Dovolená v New Yorku. Poraďte s ubytováním, letenkami

Profilova fotka
Ahoj všem! Rádi bychom vyrazili na dovču do USA, nejvíc nás asi láká právě New York. Mohla byste některá, co tam žijete nebo jste tam už byla, poradit ohledně ubytování tam, letenek a tak vůbec? A jeli jste přes cestovku nebo jste se spolehli sami na sebe? díky moc za tipy! :-)
Odpovědět
1
2
To by mě taky zajímalo ;-)
Odpovědět
arm, my jsme leteli sami bez cestovky..porizeni letenky je dneska jenom otazka ceny, to same s hotelem...z a na letiste jsme si brali taxi(letiste La Guardia je bliz do centra, letiste JFK je dal), myslim, ze to stalo 20usd jedna cesta na La Guardia(bydleli jsme u time square) ubytovani samozrejme na manhattanu...lower manhattan, tzn. od nejake 58 ulice smerem dolu(cisla se zmensujou)..my jsme bydleli v hotelu The Hudson(na 58 ul), priste bychom si vybrali neco v soho nebo greenwich village..je tam vic restauraci a baru v kazdem pripade pocitej s tim, ze ubytovani je drahy, at se ubytujes kdekoli a pokoje jsou miniaturni, pokud nedas nekolik stovek za apartma...the hudson stal kolem 170usd/noc...my teda nejsme turisti, co by se ubytovali nekde v hostelu..v NY jsme chteli min 3*(hlavne kvuli bezpecnosti)..vsechno bylo od cca 160usd/noc je to uz par let, tak predpokladam, ze pri soucasny situaci bude ubytovani levnejsi..my vzdycky hledame ubytovani a letenky klasicky na netu u cestovek, ale necestujem s nejakou skupinou lidi, vzdycky jenom na sebe doporucuju si predem vytipovat, co chcete videt v ramci vaseho pobytu a vzit to verejnou dopravou..autobusy a metro jsou ok...nedoporucuju takovy ty vyhlidkovy autobusy..clovek ma pak tendenci videt vsechno a ve finale si neuzije mistni lidi a vubec neni to autenticky.. co se tyce jidla a piti, tak na kazdym rohu je deli, kde prodavaj jidlo ze vsech koutu sveta vcetne typickej obrich sendwichu, takze tohle neni nijak potreba resit, cenove to bude pri dnesnim kurzu na urovni cen v restauracich v praze pouze alkohol je desne drahej:-D vsude je nutny mit s sebou pas, jinak vam nenalejou(to byste uz museli vypadat, ze jste nad hrobem)..mne i ve triceti odmitli nalejt my tam byli uz dvakrat a ne naposled, NY je moje nejoblibenejsi mesto, klidne bych tam bydlela x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuju moc za odpověď :-) My právě taky do hostelů moc nechceme, alespoň ty 3*... já jsem koukala po ubytování na internetu, ale moc tam toho není, našla jsem teda jednu stránku, snad booking(tečka)com nebo tak nějak a tam byl docela dobrej výběr různých hotelů, ale jak se v tom člověk nevyzná, tak neví co :-( Letenky se mi zdály nejlevnější od Student Agency, něco kolem 12000 Kč/os., ale zatím jsem po tom moc nepátrala. Na kolik vás to vyšlo, jestli to teda není tajný? ;-) Nechtějí nalejvat, jo? Tak to musím mít napaměti, jelikož mně bylo teprve nedávno 21 :-D strašně ráda bych tam jela, jsem na to město moc zvědavá... A s památkama to mají jak? Velký fronty nebo se to dá přežít? Kde jste všude byli vy? Máš nějaký tipy, co vážně musí člověk vidět? Děkuju Ti za ochotu odpovídat na mé nekonečné otázky :-)
Odpovědět
jestli se chces podivat na sochu svobody, musis si to objednat predem, jinak se tam nedostanes. My jsme tam byli loni v rijnu, vsude jinde jsme se dostali bez problemu, fronty sly rychle, jen ta socha svobody. Ale meli jsme stesti, jeden z chlapu, co tam uklizel nam pomohl, rekl, ze moje tchyne je kamoska jeho mamky, takze jsme se ta dostali a dokonce i zadara jako vip :-D jinak me osobne New York strasne zklamal, abych rekla pravdu, necekala jsem zadny zazrak a bylo to jeste horsi :-S Vsechno strasne spinave, verejne na ulicich se prodavaly drogy a porno...Nejak nechapu, co lidi na New Yorku vidi, me uz tam nikdo nedostane ani za nic :-p Ale nakupovani je skvele, ovsem to jsou outlety kousek od NY ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tak já byla taky v ny. bydleli jsme na