Boli ste v zahraničí na nejakom pobyte alebo au pair?

Profilova fotka
Ahoj holky. Dnes jsem tu poprvé, objevila jsem tento portál a musím uznat, že je skvělej! :-) ale pryč s chválou.... S přítelem jsme spolu 6 let. Mně je 22let a jemu 29 let. Chceme se vzít v roce 2009. ALE,již delší dobu přemýšlím, s ním o tom, že bych odjela třeba na rok do USA jako au-pair. Příteli jsem o tom ještě neřekla a myslím, že by on s tím nesouhlasil:-( a tím pádem se rozešli..Chtěla bych ještě něco poznat, zažít.....ale bojím se, abych neudělala chybu, nezjistila, že to byla blbost a měla zůstat s přítelem doma a nebo abych neztratila tu možnost odjet a pak si vyčítala, že jsem neodjela.... ale v dnešní době jsou takové možnosti. A vím, že kdybych přítele neměla, tak odjíždím hned! a proto se chci zeptat, jestli jste takhle některá odjela jako au-pair třeba do Spojených států nebo jinam, byla bez závazků nebo přítele měla......a jaký to tam prostě bylo, co vám to dalo, jestli jste tam už zůstaly, našly si příp. muže tam atd. Dík Katja.
Odpovědět
oprava: sním
Odpovědět
nebo S NÍM??? =-) psala jsi, že jsi to příteli ještě neřekla......
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj katja. ja som pred skoro desiatimi rokmi - hned po maturite - odisla ako au-pair do nemecka. sice to nieje usa, ale ani to nieje zle. nemala som priatela, ked som odchadzala a ani ziadne ine zavazky. a preto som to chcela vyskusat. zaciatky boli tazke. si skutocne sama v cudzej krajine, kde rozumies iba polovicu...ale snazis sa, ak sa chces nieco naucit a donutis sa aj sama...no v kazdom pripade sa mi tu zapacilo a zijem tu dodnes...a nasla som si tu toho najskvelejsieho manzelika na svete....na slovensko sa uz neplanujem vratit...moj zivot je uz tu...aj ked clovek nikdy nevie...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
safovaverca: myslela jsem ,,sním". Byl to vždy takovej můj sen. Ty jsi byla v cizině jako au-pair? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
zucker: ahoj. takže jsi to zvládla bez újmy a ještě s príma chlapem ;-) to je fajn. a to sis našla agenturu, zapaltila jí ta to zprostředkovala celé? já se anglicky domluvím, ale ne bez chyb..celkem rozumím, ale hůř se mi mluví a tak by bodla ta zkušenost. Chtěla bych jen do USA, ale jsou tam pohovory v angličtině s budoucí rodinou po telefonu a to nevím, jak bych zvládla :-S
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, ano, mne to vsetko zorganizovala agentura. vtedy som potrebovala este vizum. takze oni sa postarali o to vsetko a samozrejme o poistenie a vsetko ostatne. a ja som sa dohovorila tiez. len vies, clovek rozumie viac ako dokaze povedat. teda nema odvahu vela rozpravat, aby ho ludia nevysmiali, ze povedal zle. na zaciatku som si to myslela aj ja. ale potom to islo - jedna radost...:-).......a dnes?....dnes sa mi castokrat stava, ze si neviem na niektore slovenske slovo spomenut, ako sa povie...:-(
Odpovědět
já si to myslela :o)))))) Nene, jako au-pair jsem nikde nebyla... ;-) Tak hodně štěstí při rozhodování...... a snad ti tu někdo poradí;o)))
Odpovědět
Profilova fotka
neboj sa, aj ja som mala ten pohovor....ja som tiez musela absolvovat telefonat s tou rodinou....hovorili sme o vsetkom moznom..snazili sa hovorit pomalsie, aby som rozumela a ja som sa snazila usilovne rozpravat....a slo to....oni beru velmi ohlad na to, ze si v tom zaciatocnik a samozrejme, ze to chapu...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
zucker: tady jde taky o přítele a jestli není škoda zahodit náš vztah?! Ale zase si říkám, že jsem mladá a táhne mi to tam prostě, tak že třeba není ten pravej, když vůbec dokážu pomyslet na to, že bych mohla odjet. |-| prostě nevím...
Odpovědět
Profilova fotka
zucker: jinak je přítel skvělej, ale pohrávám si s myšlenkami prostě odjet :-.
