Atopický ekzém. Jak nad ním zvítezit?

Zdravim vsechny atopicky! Myslite si, ze jde zvitezit nad atopickymm ekzemem bez pomoci hormonalnich masticek? Mate nejaka dobre zkusenosti s nehormonatnim "patlanickem"? Co na to vubec pouzivate? Dekuji za nazory ;-)
Odpovědět
1
2
5
ahojky ranyah: já na to teda netrpím, ale můj manža jo a ještě jsme nenašli nic, co by mu extra pomohlo, kromě pobytu u moře, to mu vždycky všechno úplně zmizí...Taky to má spojený s alergií na prach, takže když se mu to začne dělat, je jasný, že musí nastoupit generální úklid, nejčastěji to má na rukách, mezi prstama, takže se furt něčím maže, teď jsem v lékárně našla leták s kosmetikou na atopický ekzém, ale vyzkoušenoé to zatím nemáme...Vzorky jsou objednaný, tak pak dám kdyžtak vědět... http://www.menalind.cz/home.phtml ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ivett, já jsem taky atopička, menalind jsem vzorek měla a akorát jsem se osypala :-( Ono bohužel na každýho funguje něco jinýho, jen to moře je asi univerzální :-) ranyah, mně to naštěstí z větší části zmizelo, mam tu kortikoidní patlání, který používam tak dvakrát měsíčně a stačí mi to. Naprosto výborná věc je ale koupání v otrubách. Nic mi nikdy nepomohlo víc než tohle!
Odpovědět
elitra: fakt? No tak to jsem zvědavá, jak to dopane u nás...Kámoška má mimísko - půl roku a taky se to u něj objevilo a protože na něho nechce pořád mazat ty kortikoidy, tak měla něco od biodermy, a teď chce zkusit ten menalind, už ho má koupený, tak jsem zvědavá, jak to bude působit na toho malýho...Je to holt problém, fakt vám to nezávidím, vím jak to otravuje manžu...Bobek můj... ;-) Nakonec nám nezbude nic jinýho, než se odstěhovat k moři :-D :-D :-D
Odpovědět
elitera: Tak to slysim poprve. A jak se ty koupele pripravuji? Jinak me kdysi v detstvi patlali Solcoseryl a docela to zabiralo. ivett: Mne prave ani more moc nepomaha - ja totiz porad lezu do vody a sul mi to jeste vic rozleptava :-(
Odpovědět
Holky, mně dost pomohl Atopos od firmy Cannaderm - ona je vůbec konopná kosmetika prý velice dobrá na ekzémy. Teď mám od téže firmy mast Konopku, ale s tou tolik spokojená nejsem. Myslím, že u ekzematiků je dost důležitá kosmetika bez parfému - ty hodně často dráždí. Elitera, já jsem zase od kámošky slyšela o odvaru z ovesných vloček ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ranyah, to je zvláštní, mořská sůl tomu obvykle pomáhá. Nad otrubama jsem chvíli musela meditovat, měla jsem to v počítači, ale je to teď někde neznámo kde, ale asi jsem si vzpomněla. 4 polívkový lžíce pšeničných otrub svařit s 2 litrama vody, 20 minut povařit. Pak přecedit do koupele (napuštěný vany) a asi půl hodiny se pilně máchat. Pokud to máš i ve vlasech, tak i polívat vlasy. Já jsem právě zjistila, že jsem se po něčem pěkně osypala, takže si to dneska nebo zítra udělam, tohle mi totiž fakt zabírá. Poprvý jsem se s tím setkala v pražským sanatoriu Achyllea (snad to píšu dobře), sídlí v Čimicích. A měla jsem pak pleť jako mimino...
