Byly jste na Zanzibaru? Líbilo se vám tam? Co očkování?

Profilova fotka
Ahoj holky, kdo jste byl na Zanzibaru? Líbilo se? PS- co očkování, víza a zástrčky v hotelích?:-)
Odpovědět
my jsme o zanzibaru taky uvažovali jako o svatební cestě , ale bylo tam potřeba hodně očkování. tak jsme to vzdali, vím že tam byl kamarád, všechno se mu líbilo, měli všechny očkování, ale bohužel jeho přítelkyně skončila po návratu do čech měsíc v nemocnici, dostala tam nějakou virozu. vím od pana z ck, že oni tuhle destinaci moc nedoporučují kvůli hromadě očkování a že tě tam snadno něco pokouše a že jsou tam nebezpeční komáři z madagaskaru.
Odpovědět
Profilova fotka
@radmarus My se chystáme do Tanzánie a Zanzibaru. Teď v únoru tam jede i mamka a žádný očkování mít nebudou. Je to o náhodě...My si to teda necháme udělat na míru, chceme v Tanzánii Safari a Nogorongoro a pak na pár dní relax na Zanzibaru. Nejhorší jsou prý přejezdy autem, proto se doporučují přelety letadlem. Naopak se nedopručují lety balonem, to je prý riskantní. Ohledně zástrček bych si vzala ten adaptér, prodávají to i v letadle (a určo v elektru) a máš to pak univerzálně všude do světa. Na jak dlouho chcete jet?
Odpovědět
Profilova fotka
Teda holky, tak jsem z toho úplně hotová a moje těšení z vybírání svatební cesty je totam. Donedávna jsem se hrabala jen na netu a všude jsem vyčetla, že do Zanzibaru je doporučováno hodně očkování, ale ani jedno není povinný. A právě před chvílí jsme se vrátili z CK Fischer a tam nám paní řekla, že je POVINNÝ očkování proti žlutý zimnici. V katalogu je psáno přesně tohle: PRO NÁVŠTĚVU TANZÁNIE SE NOVĚ VYŽADUJE MEZINÁRODNÍ OČKOVACÍ PRŮKAZ S OČKOVÁNÍM PROTI ŽLUTÉ ZIMNICI. BEZ OČKOVÁNÍ PROTI ŽLUTÉ ZIMNICI NEBUDOU CESTUJÍCÍ VPUŠTĚNI NA ÚZEMÍ TANZÁNIE. DOPORUČENÉ OČKOVÁNÍ PROTI HEPATITIDĚ TYPU A, BŘIŠNÍMU TYFU, ANTIMALARIKA. Jennifer: kdy vy jste o Zanzibaru uvažovali? Píšeš, že bylo potřeba hodně očkování, ale nepíšeš, jestli bylo povinný. Nany: Chceme jet na 10 dní zhruba. A do toho jsem ještě zmatenější: tuhle destinaci jsme si vybrali před týdnem v Itálii, protože manžel je Ital a trávili jsme tam dovču. Nádherná dovča na Zanzibaru, ale i v jiný exotice tam vyjde na míň peněz než přes českou CK. Paní v CK byla dost zcestovalá, jejich povinností je procestovat to, co nabízejí, takže věděla přesně, co doporučuje, protože tam byla. O povinným očkování nemluvila, jen o doporučeným. Ach jo, jsem úplně zmatená. Tak jsem teď zašla na STRÁNKY OČKOVACÍHO CENTRA A TAM PÍŠOU: Afrika - žlutá zimnice: Při cestách do endemických oblastí (což je i Zanzibar) a při z endemické oblasti do jiné země bez výskytu infekce - 1 dávka na 10 let (od 6 měsíců věku). Při příletu z Evropy toto očkování není potřebné. OČKOVÁNÍ.CZ - TAM PÍŠOU: Povinné očkování * Očkování proti žluté zimnici se vyžaduje od všech osob, jež do Tanzánie přijíždějí z oblastí s endemickým výskytem této nemoci. K vakcinaci musí dojít s alespoň desetidenním předstihem.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, kdyby jste meli zajem, tak ja jsem se dneska vratila z vychodni Afriky (Kena, Tanzanie, Uganda a tyden na Zanzibaru.) Ockovani nutne je, zluta zimnice je na Zanzibar povinna, bez ni vas na ostrov nepusti.
