Chci ho zpět, ale...

Vím, že takovýchto témat je tu zřejmě spousta, ale už nechci s tímto otravovat mé kamarády. Potřebovala bych radu někoho cizího. Po roce a půl se se mnou rozešel můj přítel. Hádali jsme se to ano, ale myslím, že to bylo jen kvůli tomu, že opadla ta prvotní zamilovanost a už jsme neviděli přes růžové brýle. Sám nevěděl, jestli to chce. Jenže se bohužel nakonec rozhodl, že to cenu nemá. Že se spolu jen hádáme, nemáme už tolik stejných názorů. Ostatním řekl, že jsme se rozešli kvůli rozporům, které se nedaly vyřešit. Mě to tak nepřišlo. Měla jsem ho ráda moc a on mě, to vím. Několik nocí jsem probrečela, ale měla jsem naději. Navíc říkal, že chce být kamarád, tak jsem doufala, že aspoň takhle si najdeme k sobě cestu. Bohužel to nějak nešlo, ale mluvili jsme spolu. Pak se vyskytla příležitost jet s kamarády na chatu, kde měl být i on. Už jsem celkem byla vyléčená. (bylo to asi po měsíci) A nechtěla jsem kvůli němu o to přijít. Tak jsme se tam všichni sešli, všichni se bavili a dokonce i já s ním. Když jsme byli chvíli sami, tak jsem ucítila, že mě trochu zezadu objímá a když jsem se otočila, tak na chvíli přitiskl svůj obličej na můj. Nechápala jsem ho, chtěla jsem vysvětlení, ale on jen pokrčil rameny a odešel. Pak z toho vyplynulo to, že jsme se spolu líbali a nakonec i vyspali. Když jsem se ptala, proč si nevybral jinou řekl, že nechtěl jinou, že mě zná, že na ten rok a půl se nedá zapomenout a že mě má pořád rád. Tímto skončilo a on odjel. Pak jsme se viděli jen párkrát a teď jsme se neviděli zhruba dva týdny a on se mi začal vyhýbat. Nevím proč se mi najednou vyhýbá, když sám chtěl být kamarád, je mi to líto, chtěla bych ho zpátky.
Odpovědět
No, buď je to tak: 1) Že mu došlo, že mu chybíš, na chatě mu bylo líto, že už tam nejste spolu jako pár a že je najednou divné, že tě nemůže obejmout, políbit a tak a že mu s tebou zase najednou bylo dobře. možná se bojí po tom rozchodu, přijít s odprošením a návrhem, aby jste se dali oba společně dohromady, protože se bojí, že by jsi se mu vysmála a odmtla ho.... Tak se Ti radši vyhýbá a je mi po tom všem asi trapně, že dolejzal... 2) varianta je ta, že byl na chatě nadrženej, tebe znal a tak jste si to rozdali a teď se třeba cítí divně a bojí se, jestli si náhodou nemyslíš, že tě jen využil a přitom s tebou o další vztah nestojí.... těžko říct. není nic jednoduššího, než mu napsat, že s ním chceš mluvit a vyložit si karty na stůl. Pořádně bych si s ním o všem promluvila a pokud bude chtít zůstat jen jako kamarád, tak Ti doporučuju, aby jsi alespoň na půl roku nebo rok zpřetrhala kontakty.... S mým bývalým jsem si prošla obdobnou situací a ten kamarádský vztah, kdy u nás došlo ke stejné situaci jako u Vás mi moc nepomohla... Vždycky jsem se na schůzku s ním těšila a byla jsem při ní šťastná, ale doma jsem pak byla jako hromádka neštěstí a brečela do polštáře.... Vždycky jsem se za tu dobu, co jsem se z toho dostala, z toho trošku vyhrabala a po schůzce s ním zase padla na dno. Takže doporučuju alespoň na rok zpřetrhat kontakty. Hlavu vzhůru. Dneska už se za bývalým ohlížím s úsměvem na rtech a bez nostalgie. bylo to krásné období, ale pak i hodně bolavé. Dnes už vím, že všechno přebolí, i když to trvá dlouho. Dneska mám milionového manžela a nelituju,. že jsem šla dál. Rozhodně nelituju.
