Dát dítěti to nejlepší znamená dát mu to nejdražší?

Profilova fotka
Tenrokrát nebudu odbíhat od tématu :-) Holky...teřeba si vzpomeňte na film S tebou mě baví svět, nebo Jak dostat tatínka do polepšovny.... no? A o čem to tedy je. Jak jsem již psala.....nechci svému budoucímu dítěti podstrkovat zdravotně závadné šmejdy...jak někdo psal. Ale nebudu lepší matkou jen proto, že mu budu kupovat drahé věci. levnější neznamená zdravotně závadné!!! A ne vše se dá koupit..... něco taky třeba roste na zahrádce...ale to je asi pro některé pod úroveň!
Odpovědět
Profilova fotka
sarun - souhlas, dát dítěti to nejlepší neznamená dát mu to nejdražší, ono dobře vychovávat dítě je o něčem jiném než o značkových věcech
Odpovědět
Profilova fotka
:-) ;-) už nemám sil něco psát, ale souhlasím se saruna. Předchozí diskuze mě už dost vyčerpala... :-D :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Nám rostou na zahradě jablíčka.. a jak jsou dobrá :-) . Ne vážně, myslím, že stejně většina dětí žije v průměrně "bohatých" rodinách, a nepřijde jim, jestli mají k svačině dražší jogurt nebo ne, jestli mají na mikině tři proužky nebo žádný. Myslím, že je milionkrát lepší mít zdravou, milující rodinu, která si nemůže vše dovolit než rodiče, kteří neustále pracují, ženou se za kariérou a dítě je doma samo, ale má každý "prd" který chce. Takže říkám, rozhodně nee.
Odpovědět
Koukam, že vám to nedalo :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Simo: taky už jsem to včera vzdala...ale dnes mě to zas tak rozvášnilo :-D a admin mi smazal můj poslední příspěvek, což mě mrzelo...tak jsem musela založit nové - neodbíhající od tématu - téma:)
Odpovědět
Mě smazali kvůli "praštěná", to je urážka???? :-p :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Saru a co jsi tam psala, že to smazali?
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, ze je nutne najit v tom nejaky kompromis - ridit se citem. Je jasny, ze nekoupim boty u cinana, ale treba teplacky naprosto v klidku, protoze jsou na pisek nebo na ven. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Luci:no něco jako v tom prvním příspěvku této diskuze...nic urážlivého ...ale prý mimo téma
Odpovědět
Profilova fotka
Kristi, máš pravdu. Myslím, že v čem se dítě bude běhat venku je jedno. Tepláčky se roztrhnou i ty značkové. Saru:aha, tak teď to nebude mimo téma ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
no my teda žádný značkový věci nenosíme normálně a pro dítě mi to přijde úplně ujetý, proč by měl mít něco s třena proužkama, když s dvěma to vyjde naprosto stejně a stejně je při lítání venku rozdrbe nebo z toho rychle vyroste. Nenakupuju sice na tržnici u Vietnamských spoluobčanů, ale spíš z principu, nebudu přispívat na živobytí někomu, kdo neplatí daně a parazituje na naší společnosti, o kvalitě ani nemluvim, boty bych tam nikdy nekoupila - zničený nohy malýho mi za to nestojí.
Odpovědět
Profilova fotka
ono to toitž většinou souvisí s výchovou toho dítěte! Já vedu děti v dramaticky kroužku a jsou mezi nima dost velký sociální rozdíly...ale málokdy se projevili....protože ty děti si hledaly hodnoty úplně jinde. Třeba v tom co umí, co dokážou, co prožívají. Např. tam mám Járu...skvělej kluk...celej první rok jsem si myslela, že žije jen s maminkou a že nemaj moc peněz ....je totiž šíleně skromnej a přitom štědrej...atd. když jsme měli na konci roku vystoupení, jeho mamka přinesla tašku plnou ovoce...když jsme tam celý den, aby měli děti něco k sváče!!! Jsou dost zazobaný...ale přistupujou k tomu úplně jinak....vážím si toho jak se mu věnujou a k čemu ho vedou...přesto, že by se ho mohli zbavit, kdyby mu koupili drahý dárek! A pak jsme jeli na víkend na výlet...jen já a děti! Někdo v adidaskách a jiný v džínách po tátovi....a jak to dopadlo....seděli jsme u ohně, opejkali buřty a já řvala dojetím, jak je to krásné....nepadlo slovo o tom co má kdo na sobě...nebo kolik mu dali sebou peněz! Jo to je nádhera...když rodiče umějí vychovávat děti!!!!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
saruna - přesně tak, jenže bohužel mezi dětma samotnýma na škole se ty sociální rozdíly projeví a jsou pak kolikrát na sebe kvůli tomu hnusný, přece se nebudu kamarádit s takovou sockou atpod... - je hezký že u vás v kroužku to tak není, ale bohužel všude jinde ano. A ono je pak strašně těžký svýmu dítěti říct, víš my bysme ti to rádi koupili, ale prostě na to nemáme. Vim že to důležitý je jinde, ale člověka to fakt zamrzí.