Odpovědět
Profilova fotka
skus sa s nim o tom porozpravat, co si o tom mysli on a uvidis....mozno sa ti bude potom rozhodovat lahsie...:-)
Odpovědět
Taky jsem nad tím uvažovala odjet po státnicích...Stále nad tím uvažuji, a nevím, čemu dám "přednost". Hodně zdaru v rozhodování ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
zucker: vím, jak by reagoval :-| prostě by řekl, že proč chci do USA, co bych tam jako měla dělat.??!!! udělal by scénu a řekl, že se rozejdeme, nebo by mě třeba překvapil, ale pochybuji. a když bych mu to řekla, a pak neodjela, tak by to už nebylo ono...... těžké to mám no:-( kamir: ještě, že nejsem sama..už jsem si přišla nenormální!
Odpovědět
Profilova fotka
katja12 som toho názoru, ze spoznat svet, iných ludí a kultúru a predovs. jazyk je mimoriadne dölezité...aspon teraz, ked uz samotné domáce firmy vyzadujú od obycajných sekretárok minimálne dva cudzie jazyky....+ urc. skúsenosti....takze ti radím, chod dotoho, priatel to musí vydrzat aj nemusí, je to len na vasom pohlade na spolocnú budúcnost a na vasom charaktere....ale kedze si myslím, ze si len teraz ukoncila výsku, som za, aby si si uzila sveta, naucila sa plynule rozprávat cudzie jazyky...proste nasla to, co hladás, co ta nenechá obsediet doma....ak to priatel nechápe, asi ta v tomto nebude ani nejak slávne podporovat, je len na tebe ako sa rozhodnes! ale mysli aj na tv. kariéru, au-pair nie je nieco huuu =-) ale dá ti vela do zivota, ak stretnes tých pravých ludí, mozno ti pomözu k nejakému fain jobu, stúdiu....nikdy nevies!cím viac cakás, tým vias strácas moznost a budes ukrátená o naozaj peknú skúsenost-jazyky pomözu v kazdom jobe!! len doto! ;-)
Odpovědět
ahoj, ja som sice nebola v USA ako au-pair, ale pocas VS na 3 mesiace cez program work&travel, takze som tam pracovala, skusim ti napisat ake to tam je. isla som po 2rocniku na VS a mala som necely rok priatela (teraz uz manzela), lucenie bolo tazke ale povedali sme si, ze aspon nas to preveri, ked vydrzime tie 3 mesiace tak uz vydrzime vsetko:)no a vydrzali sme:) akurat si neviem predstavit ake by to bolo odist na rok, kedze ja som mala uplne nehorazne tel.ucty uz po 3 mesiacoch:) ak niekoho lubis, asi mu nebudes volat len raz tyzdenne si myslim. nehovoriac o tom,ake to tam je tazke zo zaciatku ako vsade v zahr.kam prides sama. ja som studovala AJ takze som po ang.vedela super, cize ak nevies uplne, tak o to tazsie to bude (to vidim teraz ked sme vo FRA), ale na druhej strane co sa jazyku tyka, je to obrovska vyhoda byt tam a strasne ti to pomoze!!!ja vsak odporucam z osobnej skusenosti (aj sestra bola teraz v USA uz 2hy krat, vzdy na 2 mesiace, takisto brat bol toto leto na 3 mesiace) ist tam ked mas statut studenta!!!bez toho je to tam dost tazke, nehovoriac o tom, ze musis narazit na dobru rodinu s dobrymi detmi. a dovolim si tvrdit, ze to tam nie je lahke takych najst. ja som pracovala v hoteli aj v restike a tie rodiny s tymi faganmi co tam chodili, to si este asi v zivote nevidela. ta restauracia, okolie toho stola zostalo po nich ako keby to teroristi rozstrielali :-D ,v McDonalde bol vzdy taki rev akoby tie decka drali a to si oni len vydobijali, aby dostali co chcu! proste vazne bez prehanania- tie decka su tam tragicke, to nema s vychovou nic spolocne. preto hovorim, ze narazit na dobru rodinu je tam tazke (aj ked som au-pair nerobila).co sa tyka ludi, su nehorazne blbi, vazne nevedia kde lezime my, alebo pohorie Himalaje (odpoved bola, ze je to na west coast -rozumej v USA), oni proste poznaju USA, potom pripadne juznu Ameriku a tot koniec, svet ine svetadiely nema :-D ,proste myslia si o tebe, ze zijes ako pred 1000rokmi tam v tvojej krajine. (niekedy sa to tazko prekusava). ked ta zamestnaju,tak musis fakt makat, ziadne ulievacky neexistuju, toboz nie ked si cudzinec. no proste nebudem to tu dalej opisovat lebo ta uplne odradim,ked tak napis