Doporučte Hawaiský ostrov na dovolenou

Profilova fotka
Ahoj vsem cestovatelkam a cestovatelum. :-) Za mesic letime na Hawaii, prvnich par dni budeme v Honolulu a pak chceme preletel na jiny ostrov. Doporucite mi nekdo ktery a proc? Zatim vahame mezi Maui a Kauai.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Baru tak to ti závidím, my byli vloni na Oahu také přímo v Honolulu a chceme letět znovu a také procestovat ostrovy, ted jsem na nějakých stránkách našla zájezd kdy procestuješ ostrovy všechny tak to vypadalo úžasně. Ale jak říkám byla jsem jen v Honolulu bydleli jsme přímo na waikiki a nic krásnějšího jsem v životě neviděla...Tkaže si to tam užijte!!!
Odpovědět
Profilova fotka
my jedeme na vlastni pest takova banda holek :-) manzely a pritele nechavame doma :-D Mame koupeny letenky a tam uz nic zarizene, jen tech par dni v Honolulu. Pak se nekam presuneme. Na Waikiki se tesim, i kdyz z fotek to vypada jako panelaky u vody :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my byli také na vlastní pěst, kopili letenky a zaplatili si hotel na pláži, ne je to tam krásně z pláže jsme viděli možské želvy, je tedy pravda že plážičkyúzké, ale my pořád cestovali takže jsme se koupali pokaždé jinde, ale chci se naučit surfovat než pojedeme znovu:) jedte do pearl harboru:)
Odpovědět
Profilova fotka
no Pearl Harbor urcite v planu mame, to je jasny. Taky bych chtela na Diamond Head, uvidime. Surfovat se muzes naucit prece tam, ne? :-) Rikaly jsme si, ze si to tam vyzkousime, to jsem zvedava... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
No my tam nebyli tak dlouho a nestihla jsem to navíc jsem se bála a ted toho fakt lituju. Na Diamond Head jsme vyrazili také manžel jak tam dojdeme pěšky že to je jen asi 15km, ale ve vnitrozemí prý hodně prší a téměř pořád tak jsme chytli šílený déšť a nedorazili jsme až tam kam jsme plánovali:(chceme leden jsou tam velryby, my byli v srpnu a to byli v moři vidět jen ty želvičky a výlety lodí tam jsou úžasné, takové vlny a houpání jsem nezažila, ale doporučuji:)
Odpovědět
Profilova fotka
my jedeme na 14 dni, to taky neni moc dlouho, je mi jasny, ze vsechno rozhodne nestihneme, ale i tak to bude snad fajn. Ja si zakazala se moc tesit, abych pak nebyla zklamana... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
toho bych se nebala :-D
Odpovědět
barunka9. Už doma? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
eimee - nebojim se, ze budu zklamana z Havaje, ale znas to, cim vic se netesis, tim vic jsi prijemne prekvapena :-) To je takova taktika... :-) cascada - jeste ne, teprve jedu, za mesic
Odpovědět
Profilova fotka
Barunko, myslim, ze ani s Kauai ani s Maui nemuzes slapnout vedle (a nakonec s zadnym z ostrovu, krasny je i Big Island a Malokaii, ktery je ovsem prtavy). Maui je vice nabito turisty, ale oba ostrovy jsou misty prirodni krasy. Hawaii mam procestovanou celkem dost, nejlepsi bude, kdyz se mrknes na netu, co je na kterem ostrove k dispozici a co te laka a podle toho se pak rozhodnes. Na Oahu bych doporucila Coco Crater, odkud je nadherny vyhled, Lulumahu stream, Sacred Falls, (vice na backyardoahu tecka com). Na alespon jednom z ostrovu by jste urcite mely jit snorkeling. Na Big Islandu destove pralesy na strane Hilo, Hapuna Beach na zapadni strane, sopecny park na jihu ostrova, na Maui Sacred Pools, Kaanapali beach, Iao Valley State Park, na Kauaii Waimea Canyon, Napali Coast (na vsech ostrovech utesy stoji za to), kajak na Wailua river, nebo Halawa Valley na Malokai... vse samozrejme dle zajmu. Na Google toho muzes najit vice. Snad to pomohlo. Kdy jedete, holky?
