Bratrova snoubenka mě nemá ráda

Zdravím nevěsty budoucí, současné i minulé. Můj bratr se bude v březnu 2014 ženit. Je zamilovaný, šťastný a já jsem šťastná za něj. Od dětství jsme měli perfektní vztah, byli jsme jako kamarádi, po mé svatbě jsem se přestěhovala s manželem 400km daleko do Prahy a on za námi často jezdil na návštěvy, stejně jako my za ním a rodiči. Byl dlouho sám, ale před rokem se zamiloval, v srpnu zasnoubil a teď chystá svatbu. Moje budoucí švagrová se mi zdála na první dojem být milá a hodná, snažila jsem se ji mít ráda a docela se mi to i povedlo. Mám ji vážně ráda. Ale ona je na tom očividně jinak. Ještě před zasnoubením, jsem bráchu i ji pozvala k nám do Prahy, brácha byl tou nabídkou nadšen, ale ona nechtěla. Už je to víc jak půl roku co u mě brácha nebyl, a když jsem já doma (u něj a rodičů, zatím bydlí společně), tak na mne nemá vůbec čas. Nechci znít jako žárlivka, protože to by bylo nesmyslné. Jak jsem psala, brácha je s ní šťastný a to je důležité. Byla jsem s ním kupovat zásnubní prstýnek a byla jsem první kdo o jeho úmyslu věděl. Když se to později dověděla, byla naštvaná. Co mě zarazilo bylo, když jsem jí po zásnubách položila prostou otázku: v jaké barvě bude chtít svatbu. Na to mi odpověděla, že mi do toho přeci nic není, že to není moje svatba, tak ať se do toho nepletu. A že možná odletí vzít se do Las Vegas, tak ať se nestarám (což je naprostý nesmysl, ani jeden na to nemají finance). Prostě se semnou o tom nechce bavit. Tak jsem to tolerovala. Pořád se snažím vycházet s ní hezky, ale vidíme se tak málo, že mě mrzí tenhle vztah. Mluví se mnou jen o počasí a podobných dementních tématech. Byla jsem zvyklá, že jsme v rodině vždy vše řešili společně, brácha vyrůstal v tomtéž prostředí, ale teď je vše pryč. Je samozřejmé, že brácha je na straně své snoubenky, přeci jen bude to jeho manželka, s ní bude žít zbytek života. Já jsem taky na straně svého muže a on na mé, když dojde k rozepři. Nechci žádné utěšování, píšu jen proto, že to potřebuju vyventilovat ven. Když jsem se o tom snažila bavit s bráchou, tak mě nechtěl poslouchat, s rodiči o tom mluvit nemůžu, taky to s ní mají těžké. Přitom to není žádná pubertální slečinka, je to vyspělá mladá žena. Ona samozřejmě celou svatbu organizuje se svou sestrou, společně vybraly bráchovi i oblek. A já se ani nemohla zeptat na barvu oslavy a kytice... Taky mě mrzí, že nepůjdu bráchovi za svědka, kdysi dávno, ještě když byli děti, si slíbili s bratrancem, že si půjdou vzájemně za svědky. Takže i tohle mě mrzí. Celý život jsem si představovala jak svou tak i bratrovu svatbu. A teď ani nevím, zda se na ni těším :-| Připadám si jako páté kolo u vozu.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj sheillax, ja mám podobnú situáciu, mňa zas neznáša sestra môjho drahého. večne má nejaké narážky na to, akí sú Slováci hlúpi a neschopní, a aké sú slovenské ženy zlatokopky a podobne. keď sme jej povedali, že rozmýšľame nad svadbou, tak povedala, že sme blázni, že sa chceme brať. Večne o niekom len hovorí v zlom, či už o kamarátkach alebo o rodine, takže som si úplne istá, že o mne z jej úst asi nič dobré čakať ani nemôžem. tiež ma to veľmi mrzí, lebo ja sestru nemám a dúfala som, že budeme výborné kamarátky, pravda je však opačná. celkovo má večne "vtipné" poznámky na všetko, mne to však vtipné vôbec nepríde. ani nemám chuť ju pozývať na svadbu, lebo buď si vymyslí nejakú trápnu výhovorku a nepríde, alebo bude na všetko zas nadávať a tváriť sa superkyslo. môj drahý má však len jednu sestričku a veľmi si ju chráni.... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, nechci delat chytrou a dost mozna se pletu, muze to byt clovek od cloveka, ale nemate pocit,ze je to dobou a prostredim, ve kterem zijeme? Vsechno je uhonene, kazdy se zene za penezi nebo za casem a nema zajem o dobre vztahy s okolim... :-( Mam to tak podobne se svagrovou a tchyni. At udelam cokoliv, je to spatne. Svagrova se na me usmiva, ale je to falesne a me to mrzi. Uz treba predstava,ze nam pujde za kmotru jednou, mi proto moc prijemna neni. :-/ @sheillax Ta situace je vazne hodne tezka. :-( Asi nezbyva nez byt tolerantni,mila a laskava. :) Snad to i ona pochopi a bude rozumnejsi... Ukazujte jim, ze je mate oba radi, ze je radi uvidite a vase srdce jsou jim obema otevrena. Slecna to asi v detstvi nemela snadne a neumi se vyrovnat s tim,ze to s ni nekdoyslu dobre a ma ji rad. Snad se to casem zklidni! Hodne stesti a pozitivni atmosferu vsem! :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?