Domácí lékař. Máte zkušenosti?

Profilova fotka
tak me napadlo, doufam, ze to tady jeste nebylo, zalozit tema pro vsechny, ktere se taky drzi hesla, ze chripka vas prejde s lekarem za tyden a bez nej za 7 dni... Mate nejaky maly zdravotni problem a nevite co zikusit? tipy rady triky, sem s nima!
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
a hned se ptam :-D mate nejaky tip, jak postupovat po odstraneni stichu s pokozkou? kdy se poradne osprchovat jake kremy pouzivat masirovat nemasirovat... aby nezustala skoro zadna stopa po jizve?
Odpovědět
Na hojení jizev je prý dobrá měsíčková mast, bio karité rakytník od Saloosu nebo ricinový olej ;-) - pěkně potírat a masírovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem po operaci jizvu mazala snad vším co se dalo a bohužel pořád tam je :-D Ale je fakt , že není tak moc vidět a v létě se dá i opálit. Radím též mazat a mazat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
A poradíte někdo co na zánět močovýho měchýře? Já teda piju urologickej čaj a hodně vody do sebe leju. A večer až půjdu z práce, tak si chci zajít koupit brusinkovej džus...Ráda bych to vyléčila sama, tak uvidím...
Odpovědět
Profilova fotka
Hodně teploučka to chce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
kámošce se hodně osvědčil i ten prášek Urinal http://kzw.cz/produkty.asp?nl_product...
Odpovědět
Profilova fotka
sonisek: hodne sucheho tepla, od lerosu urologicky caj a mozna taky takovy ten zahrivaci pas na zada. jo a dulezita vec spi v ponozkach!!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
nene, v ponožkách spím, těch pořádně teplých pletených, jinak bych snad neusla :-D Zdá se, že jak jsem dneska do sebe lila hodně vody a byl. čaje, že to trochu polevuje, tak kéž by...
Odpovědět
Profilova fotka
no ono je taky rozdil jestli to mas z nachlazeni nebo to muze byt i ze zenskych organu problemy, nejaka bakterie, ja nevim, ja bych v tomto pripade sla k doktorovi..minimalne na urologii si dat udelat podrobnou analyzu moce aby zjistili jestli je to nachlazeni nebo bakterialniho puvodu..
Odpovědět
Sonisku, ja na mocak taky trpim, jedine co pomaha bez lekare je Uroval Monosa, v kaze lekarne jde koupit a jako prevenci boruvkove extrakty v pilulkach, zobu celorocne a zanety se dari minimalizovat:-) Nene, ono problem je, ze jak clovek mocak dostane jendou, trpi pak na nej furt, nemusi to byt primo takvy to stadium, ze curas krev, ale proste citis, ze to neni ono. Jinak mas pravdu, vysetreni jsou dulezita :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mate nekdo nejaky tip na unavene oci?
Odpovědět
na zánět močového měchýře není vhodný urologický čaj - ten je určený primárně pro onemocnění ledvin, zanícenou sliznici měchýře zbytečně dráždí. Z volně prodejných preparátů je dobrý ten výše doporučovaný Uroval mannosa. A také Mega brusinky. Brusinkový džus je dobré pití, ale žádný efekt nemá, možná po čtyřiceti litrech :) vypít za den minimálně 4 litry tekutiny, ale ne najednou. A hlavně dojít si k lékaři na odběr moči na kultivaci a určení citlivosti.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Na unavené oči jsou dobré pytlíky čaje z mrazáku ;-) nechat tak deset minut na očích ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
a co takove ty gelove bryle.. nevim jak to popsat lip
Odpovědět
Profilova fotka
ty určo taky zabyrají ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na jizvy mi kamarádka lékárnice doporučila Contracttubex gel - je to dražší, ale prý to funguje. A jinak tlakovou masáž - na tu jizvu tlačit, mačkat ji atd., atd. Jo a na oči pytlíky čaje, ale jen z ledničky, určitě ne z mrazáku, to bys asi moc šťastná nebyla. Mražené vždycky přes látku, jinak to tu kůži "popálí". Na močák jsem vždy používala vše výše uvedené a stejně jsem pokaždé skončila na antibiotikách (to když jsem začala mít moč v krvi, tak mě to dohnalo k doktorce...). :-(
Odpovědět
Profilova fotka
rebelie: mam na jizvicky mesickovou mast je vyborna, snazim se tak snad z toho bude nejaky efekt.. mam jeste jeden dotaz jak si pri sedavem zamestnani poradit s takovou choulostivou zalezitosti... nemate nekdo zkusenost s tim, ze pri velke potrebe mate pocit jako kdyby jste ze sebe dostavali sklo??? :-( a kdyz jo jak to resite..