Odpovědět
Vykládal mi, že to je jen pro teď. Nic víc. Brala jsem to tak, ale pak jsme společně usnuli na jedné posteli a ráno se choval tak jako dřív, jako bychom spolu pořád byli. Nejvíce mě zarazilo, když zničeho nic řekl, že mě má pořád stejně rád. Přitom já ho mám ráda taky a vím nebo aspoň myslím, že se rozešel, protože najednou ten vztah viděl jinak. To já taky. Ale přesto jsem s ním dál chtěla být. Bohužel s ním přetrhat vztahy nemůžu. Vidíme se každý den v autobuse cestou do školy a máme i společné kamarády, o které bych opravdu nerada přišla. Chtěla jsem mu už tolikrát napsat, ale nikdy jsem nesebrala odvahu. Za celé dva měsíce jsem se neodhodlala říct mu pojď si promluvit a strašně ráda bych to udělala. Vím, že by mi to pomohlo. Jenže jsme oba dva stejní a špatně se nám o takových věcech mluví, takže první krok neudělá ani jeden...Teda pokud neudělal první krok už on na chatě a já to nechala být a neudělala ten druhý.
Odpovědět
Já to chápu, úplně se mi vrací, když čtu Tvé řádky, co jsem sama prožila. Můžu se zeptat, kolik je Ti let? Já když jsem prožívala to co ty, tak to bylo po 3 letech vztahu a bylo mi 20. Dneska už se na to dívám trošku jinak, ačkoliv tehdy jsem si myslela, že bez něj umřu, už se nikdy nezamiluju a měla jsem pocit, že se budu trápit a tesknit po něm do konce života. Věř mi, že to tak není a zase bude dobře, ať už to dopadne jakkoliv. Vzmuž se a ještě dnes mu napiš, jestli by jste se mohli sejít a dohodněte si jasná pravidla. Dokonale ho odzbrojíš a rozmluvíš, když řekneš něco ve stylu: Jsme oba stejní, vím, že se nám o tom oběma strašně těžko mluví, protože neumíme projevovat svoje city nahlas, ale je potřeba sai promluvit. A pak mu vše vyklop. Klidně s ním zůstaň jako kamarádka, ale nelez s ním do postele, nevyhledávej jeho společnost, pokud nebude nutná. Zůstaň milá a přátelská, ale nevyhledávej ho a spíš si říkej, je to minulost. Sama uvidíš, jak se to zvrtne. Klidně začni randit s někým jiým. Třeba ho právě ten fakt, že tě uvidí s někým jiným nakopne k činům..... Ale nedělala bych zbytečná divadla.... Snažte se to zvládnout a promluvte si otevřeně. Řekni, že pokud nestojí o vztah, nebude žádné společné spaní, líbání a hlazení a že potřebuješ čas. Kdyby jsi tohle neudělala, pak by jsi mu to strašně zjednodušila. On by si dělal, co by chtěl a kdyby se mu zastesklo, tak by šel za Tebou- pro něj by to byla vyhovující situace, ale pro tebe sebezničující komplikace. promluvte si a jasně vymez meze. Pokud nemá zájem, neudržíš ho, ani kdyby jsi mju do zadku vlezla. V tom případě ho nech jít a těš se, na krásné nové chvilky rozechvění s novým partnerem. ;-)
Odpovědět
Je mi čerstvých 19. Vždycky, když jsem se odhodlala k tomu, že si s ním promluvím, řekla jsem si: přeci nebudu dolézat, budu za blbce. On mě nechal, ale pak si říkám, že by mi bylo líto vzdát to úplně bez boje. Randění není problém, našlo by se pár, kteří by semnou ochotně někam vyrazila, ale mě vždycky něco zarazí. Asi síla zvyku, nevím. V sobotu se s ním možná uvidím, ale bojím se, že semnou nebude chtít mluvit nebo že ze sebe udělám husičku.
Odpovědět
Neblázni, byli jste spolu rok a půl- proč by jsi ze sebe měla dělat husičku. Vždycky je dobře, když víš, že jsi pro záchranu vztahu udělala všechno..... Pak už nebude cesty zpět a po nějaké době už by mohlo být pozdě. Třeba je ještě šance, jak Váš vztah zachránit... Pokud tady ta šance je, tak by jsi j měla využít. Když to nevyjde, tak budeš alespoň vědět, že TY jsi pro záchranu vztahu udělala všechno a on byl ten, kterej přišel o úžasnou holku. Není vyloučeno, když se to stane, že toho později bude litovat a dostane parádní výchovnou lekci. Opravdu bych se toho nebála, jsi v pozici, kdy nemáš co ztratit ;-) Po roce a půl Tě zná- měl Tě rok a půl rád, takže Tě za husičku určitě považovat nebude. Být Tebou, sebrala bych odvahu a napsala mu hned a nečekala bych na to, jestli se v sobotu uvidíte nebo ne. Čím dřív, tím lépe. Opravdu věř mi. Jsi už dospělá, odkládáním se problémy nevyřeší... Pauzu už jste měli... Zbytečně bych na nic nečekala.