IP a pytaj sa. kazdopadne aj ked to tvojej AJ stopercentne hrozne pomoze, po 6 rocnom vztahu neodporucam odist bez priatela, fakt je to neskutocne tazke ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja som bola uz zasnúbená a praxovala som 6 mesiacov v inej krajine, terajsí manzel vedel, ze je to dölez. pre moje bud.povolanie a musel íst so mnou do toho, rozlucku sme strávili/prezili a ide sa dalej. teraz sa to otocilo, manzel je lieta sluzobne po vých. EU státoch a ja cakám....takze, ak sa vie ako nato a vie sa o danom cloveku, ze je to ten pravý, lahsie sa dajú spravit kompromisy.... ;-) pokecajte si a ty uvidís, co on s tebou vlastne plánuje-zivot alebo je len ziarlivec ziarlivý! drzím prsty a pekný vztah! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
gijae: chvála tým co vynasli messenger, aspon sa usetria peniaze nákupy... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahmon: já mám maturitu a teď prima job. Takže bych musela odejít i z práce. ALe když bych se naučila perfektně anglicky, tak by to pak nebyl problém jít kamkoliv jinam. Právě, že si říkám, že nechci sedět doma na prdce, vzít se, mít děti a furt všechno dokola. Už jsem cestovala po světě, byla všude možně. Ale estli nejsem spíš jen zaslepená a nechci toho nějak moc, jestli nejsem rozmazlená a nevážím si toho co mám :-. ale když jsem dočetla tvůj příspěvek, tak bych balila kufry hned. :-D gijar: tak po tvém příspěvku bych zase vybalila a zůstala doma :-S a to, že amíci jsou blbý, tak to vím..na vlastní zkušenost jsem to zažila a hrozný fakt :-p také jsem přemýšlela o studijním kurzu třeba na měsíc na dva měsíce.....ale to člověk musí mít asi hodně peněz že? na kolik tě to vyšlo? a co tvá sestra jako au-pair? jí se to asi teda líbí, když už byla po několikáté?
Odpovědět
no to hej, pred 5 rokmi skype nebol :-D ajtak si vsak myslim, ze kvoli au-pair na rok odist je nezmysel, ine je ak mas lukrativnu ponuku,prax a pod. co ti pomoze v kariere do buducnosti a robis vo svojom obore, ine je strazit decka tucnych americanov, ver mi, videla som tie "deti". jasne, ze vsetky nie su take, ja len hovorim, ze je to tam vazne tazke a vela veci ti tam lezie na nervy, oni su strasne ulisni, alebo ako sa to povie, a pretvaruju sa ze hroza. ked robis vo svojom obore, si vystudovana a pod.-ok, nemaju tolko sanci ta ponizovat, ale ked robis servirku alebo upratujes hotel ci strazis decka s taras sa im o domacnost, maju na to prilezitosti kopec a nie kezdy to je schopny vydrzat :-(
Odpovědět
Profilova fotka
ahmon: on chce svatbu, děti - miluje mě a já to vím. Vzal by si mě hned!
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj,já jsem nebyla v cizině jako aupair,ale jenom na jazykovým kurzu,nejdéle na měsíc a loni na tři týdny (úplně poprvé pak jenom na dva týdny),ale přítele jsem měla jen v době,kdy jsem odjela na dva týdny do Španělska,sice si ze mě dělal legraci,že si najdu nějakýho pěknýho Španěla a zůstanu tam,ale jinak to bral v pohodě.Svému současnému příteli už jsem naznačovala,že bych se nejradši odstěhovala do Irska,je to moje zamilovaná země a je tam podle mě líp jak tady.On nějak nemá nic proti,zatím je to všechno ve stádiu snů,tak nevím,jestli se mi to vůbec někdy povede.Ale nevydržela bych třeba na rok jet někam bez něj.
Odpovědět
a ty?:) neviem, ja som potom mala este moznost ist do USA znovu po 3,4rocniku VS a jednoducho uz som si nevedela predstavit byt 3 mesiace znova bez neho, jedna skusenost mi stacila a bolo to fakt tazke. zopakovala by som to len ak by som dostala lukrativnu ponuku prace
Odpovědět
Profilova fotka
gijar: úplně mi čteš myšlenky
Odpovědět
Profilova fotka
princ: taky přemýšlím o kurzu.....zkusit to a pak zjistit, jak a tom vlastně jsem.... gijar: já ho taky miluju:-) ale říkám si, jestli nemám odjet, poznat nové věci, když jsou ty možnosti a chlapů není málo.....třeba bych toho pak litovala....
