Co říkáte na společný účet?

Ahoj holky, když jsem u těch "intimních" témat tak jak se tváříte na společný účet ? My jsme ho měli vlastně od doby, kdy spolu bydlíme (takže před svatbou) platíme z něj hypotéku apod. Jediný co mi přijde hloupý je, že když třeba na vánoce kupuju dárky tak je to vlastně i z jeho peněz :-S
Odpovědět
Ach jo já vždycky napíšu místo slova JSME slovo jsem.... :-( :-( Pardón!
Odpovědět
Profilova fotka
Meluzinko, zatím nemáme, ale chceme. ;-) Teď přemýšlíme, u jaké banky. Ta naše současná nám už přestala vyhovovat... :-p Máte nějaký tipy, kde je to "nejlepší"?
Odpovědět
Já to taky zvažuji,halvně kvůli hypotéce,která se nám blíží.Ale asi si zachovám i ten svůj...... Taky bych prosila typ ne nějaký dobrý "ústav" ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
honzina: všechny banky jsou stejný vyděrači. Ty jejich poplatky mě neskutečně vytáčejí!! Proč třeba účtují poplatek za příchozí platbu??? My jsme shodou okolností oba u GE Banky. Přemýšlela jsem, že bych přešla jinam, ale ono je to všude asi stejné a banky určitě hřeší na to, že lidi (jako já) jsou líní něco zařizovat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my mame tez spolecny ucet....muz to chtel hnedka od zacatku a vyhovuje nam to...kdyby mel svuj, tak vsechno utrati...takhle mam aspon trosku kontrolu... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme každý svůj. Podobná debata byla i na slovenském serveru - spoločné, alebo oddělené finance. Půjčku a spotřebu platíme napůl, ostatní si hospodaříme sami. přijde mi to vyýhodnější - každý má svý, nemusíme si nic vysvětlovat, i prakticky - když jeden ztratí kartu, někdo se mu dostane na účet, nehoda atd. tak je tu jistota druhého účtu. H.
Odpovědět
ahoj, my máme společný účet už od doby, co jsme spolu, tj. skoro 5 let a sice zní na mé jméno, ale máme ho společný, a tak to bude i do budoucna. jinak máme u ČS, vyhovuje nám to i z hlediska poplatků. GE - tam jsme měli účet předtím - nám přišla o dost dražší.
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak my společný účet s přítelem nemáme. Akorát peníze, které chci ušetřit a dát stranou, tak posílám přítelovi na jeden z jeho účtů. Kdybych je měla u sebe, tak nemůžu zaručit, že bych je neutratila :-) Jinak si myslím, že je dobré si zachovat svůj osobní účet a nemít jen ten společný. Nějaké to soukromí je třeba. Můj bývalý mě nutil, abychom měli společný účet a vůbec ze mě pořád tahal prachy - i z mého táty, který nám chudák půjčoval na kdeco (auto, byt..) Byl hrozně na prachy a nějak se mu dařilo mě vmanévrovat kam potřeboval. Když na to vzpomínám, tak musím mlátit hlavou o stůl (obrazně :-) ) jak jsem byla neskutečně blbá :-( Za každé kalhotky co jsem si koupila mi vynadal, že utrácím atd...
Odpovědět
Profilova fotka
My máme zatím každý svůj. Na domácnost pak přispíváme rovným dílem. Ale budeme muset zavést společný, protože (jak píše Kristi) manžel všechno utratí, takže ho budu muset začít hlídat. :-o
Odpovědět
Účet máme u Český spořitelny, ale popravdě nemyslím si, že by tam byly nějaké extra výhody... ikdyž teďka máme různé slevy např. na eprotonu, v klenotech Aurum, Fannu,humanicu atd. sleva se pohybuje kolem 5-10% ale myslím, že tyhle "výhody" dávají až po nějaké době.... Jinak ještě máme jeden společný kontokorentní účet u Citi bank, ale to jsou vydřiduši... máme ho tam kvuli tomu, že mi zaměstnavatl platí poplatky ;-)
Odpovědět
mame to jako hela, kazdy mame svuj ucet a spotrebu platime tak napul, nikdo to nerozpocitava, ale vychazi to asi tak nastejno...(mj. preci manzela nemusim kontrolovat, je dospely a totez plati o me.)
Odpovědět
Profilova fotka
jinak to hlídání maželů - ten výraz se mi moc nelíbil. Už protože, že takhle moje výdaje hlídal můj bývalý a mě to neskutečně vytáčelo. Jak píše anastazie - jsme snad dospělý lidi.
Odpovědět
Článek se načítá
Ještě se mi zdá fakt dobrý řešení : 3 účty - jeden společný kam každý z dvojice posílá peníze na spol. výdaje a pak každý sám na osobní soukr. život (myslím tím, holky kosmetika, kadeřnice, hadříky a chlapi hospody :-D :-D ikdyž někdy je to naopak Ha-Ha) to jsem původně chtěla já, ale teďka už to měnit nebudem.. snad brzo otěhotním (půjdu na mateřskou)a na svým účtu bych neměla nic ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Anastazie: souhlas...není malý děcko, abych ho musela kontrolovat. A když si to utratí, tak pak nic nemá, no. Kdybysme měli společný účet, tak by utratil i mý. Naštěstí šetříme oba, splácíme. H.
