Bakalářská práce na téma: Svatební přípravy a svatební obřad pohledem žen dvou generací

Zdravím všechny budoucí i již provdané nevěsty. Jsem studentkou 4. ročníku Fakulty humanitních studií na Univerzitě Karlově a píšu závěrečnou bakalářskou práci na téma svatebních příprav a svatebního obřadu z pohledu dvou generací. Obracím se tímto na Vás s prosbou o účasti v mém minivýzkumu. Jedná se o to, že se snažím vysledovat, jak probíhaly svatby za minulého režimu (tj. do roku 1989) a jak probíhají dnes, proto sháním ženy a jejich matky jakožto zástupce dvou generací z Liberce a jeho okolí. Výzkum by probíhal formou rozhovoru, který by netrval déle jak 30 minut, a je možno ho provést i přes maily či jiné psací komunikátory :-) Co je důležité: Vaše anonymita je naprosto zaručena! To znamená, že NIKDE nebude uvedeno Vaše jméno či jiné údaje, rozhovor si zpracuji tak, že ho přepíšu nahrávku smažu, takže ani Váš hlas nebude nikde použit. Téma svateb jsem si vybrala, protože mě velmi zajímají jak z historického, tak i současného hlediska a do budoucna bych se jim chtěla věnovat i profesně. Pokud jste to dočetly až sem, tak děkuji a doufám, že jsem tím nikoho neobtěžovala. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já bych se výzkumu ráda zúčastnila, ale jestli k tomu potřebuješ i moji matku, tak to nevím, nevím.... Jsem z Liberce.
Odpovědět
Ahoj, jsem z Libereckého kraje a klidně se výzkumu zúčastním a myslím, že i moje matka, když to zvládneme přes maily.. Máš zajímavý téma bakalářky ;-)
Odpovědět
@katerinacicha jéé, to je príma téma:) Můžu se zeptat, u koho to píšeš? Já jsem na FHS psala bakalářku na téma genderové sňatkové stereotypy v západobengálské společnosti a taky mě to moc bavilo :-D Součástí bylo překládání svatebních inzerátů... a to je pak jeden móóóc rád, že se vdává tady:) Jinak bych se ráda účastnila výzkumu, ale nejsem z Liberce:(
Odpovědět
@market82 Děkuju, sama jsem si ho vymyslela, tak snad to dobře dopadne :-) Píšu to u Miroslavy Turkový, jestli znáš, je na společenskovědním modulu. Jinak to tvoje téma zní taky moc zajímavě ;-) Výzkumu se určitě účastnit můžeš, napiš mi buď tady a nebo můj e-mail je k.cicha@seznam.cz a domluvíme se, protože jsem svůj vzorek musela rozšířit i za hranice Libereckého kraje :-) ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?