Odpovědět
Profilova fotka
no ono jde o to...jestli to to dítě opravdu vyžaduje...třeba to vidí u ostatních a říká si, jé to bych si taky přál....ale nakonec si řekne...a proč vlastně? Jen kvůli tomu, že to má on? Když budeme děti vést k tomu, že si mají vážit toho co mají...a od začátku se jim budeme věnovat...jejich hodnoty budou jinde...a pak se nám nestane, že se ocitnem s řvoucím dítětem v obchoďáku - Já to chciiiii!!!!! ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Sar - jo já taky, akorát si nejsem jistá, že s čřvoucim dítětem v obchodáku neskončim :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja furt cekam, kdy v tom obchodaku zacne rvat...a furt nic. Ona je vubec v pohode, prsote ty zachvaty nema, tak jsem moc rada, ze aspon toto se mi zatim dari
Odpovědět
Profilova fotka
Je to ale asi i o povaze....já si vzpomínám, jak jsem trpěla na základce kvůli nějaké bundě...kterou jsem měla moc ráda...byla sice poděděná...ale mě se líbila a spolužákům nebyla po chuti.... to bylo keců!!!! Mrzelo mě to...šla jsem domů a tam čekala máma objala mě, zeptala se co bylo ve škole a řekla, že jedem na výlet ať se rychle převleču. Byla jsem tak šťastná a když jsme projížděli okolo samoobsluhy...potloukali se tam ti posměváčci...bezprizorní, ale s pytlíkem brambůrků.....a já si řekla.....co dnes asi budou dělat? Chudáci... Když pak člověk vyroste všechno toto si bere s sebou...uvědomí si spoustu věcí a je to jeho výbava do života.....
Odpovědět
Profilova fotka
Já vidím, díky svém uzaměstnání, neustále řvoucí děti a žadonící o určitou věc. Ale na druhou stranu i děti, které si nechají vysvětlit, že to či ono nepotřebují a nedělají scény. Opravdu je to výchově a ne v současné době. Já bych ráda vychovával děti tak, jak mě vychovával naše mamka. Vedla nás k zodpovědnosti, k úctě k duhým, ke skromnosti atd. A ne si vážit materiálních věcí. To chcii já!! x-)
Odpovědět
Profilova fotka
lucí....ano. vzomínám, jak mamka vždy říkala - Šáry, hlavně skromnost! :-) A ono to tak je, třeba by mě dnes vůbec nenapadlo soudit lidi podle toh jak vypadají, nebo odkud pochází....
Odpovědět
Profilova fotka
Saru tahle diskuze je jako jedna z mála o něčem,,ale do té doby než sem začnou psát zase nějaké chytrolínky jako do diskuze první mimi po svatbě.....ale zatím se holky držíte dobře....... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kristi - a jak máš starý bejby, já jen že náš malej byl do určitýho věku v pohodě, ale přišel 3 rok a jak si začal uvědomovat svoji individualitu, tak to kolikrát bylo vzteku a to si třeba venku usmyslel, že touhle cestou nepude a hotovo a i jiné věci - prostě jak nebylo po něho, tak se začal vztekat - naštěstí jak už je větší, je děsnej rozumbrada a nechá si všechno vysvětlit, takže už je to vpohodě. To období se prostě musí překonat, ted´jsem jen zvědavá, co předvede v pubertě. ;-)
Odpovědět
To nejdražší rozhodně neznamená to nejlepší! Jsem ze 4 dětí (všechny holky), takže moc peněz nebylo a i přesto jsme všechny vystudovaly vysokou a myslím, že jsme dobře vychovaný. Nezáleží na tom, co všechno dítěti koupíte a kolik to stojí, ale hlavně jak se k němu chováte a co jste schopný mu nabídnout, tím nemyslím materiálně.