Odpovědět
Profilova fotka
Každý platí půlku? No, moc si to teda nedovedu představit... Jakože já zaplatím půl zálohy na plyn, vodu, elektriku a manžel druhou? No jo, ale nevím, jak se s tím popere SIPO... A nebo to zaplatím celý já a on mi půlku pošle na účet? Jenže jak za příchozí, tak za odchozí položky si banka účtuje poplatky... takže to všechno vyjde mnohem dráž... Někomu to možná vyhovuje, nám by to asi nevyhovovalo...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja sem pro spolecne finance, protoze se mi nelibi deleni na MOJE a TVOJE penize. Dobre... kazdej dava stejnou cast na "bezne" ziti, ale pak potrebujete treba auto a to koupi kdo? Napul? A co kdyz jeden tu "pulku" nema?? To se ceka az dosetri? Nebo to pak tomu druhymu "splaci". Nebo to koupi jen jeden a pak je to jen jeho?? Divny. :-| Ale samo tim nikoho neodsuzuju,jen si to neumim predstavit. ;-) My na jeden ucet sporime a ze druheho zijeme.
Odpovědět
Honzino : sice tu variantu 3 účty nemáme.. ale třeba náš zaměstnavatel nám může výplatu rozdělit na víc částek a jednu poslat na jeden účet a druhou na druhej (ten společný) takhle to má moje kolegyně a pak až se posílají peníze na SIPO.. a je to bez zbytečných poplatků.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
anastazie, hele, ovecka: To jsem si myslela taky, že není malé děcko. Bohužel manžel absolutně neumí s penězma hospodařit, jeho heslo je "Peníze budou, ale my nebudeme". Takže bohužel bude muset dojít na to, že peníze budou společné, budeme mít nějaké "kapesné" (fuj to je hnusné slovo), ale prostě to budu mít pod kontrolou. Protože manžel je schopný si nakoupit spoustu věcí na splátky a pak najednou kouká a z výplaty mu nezbývá ani aby jsme šli na zmrzlinu. Takže u nás je to bohužel jediné řešení. Ale oddaluji ho jak se dá....
Odpovědět
Profilova fotka
Meluzino, tak to by mě teda nenapadlo! Rozdělit výplatu a po částech ji posílat na různý účty... No, myslím, že zajdu za účetní, ale myslím, že mě klepne... :-D :-D :-D Ne, já to nemyslím zle, komu to vyhovuje, ať to tak má. Já si to jen v té naší situaci nedovedu představit... :-N
Odpovědět
V pohodě :-) u nás v práci to funguje normálně... hodně lidí má že jim posílají určitou částku rovnou na to SIPO nebo na spoření apod.... u nás to všechno platí manžel z toho našeho jednoho účtu, ale vím že to takhle funguje celkem u dosti lidí....
Odpovědět
Profilova fotka
no my máme 3 účty. Na ten třetí spoříme a pak máme každý svůj. Teda teď na něj posílám peníze většinou jen já, jelikož přítel svůj plat utratí za splácení bytečku. Byt je jeho (koupil ho ještě než jsme se poznali) Přišpívat na poplatky po mě nechce, takže já platím vše ostatní. Celý byt jsem zařídila nábytkem, platím kabelovku, jídlo, dovolené atd. Taky jsem nám našetřila na svatbu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Rohzhodně ty peníze nejsou moje a tvoje, jen si každý hospodaří se svým účtem. A jednou zaplatím já, jednou milý, prostě máme jistotu dvou účtů. A složenky zaptí jeden a druhý mu dá půlku do ruky. Půjčku paltíme z milého účtu a já mu tam půlku posílám. Poplatky za příchozí platby snad brzo zrušej.
Odpovědět
Profilova fotka
bustik: jojo každý jsme nějaký :-) Můj táta třeba mívá období, kdy by koupil cokoliv a pak má období, které s mámou nazýváme "finanční kocovina" a je mu líto koupit i rohlík navíc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My žádné Sipo nemáme, vše mám jako trvalák z účtu. Máme spočítané kolik nás domácnost vychází a každý dáváme půlku. Já to vlastně platím tím, že mi odchází ty trvaláky z účtu a manžel mi to dává hotově, z toho většinou financujeme jídlo. Vyhovuje nám to úplně maximálně, bohužel jak jsem psala výš, změna bude muset nastat. Ono by stejně musela, když v dohledné době počítáme s miminkem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hele a ten "šetřící" účet - to je jen obyč účet nebo nějaký speciální spořící účet?
Odpovědět
Profilova fotka
Nas "setrici" ucet je obyceny ucet u CS ze kteryho se nic neplati. :-)
Odpovědět
My máme také společný účet a maximálně nám to vyhovuje ve všech směrech. Máme ho u České spořitelny, protože jsme si od ní brali hypotéku...
Odpovědět
Myjsme tohle vyřešili minulý týden - oběma nám končili studentské účty - tak jsme si zřídili jeden společný (je na jméno přítele) - já k němu mám ale plné disponentské právo. Zůstali jsme věrni ČS - zvolili jsme komplexní program (dostali jsme k němu 2 embosované platební karty, služba servis 24, 5 výběrů zdarma). Mít dva účty je zbytečné už kvůli poplatkům
Odpovědět
Společný účet nemáme ani nechceme, banka bude mít problémy a máme po financích... Každý jsme si nechali svůj účet u rozdílné banky, peníze jsou to naše společné, ale platíme, jak se zrovna komu hodí, vybíráme +- na střídačku a vůbec to neřešíme. Možná to ale bude i tím, že vyděláváme +- stejně a oba dva umíme s penězi dobře hospodařit, píšeme si všechny výdaje a o našich penězích máme pořád přehled. Jsou sice na dvou účtech, ale jsou společné, na druhou stranu když chci koupit dárek, nemusí hned vědět, kolik stál... :-) Jinak jsem u Ebanky a za vedení účtu neplatím nic.
Odpovědět
Ahojte, přídám se taky. My máme dva účty, ale oba jsou společné, na jeden nám chodí výplaty a druhý je spořící, z prvního odchází trvalý příkazy na stavebka, pojištění... a na druhým čekají penízky až je budeme potřebovat...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?