Co je pro vás "velká", "malá" nebo "střední" svatba?

Profilova fotka
Tak mě napadlo, jak to rozdělujete (podle počtu hostů)?:-) A je to pro vás jen otázka počtu hostů, nebo i něčeho dalšího? Prosím, připiště také, z jakého regionu pocházíte.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme z Příbrami, malá svatba je pro mě tak kolem 20ti lidí, střední budem mít my 40-50 a velká vše nad :-) Myslím že se to rozdělení odvíjí především od počtu hostů a finančního rozpočtu. Protože když bude malá svatba ve 20 ti lidech, tak nebude spousta věcí okolo, kdežto u střední a velké už jo...tím myslím zatahování, rýže,zvyky, hry....protože podle mě při 20ti lidech není u svatebních her taková zábava jako třeba při 50, i když záleží samozřejmě na typu hry:-) Taky nemyslím že při opravdu malé svatbě se nevěsta nepoveze limuzínou, nebo nebude mít půjčené šaty za 20 tisíc..i když je asi možný vše:-)
Odpovědět
ahojky, pro mě - malá svatba - v okruhu jen těch nejbližších cca do deseti - 15 členů... střední od těch 15 do 40...a velká už nad 40cet :-D
Odpovědět
Jejda a co je potom svatba 2 plus 2 :-D . Nás bude 25 a podle financí to za malou svatbu nepovažuju :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Malá svatba - do 20 lidí střední - do 100 lidí velká - nad 100 lidí:) Jsem z Phy:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky ja to vidim stejne jako peetule86 mala do 15 strední do 40 a velka nad 40 :-) Jsem z Moravy (Ostrava, Zlin) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já malou svatbu považuji tak do 20 - 25 lidí, střední pak do 50, velkou nad 50. A svatbu o sto lidech a víc si ani nedokážu představit:-) (Čímž netvrdím, že by nebyla pěkná.) My měli střední, bylo nás asi 38. Jsem z Trutnova.
Odpovědět
tak ja povazuji svatbu malou okolo 20 lidi, stredni 40-60 a velka nad 70 a vice..jinak my budeme mit 80 hostu..a bohate to staci financne..100 lidi bude mit kamoska a to uz je velka rodinka..protoze jejji mamka je ze sesti sourozencu..moje z peti a skoro kazdy bratrenek uz ma male dite nebo sestrenka..jinak myslim ze financne staci bohate 50 lidi..ale my mame vsechny radi tak jsme zvaly kazdeho
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nás bude 30. Malá svatba to rozhodně není. Obdivuju mojí kamarádku, která se vdávala minulý rok a měla 103 lidí :). Taky jí z toho málem švihlo :))) Já jsem od Čáslavi, partner od Pardubice. A oba bydlíme v Lázních Bohdaneč 8-)
Odpovědět
„Dříve platívalo, že malá svatba byla spíš svatba občanská, civilní, velká pak církevní. Dnešní rozdělení na malou a velkou svatbu vychází spíše z počtu pozvaných, nákladnosti hostiny a honosnosti oblečení.“ - Etiketa / L. Špaček :-D Jinak pro mě malá do 20, střední do 50 a vše nad je velká :)
Odpovědět
Já bych to nedělila jenom podle počtu lidí. Můžu mít Staroměstskou radnici, kočár s koňmi, luxusní restauraci, bublifuky, rýži, házení kyticí, nasazování chomoutu, únos nevěsty, ubytování pro svatebčany a přitom jenom 10 mně nejbližších hostů. A nebo 40 babiček a tetiček, 30 dětí po příbuzenstvu posbíraných, ale po obřadu na MÚ rychlý oběd v místní hospodě a nazdar a domů...
