Co když partner nechce svatbu, ale vy ano?

Co dělat když váš miláček nechce svatbu a není to pro něj důležité ale pro vás ano!Nenaruší to vztah?Jak se k němu chovat a má takový vztah smysl?
Odpovědět
1
2
14
Profilova fotka
nazory lidi se jmeni,znam to sama od sebe,treba se jednou sam rozhoupe a budes to ty,komu se do te svatbu nebude chtit :-D
Odpovědět
Profilova fotka
já bych to asi hodně špatně nesla,vztah by se u nás určitě narušil a měla bych to v sobě,ale určitě bych se s přítelem nerozešla. ;-) Má kamrádka to řeší,je těhotná a chtěla si ho vzít,aby byli úplná rodina,on odmítá a ona je z toho neštastná :-|
Odpovědět
bednaroi nejde o mě,jen mě to tak napadlo,já jsem rozvedená a mám 2 děti,žiji s přítelem a plánujeme svatbu,ale zatím nevíme kdy,chtěli bysme za rok,ale snad se povede :-) To jsem myslela taky jednu známou,která má tenhle problém a chce ho donutit tím,že mu řekne,že s ním skoncuje,pokud si ji nevezme,tak jsem chtěla vědet vaše názory. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No ja byt tehotna, tak kdybych trvala na svatbe a priel ji nechtel, tak to je hodne vazba trhlina vztahu :-S ale bez ditete ne, to by mi nevadilo, ze se jeste na svatbu neciti... ;-)
Odpovědět
tak jsem se zamyslela a asi bych to taky špatně nesla :-| mám taky dítě s přítelem a asi by mi bylo smutno,kdyby mi řekl,že se ženit nechce.Člověk to hned bere jako neúctu a nedostatek lásky k němu.Myslím si,že když se dva lidé milují,tak není co řešit a pokud k tomu nemá nějaké vážné důvody,tak trošku nechápu,proč si ji nechce vzít. :-| Já mám taky jednu známou,která otěhotněla a její chlap o svatbě nechtěl ani slyšet.Nakonec dosáhla svého,vzal si ji,ale za jakou cenu.Vydírala ho,že půjde na potrat ]-( pokud si ji nevezme,že nechce být svobodná a s břichem.On dítě moc chtěl a tak si ji vzal a ona tím dosáhla svého,ale ruku na srdce,snatek má být dobrovolný a z čisté lásky k tomu druhému,než takový snatek,tak to bych radši byla svobodná :-| Nevím,zda rozchodem něco vyřeší,nebo to chápu spíš jako že ho chce tím také vydírat?To asi taky není to pravé!Já bych počkala než by mi sám od sebe nenavrhl snatek,možná bych se nikdy nedočkala,ale někoho nutit se mi příčí. ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
to ho nedonuti,akorat o nej prijde koza,lepsi vyckat,jak se rika,kdo si pocka,ten se docka
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasim s bednaroi... bednaeoi..kdy vy mate svatbu?jinak rasne saty v albu
Odpovědět
Ono trosku zalezi, proc si ji nehce vzit a jestli o tom uvazuje do budoucnosti, ze by si ji jednou vzal. Ale kdy? Za 10 let? Za 5 let? Jestli je pro ni dulezita rodina a nejen ziti na psi knizku, myslim, ze se tedy potom stejne rozejdou...Ale je to jen muj nazor.
Odpovědět
Profilova fotka
to teda nevím jak bych tohle řešila,no to je smutný,nechápu ho,když ji má rád proč váhá??
Odpovědět
Profilova fotka
Jenže co kamarádka udělá,pokud řekne ne? Pak by ho dle svého ultimáta měla opravdu opustit.. :-| Dokáže to? Já jsem v tomhle směru třeba nekompromisní,vztah by měl dle mého úsudku někam směřovat a způsob života na "psí knížku" nepreferuju,takže bych pravděpodobně "vzala roha". :-D
Odpovědět
Já myslím, že pokud dva lidi spolu chodí, měli by mít na důležité věci stejný názor, jinak ten vztah nemá cenu. A svatba je podle mně důležitá věc, stejně jako jestli chce dítě, kolik by jich chtěl, vztah k rodině, jestli chce žít v ČR, jestli chce žít ve městě nebo na vesnici, názory na výchovu dětí a podobně. Prostě zásadní věci, ve kterých se nedají dělat kompromisy. Buď to sedí a patří k sobě, nebo to nesedí a je to ztráta času. Takže toť můj názor ;-)
Odpovědět
anya: Asi tak..