Odpovědět
Profilova fotka
nonono!!! nie vs. amíci sí dioti!! niektorí sú tak vzdelaní, ze clovek mu má problém odpovedat :-N lebo tolko predsa len o EU nevie, hoci je európan...co sa týka detí a výchovy: rodina a deti sa dajú vybrat!! ak sa nepáci tu, idem inam-odporucala by som taktiez nejaké slov-americké agentúry, aby ti hladali ony(agentúry) rodiny, keby náhodou nieco slo do "gatí".... nemusís hned balit kufre, len si spísat + a - a rozhodnút sa! tu ide o to, ze ta to láka, ak to nevyskúsas a nevyuzijes moznost, budes si vycítat.....dnes to uz nie je nic mimoriadne íst niekam na výmenný program do cudziny....a preto vyuzij to. más to komplikované, lebo oponovat mu nechces, ved ho nechces stratit, ale nechces vzdat aj svoj sen, hmmmm tazkééééé!! :-| PS: rozmaznaná nie si a vázis si veci vies, lebo keby si bola "exot" nikdy by si nerozmýslala nad tým, ci íst prec alebo zostat, takze clovek si, len si vs. dobre premysli, lebo vztah (ak je fain) je skoda zahodit.... ;-) a rozhodni sa. inak pomöct neviem....ja som mala 1 a suprovú rodinu! decko jedno, mamina o 3 r. starsia nez ja, takze ziadne baréry tu neboli, rozumeli sme si ako si rozumejú mladé baby. deti sa správajú ku kazdému cloveku inak, dovolia si len tie a k tým, ktorý ich aj nechajú sa "besniet".... :-N hranice sú dölezité, správat sa k cudzím detom,ako k svojim a bude! uvidís, ze budú chodit castejsie k tebe, nez k rodicom.... :-N neskör mi tá rodina pomohla sa zapísat na výsku a som im nesmierne za to vdacná, zostala som tu zit :-N a som happy! x-) amerika je dost daleko a hovorí sa: nieco o ociach a mysli....(neviem ten oforizmus...) takze pozor, ak si vztah a chalana chces udrzat, ber ho alebo zostan doma! ak je priorita cudzina....tak....ale ved si len 21.-cka, sak iiiiiid heeeet! a mimino este nechses, ci hej??
Odpovědět
Profilova fotka
mne sa lahko hovorí, lebo nemecko a spanielsko sú za rohom, amerika je dost daleko, takze...preco nejdes do super angl. metropoly?? ved londým BM-ham sú super krajiny, nepotrebujes ziadne vybavovacky, papierovacky....ci sen je amerika?? jaaaj zabudla som. idem ja cítam ta a drzím prsty! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mestá, nie krajiny!! :-N tolko o mojej znalosti z geografie, dobre by som v USA zapadla, hmm? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahmon: hezky se to čte!:-) a kde žiješ? myslíš: sejde z očí, sejde z mysli! taky by se mi líbilo tam třeba i zůstat, chodit na vejšku....a ne ztvrdnout doma! tady je to furt dokola! an, právě! jsem 22ka a je škoda nevyužít toho a nabraz zkušenosti, nejen ty dobré ;-) Miminko bych klidně chtěla, ale pak si řeknu, že na co, vždyť jsem ještě mladá a měla bych si užívat života a mimčo může přijít až později...... Tady jde o to, že chci odjet, začít tam třeba i žít, poznat nové lidi, ale pak přijde období, že si řeknu, že jsem blbá, že si neuvědomuji co mám....když vidím okolo kamarádky apod.
Odpovědět
Profilova fotka
katja: jazykový kurz není špatný a úplně nejlepší je bydlet v rodině,bezvadně si to užiješ,poznáš nové lidi a máš možnost komunikovat v daném jazyce a to je k nezaplacení Takže Tys mu to ještě neřekla,že chceš někam odjet?proč si myslíš,že by Tě nepustil?nebude jednodušší si o tom všem promluvit?můj by to pochopil (možná),ale jak už jsem tu psala,nevydržela bych bez něj být třeba půl roku nebo i déle,to bych ho musela vzít s sebou ;-) a vážně doporučuju Irsko,hlavně západ (Galway),je tam nádherně a stojí to za to!!!
Odpovědět
Profilova fotka
princeznicka: já bych jazyk. kurz klidně brala, ale kolik to tak vyjde do USA? kolik tě oo vyšlo? přes agenturu? ano, chtěla bych do USA! já nevím, jestli bysme bez sebe vydrželi měsíc, půl roku...? byli jsme bez sebe nanejvýš týden, ale to už je dávno :-N Spíš by to nepřijal, kdybych mu to pověděla,tak by řekl, k čemu mi to bude, mám supr práci, mám všechno..... Ale zjistím info (nebo pokud něco o tom víte vy!?) o tom stud.progr. do USA, cenu a tak a jela bych třeba na 2 měsíce a to by vydržet musel, když ne, tak to už je jeho problém - snažímse být tvrdá :-p :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?