Odpovědět
Profilova fotka
teda Jano, to jsou informace! :-) Diky! Letime 22.10. Ja uz jsem neco cetla a hledala, ale to vis, jak je tam toho tolik, tak se neumim rozhodnout... :-N Ja myslim, ze at pojedem kamkoliv, vzdycky neco najdeme, to je jasny. Ale znas to, pak clovek prijede domu a zjistuje, co vsechno nevidel... Asi bych chtela od vseho neco - sopky, priroda, plaze,... Jinak takova prakticka - jak jsi resila ubytovani? Mame predstavu si pujcit auto a vzdycky nekde zastavit a najit nejakej hostel za par supu. Je to realne?
Odpovědět
Profilova fotka
Barunko, v rijnu jsem jeste na Hawaii nebyla, takze nevim, jak moc je v te dobe navstevovana. Je to mimo hlavni sezonu, ale jeste ne v nizke sezone. Podle me by jste si mely udelat nejaky lepsi plan. Vsechno neuvidite, s tim se musite smirit, ale muzete si vybrat a najit na internetu dle vasich zajmu nejaka mista, ktera urcite navstivit chcete a aktivity, ktere chcete uskutecnit a udelat si rozpis cesty den po dni. Pujceni auta je dobry napad, uvidite spousty mist, budete obklopeny krasou zleva, zprava, zepredu i zezadu, takze se neboj, o nic se neosidite, kdyz si naplanujete nejake aktivity navic (snorkling, kayaking, tury atd), bude to obohaceni vseho ostatniho. Urcite zastavite na mnoha neplanovanych mistech, kdyz budete mit auto. Vse co pises by jsi nasla na Big Islandu. Maui a Kauai jsou spise o prirode nez o sopkach, ale vsechny ostrovy jsou sopecneho puvodu, takze vsude najdes neco, jen lavu vtekat do oceanu a paru z ni asi jen na Big Islandu Ten detailnejsi plan jsem navrhovala uz taky kvuli ubytovani. Myslim, a takze zalezi kolik vas jede, ze mas docela zkreslene predstavy o tom, ze bude neco jednoduche najit a jeste k tomu za par supu. Nemyslim to zle, ale tohle je Hawaii. Vsechno tam stoji hodne penez, i levne ubytovani! (ve srovnani s jinymi misty, treba). Jidlo je tam drazsi, proste je to turisticka destinace a navic velice navstevovana, dle cehoz se odrazi i ceny, ale take moznosti ubytovani. Hotely o poptavku nouzi nemaji. Jen aby jste byly pripravene. Zkus se mrknout na hotwire tecka com, tam si muzes najit nejake hotely. JEste jedna moznost by byla, aby jste se na net pripojily kazdy den rano nez vyrazite a nasly si ubytovani na tu noc. Nechcete pak stravit jezdenim po ostrove a hledanim volneho pokoje. Na hotwire se muzete podivat i prave v ten den samotny, protoze rezervace udelane dopredu se nedaji zrusit - duvod, proc jsou tak levne. Tak snad ti to pomohlo. :)
Odpovědět
Článek se načítá
barunka, drahy sa vratil pred par tyzdnami z Havaja...takze ticho zavidim, ze vas to caka...Maui je podla fotiek naaaaaadherne, boli aj na inych ostrovoch, ale tento sa mu pacil najviac ;-)
Odpovědět
sklamana urcite nebudes...vraj to tam bolo ako v raji, tiez bol pozriet Pearl Harbor a este absolvovali nejake vylety ako kajakovanie v dzungli a tak (ja som nebola, bol to firemny vylet, ale dufam, ze sa tam dostaneme aj spolu)
Odpovědět
Profilova fotka