lexington avenue, ale protože jsme vojáci, měli jsme ubytování skoro zadara. ono stejně jde jen o to, kde přenocovat a aby bylo to bezpečí. socha svobody byla sice asi s 6-ti hodinovou frontou, ale jinak bez problémů, žádné objednávání dopředu. na vyhlídkový autobusy nedám dopustit. mají to systémem hop in hop off, tzn. že zastavují asi na 20 místech a člověk si může kdekoliv vystoupit a pak zase kdekoliv nastoupit, za jak dlouho chce. kupuje se pass na 24 hod., dostaneš razítko nebo náramek, a podle toho tě nechaj nasednout na autobus. projede se většina těch zajímavých míst, china town, soho, bronx...my pak ještě jeli na nějaký island metrem, kde byly kolotoče. za prohlídku stojí i time square, definitivně je úžasný navštívit nějaký muzikál na broadwayi a taky se projít central parkem. jinak s nalíváním pití mi nikde neměli sebemenší problém, tak nevím... vidět ny byl můj sen, hlavně vystoupat na vrchol sochy svobody. sen se mi splnil, dokonce na mé narozeniny, ale jak píše tictac, stačilo, mé srdce patří jiným místům v usa.
Odpovědět
my byli s pritelem na dovolene v chicagu (on uz tam byl podruhe), ale byli sme tam u pribuznych, takze nam veskera starost odpadla. myslim si, ze je to lepsi, urcite mate nekdo zname v usa a tak trochu se k nim "vetrit". na new york nemam moc dobre vzpominky, ztratili sme se na letisti a malem jsme neodleteli-pasy jsme meli u pritelova otce, ktery zustal u brany... americani desne neochotni. v chicagu bylo moc krasne, rozhodne doporucuju, je to sice mensi mesto, ale new yorku se vyrovna. byla jsem z neho nadsena!
Odpovědět
geminis, ktera mista bys doporucila? Mam tam tchyni, takze se tam kazdopadne jeste podivam, pokazde se me pta, co chci videt a ja nevim, v usa me nijak nic nelaka, abych rekla pravdu..... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my tam bohužel žádné známé nemáme, takže v tomhle máme celkem smůlu :-( Mně osobně ze všech možných míst, co jde v New Yorku navštítvit zrovna socha svobody láká úplně nejmíň, takže kdybychom se tam nedostali, tak mě to zas tolik mrzet nebude. Spíš bych ráda prošla Time Square, Central Park a tak. Tak socha svobody mě už kvůli těm frontám dost odrazuje.. A na jak dlouho jste tam, holky byly? A na kolik vás to tak zhruba vyšlo? Jako útrata tam za různé případné vstupy, jídlo atd.? Asi bude lepší jet sami na sebe než něco zajišťovat přes cestovku, co? Přijde mi to od nich kolikrát dost mastný... :-|
Odpovědět
jeste jsem si vzpomnela, je tam nejvetsi katedrala na svete, je hezka, ale po vyhoreni, opravuje se, takze neni pristup vsude. ALe za podivani celkem stoji, je nad central parkem, ale presne si nepamatuju. Podle me tam na videni neni skoro vubec nic, Times square je taky o nicem :-p a central park je normalni park :-p Proste me tam vubec nic neuchvatilo, to spis se podivat kolem NY, priroda je nadherna ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tictac, záleží, zda jsi spíš na města nebo tu přírodu. My jsme s manželem procestovali hodně měst i parků. Moc se mi líbil yosemitský park. Víc jmen si z hlavy teď nevzpomenu, ale až bude klid, dám to dohromady a zeptám se i manžela. Z měst mám ráda náš třetí domov Monterey, pak seattle je překásné město a určitě San Diego má své kouzlo se svým Coronado ostrovem. Taky mě zaujalo Salt Lake City, San Francisco se svým Pierem a Alcatrazem. Krásné vzpomínky mám i na Hawaii (myslím, že všechny havajské ostrovy jsou krásné). Mým snem je ještě Aljaška, tam jsem to zatím nestihla. A máš pravdu v tom, že příroda je v USA krásná.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak holky, já teď vůbec nevím kam :-)
Odpovědět
Profilova fotka
armvdd, tough life! :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
geminis: to teda! :-D Já jsem chtěla vidět ten New York už proto, jak je to velký město a tak.. prostě mě tak nějak strašné láká, ale zas abych za ty prachy byla zklamaná, to se mi taky nechce..
