Dukanova dieta. Držíte ji?

Profilova fotka
Ahoj holky, držíte někdo tuto dietu?Já jsem s ní začala v pondělí, tak jsem zvědavá na výsledky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@misulka88 Ahoj, to je ta bílkovinná? Já s ní začala včera, ale neberu to zas tak vážně...Hlavně musím začít víc cvičit. Jak to jde tobě?
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkar Je rozdělena na 4 fáze a ano první fáze je bílkovinová. Já už jsem ve II. fázi :) Jinak jsem už zhubla 7 kg a pravidelně k tomu cvičím 3x týdně jumping. Takže dopočuju to vážně brát. Pokud chceš zhubnout ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@misulka88 Aha...no já to zase tak přísně nedodržuju. Přítel dřív žral kulturistiku a dodržoval zásady správný výživy, ráno trochu sacharidů, pak spíš bílkoviny + samozřejmě pohyb, takže se snažím jet podle toho, ale ne zase úplně doslova. Ta dieta se smí držet jen nějakou dobu viď? Kvůli tomu, že tam nejsou moc ty sacharidy... Ale 7 kg za něco přes měsíc je super! Tak ať ti to vydrží ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkar Tam se to fakt musí přísně dodržovat na ty fáze. V první fázi jíš pouze bílkoviny - ta se drží tak 3,4,5 dní (podle toho, kolik chceš celkově zhubnout). Pak přecházíš do drihé fáze ta je bílkovinovo-zeleninová. Střídáš dny bílkovinové a zeleninové. Tato fáze trvá do doby, než zhubneš na požadovanou hmotnost. Pak je třetí fáze - a tam už přidáváš ovoce, přílohy, chleba. A čtvrtá fáze že jíš už všechno a jednou týdně si dáš bílkovinový den. Opradu se ale až do třetí fáze nesmí jíst pečivo, žádné přílohy (chleba, rohlíky...), žádné ovoce. Ale na druhou stranu si třeba peču chleba, ale jen z těch povolených potravin. Včera jsem měla pizzu a palačinky. Prostě jíš normálně, ale jen povolené potraviny. Snad jsem tě nějak nevyděsila :-) Kdyby si potřebovala, tak se na mě obrat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@misulka88 Aha, no tak to je na mě až moc složité...Já se pokusím taky dodržovat ty zásady, ale zase až takhle poctivě nee...Ráno si prostě dám nějaký sacharidy, vločky a tak, k obědu klidně taky brambory, akorát večer už se jim budu snažit vyhnout a uvidíme, jestli to taky půjde. Do svatby mám ještě 200 dní, takže je čas. Ale díky za vysvětlení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkar Není to ale vůbec složité, to vypadá jen na začátku. Taky mě to tak přišlo :-D Vločky se při hubnutí nedoporučují, doporučují se ovesné otruby - jen taková poznámka :-) tak hodně štěstí při hubnutí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@misulka88 Ahoj, tak jsem se po šesti dnech tý svý upravený diety zvážila a mám skoro 2 kg dole...Přítel je sice skeptickej, že to může být voda atd., ale fakt bych neřekla. Akorát včera jsem dost zhřešila, jezdíme v neděli k přítelově mamce na oběd a tý nemůžu diktovat, co uvaří, takže byly řízky a pak do mě ještě nacpala jeden kus štrůdlu, ale jinak se docela držím a nijak mi to neva, nic mi nechybí...A co ty, jak to jde?
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkar Vidíš to, tak to gratuluju. Já to držím nějak měsíc a půl (teda s přestávkou na vánoce a silvestr :-D ). A mám dole 7 kilo a cítím se úplně báječně a i okolí už reaguje na tu změnu. K tomu ale ještě 3x týdně chodím cvičit. Takže hlavně vydržet, a pak budem krásné nevěsty ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ha - konečně nějaká dieta která mi přijde normální ... :) Přemýšlím že taky začnu, jen mírně upravenou jako má sarkar...a chtěla jsem se zeptat, jak to řešíte s jídlem v práci?