Odpovědět
Profilova fotka
@radmarus Na Zanzibaru jsme byli na svatební cestě na přelomu září-října 2009. Očkování proti žlutý zimnici je - v porovnání třeba se žloutenkou A+B - laciná záležitost. Všude se sice píše, že očkování je povinné, nám ale očkovací průkazy nikdo nekontroloval a doktorka z centra cestovní medicíny říkala, že je to přežitek a podle výsledků v týhle oblasti už není pár let vůbec potřeba. Pokud chcete jet jen do hotelu, na pár fakultativních výletů a nejste žádní velcí dobrodruzi (tj. nepojedete na vlastní pěst, nebudete spát pod širákem a pít vodu z venkovních zdrojů), břišní tyfus, ani žloutenku bych nehrotila (u druhého jmenovaného stojí za to zvážit, jestli nevyužijete i doma). Mě osobně Zanzibar docela zklamal - přístup do oceánu nic moc, na pláži místní, co by ti prodali i vlastní babičku (ano, chápu, hrozná chudoba, vím, uvědomuji si, ale mě to prostě obtěžuje), hotel byl de facto italská enkláva (což, jak koukám, by vám asi nevadilo :-)) - to se odráželo i na tom, že většina personálu mluvila jen svahilsky a italsky - plus teda nejedu pod rovník, abych se cpala těstovinama a pizzou :-/ . Snaha z člověka vytáhnout co nejvíc peněz mě iritovala od prvního okamžiku - a nebylo to v řádech jednotek, ale v řádech desítek až stovek (taxi do hlavního města a zpět - sto dolarů, cesta místní dopravou - dva dolary). Pro mě to byla první zkušenost s černou Afrikou a myslím že na dlouho poslední. Kdybys chtěla vědět cokoliv konkrétního, napiš IP, ráda se podělím o zkušenosti (zas tolik jich nemám - koneckonců jsme tam byli devět dní) a klidně třeba i o fotky.
Odpovědět
Profilova fotka
Jé, díky moc! Jedna otázka - jak se liší taxi od místní dopravy? Ty dva dolary - to je cena do hlavního města a zpět?
Odpovědět
Profilova fotka
@radmarus Jojo, dva dolary tam a zpět. Taxíkem jsme tam nejeli, takže úplně rozdíl ti nepopíšu, ale místní jezdí takovými malými náklaďáčky, který mají na korbě přimontovaný lavice. Je potřeba se akorát v hotelu zeptat - pokud možno někoho místního - odkud daladala jezdí, dojít si na stanoviště a na projíždějící mávnout... ani jedna fotka, kterou máme, není moc kvalitní, ale aspoň pro představu:
Odpovědět
Profilova fotka
@radmarus - my jsme meli taxika ze Stonetown do Bwejuu a platili jsme necely 30 dolaru. Podobne pak i z Bwejuu na letiste. S pristupem do vody to fakt neni nejlepsi, best place je asi na severu okolo Nungwi, tam se da koupat i v dobe odlivu. A je potreba davat si pozor na morske jezky. Jinak je tam doopravdy dost draho a o cenach je potreba tvrde smlouvat.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, jste moc hodný za info, takovýhle informace jsou vždycky nejcennější
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
Profilova fotka
Já jsem sice nebyla tak úplně v Zantibaru, ale byla jsem v Tanzánii. Je to nádherné místo (co vše se tam dá dělat: http://www.exotickapriroda.cz/blog/za...). Očkování si ani moc nepamatuji... Řešil to manžel a již to bylo před delší dobou...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?