Odpovědět
Profilova fotka
armvdd, jde o to, co od toho očekáváš...vidět ny byl vždy můj obrovský sen, už od mala. milovala jsem mrakodrapy. a pak jsem poprvé letěla do států a přistála v atlantě. ta měla asi jen zlomek mrakodrapů, co ny, ale to město mě učarovalo. do ny jsem pak jela, abych si splnila sen. určitě jeď, myslím, že nebudeš litovat. jak jsem psala, nadchla mě šou, muzikál, na broadway. viděla jsem i pár našich muzikálů, ty byly možná i trochu lepší, kdo ví, to je hodně objektivní, ale ta atmosféra tam. taky jsem si vyšla na empire state buildinng...mám ráda filmy s meg ryan a tom hanksem a oni tam ve filmu "sleapless in seattle" byli (a chtěla jsem to stejně jako ona zadara :)). dokonce i proto jsem chtěla jet a jela do seattlu. a to město je úžasné. takže, ny velký město je, tepe, takže v tom tě určitě nezklame. a vždycky můžete na výlet do philadelphie, je z ny jen kousek...
Odpovědět
Profilova fotka
A nemáš nějaký tip na levný letenky nebo tak? A ubytko? Já právě koukala na booking(tečka)com, ale třeba ten hotel, ve kterém bydlela catf jsem tam nenašla :-(
Odpovědět
Profilova fotka
armvdd, naposledy jsme letěli do san francisca s klm, když jsme objednávali hodně dopředu, tak byla dobrá cena. záleží taky na přestupech a čekání na přestup. nás to přišlo cca na 11.000Kč. už nikdy bych neletěla s air france. do ny přímo jsem alw nikdy neletěla, takže nevím. s ubytováním taky nepomůžu. my bydleli na lexington avenue a 37 na manhattanu za asi 60USD na noc. ale to byl special rate, je to vojenský hotel. my nikdy jinde nebydleli než ve vojenském. takže v tomto taky nepomůžu. asi opravdu jen hledat na netu.
Odpovědět
Profilova fotka
geminis: Tak s tím ubytováním to máte fajn, to závidím ;-) my policajti nic takového nemáme :-) proč ne s air france? na to klm určitě kouknu, díky moc!!!