Odpovědět
ahoj, manzel je atopik, takze co jsme spolu zkousime ruzny masticky z vitaminu pomaha Selzink /kombinace selenu a zinku/ masticky - Mast s propolisem /vyrobce Pleva/ - pozor, hodne lidi je alergickych na medove vyrobky, tak at neni vysledek jeste horsi /vcera mi manzel rekl, ze tahle masticka mu zabira nejvic/ pak krem Lipobase /na recept/ a krem Excipial preju hodne uspechu pri mazani ;-)
Odpovědět
elitera: Dekuji, urco to zkusim. No s tou soli jsem se take hodne divila, ale nedavno jsem se o tom bavila s kamoskou, ktera prave konci medinu, tak rikala, ze jim na koznim take rikali, ze atopicke ekzemy jsou dost nevyzpytatelne. Jinak kvuli zhorseni stavu jsem ted byla i asi 3x na solarku (i kdyz k tomu mam esteticky odpor) a vubec nic to nezlepsilo. Pritom vsude se povida, jak je to skvele pro atopicky. Nejneprijemnejsi je na tom to, ze mam ten mokvajici ekzem kolem pusy (v dobe zhorseni ekzemu pritel ma zakaz vasniveho libani) a pak trochu na krku, takze je to videt za kazdeho pocasi :-( herminka: Diky za tip :-) A kde je tato kosmetika k dostani?
Odpovědět
sannov: Dekuji. Jen z Excipialu jsem to mela jeste horsi :-S Kazdy ma jinou reakci
Odpovědět
No holky, napisu to zcela uprimne ze zkusenosti mych znamych. Delame totiz aloe (urcite uz to vite, psala jsem to tady vicekrat). Po pul roce az roce piti se trati ekzemy a alergie. Vim, ze toto je zase reklama, ale zase vim, ze to pomaha. Nalozte s tou informaci jak chcete.
Odpovědět
Holky a co nějaký masti s cannabis? Prodává se to ve zdravé výživě, mají různý olejíčky, mýdla a masti s touhle příměsí... prý je tráva docela hojivá, mít takový problém, asi bych zkoušela nějaké přírodní věcičky. Jo a ještě homeopatie, někomu to docela zabírá, máme jednoho známého, co tím trpí a tohle homeopatika mu pomohly...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky trpívám na atopický ekzém, i když je fakt že po pubertě se to o hodně zlepšilo. Ale občas mi sem tam něco vyleze, tak výborná mastička je Belogent, nebo Beloderm, zabírají hodně rychle. A co si pamatuju z dětství, tak mi mamka "nutila" koupat ruce v kozím mléku a pak to nechat uschnout, byl to hnus, ale pomáhalo to dobře :-)
Odpovědět
Článek se načítá
svetluskah: Procistovat se je sice fajn, ale problem je v tom, ze ten proces nejakou dobu potrva, kdyzto projevy ekzemu jsou bohuzel prilis akutni a vydrzet tyden az dva se neda, chce to okamzitou pomoc.
Odpovědět
No a mas snad nejakou okamzitou pomoc? Drsne kortikoidni masti sice zaberou hned, ale vyresi jenom nasledek, ne pricinu
Odpovědět
Profilova fotka
můj brácha když byl malej, tak měl atopickej ekzém a šílenej, mazali ho kortikoidama a jezdili s ním po všech možnejch doktorech čechy, morava, slovensko, nikdo nevěděl co s tím, pak se pokusili o poslední možnost - alternativní léčbu, lékař zjistil, že má zanícené tenké střevo, rok měl dietu a od té doby ani ťuk, kdybych to sama nezažila, tak nevěřím...dřív brácha hodně lítal k moři, tam se mu to na chvíli uklidnilo, ale hned jak se zas vrátil, tak se mu to rozjelo...
Odpovědět
Profilova fotka
Cechtek: Je dokázaný, že 90% ekzémů má původ ve špatném zažívání. Já jsem ekzematik už od dětství. Zkouším stále a stále nové věci a můžu říct, že jen moře je opravdový lék. Ale taky jen na nějakou dobu. Jak píše ranyah, ekzém je nevyzpitatelný. Nedá se říct jak se zachová. Momentálně jsem ve stavu, kdy se mi sem tam objeví fleky po těle. Ale není to tak hrozné jako dřív. Objevila jsem totiž novou mastičku. Protopic je název. Není kortikoidní a pomáhá mi. Mám ale vyzkoušené, že kůže si na mastičky časem zvykne a ty ztratí účinnost. Důležité je ekzém promazávat. Na to já používám modrou indulónu, bílou vazelínu, Lipobasi (na recept) a Excipial - ale bacha ten se musí mazat jen, když je ekzém v klidu, jinak dráždí a zhoršuje stav. Taky používám kosmetiku Menalind - sprchový olej a mléko. Myji se jedine neutrálními mýdly a oleji bez parfému. Zkusila jsem i konopnou kosmetiku, ale žádný zázrak to nebyl. Jo a zásadně se nekoupu, jen rychlá sprcha a rychle osušit. Taky jsem vypozorovala, že se mi ekzém zhorší před menzesem a při stresech a taky po určitých jídlech. Holky, je to tvrdý boj s touhle nemocí, ale nesmíme to vzdávat.
