sklenice na pivo jinak co se tyce cekani, nez se syr rozehreje, staci to hodit na sporak a je to a u masoveho bujony se spise pouziva bujon nez olej a me nejoblibenejsi fondue je syrove, to je ta nejvetsi mnamka, jen skoda, ze se ji prevazne v zime
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Je do sýrové fondue speciální sýr, nebo stačí normální?
Odpovědět
Profilova fotka
do syrove je specialni syr, nejmene 4 druhy
Odpovědět
Nejlepší je Tescoma ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?