Dámské oblečení na svatbu jako host

Na několika fórech se opakují dotazy jaké šaty se hodí na svatbu pro ženu hosta, svědka. Většina odpovědí je že ne bílé, černé a do kostela ne šaty bez rukávů. Nechápu ty rukávy když většina nevěst má korzetové šaty, nahoře jsou skoro nahé, proč nevěsta může mít šaty bez rukávů a jiná žena ne ? Děkuji za poučení ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
V kostele skutečně často nevěsty dodržují pravidlo o zakrytých ramenou, když už mají odhalenější šaty, řeší to třeba závojem, nebo sáčkem, nebo něčím pěkným přes šaty. Samozřejmě to není 100% pravidlo, taky záleží na tom co je to za kostel, jaká církev, jak vážný farář, jak to vidí samotná nevěsta. Asi bych se poradil v první řadě přímo s nevěstou, určitě má nějakou představu a jako svědek bych se asi snažil aby nevěsta a ženich měli radost :) Třeba jí to bude úplně jedno, třeba ne... Jinak obecně ženy na svatbách mají velkou volnost v tom co si obléct, i v černí i v bílé i ve výrazných barvách se na svatby chodí a myslím že je to v pohodě, jen prostě platí to, že by to nemělo třeba nějak urazit nevěstu, tak bych to řešil s ní ;)
Odpovědět
@malinaphoto Děkuji, není to pro mne vyčerpávající odpověď, vypadá to že záleží jen na nevěstě. Vím že třeba ve Španělsku musí žena která vstoupí do kostela mít pokrývku hlavy, v Itálii zase zakrytá ramena. U nás se to asi neřeší.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Myslím si, že vždy záleží na člověku, v čem se cítí dobře a sluší mu, samozřejmě vždy úměrně k typu postavy. Je pravda, že někdo má rád šaty s rukávy, někdo korzety. Já nemám určitý typ, vždy záleží na příležitosti. Krásné jsou například tyto šaty.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?