Odpovědět
svetluskah: můžeš se trochu rozepsat o aloe, klidně do pošty, jestli to nechceš psát sem. Nevím, že něco takového děláte. Nemám atopický ekzém, ale alergii na pyly, traviny, některé ovoce. Chci s tím konečně něco dělat, protože je to rok od roku horší a cpu do sebe akorát Zyrtec :-S
Odpovědět
Svetluskah, s tím pročištěním máš pravdu (a nemusí to být jen aloe, možností je spousta). Ranyah, kosmetiku od Cannaderm seženeš v některých zdravých výživách nebo přes net (happyhemp.cz, biosfera.cz a jistě mnohé další). Možná i v lékárně, ale tam jsem ho nikdy nesháněla. Jo, a prý je taky dobrá koupel v syrovátce ;-)
Odpovědět
herminko - jasne, urcite je na to vice veci. Ja mam zkusenost s touto. A protoze slozeni te rostlinky je velmi podobne slozeni lidkeho tela, tak je to opravdu vhodny prostredek k harmonizaci imunity:)
Odpovědět
Profilova fotka
no a zkoušely jste léčit původ nemoci, kt. se projevuje na kůži a ne až následky mazáním?
Odpovědět
No presne tak cechtek - spoustu lidi vzdycky zajima jenom odstranit to, co je na prvni pohled videt. A ze uvnitr je problem rozlezly a obrovsky, to je prece jedno, kdy to neni videt. To je prece jako s plisni na kompotu - je videt jenom na povrchu, ale kompot se musi vyhodit cely, protoze to, co je na povrchu je jenom spicka ledovce. Nebo tady snad nekdo seskrabne plisen z vrchu a pak ji sni???
Odpovědět
Profilova fotka
moje zkušenost: měla jsem v 19ti takový ekzém, že jsem nemohla chodit v létě s krátkým rukávem... Měla jsem to uplně do krve v předloktí a pod koleny, taky na obličeji. Jela jsem do Chorvatska k moři, bála jsem se, že mě s§l sežere, ale nic! Dokonce jsem přijela po týdnu domu uplně se zahojenýma ránama a od té doby, už je tomu skoro 5 let se nic neděje. Občas nějaký malinký flíček, ale ten mažu Lipolotiem a je to ok. A letos se chystám do Řecka, takže prevence ;-) Fakt moře doporučuju, mě nic jiného nepomohlo, ani kortikoidy.
Odpovědět
Svetlus, jistě jsou ještě dnes i tací, co ten kompot se sebranou plísní snědí :-/ :-D :-S Já jsem zkoušela všelico - yuccu, nejrůznější čaje, pupalku (tu beru zrovna teď) a vše pomohlo jen krátkodobě :-( Třeba by to aloe bylo úspěšné, kdoví... Mohla bys mi prosím něco napsat do IP? A co se té zevní léčby týče - pro mě bylo zásadní přestat používat mýdlo - používám teď tzv. syndet - "mýdlo bez mýdla" a potíže mám mnohem menší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
svetlus, je nás tu zájemkyň o info o aloe víc, napsala bys to přímo sem, na fórum? :-) Myslím, že bysme se tě zastaly, pokud by tě chtěl někdo smazat :-)
Odpovědět
tak teda jo, neco sem napisu:) Aloe vera je subtropicka rostlina, ktera obsahuje 90% vody (ale ne obycejne vody, je zvlastnim zpusobem polarizovana) + pres 230 mikronutrientu (vitaminy, stopove prvky, enzymy, mineraly, ...). Je jich tam strasne moc, to zadna jina rostlina nema. Sice jsou v malinkatem mnozstvi, ale diky sinergickemu efektu pusobi uzasne. Kdyby se vytahl kazdy jeden zvlast, tak nemaji na telo zadny ucinek. Ale prave diky prostredi, diky te zvlastni vode fnguji ty latky vsechny uzasne. Slozeni aloe je velmi podobne slozeni lidkesho tela (jen se lisi ten pomer vody). Mimo jine obsahuje aloe i latku Lignin, ktera umoznuje hluboke prostupovani do tkani (dopravi ty latky hluboko, tam kde umi pomoct). Aloe se vstrebava pres sliznici (kdyz se pije) nebo pres kuzi (kdyz se maze). Prostupuje hluboko do tkane do vsch bunek, ktere vyzivi a zregeneruje. Aloe obsahuje vschno, co bunky obsahuji a dokaze rozeznat, co bunce chybi nebo prebyva - to, co chybi doplni a to, co prebyva utlumi, posle pryc. Umi "opravit" strevni system - tudy primo tece, obnovit spravnou strevni mikrofloru. Pozna, jake bakterie do zaludku patri a ty podpori a ty skodlive vyzene. Aloe pusobi proti plisnim, kvasinkam, virum, zanetum. Takze kdekoliv se neco z toho vyskytne, aloe to umi vyhnat (zanety, plisne ze strev, zanety z koubu, infekce z ustni dutiny, ...), harmonizuje stav v zazivacim traktu (prujem i zacpu). Dale ma harmonizacni ucinek na imunitu. Podporuje deleni bunek, odstranuje odumrele bunky, regeneruje. Takze treba popaleniny, odreniny, bercove vredy se s pomoci aloe velmi rychle leci. Tlumi bolest. Namatkove park zkusenosti: artroza druheho stupne zmizela za cca rok, obrovska alergie na vsechno co kvete v lete se pri pouzivani od podzimu na druhy rok neobjevila, zmizely starecske skvrny na pokozce (to je problem jater, aloe cisti vsechno, takze i jatra), pri kombinace aloe s propolisem mizi ekzemy (aloe vnitrne, propolis vnejsne) pri zanetech dasni, paradentoze se po pravidelnem pouzivani (vnitrni plus zubni pasta s vysokym obsahem aloe a nejlepe i propolisu) stav vyrazne zlepsuje popaleniny se hoji 3x rychleji po pul roce pravidelneho uzivani mizi migreny, paleni zahy, ... Krystof Kolumbus ji mel na lodi a jeho posadka se vylecila z kurdeji Alexandr veliky ji vozil za svymi vojsky na vozech na osetreni ran Kleopatra se v ni koupala pro krasnou pleti atd atd atd .... Dulezita je pravidelnost a dlouhodobost. Prirodni veci funguji dokonale, ale musi se jim dat cas a prostor. A kde aloe vzit - na to je nekolik zakladnich kriterii, ktereho dodavatele si vybrat: - jak zpracovava aloe - nejlepsi je primo gel z listu rostlin, ostatni zpracovani jsou spatne (namleta susena cela rostlina, zmrazene listy, vysusena rostlina a potom rozmocena ve vode). Vzdycky je potreba se poradne informova o puvodu. Vysusena nebo zmrazena rostlina neobsahuje temer zadny lecebny efekt (ten zazrak je ve spojeni s tou jeji originalni vodou). Zpracovani taky musi byt za studena a zadne chemicke stabilizatory apod. - obsah aloe - casto se ve zdravych vyzivach objevuji texty se 90% aloi - ano, napoj obsahuje devadesatiprocentni aloi, ale ma ji tam treba jenom 10%. V jakychkoliv pripravcich na kuzi nebo i napojich musi byt aloe na prvnim miste v seznamu slozeni. Dale pokud bude ve slozeni uvedena nejaka voda, tak je to onicem, aloe se da pit samotna, neni potreba redit, redenim firmy pouze setri Ja pro jednu firmu delam... vlastni pres 80% veskerych plantazi na svete, je to nejvetsi pestitel, vyrobce a distributor produktu z aloe, v mnoha publikacich je uznavanym odbornikem a svetovou jednickou. Ve srovnani s konkurenci ma i slusne ceny. Uf, tak tolik strucny uvod do aloe
Odpovědět
Svetlus, když zmiňuješ ty slušné ceny - na kolik cca vyjde ta půlroční kúra? Vím, o jakou firmy jde, kdysi jsi mi o ní psala do IP a u nás v jednom zdravém obchůdku jsou její distributoři, ale mám strach, že kdybych se začala vyptávat, vnutili by mi to :-|
Odpovědět
to je individualni, kazdy potrebuje jinou davku, ceny napisu do IP radeji
Odpovědět