Odpovědět
Profilova fotka
armvdd, jednou jsem letěla s air france z paříže do san francisca. z prahy jsme letěli z čsa. byl leden, sníh, a letadlo nabralo zpoždění asi 30 minut. to jsme se rozčilovali... ale co nás čekalo za děsy v paříži, to už bych nechtěla nikdy zažít. čekali jsme tam přes 10 hodin, protože se ti šmejdi nemohli rozhodnout, zda let zruší či ne. už nás dokonce zavezli busem k letadlu, tam jsme stáli 45min. v busu a zase hurá zpět. za celou dobu nám nedali nic k jídlu, jen jednu malou flašku vou oproti pasu a večer už jsme na ně začali tlačit, že chceme jídlo, ubytování... měli jsme štěstí, že jsme měli paříž jako tranzit, ubytování nakonec bylo. ti, co měli paříž jako výchozí letiště, měli smůlu, postarejte se o sebe sami. na druhý den jsme měli palubní lístek, ale bez čísla sedadla. a dozvěděli jsme se, že den před náma let taky zrušili. ze spaní nebylo nic, už ve 4 ráno jsme byli zpět na letišti, protoe se nás ten den sešlo na jedno letadlo 3x více pasažérů. začal šílený chaos. ukecávali lidi, aby letěli ne do san francisca, ale do los angeles, aby neletěli vůbec. takže s těmahle už nikdy nikam. ani zadara. a nezkoušela jsi zjistit, zda policajti v usa nemaj nějaký ubytování pro své příslušníky...možná by vás, jako bratry a sestry ve zbrani, přijali mezi sebe ;-)
Odpovědět
my leteli se student agency (pritel s nima byl pred tim spokojeny, tak jsme sli tak trochu po jistote). letenky jsme platili zacatkem unora (koncem ledna jsem dostala vizum-bylo to v roce 2006), leteli sme 27.cervna. Meli sme to za cca 20tisic se vsim. ale bylo to pres budapest a new york. jenze ten den rano, kdyz sme meli odletet byla desna bourka a nechtelo prestat prset, tak nase letadlo na budapest nabralo asi 50minut zpozdeni a my meli v budapesti na prestup as 5minut, coz se stihnout nedalo. takze sme volali do student agency, uz o nas vedeli a prehlasili nas na let do vidne (od malevu k austrian airlines) a dal sme meli letet do kodane a pak rovnou do chicaga. jenze i to letadlo do vidne bylo zpozdeny a my po pristani jen smutne koukali, jak do naseho letadla nastupujou lidi... tak nas napadlo zkusit to dobehnout az ke gatu (ten nas byl uplne na druhym konci videnskeho letiste), ale i kdyz sme se moc snazili, nestihli sme to. pak sme asi hodinu hledali kufry, nasli sme je sice vsechny, ale dva byly dost poskozeny, takze nam za jeden nabidli vymenu a u toho druhyho (byl vypujcenej a dost drahej) ze nam zaplati opravu. predelali nam let na primy do chicaga (skoda, chteli sme videt taky dansko zvrchu), dostali sme "stravenky" po letisti nez se vyridi ty kufry a pak nam jedna moc ochotna slovenka zamluvila noc ve ctyrhvezdickovym parkhotelu vedle schonbrunnu (vse zadarmo)! krasa! akorat sme tam prijeli jak supaci-v kratasech a bez ochoty cokoliv platit. rano sme pak leteli bez problemu. jen zpatky sme se ztratli v new yorku a malem neleteli dom... a jeste bylo dost hrozny cekani cca 6hodin v budapesti na pidi letisti. celou dobu sme sedeli na zemi, unava byla strasna! takze doporucuju-chicago a malev (v letadle jsou moc ochotny,i jidlo nam desne chutnalo) zkus se taky podivat na chicago-cz.com , je to sice hlavne o lidech v chicagu, ale pisou tam z celych statu, kdyz se tam poptas, poradi ti primo obyvatele... myslim si, ze spousta lidi new york chce videt jen proto, ze to je spicka v usa, ale i mensi mesta (v porovnani s ny) maji co nabidnout. ja jsem z vesnice, takze me nadchlo to chicago tim, jak se da i ve meste byt s prirodou... s tema cestovkama nevim... to sme zavrhli hned. zaplatis si cestu po celych usa a pak jen litas z mista na misto, nikde si to nemuzes moc prohlidnout a to vecny posouvani casu je hooodne neprijemny... asi bych do toho nesla...
Odpovědět
Profilova fotka
geminis: To jsem se neptala, ale myslím si podle toho jak to u nás chodí, že by mi tak možná přidělili další přesčasy zdarma navíc za to, že se blbě ptám :-D U vás je to v tomhle asi lepší, viď? Přijde mi, že vojáci se umí o svoje lidi postarat, narozdíl od policajtů. Tady se jenom hází klacky pod nohy a ještě jsme pro všechny za blbce. Jinak, tak cesta zní fakt hororově, to je šílený. Snad nás nic takového nepotká, i když při našem štěstí to bude ještě dvakrát takový :-) Já bych tam už asi strašně zuřila. aurinko: No teda, Ty máš taky krásný zážitky s letem! :-) ale alespoň se vám postarali o jídlo a bydlení. My právě taky přemýšlíme o Student Agency, přijdou mi zatím z těch českých nejlepší. Já už vízum teda mám taky z roku 2006, měla jsem tenkrát letět na Floridu, ale nakonec to nevyšlo, protože strejda, který nám to organizoval vízum nedostal, tak z toho tak nějak sešlo.. :-( ale můj nastávající ho ještě nemá, tak doufám, že to nebude moc velký problém. Sice je to teď bez "víz", ale přijde mi, že se ten systém stejně nijak nezměnil. Jenom místo u úředníka na ambasádě vyplníš to samé doma přes internet. Taky nás takové ty poznávačky nelákaj. Nemám ráda, když mi někdo přesně organizuje můj čas. Ráda si to všechno obejdu, ale sama. Děkuju za kontakt, jdu na to hned kouknout!