Odpovědět
Profilova fotka
Podle počtu lidí- malá buď jen se svědky a nebo ještě s rodiči a sourozenci (plus partneři), střední cca do padesáti lidí a velká nad 50. Co se financí týká, tak to komentovat nebudu, protože každý je na tom finančně jinak. Každopádně nás svatba o šesti lidech vyšla na 50 tisíc, ale zato byla luxusní. Kdybych za padesát litrů chtěla udělat svatbu pro 30 lidí, tak by byla svatba asi docela chudá.... a jsem z východních čech
Odpovědět
Profilova fotka
Malá je pro mě tak 20-25 střední do 50 velká vše nad Brno :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já beru malou svatbu tak do těch 15 lidí, jen blízký okruh rodiny a nejbližší přátelé. Střední potom kolem těch dvaceti, třiceti lidí. I čtyřicet by ještě šlo, pokud je velká rodina. A velkou svatbu považuju vše nad 50 lidí a výš... Osobně je to dělení pro mě vlastně jen otázka hostů, věřím, že i malinká svatba dokáže být pěkná, ať už s tradicemi nebo bez, příjemná a zároveň plná smíchu a svatebního veselí. Na druhou stranu pod pojmem velká svatba si představím těch sto lidí v obřím sále s obrovským tanečním parketem a živou hudbou, ale myslím, že i obrovská svatba by šla udělat v tom uvolněném a pohodovém stylu. Jinak my jsme z Prahy východ, ale žijeme u Příbrami :-)
Odpovědět
Profilova fotka
podle poctu lidi mi prijde mala svatba tak do 25 lidi, 25-70 stredni a nad velka. Podle financi se to urcit neda, protoze kazdy ma jine moznosti - co je pro jednoho velka svatba financne muze byt pro jineho jen jednou polozkou na celem rozpoctu. Mne treba nase svatba prijde jako stredni poctem hostu a financne adekvatni k poctu hostu a nasim pozadavkum (nic, co je pro nas dulezite, si zbytecne neodpirat, ale zase to neprehanet). A jsme z Vysociny
Odpovědět
Profilova fotka
malá svatba: snoubenci+jejich rodiče+sourozenci střední svatba: snoubenci+jejich rodiče+sourozenci+případně prarodiče, strejdové a tety+nejbližší přátelé velká svatba: výše uvedení+tetičky a bratranci ze třetích kolen, kolegové, známí, půlka vesnice atd finančně to asi neohodnotim, každej má jiný možnosti, když to vezmu podle sebe, počtem lidí jsme byli střední svatba, celkový náklady cca 20 000kč Jsme od Budějc a tady je zvyk dělat "pravou jihočeskou" jak ve Slunce seno... :-D ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Malá svatba si myslím je tak do 30, 35 lidí Střední dejme tomu do 80-100 Velká nad sto My budeme mít cca 60-70 lidí, a nepovažuju to za velkou svatbu...jsem z Plzně, ale žiju už roky v Praze a v životě jsem byla jen na jedné svatbě, takže to s tím asi nesouvisí :-)
Odpovědět
my budeme mít na oběd 80 hostů a na večer 110....takže to považuji za velkou svatbu....region Nový Jičín....
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím s kajovaevicka, malá svatba též může být luxusní a velká svatba může být "chudší" i naopak, tohle členění je jen o počtu hostů, takže souhlasím s tím jak se tu všichni shodli, malá cca do 15 lidí, střední do 50, velká do 100 a nad 100 extra velká :-)
Odpovědět
Podle mě to nejde úplně paušalizovat. "Malou, střední a velkou" svatbu bych asi rozlišovala podle počtu hostů, případně typu hostů (rodina/známí). My měli svatbu kolem 30ti hostů a vždy jsme o ní mluvili jako o malé. 90% hostů byla rodina, i na tom záleží, alespoň u mě. Přesto jsme měli obřad na zámku, kočár tažený koňmi aj. a byla to taková malá svatba.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Já se teda ještě nevdávám, ale taky k tomu nemám daleko... No, nedovedu si představit, že bych vynechala jediného z padesáti příbuzných a ještě k tomu všechny kamarádky se svými drahými polovičkami, to dává cca 80 lidí... A to jenom za mě, u nás bude ta "velká svatba" skoro nevyhnutelná :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě malá do 25 osob, střední 25 až 70 a nad 70 velká. Jsem z Prahy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?