Domácí pekárna. Máte typ na směs, která je dobrá?

Profilova fotka
Máte někdo tuhle vychytávku? Uvažuji o koupi, jelikož obchod je daleko a my rádi čerstvé pečivo. Máte nějaké odzkoušené směsi, které jsou dobré? Poraďte, pomozte nebo se inspirujte...
Odpovědět
1
2
44
Profilova fotka
Mama ma domaci pekarnu Eta, je s ni spokojena, smesi pouziva znacky Labeta, ale v navodu k pekarne i na internetu najdes i spoustu receptu na vlastni chleby. Pokud mas dostatek mista v kuchyni a mas rada "hracky" nevahej, jinak dobre pecivo se da upect i v normalni troube, a navic bude mit klasicky tvar a krupavou kurku, trochu mi vadi ze z pekarny z toho vyjde spise toastovy chleba, co se tvaru a kurky tyka.
Odpovědět
Profilova fotka
aha, no me se na tom libi, ze to tam hodis a ono se to samo udela...neni nad rozpeceny bagetky v troube,ale pohodlnost je moje slabost...
Odpovědět
Profilova fotka
jo, urcite to prijemne je, i kdyz nedelas ze smesi, tak tam proste vsechny suroviny nasypes/nalijes, nastavis program a uz se o to nestaras :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme pekarnu dostali o vikendu od rodicu do noveho baracku. Dlouho jsme o ni uvazovali, no neni nad vuni chleba a na normalni peceni v troube nemam cas. Sama zkusenosti jeste nemam, ale maminka ji pro me vyzkousela a byla s ni spokojena, ona si jinak pece tmavy chleb sama. Myslim, ze se ta kurcicka a podobne da vychytat, jen po upeceni na urcity program, to das jeste dodelat na jiny apod. A hlavne vis, z ceho je chleb udelan a muzes si tam dat ruzne laskominy jako orisky, rozinky apod ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jano, a jakou znacku mate??? prave ja rada i sladky chlebiky, pry se v tom da michat i testo na pizzu, kynuty testo atd....
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem taky slysela jen dobrý reference, obzvlast na tu Etu, taky do ni do baracku, pujdem. NA kurcicku je program french, ten ji umi:o)
Odpovědět
Profilova fotka
aha, tak ja jdu zkoumat ty typy,at vim, ktera ma ten French program....
Odpovědět
jéé, zas něco pro mě:-) Holky, mám od vánoc nově a mám Alasku. Je to jedna z těch levnějších, ale chlebík dělá mňamózní! x-) Kristi, jestli můžu doporučím Ti směs, kterou fakt zatím nikdo nezkazil a s tímto chlebíkem je dobré začít. Já se přiznám, že preferuji dělat chlebík z koupených surovin ze zdravé výživy než z hotových směsí. Takže: Do pekárničkové formy nalijeme 4 deci vody dáme do ní 20 gramů soli a 15 gramů cukru a asi tak dvě lžíce octa. Můžem promíchat umělou lžičkou a ochutnáme. Vznikne nám kyselejší slaný nálev s jemným sladkým podtextem. Do toho vsypeme 400 gramů výběrové hladké pšeničné mouky 100 gramů celozrnné žitné mouky a 100 gramů celozrnné pšeničné mouky. Může být místo celozrnné pšeničné celozrnná špaldová. Na to dáme 6 gramů celého kmínu, 60 gramů dýňových a slunečnicových semínek a dva gramy sušeného droždí. Dva gramy je přesně ta malá odměrečka prodávaná k pekárničkám. Zapneme program základní bochník velký a kúrku střední. Co žiju ještě jsem tenhle chleba nikdy nezkazila! Zdar všem novopekařům! Já dávám ještě dvě lžíce bílého jogurtu do vody a ocet jablečný;-) droždí používám z Billy, je na něm modrý pták:-) Tenhle chlebík je fakt výbornej!
Odpovědět
.pekarny.unas. tady je hodně informací, které mi moc pomohly;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kat, ty jsi zlaticko......doporucuji jeste smesky z Lidlu, pry jsou taky dobry.....ja to jdu objednat, at to prijde co nejdrive jinak koukam, ze mame vcelku stejne uchylky, co???