Odpovědět
Profilova fotka
Brumlinko tak přesně tohle prožíváme teď my... Malému budou po novém roce 4.... sice si tu určitou věc nevydupe, ale někdy by taky chtěl všechno... obzvlášť auta, ale když mu to rozumě vysvětlim, tak je klid......někdy je to v pohodě a někdy má takové období, že bych ho.....uškrtila.......je tvrdohlavý, ale nakonec se nechá přemluvit... moje kamarádka má 4 letou slečnu a ta má přímo hysterické záchvaty, kdy si lehá na zem a ječí až je celá fialová a někdy skoro přestane dýchat......tak to fakt ne..... =-) =-) =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Brum: já tedy děti ještě nemám, ale když se vzteká, protože má svojí hlavičku, tak to je o nečem jiném, než desetileté dítě, které piští i hraček, že to chce. Já se taky vztekala a válela po zemi, jak mi mami často připomíná :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
jojo...teď mluvíte o vývojových stádiích....těm se asi nedá vyhnout.....ale to za chvíli bude pryč. vydržte matky! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No tak něco podobného jsme včera zažili v krámu.Koukali jsme na hračky a byla tam maminka s cca 10 letou slečnou... a ta se snažila vydupat batůžek ve tvaru poníka......Bylo to děsný.... normálně hysterie, začala shazovat věci z regálů, křičela, že tu maminku nenávidí atd.... celý obchod koukal a nechápal... no a co udělala maminka? Celá červená studem sebrala všechny ty sházené hračky, a holčičku skoro ještě pochválila a za odměnu jí tu kabelku koupila...... upozorňuji, že to bylo v obchodě Sparkys, kde nejsou hračky zrovna nejlevnější.... ta kabelčička saála 800,-- Kč....... :-N
Odpovědět
Profilova fotka
teda stála ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
no a to je právě ono...pohodlnost......než se zabývat výchovou...radši ustoupit!!! Máme sousedku a ta furt ječí na děti stylem - jestli sem nepůjdeš tak tě zmydlim.......a dítě nejde...protože ví, že je to jen vyhrožování, že ho nikdy nezmydlila, že to je jen výhružka a vesele pokračuje v činnosti. Důslednost je taky důležitá, když něco řeknu, tak to tak má být!!!
Odpovědět
Profilova fotka
len - jo přesně jak ten můj, tvrdohlavej, ale když mu to vysvětlim, tak to bere, už je mu 4 a půl, takže prostě děsně velkej chlap - sám řiká o sobě, že je malej chlap :-) Jinak to co má tvá kamarádka mi bohužel malej předved taky, lehl si na chodník a ječel, dejchat teda nepřestal, ale i tak to bylo hrozný, zvlášt´když sem ho musela dostat domů - jednou to udělal, když sme šli někam celá rodina, tak ho mužskej popad a šli sme, jenže on má sílu a udrží ho, kdežto já, mě to udělal když sem šla sama s nim k rodičum na půlce cesty, leh si na zem a že prostě dál nepude, tak sem ho popadla a snažila se ho dostat k našim, bylo to děsný, zvlášt´pohledy lidí, jako bys to dítě týrala a nevysvětlíš to nikomu. Když sem přišla k našim tak sem byla psychicky úplně na dně, že roli matky nezvládám, naštěstí mě mamka podržela, at´si z toho nic nedělám, že dětičky jsou občas na zabití a když mi tchýně po té říkala, že to mužskej když byl malej jednou udělal taky a vyválel se přitom v blátě, tak je mi jasně po kom to má :-) a už sem to něřešila, naštěstí už se to neopakovalo.
Odpovědět
Profilova fotka
Snažím se dát synkovi to nejdržší co momentálně mám a to je čas - je ve druhé třídě a stojí opravdu hodně sil a nervů se s ním denně učit. Je to hajzlík roztěkanej, prostě jedním uchem tam... :-| Co se značkových věcí týče, můj Mareček má spíš technické zájmy, oblečení ho nezajímá a drahá elektronika ? Ta jo - jenže z druhé strany - tam co se dá rozmontovat :-) Myslím, že dítě by mělo mít hodně zálib a zkoušet sporty a ne stále koukat co zas nového ukazují v televizi - drahého a lepšího...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?