Jani, diky moc! No je fakt, ze si to asi predstavuju moc jednosuse. ;-) No nejakej plan si udelame, to je jasny. Hlavne se musime dohodnout, kam se presuneme, protoze zustat jen na Oahu by asi byla skoda, kdyz uz se tam clovek dostane. Jedeme tam banda 14 holek na turnaj do Honolulu, pravdepodobne se pak rozdelime, takze nas asi 14 najednou cestovat nebude... Hotwire zkouknu, diky! luko, na Pearl Harbor se urcite chystame a kajaky by me taky lakaly :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Barunko, pokud jde o naklady, vsechny ostrovy jsou drazsi nez continental USA, ale Maui asi vede. Takze mozna, dle vaseho rozpoctu, by byl lepsi jiny ostrov (Kauai je hned za nim, rekla bych). Vsude najdete ruzne dobre ceny na ruzne veci, jen to clovek musi najit. Zkus i priceline tecka com a hotels tecka com. Dej vedet pres IP kdybys chtela jeste nejake typy. Jana :)
Odpovědět
Profilova fotka
diky, kouknu na to :-)
Odpovědět
baru: tiše závidím... ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
beau, zatim neni co :-) sedim v praci a venku celkem kosa... :-) jinak to vypada, ze vyhraje Kauai...
Odpovědět
Profilova fotka
tak opravdu vyhral ostrov Kauai letenky z Honolulu zakoupeny, zaplaceno i ubytovani na Kauai, no a tad uz jen zabalit a za chvili vyrazime :-) koho by zajimalo, tak dam pak vedet
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj tak jak dovča nakonec dopadla_?
Odpovědět
Profilova fotka
No Barun, taky by me zajimalo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moc se Vam omlouvam, nejak jsem se nedostala (spis uplne zapomnela) na beremese... Dovolena se vydarila, je to tam opradu krasny, hlavne priroda. Nejhorsi na tom je ta cesta, 24 hod v letadlech je vazne des, ale kdyz clovek vyleze v Honolulu na letisti, vsude napisy Aloha a hraje tam v reprodutorech ta jejich hudba, tak to z Vas spadne. Zazitku spousta, fotek milion a samozrejme, ze jsem se jeste nedostala k tomu je nejak probrat, natoz udelat nejake album, ani na netu. Musim se k tomu nejak dokopat a pak dam samozrejme vedet.
Odpovědět
Profilova fotka
Baru to je super, že se ti líbilo, my tam letěli 35 hodin:( ale to co tam vidíš to vše vynahradí...tak dodej fotky jsem zvědavá! pa
Odpovědět
baru: taky se těším na fotky! x-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, taky jsem byla v honolulu na ostrově oahu, sice tehda s klukem, s kterým jsme se asi dva měsíce před tím rozešli, ale vše bylo zaplacené, storno by bylo drahé, takže jsme jeli, půjčili si tam auto na celý týden a byla to balada na mé tehdy zlomené srdce, ani mi nevadilo ze jsem tam s ním byla to nejlepší dovolená zatím, prolezli jsme celý ostrov i tam kam se nesmí jsme vlezli, koupali se s metrovýma želvama, ted uz spolu nejsme vůbec v kontaktu ale určitě si oba někdy vzpomeneme na nezapomenutelnou hawaii, určitě se tam vrátím, to už ale s manželem, svatební cesta asi ne, protože stavíme domek tento rok, ale jelikož mám v us stále spoustu známých, tak někdy určitě
Odpovědět
Ahojky, byla sem taky v Honolulu na Oahu, v 38 hotelu,bylo to tam naprosto uzasny, klidne bych se tam jeste vratila. Nemuzu vam dat ceny, protoze sem tam letela z Californie. Na svatebni cestu z Cech by to asi vyslo podstatne draz :-|
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsem letěla z ameriky a tam nás to vyšlo na super cenu i s autem, tady je to horší
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?