Odpovědět
kristi :-D To bude tim, ze mame rady dobre veci za malo prace:-) Ja mela smesku ze zdrave vyzivy, na krabici je: chléb vícezrnný do domácí pekárny, firma Semix. Byl dobrej, ale ne tak jako ten, co jsem napsala recept, ten je fakt nej a je krásně propečenej, nadýchanej. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Super, no jdu jo objednat...poslu ti sem odkaz, mrkni, zda to staci.... http://www.bilezbozi.cz/domaci-pekarn...
Odpovědět
Článek se načítá
kristi, než to dočtu, první, co mě zarazilo, je max hmotnost chleba pouze 1000g. Skoro všude jsou recepty pro 1250 g |-|
Odpovědět
kristi, nevím...asi upeče stejně dobře jako jiné...ale já bych vybrala jinou :-p Mrkni na ten odkaz a nahoře je ikona "vše o pekárnách". Kdybych teď žádnou neměla a přečetla vše, co jsme přečetla, tak koupím Clatronix ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak myslis vetsi??? tak tam mrkni na ty ostatni a dej vedet,ja jdu zatim do vany...boli me brisko
Odpovědět
kristi, asi zalezi na penezich, kolik chces vrazit...Ale sla bych do vetsi, urcite by z toho mel jit chleba 1250g.
Odpovědět
Profilova fotka
cau zeny, me se libi tohle, myslite ze je to OK?
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.cityshop.cz/detail_2219/et... hihihi trochu blbnu, tak tady je odkaz ;-)
Odpovědět
http://www.bilezbozi.cz/domaci-pekarn... kristi, z těch co jsou na tom webu, bych volila tuhle. Ale třeba má někdo zkušenost s tou Tvojí vybranou a poradí Ti. Jen fakt narazíš na to, že skoro všude jsou uváděny recepty pro větší chlebík ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kat, a co tahle?? docela dost ji tam chvalej, navic je stribrna.... http://www.bilezbozi.cz/domaci-pekarn...
Odpovědět
kristi, vyapadá moc pěkně, ale zas má jen ten malej chleba :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ja vim, ale ja si myslim,ze vetsi delat nebudu...ja to moc nejim a kilovej nam asi fakt staci...je tam super to okynko, co? jsem v prdeli, nevim kterou...a to budu jeste vymyslet presovac a nejakej novej fritak, kterej nesmrdi PS: z lednice jsem hotova..... ;-)
Odpovědět
Kristi, tak poklud mas pocit, ze to nevyuzijes, tak ej to ok;-) Je moc hezka:-) mrknu na krabici na te smesi, na jak velkej je chleba...
Odpovědět
Profilova fotka
kdyztak se da prece z kazdy krabice lehce ubrat,ne?
Odpovědět
My máme Etu Harmony.Na začátku jsem pekla ze směsí, teď už peču chleba svůj.Od prosince jsem chleba nekupovala.Dneska budu dělat s parmezánem.Připravila jsem si tam i těsto na buchty.Mouky si kupuji v Globusu v Bio potravinách
Odpovědět
Profilova fotka
domi, s parmezanem, jo? hm...tak pak nahod recept...
Odpovědět
Rači až ho upeču :-) Jinak jsem snad ještě nepekla dva stejné chleby.
Odpovědět
Profilova fotka
Domi a jaky ten chleba z toho je? Ja jsem cetla, ze starsi Eta Siesta je lepsi, nez ta novejsi Harmony....ale tezko posoudit. U Harmony si lidi stezovali na pitomy navod
Odpovědět
kristi, je na ten 1250, ale urcite muzes odebrat. Spis jde o ten komfort... On ten chleba je tak dobrej, ze je u nas vzdycky hned sežranej :-D Ale myslím, že bude ok. Koukala jsi na ty stránky? Tam je diskuze přímo o různých značkách atd. Dá se tam udělat přehled. Ale je fakt, že já mám nejlevnější z akce Makra a je zatím výborná ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja jak koukam na ten Moulinex, tak tam prave pisou, jak ma jednoduchy ovladani...
Odpovědět
1
2
44
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?