Odpovědět
armvdd: ja dostala vizum jen na rok. strasne jsem zurila, protoze pritel ho mel na 10let (uz z roku 2003). ale co, aspon ze mi ho dali. akorat na letisti v chicagu po priletu jsme meli docela problem, protoze ten chlapik nemoh pochopit, ze nam staci 1 kreditka pro tri lidi a k tomu 400dolaru celkem na dva mesice. na praci jsme tam nebyli (jen sem tam jsem roznesla znamymu letaky a pritel se strejdou vypomahali pribuznym v praci, protoze meli lidi po dovolenych)... malem nas poslal domu. jsem ho ale ukecala. oni s tim hrozne nadelaj aby jim tam lidi nedelali nacerno... videla jsem tam, ze pronajimaj treba 1 pokoj, to by se dalo vyuzit. auto si pujcite a nez procourate mesto, staci vam nadzemka + mhd... (jezdila jsem do mesta se cta uplne sama-krom cernochu ja jedina bila-a nebala jsem se, rozhodne to bylo bezpecnejsi nez nekdy kdyz jedu v cechach vlakem). urcite doporucuju, udelala jsem si jiny obrazek a mohla jsem porovnavat, kolik toho jeste v cechach mame dohanet...
Odpovědět
Profilova fotka
aurinko: To mě právě děsí, aby nás pak na letišti neotočili a táhněte zpátky domů a pozdravujte, jneom proto, že se nějakej blbec tam špatně vyspí :-| Já jsem koukala na ubytování a zatím jsem viděla 3* kolem těch 200$ za pokoj. a vlakem u nás pro jistotu nejezdím :-D
Odpovědět
armvdd: ja v tu dobu musela jezdit kazde rano do skoly, takze me cesta vlakem neminula. takze porad je vasim hlavnim cilem new york? mne teda ny moc nelakalo. nakonec jsem ho videla jen zvrchu (i sochu svobody). mozna bych toho mela vetsi zazitek, pokud by vse bylo podle planu a my tam meli pristat uz na ceste tam. to by bylo takovy symbolicky-prvni co uvidime z usa bude socha svobody =). pokud byste chteli do chicaga, mohla bych se vam poptat u pribuznych, jestli o necem nevedi. ve vetsine pripadu vas dovnitr pusti, jen delaji drahoty. nevidela jsem, ze by nikoho nepustili-sice sme prileteli z vidne, takze uz jakoby zapad, to oni radsi... a na jak dlouho to tak planujete? my tam byli presne dva mesice a uz to byla nuda. kdyby byla moznost nekde cestovat, tak klidne. ale meli sme penize jen na vylety po illinois, maximalne indiana...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja osobne New York miluju. Je to zive mesto s nabitou atmosferou, zajimavymi lidmi, ma svuj smrnc - rada se tam vracim. Zit bych tam osobne nechtela, ale na navstevu je skvele. Je to ale take mesto, ktere je velice drahe, co se tyce hotelu predevsim. I levne hotely jsou na nase pomery dost financne narocne. Pokud nemusite jist v restauracich, za jidlo moc utracet nemusite, ale take to bude vice nez v CR. Myslim si, ze v USA je daleko vice mist, ktere stoji za navstevu, takze pokud nemusite zustat jen u New Yorku, navstivte i mista jina. Chapu, co lidi na New Yorku laka, je to velkomesto, centrum kultury a mody, mezinarodni obyvatelstvo, chudoba i luxus... ze vseho neco. Myslim, ze stoji za to navstivit 1x v zivote. Pokud pojedete, nejezdete v cervenci a srpnu, je tam horko/dusno na padnuti. Pokud vas zajimaji muzea, vyplati se koupit City Pass, ktery ma vselijake slevy. Take okruzni plavby v podvecer jsou hezkym programem, Central Park je uzasny, jen tak chodit po meste je zazitek sam o sobe. At se vam cesta vydari.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Obnovuji tuto diskusi. Taky chceme na svatební cestu do New Yorku,někdy na konci září. Uvítala bych tipy na nějaký standard hotel na Manhattanu a kde nejlépe koupit letenky (jaká je dobrá cena??)