Odpovědět
Profilova fotka
@phuskova Musíš si vždycky den předem připravit do misek třeba oběd, svačinu atd... Takže já si třeba den předem upeču kuře (bez kůže samozřejmě) a vezmu jídlo jaké můžu a v jaké jsem zrovna fázi. Mírně upravené, to potom ztrácí v celku smysl, mělo by se to dodržovat tak jak je to určené. V první fází jen bílkoviny, pak druhá fáze bílkovinovo-zeleninové dny atd. Je to dieta u které člověk opravdu nehladoví, jen jí povolené potraviny ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@misulka88 No jenže třeba u žádného jídla co jsem letmo koukala není příloha a to nevím jestli bych zvládla...a sarkar psala že zhubla i s mírnou úpravou, tak by to třeba šlo...samo že by se to asi mělo dodržovat přesně,ale já nemám čas si den předem dělat jídla do krabiček :( Ale líbí se mi, že je u téhle diety povoleno jíst spousta věcí co je u jiných diet přísně zakazované ...
Odpovědět
Profilova fotka
@phuskova Jo v první fázi žádné přílohy nejsou. Nesmí se jíst brambory, rýže, zelenina - nic. Jen čistě bílkoviny. Druhá fáze ta už je veselejší tam můžeš k masu si dát zeleninovou přílohu. A přílohy jako brambory a rýže je až ve třetí fázi.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@phuskova My vždycky vaříme večeře tak, aby bylo i na oběd na druhý den a berem si to do krabiček...Ty fáze jako misulka88 nedodržuju. Nejím bílé pečivo ani chleba ani nic z pekárny (akorát mám v práci pár těch tvrdých chlebíčků wasa anebo kupuju takový ty tenounký slisovaný žitný plátky), žádné sušenky, čoko, bonbóny, limonády a večer se snažím vyhnout bramborům a všemu, co má hodně sacharidů: http://www.lucy.cz/energeticke-tabulky/ Neustále jím mléčné výrobky (tvarohové pomazánky k snídani, nebo třeba ovesná kaše), jogurty a večer hodně vaříme luštěniny. Zatím se vyhýbám smaženýmu, máslu, oleji a smetaně. A musím říct, že zas tak těžký to není...Nejhorší je naučit se zdravě vařit, ale dneska je receptů na zdravá jídla všude spousta.
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkar Aha, ty jo, to bych se toho musela hodně naučit..jako u mě problém není, asi bych se naučila vařit podle těch zásad, ale ve vaření se střídáme s přítelem a on má rád "pořádná" jídla - smetanové omáčky ke kuřecímu a tak, a odmítnout to nemůžu - jsem moc ráda že vaří :) Ale třeba bude mít zájem i on zhubnout a naučit se zdravěji jíst ... já pečivo taky nejím téměř vůbec, jen občas ulítáváme na Kovářově chlebu z Kauflandu :-D Ale překvapilo mě, že i olivový olej je zakázaný .. měla jsem za to, že je prospěšný, přeci jen základní vitamíny se rozpouštějí v tucích ne? vím že se to dá řešit rybama,ale povolenýho tuňáka já nesnáším:(
Odpovědět
Profilova fotka
@misulka88 Takže v té mprvní jím k obědu jen maso například, nic víc? no ono to je naštěstí jen 3 dny ne .. ?:) Pokud chci zhubnout 5-10 kg...jestli sem to pochopila dobře..