to>czechtek V tom případě zřejmě u bratra nešlo o atopický exém, ale o nerozpoznanou Duhringovu dermatitidu při celiakii, ne? jinak na atopický exém mi taky zabírá moře, pak taky tvrdá voda s vysokým obsahem vápenatých solí. Důležitý je promašťovat nealergizujícími prostředky - alergizující můžou být často různé přísady do krémů pro zvýšení trvanlivosti, parfémy, rostlinné výtažky. Je docela dobrý koupit si v lékárně masťový základ - to je vlastně ta hmota, kterou používají při přípravě magistraliter léků, je bez parfémů a konzervantů (takže má trvanlivost jen asi měsíc). teda nevím, jestli jde koupit normálně, nebo jestli se musí nechat napsat. Vpodstatě masťový základ je i Lipobase, ale taky nevím, jestli se dá volně koupit. Na ten Menalind pozor - je poněkud alergizující, byť jinak bezva. To je riziko všech přípravků s přísadami - nikdy nevíte, jestli to není zrovna "váš alergen". Někdy se dá taky koupit samotná bílá vaselina (to je vlastně skoro to samé jako masťový základ z lékárny, ten taky obsahuje bílou vaselinu, pak myslím taky parafin a tak) - taky je inertní a nealergizuje.
Odpovědět
Teď se trochu pouštím do toho, o čem moc nevím - ale pokud vím, masťových základů je celá řada - např. ambiderman, neo-aquasorb, leniens a další... A člověk může být bohužel alergický na kterýkoli z nich :-( a na vazelínu taky. Ty masťové základy se dají koupit i bez receptu. Předpokládám, že pokud má člověk ekzém, léčí se s ním na kožním nebo alergologii a u obou lékařů lze podstoupit testy - u kožního na "kontaktní" alergeny (právě ty masťové základy, různé konzervanty a jiné složky kosmetiky a drogerie, kovy atd.) a u alergologa na alergeny, které můžeme vdechnout. Nevím, zda alergolog dělá testy i na potravinové alergeny, mně říkal, že dospělý si to má vysledovat sám, u malých dětí se dělá rozbor krve, který prokáže, na co je dítě alergické - je velice drahý.
Odpovědět
svetlus: můžeš mi taky napsat info o tom aloe do IP... Já znám teď bohužel čím dál víc lidí, kteří jsou na aloe alergičtí, takže ani tudy nemusí cesta vést, no ale snad u nás by to klaplo... :-D Jasně, že je vždycky lepší najít příčinu, než to pořád dokola odstraňovat, ale tu příčinu nenajdeš nikdy na 100%, většinou zjistíš, že to je spojený s nějakou alergií, a že se máš vyvarovat tomu a onomu, ale ve finále na každýho působí stejně něco jinýho...My jediný co máme fakt odzkoušený je to moře, tam to manžovi prostě zmizí...Teď třeba asi 3/4 roku se mu to neobjevilo vůbec nikde, jen trošku mezi prsty na rukách, a nic u nás ani u něj se nezměnilo od loňska, kdy se mu to objevovalo v ohybech rukou, kolem očí a tak silně, že skoro neviděl, jak mu to i opuchalo a všude možně po celým těle, takže se může snažit přijít na příčinu jak chce, ale prostě nepřijde...Je to zákeřná potvora ten ekzém a objeví se když se jí zachce a v tu nejblbší dobu, a nijak to člověk neovlivní, bohužel... Ani doktoři si s tím nevědí rady, protože jak na potvoru, když s tím k doktorovi jdeš, zmizí to a naopak...Je to dlouhodobá záležitost, vlastně asi nafurt...četla jsem, že u dětí do 3 let, když se to objeví, je šance, že to zmizí a zůstane jen nějaká ta alergie, pokud se to objeví po 3 roku dítěte, je šance, že to bude na dlouho a asi jen u 10% populace se to objeví v pokročilejším věku (případ mého manži, tomu se to poprvé objevilo asi ve 20 letech) a většinou se už toho lidi nezbaví... :-(
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?