Odpovědět
Ahoj befanno, moje zkusenosti - leteli jsme z Nemecka, letenky jsme meli od Delty - s 5ti mesicnim predstihem koupene... Cenu uz presne nevim - leteli jsme celkem 4x (vice mest po USA) a cena byla jedna...(a dobra). Ubytovani jsme v N.Y. meli v hotelu Radisson Lexington - "Ave at 48th St." - s tou polohou jsme byli moc spokojeni - hned pres ulici byla takova mila kavarnicka, kde jsme kazde rano snidali pancakes. Bylo to kousek od metra, v noci celkem klid... Pokoj byl sice maly, ale to je v N.Y. normalni... stejne jsme tam pouze spali a ja obcas psala maily (internet v prvnim patre zdarma).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Holky neplánujete některá svatební cestu do New Yorku??? My bychom chtěli v září a spojit to rovnou s US Open. Uvítala bych nějaké tipy :)
Odpovědět
Profilova fotka
@eupha Ahojky, my s přítelem plánujeme svatební cestu na cca 14 dní do Ameriky, buď na konci srpna nebo v září. Nejdříve budeme týden u přítelova kamaráda ve Philadelphii a budeme cestovat - určitě New York a pak co naplánuje. A druhý týden bychom si chtěli půjčit auto a vyrazit na Floridu a kam nás napadne. Máme výhodu, že přítel už jednou Ameriku celou autem projel, takže ví kam a jak a proč :-D
Odpovědět
@walterova.sarka jj, to je ideální mít tam za prvé známé a za druhé už se tam trochu vyznat v hotelích atd. Ale co jsem to tak předběžně studovala tak na Manhattanu se to ubytování pohybuje dost podobně, takže projedu nějaký recenze na tripadvisor a budu asi vybírat podle toho.
Odpovědět
co se tyce New Yorku, tak doporucuju pokud mozno zustat alespon tyden v hotelu na Manhattanu(my mame radi Crown Plaza, protoze je uprostred a maj velky pokoje, coz v ny neni standard, a dobrej bar:-)..klasika je pokoj, kde si clovek neotevre ani kufr mezi zdi a posteli a okno ma vyhled do zdi vedlejsi budovy...v kazdym pripade jsou vsechny hotely docela drahy a nejlepsi je opravdu ridit se podle tripadvisora nejlepsi je projit manhattan pesky(pripadne se svezt metrem, ktery je v porovnani se vsim ostatnim v ny levny a dobre vyreseny, clovek se dostane vsude) - vsechny ctvrti maji neco do sebe - od cca 90.ulice az po Financial District najist se da za slusnou cenu v ruznych tzv deli, ktery jsou na kazdem rohu, kam chodi lidi na obedy, a vari se tam pro ruzny narodnosti od ciny pres sushi az po sandvice, vecer je zas dobry zajit bud do Chelsea nebo Soho Canal Street je dobra na nakupy, stejne tak 5th avenue(od 50. ulice vys), na 6th avenue od 34 ulice smerem dolu jsou dobry alternativni obchody(neco jako zdrava vyziva) co se tyce "pamatek", tak je dobry si predem vytipovat par veci, ktery chcete videt, ale neprehanet to a hlavne se vyhnout dvoupatrovym turistickym autobusum... pokud chcete ny opravdu poznat..new york je predevsim o lidech, ruznejch kulturach a architekture a to se nejlip uvidi zblizka pri pohodovy prochazce
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?