Odpovědět
A ještě jedna věc- čím dříve budeš vědět, na čem jsi, tím dříve se Ti uleví. nejhorší co může být, je nejistota..... Ať už to dopadne jakkoliv.... Když se rozejdete, tak se rozejdete, to nejhorší už máš za sebou. Nebudu Ti lhát, pokuzd na to dojde, máš před sebou hodně chvil, kdy Ti bude smutno a zle, ale s každým dnem se budeš cítit nepatrně lépe a pak už bude zase dobře. někomu to trvá tři měsíce, někomu půl rok, někomu rok .... I kdyby došlo na nejhorší, tak bych chvilku zůstala sama- pokud to ješt nemáš v hlavě srovanané, tak si i sebelepší protějšek zhnusíš. Chvilku bych kdyžtak vydržela a pak bych se něčemu novému nebránila. Mlo by to jedno velké pozitivum- zase by jsi zažila ty nádherné pocity na začátku vztahu.... To nádherné těšení se na sebe, ty motýli v žaludku, když svoji novou známost vidíš.... Vím, že tě to ťeď asi neuchlácholí, ale je potřeba si na všem vzít nějaké to pozitivum. Pokud to nevyjde, nem smysl, trápit se do skonán světa.....
Odpovědět
A není pozdě mluvit o vztahu, který už dva měsíce není? Vím, že to musím udělat, už z toho důvodu, že potřebuju vědět jak to je a jestli to má vůbec smysl. Vím, že nemám co ztratit. Snad semnou bude chtít mluvit, aspoň budu vědět, že jsem se pokusila zachránit cokoliv co z toho vztahu zbylo. Díky za radu a pomoc. :-)
Odpovědět
určitě nen pozdě mluvit o vztahu. Spousta lidí se rozešla na delší dobu a pak se dala dohrmady. Na záchranu vztahu není nikdy pozdě. Naopak jste si za tu dobu mohli oba uvědomit, jestli se Vám po sobě stýská a jestli jeden druhému stojíte za to, aby jste to dali do pořádku..... Jen do toho, jak říkám, nemáš co ztratit. Pak mi dej vědět, jak jsi dlopadla. Držím Ti palce ;-) :-)
Odpovědět
Dobře, doufám, že to dopadne dobře nebo aspoň tak, že nebudu zase v té fázi, kdy jsem probrečela několik nocí. Promluvím si s ním, ikdybych ho měla připoutat k židli. ;-) Určitě se ozvu, děkuji. :-)
Odpovědět
Tak jo, budu Ti držet palce, až mu napíšeš, tak dej vědět. hlavně ať Ti to dobře dopadne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No já nevím... já třeba se dala dohromady zpátky se svým ex a vůbec to nedopadlo dobře. To on tenkrát inicioval rozchod. Myslím, že když toto chlap udělá, tak to o něčem svědčí a něco lepit znovu, nemá cenu. Dnes už bych to neudělala. Tenkrát jsem ale byla hrozně neštastná, dokonce jsem odjela do zahraničí. Nakonec jsem si toho ex vzala a dodnes to vnímám jako obrovskou chybu!
Odpovědět
Profilova fotka
Také jako bych četla svůj příběh před 3 roky. Rozešel se se mnou po téměř pěti letech. Dohromady už jsme se nedali a ani bych nechtěla. Nemáš strach z nejistoty? Já bych se bála, že mi to každým dnem udělá zase. Navíc, jestli se ti vyhýbá, může v tom být někdo jiný. Ale třeba ti to vyjde. Držím palec!!!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Jo jo, to je pravda. Jak jsem psala, že jsem udělala tenkrát s tím návratem chybu - tak jsem myslela fakt, že mě opustil i podruhé, ale to už jsem nebyla sama, ale i se 4 měsíčním dítětem!
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?