Odpovědět
Profilova fotka
@phuskova Ale to není o tom, že si to úplně zakážeš (teď jsem měla smaženej řízek s bramborama, co jsme nafasovali u Romana mamky :-)) ...teď jsem taky vyšilovala, že jsem chtěla dělat k večeři květákový mozeček a zjistila jsem, že květák mám moc sacharidů a méně bílkovin. Prý jde ale o to, jaký to jsou sacharidy, třeba ty v rohlíku jsou prý špatný. Takže to tak nehroť, akorát si dejte smetanovou omáčku třeba jen jednou týdně. A oliv. olej používám normálně. Ale asi je fakt, že jestli vaří přítel a ten nebude chtít jíst zdravěji, tak to půjde těžko. Můj přítel taky občas vaří, ale je hodnej a dřív dělal kulturistiku, takže od něj mám to všechno, a když ho poprosím, aby udělal něco dietního, tak to udělá. Začala jsem dietit minulý pondělí a včera jsem měla skoro o 2 kg míň, je fakt, že taky víc cvičím, ale třeba u mě funguje i placebo efekt :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkar Fakt? To by bylo super... já třeba prostě neumím jíst maso bez přílohy a zeleninu jako plnohodnotnou přílohu neberu :-D A přítel pořád fnuká že je tlustej a má velký břicho - v porovnání se mnou je to vyžle :-D Tak bych to na něj mohla zkusit uhrát, že to jen zkusíme...a uvidí se ... já taky začala cvičit, resp. doma tancuju na X-padu a cvičim cviky na bříško, ale aspoň něco :) A ještě si chci koupit Bioaktivní Duo slim - sem viděla reklamu, a na webu to spoustě holkám pomohlo (možná taky placebo efekt :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
@phuskova Tak to zkuste...Já bych taky asi maso bez přílohy nedala...Důležitý je, aby vám to chutnalo. Pokud si budete dělat suchý maso se suchou rejží tak budete po dvou dnech otrávený a vykašlete se na to. Udělejte si to dobrý i za cenu toho, že to nebude echt zdravý, aspoň vám to nadšení vydrží dýl. Ten Duo slim nevím co přesně je...prej hodně dobrý jsou nějaký proteinový=bílkovinný nápoje (http://www.sportnutrition2.cz/clanek/...), ale pokud ten duo slim je v zásadě totéž (a to asi bude) tak bych šla spíš do nějaký posilovny a koupila si tam ten proteinovej nápoj, duo slim bude podle mě dost předraženej.
Odpovědět
Profilova fotka
@phuskova http://www.dukanova-dieta.cz/ a http://www.dukanovadieta.com/. Tady se dozvíš úplně všechno. Ano, pokud 5-10 tak to trvá 3 dny. Ale to neznamená, že se jí furt jen maso :-) , podívej se na jídelníček. Důležité jsou u této diety ovesné otruby
Odpovědět
Profilova fotka
@misulka88 a jak chutnaj???
Odpovědět
Profilova fotka
@phuskova Já si je přimíchávám do jogurtu, ale dávají se do plno věcí - do palačinek, do pizzy, do chleba atd.. je to skoro ve všech receptech na těch stránkách. Dají se koupit v Kauflandu a není to špatné :-)
Odpovědět
@misulka88 ahoj, jak dlouho jsi drzela tu prvni fazi?
Odpovědět
Profilova fotka
@mishelinkab 4 dny ;-)
Odpovědět
:-) nemuzu njit vsechny recepty, nasla sem jich jen par:-) kde to mam hledat?dik
Odpovědět
Profilova fotka
@mishelinkab http://www.dukanova-dieta.cz/ a http://www.dukanovadieta.com/. Tady se dozvíš úplně všechno. Pod vysvětlenýma fázema jsou recepty a u druhé webovky jsou nalevo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mishelinkab : Promin napravo se ted dívám :-D
Odpovědět
@misulka88 diky, tu prvni webovku uz jsem mela vytisklou, jeste se kuknu na tu druhou:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Držíte v současné době někdo Dukanovu dietu? Já mám za sebou první fázi a 3kg dole, tak jdu odhodlaně do druhé :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Ahoj, držím 2 fázi. Dole mám 20 kg a je to super. Jen je složité vymýšlet co pořád vařit :-). Inspiraci hledám všude na internetu a výborné se mi zdají třeba stránky dukanovadietabrno.cz, je tam hodně zajímavých receptů 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Ahojky, dietu jsem držela (stále držím) a musím říct, že mi to doslova změnilo život, shodila jsem 17 kg, našla si přítele, začala více sportovat a žít zdravě. Cítím se více zdravá plná energie, kterou jsem dříve moc neměla. Shánění receptů pro mě bylo ze začátku taky těžké, ale dá se něco najít na internetu, nějaké informace jsem našla zde: http://hubnuti-az.cz/dukanova-dieta nebo rovnou celou knihu: http://uloz.to/hledej?q=dukanova+dieta, pokud máte čas :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?