Co byste udělali jinak? Tipy na svatbu

Ahojte, říkám si, že nejcennější rady jsou od těch, co to mají za sebou a už přišli na to, co a jak. Co byste s dnešními zkušenostmi ze svatby doporučili ostatním - třeba i detaily, které vám to kazily, nebo naopak zpříjemnily? Děkuji :-)
Odpovědět
Sice vdana nejsem ale nedavno jsem byla na svatbe, kde bylo problemu celkem dost. Pouceni si beru nasledujici: Vse naplanovat nenechavat nic na posledni chvili sepsat si seznam veci, co je treba ve svatebni den mit, vzit ci zaridit s veskerymi dodavateli mit vse pisemne a hlavne se predem pripravit na to ze muze nastat problem a zbytecne to nehrotit
Odpovědět
Profilova fotka
@katerinatr Já k tomu, co píše ladygiraffe dodám, že je dobré mít všechno naplánované a sepsané, ale opravdu je potřeba počítat s tím, že všechno podle plánu nepůjde. Já třeba předem sepsala dlouhý seznam na skupinové fotky, kdo s kým má pózovat, a dala jsem ten seznam na starost kamarádce, jenže ona ho zapomněla doma. Takže jsme ho s taťkou sepisovali na hostině v rychlosti znovu, na zadní stranu svatebních novin :-) . Naštěstí jsem si vzpomněla na všechny, mám dobrou paměť :-) A celkově největší zmatky jsme měli, co se týče focení. Bylo v plánu, že skupinovky budou hned po obřadu, jenže my s mužem na to v té euforii zapomněli a šli hned do restaurace a nikdo nám to nepřipomněl. No a pak jsme hned zjistili, že nemáme ten seznam. Tak se nakonec fotilo až po obědě a lidi byli spokojení, že prý neměli aspoň hlad. Ale každopádně mít připravený ten seznam se hodně osvědčilo, zabránilo se zdlouhavému vymýšlení, s kým se vyfotit a na nikoho se nezapomnělo. A druhý problém byl časový harmonogram, měla jsem ho sestavený celkem volný s rezervami, ale narušili ho hned od začátku lidi z matriky, protože přijeli na místo pozdě. Odpoledne jsme odjeli fotit se na hrad a to taky zabralo déle, než bylo v plánu, takže krájení dortu a první tanec bylo skoro o 2 hodiny později. Takže za mě je nejdůležitější: Připravit se na nečekané a nepanikařit. Rozdělit úkoly (ranní přípravy, zdobení aut, placení různým dodavatelům, přebírání sv. darů...) více lidem, na které je spoleh, nenechávat vše na jednoho člověka, např. svědka. My nějak neřešili, kam dáme přáníčka a obálky s penězi a pak s tím byl problém, že se to povalovalo všude možně a hrozilo, že některé omylem třeba vyhodíme nebo ztratíme. Takže zpětně bych zařídila ještě osobu, která by to měla na starost. Věnovat předem velkou pozornost tomu, co se bude jíst a pít a jaká bude zábava. Je to sice den novomanželů, ale pokud si zveme hosty, máme povinnost se o ně náležitě postarat. Pečlivě vybírat dodavatele, nesnažit se ušetřit za každou cenu. A hlavní a největší poznatek, před svatbou nehrotit blbosti, které se nám jako nevěstám zdají podstatné, ale na svatbě si jich skoro nikdo nevšimne. Jako jestli je na jmenovce motýlek bílý nebo zelený, jakým písmem jsou popsané výhry do tomboly, jestli je na autech organza 15 nebo 40 cm široká, jakou barvu má podvazek atd. Já se tím vším před svatbou hodně zabývala, zdržovala a stresovala a zpětně vidím, že zbytečně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?