Odpovědět
Článek se načítá
tak ta kamarádka mi včera říkala,že její chlap je v pohodě,že nechce svatbu kvůli tomu,že to stojí peníze a že chtějí stavět domek a že chce raději peníze využít na stavbu domečku a ne na 1 den svatby :-| takže ona je z toho smutná a já jsem ji říkala,že si myslím,že až bude domeček,že přijde i na svatbu at počká,tak nevím jak to chce řešit.Chlap je fajn,asi by bylo škoda ho opustit,vždyt kolik lidí žije spolu jen tak a jsou štastní! :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
takze s mojim priatelom sa pozname uz vyse 15 rokov atak oficialne sme spolu 4 roky za ten cas nam pribudlo jenda dcerka a coskoro aj dalsia lenze ja by som uz straasne chcela svadbu lenze on odmeita vrajzer na nho nemam dost casu a po svadbe to bude este horsie co z nim spravit? snazim sa nanho si najst viac casu lenze ekd si aj vybavim volno povie ze musi s kamaratmi von
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Já nevím...nejlepší je si o tom promluvit, říct si pro a proti, poslechnout si jeho názor a tak. Přece když vám to spolu klape elou tu dobu, tak jen k vůli svatbě se nerozejdete. A já si myslím, že chlapi mají taky nějaké pudy a hodiny, které se ozývají, jenže u někoho dřív, u někoho později. Ještě bych vyčkala, třeba si i pořídila s ním dítě (samozřejmě chtěli-li by to oba) a pak si třeba uvědomil, že aby rodina byla celistvá, chce to svatbu. nebo když by věděl, že se jeho dítě bude jmenovat po mamince, taky by ho to dohnalo a samotného, nikdo by na něj netlačil.
Odpovědět
Profilova fotka
Vzdyt obycejny snatek nic nestoji, ani prstynky si nemusite kupovat a kdyz zajdete ve vsedni den na radnici, tak je to za 0 Kc a 0 starosti ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Přítel se taky nechce ženit :-( Dítě chce, dokonce byl on první, kdo to navrhl. Ví, že dám dítěti moje příjmení, ale ani tak nechce svolit. Už jednou byl ženatý. Po roce se rozvedli. Brali se, protože už spolu byli 5 let a bylo to společensky neúnosné. Dokonce odsuzuje lidi, co mají děti a nevezmou se. Ale sám se momentálně nechce ženit.
Odpovědět
Leonko, asi to chce čas, až bude mimi, tak třeba pochopí, že je ta správná doba.
Odpovědět
Profilova fotka
leono, vis jaky byl skutecny duvod rozvodu? Otazkou je, jestli to TOBE takhle vyhovuje .. aby ses za par let nedivila - vzdyt jsi to udelala podle nej.. :-.
Odpovědět
leonko zkus to vzít přes peníze, když chcete to dítě a náhodou se mu pak něco stalo, tak aby jsi dostala vdovský důchod a tak. Možná na to pak uslyší, protože když se dva nevezmou a pak se něco takového stane, tak jsou s tím jen problémy... Podle mě je důležité na tohle myslet, když chcete mít dítě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
podle mě by se chlap neměl nutit, pak se zatvrdí a nebude to stejně chtít a myslím, že na takovýho chlapa nebude platit ani dítě, ani peníze ani nic :-|
Odpovědět
Důvodem rozvodu bylo to, že bývalá manželka po svatbě přitvrdila. Více sekýrovala, dělala scény apod. Bylo to velký obrat. Už si s ním byla na 100 % jistá. Samozřejmě, že mi nevyhovuje, že si mě nechce vzít. On jednou počítá s tím, že si mě možná vezme. Když začal loni mluvit o dítěti, tak počítal i se svatbou před otěhotněním. Ale na to si už teď nevzpomíná. Samozřejmě, že jsem to zkusila přes peníze, vdovský důchod apod. Ale to nezafungovalo. Přitom tvrdí, že mě má raději než bývalku.
Odpovědět
Profilova fotka
Třeba fakt myslí na peníze, co stojí svatba a že matky samoživitelky mají větší přídavky a mateřskou atd... Kdo ví...
Odpovědět
Tak to nechej být, třeba něco chystá. Každopádně takového chlapa k tomu musíš ženskou lstí přimět tak, že na to jako vlastně přišel on...
Odpovědět
To asi nebude důvod. Protože když jsme o tom loni mluvili, tak já chtěla malou svatbu na městském úřadě. Jenom my dva, svědci, rodiče, žádné šaty, oba jenom v džínách a bílé triko. On chtěl o trochu větší svatbu na zámku. Že přece každá chce být princezna.
Odpovědět
Rezetko, rozhodně nic nechystá. Všechny organizační věci zařizuji já. On je na to líný. Navíc je váha váhavá. Myslím, že když nechce teď, kdy je ještě zamilovaný, tak za 5 let už vůbec nebude chtít. Taky proč? Bude mít dítě, obstaranou domácnost a to že je partnerka s nečím nespokojená, tak to se dá vydržet
Odpovědět
Tak mu to přesně takhle řekni, že chceš být zajištěná a mít nějaké vyhlídky... Jak dlouho jste spolu a kolik vám je let, jestli se může zeptat?
Odpovědět
Jsme spolu 2 roky, je nám 31. Když náhodou začneme o svatbě diskutovat, tak je pokaždé podrážděný. Několikrát řekl, že teda jestli chci, tak se vezmeme, ale že je to nedobrovolné. Samozřejmě ví, že na tohle mu řeknu, že takhle to nechci. Pokaždé připustí, že mu vadí, že mě to trápí, ale tím to končí.
Odpovědět
Hm, to už by mohl mít rozum, chtělo by to asi si popovídat bez emocí, já si osobně myslím, že se "jen" bojí dalšího rozvodu...
Odpovědět
Profilova fotka
leono, pak jeste zbyva otazka jestli tohle ma smysl.. co se zkusit chvilku realizovat jinak a zvlast? Mozna to chce jen trochu nadhledu - oboustranne. Treba zjistis, ze existuji i jina reseni ;-)
Odpovědět
1
2
14
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?