Odpovědět
Profilova fotka
na jizvu mi nejlip pomohl cistej kokosovej olej a obycejny veprovy sadlo jo a samozrejme ta tlakova masaz ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na ty choulostivé záležitost ;-) při sedavém zaměstnání to podle mě chce si prostě tu a tam udělat třeba pár dřepů a prostě se aspoň trochu pohnout... Asi blbá rada, ale myslím, že to jediné pomůže - když se člověk nehýbá, tak prostě ta střeva stagnujou...
Odpovědět
Péče o jizvy: http://www.ordinace.cz/clanek/pece-o-...
Odpovědět
Rebel...zkousela si psylium? procisti ti to streva...mne to pomaha.
Odpovědět
Profilova fotka
gobbika: To psylium asi spíš pro nene28 - viz výš. Ale dobrý tip. Já ho taky mám doma, ale moc ho nepoužívám - chtěla bych si dát vždycky ráno před snídaní /tak 20min/, ale na to jsem velkej lenoch a spáč... Ale jinak je fajn.
Odpovědět
Profilova fotka
tak holky mam dalsi problem, nejaky osveceny recept na kasel rymu a bolest v krku??? :-( po tydnu uz na to smrkani bolest v krku a kasel nemam nervy........
Odpovědět
Profilova fotka
mě na nachlazení pomohla echinacea (třepatka) dávkování: 200 mg výtažku pětkrát denně doporučení: preventivně užívejte 200 mg denně po dobu tři týdnu,střídavě s Kozincem (400 mg denně) při prvních přiznacích uživám Coldrex nebo trigrit. Tady je pár rad jak proti nachlazení ;-) http://nemoci.abecedazdravi.cz/nachla...
Odpovědět
Profilova fotka
Holky poraďte mi co mám dělát s bolavýma zádama, cvičím skoro každý den, ale i tak se mi stavá , že mi zatuhne celý krk a pak mě z toho bolí hlava nebo se mi prostě točí hlava a tak nějak se houpu( jako opilá) kolikrát to jde i do migrény. Chodíte někdo na masážě? Pomahají? Chodím pravidelně k neurologovy, ale vždy mě těchto stavů zbavý jen na chvilku a to kolikrát díky praškům.
Odpovědět
misicka, trosku to poznam, sice velmi neporadim, ale ja som problemy s krcnou chrbticou a az mogrenoznymi bolestami mala od vankusa, bol velmi makky a placaty, musela som ho vymenit... a trochu pomohlo, bolesti a stuhnutie uz nemavam tak casto...
Odpovědět
Profilova fotka
No já používám ortopedický polštář a před pár dny jsme vyměnili i matraci za lepší , ale dík
Odpovědět
zdravím ;-) k tomu močovému měchýři. Já na něj trpěla tak třikrát do roka minimálně a bylo to horší a horší, antibiotika nezabýraly, už bohužel ani Uroval, který mi před tím jako jediný pomáhal. Po roce a půl páni doktoři přišli na to, že mě těma antibiotikama cpali zbytečně, protože jsem měla srostlou močovou trubici, což způsobovalo, že se bakterie neustále množily. Jediná pomoc je kalibrace močové trubice, kterou jsem taky podstoupila. Úplně to odeznělo až po těhotenství a porodu a dnes, musím zaklepat mám už klid. Takže někdy je ten lékař opravdu nezbytný, hlavně tím trpí docela dost žen, které berou léky zbytečně, srovná se to kalibrací. Na prochlazení mi moc pomáhá do horké vody vymačkat půlku citronu(má ulevit od bolesti hlavy), přidat med a skořici a vypít. Je to výborné a mě se to osvědčilo. Já bych spíš potřebovala posílit imunitu, nevíte o nečem přírodním? Nějaké bylinky?
Odpovědět
Profilova fotka
Radost dobrá je na to tá echinacea :-)
Odpovědět
Muze mi nekdo poraditi? Vcera ve sprse jsem si vsimla, ze leva bradavka je tak nejak tuzsi a zatvrdlejsi jako by za ni neco bylo(hutnejsi)-kdezto prava je typicky knoflik. Tedka nemyslim areolu ale jen ciste bradavku. nevite nekdo??
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?