Antikoncepční kroužek Nuvaring. Máte někdo zkušenosti?

Máte někdo zkušenosti s touto antikoncepcí? Můj gynekolog mi ji doporučuje...
Odpovědět
Profilova fotka
nemám, slyším poprvé...V čem by měla být ta nej, to ti doktor říkal? ;-)
Odpovědět
je to antikoncepční kroužek, zavede se a vyndavá se až po třech týdnech. oproti klasické HA to má výhodu, že hormony se uvlolňují průběžně po celou dobu. při sexu to prý nevadí nebo se dá i na tři hodiny vyndat. mě na tom láká to, že tři týdny nebudu muset na antikoncepci myslet. teď používám náplastě, už třikrát se mi stalo, že se mi odlepila. cenově to s náplastěmi vychází skoro nastejno, cca 970,- na tři měsíce. tak nevím...
Odpovědět
Profilova fotka
no tak za zkoušku asi nic nedáš, tak to prubni a uvidíš, změnit to můžeš kdyby něco...
Odpovědět
Profilova fotka
Už jsem o tom slyšela a hodně četla,ale zkušenosti nemám,ale dávají tomu hodně kladné články ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
hmm, tak jsem teda zvědavá, jestli se tu objeví některá uživatelka, ať nám poreferuje, docela by mě to zajímalo.
Odpovědět
mám cca 14 dní na rozmyšlenou, za 14 dní si musím jít pro antikoncepci, ale asi do toho půjdu. přinejhorším za nějakou dobu poreferuju já :-D
Odpovědět
Já jsem četla o dvou případech, kdy po nasazení nuvaringu během pár dní začaly pobolívat nohy, jedna zkončila na práškách kvůli tromboze, druhá musela vysadit. Před tím braly HA a problémy neměly. Tak se pro jistotu hlídejte a kdyby něco, hned utíkejte k doktorovi.
Odpovědět
http://zena.centrum.cz/sex-a-vztahy/2... Tady je o něm článek ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, já jsem měla možnost ho vyzkoušet...a nemám z něho moc dobrý dojem. Je docela dost velký: překvapivě a tím pádem to vyžaduje trochu cviku při zavádění. Horší ale je to, že díky velikosti jsem ho pořád cítila. Vemte si, že je cca 5-6 cm v průměru a samotný kroužek je tak 3-5 mm tlustý, takže nic nenápadného, malého... No, takovouhle "věc" skutečně nijak diskrétně před partnerem nezamaskujete :-(
Odpovědět
taky o nem premyslim, myslim ze to zas tak hrozne neni... pouzivam menstruacni kalisek a to neni zas tak maly a nic necitim...
Odpovědět
tak zakladatelka se hlásí :-) první zkušenosti: mám ho dva týdny, když jsem ho zaváděla poprvé, byla jsem trochu neohrabaná, ale cvičně jsem si ho vyndavala a znovu zaváděla dalších pár dní a je to ok. vůbec ho necítím, v příbalovém letáku píšou něco na ten způsob, že když ho cítíte, není zavedený dobře, ale já ho necítila ani poprvé. nechala jsem si ho i při sexu - opět mi nevadil a ani příteli, zjistil, že ho mám, ale ani jemu nepřekážel. takže první dojmy - výborný, nechám si ho znovu předepsat. julien, ty musíš antikoncepci před přítelem maskovat? btw na netu jsem se dočetla, že riziko trombózy je při těhotenství několikanásobně větší než při používání hormonální antikoncepce, nuvaringu včetně.
Odpovědět
Profilova fotka
no, já nevím, jestli bych to mohla používat, když mi nehorázně vadí kondom... jsem na něj alergická...mám pocit, že je to na stejné bázi, ne? :-) a vlastně nemám ani ráda nic, co se musí zavádět... to se mi vůbec nelíbí :-)
Odpovědět
Článek se načítá
sabca: alergie na kondom? ty jo... ty máš pěknej moribundus :-)
Odpovědět
Profilova fotka
to jo, díky tomu už jsem zažila věcí :-D
Odpovědět
Jojo, ale je rozdíl, jestli dostaneš trombozu, když chceš mít svoje dítě, nebo proto, že bereš několik let hormony a doktoři ti ani nic neřeknou. Bohužel už jsem slyšela o pár případech, které díky HA mají doživotní následky i o několika úmrtích.
Odpovědět
Profilova fotka
no jo, ale to není jen o HA... na každého prášky a jiné působí jinak... to by kvůli tomu, že na někoho to má nepříznivé účinky, musely HA přestat brat všechny holky...a to je myslím si, zbytečné ne? dopředu to prostě nikdy neodhadneš...
Odpovědět
Ale málokteré prášky bereš takhle dlouhodobě. Existují i testy, které by mohly riziko trombozy určit, ale jsou příliš drahé, tak se u nás ani nedělají. Ale to je na jinou diskuzi. Já jsem si svůj názor udělala a HA neberu.
Odpovědět
hana_r: samozřejmě, máš pravdu, někdy ti doktoři nic neřeknou. ale pokud nejsem spokojená s přístupem mého doktora, najdu si jiného.
Odpovědět
Profilova fotka
mě naopak HA pomohla, abych nevykrvácela... jako 13-ti letá hoka, když jsem dostala první antikoncepci jsem měla velké krevní sraženiny a nadmíru krvácivosti, kdybych mi to HA neupravila, už bych tu nebyla... je to prostě kus od kusu...vš má své pro i proti!
Odpovědět
ono to je názor proti názoru, HA škodí x HA neškodí, máslo je zdravý x není zdravý, margaríny škodí x neškodí... teď to zlehčuju, ale nic není jen černý nebo bílý
Odpovědět
Profilova fotka
jojo, naprosto souhlasím! je to tak, nic není černobílý :-)
Odpovědět
moje kámoška ho používá už docela dlouho a nedá na něj dopustit (prý ani při milostných hrátkách žádné problémy ;-) )
Odpovědět
tak mám první problém s nuvaringem, před první MS s nuvaringem mě chytly záda, ale tak, že jsem se dva dny hýbala s velkýma obtížema. den předtím jsem byla v praze, ale nemám pocit, že bych tam prostydla. v nežádoucích účincích bolesti zad jsou, tak uvidíme, jak to bude před další MS, když se to bude opakovat, nuvaring ruším.
Odpovědět
Profilova fotka
obnovuji straší diskuzi, dnes ráno mi byl nuvaring doporučen gynekoložkou, před 14dni na sonu mi totiž objevili něco v játrech (nějaké zvětšené žilky nebo co), nic vážného, jen by jsme prý měla užívat šetrnější HA, gynekoložka navhla Nuvaring nebo náplast (tyčinku pod kůži a tělísko jsme zavrhli rovnou) cenu znám (cca 1000Kč na 3 měsíce), prý to s náplastí vychází cenově nastejno, kroužek jsem si v ordinaci prohlédla tak jaké jsou vaše zkušenosti?
Odpovědět
nuvaring mám tento měsíc poprvé a teda je to super!! :-) Vůbec o něm nevím (ani přítel ho necítí) a je takový klid, že nemusím každy den myslet na prášky. Prostě pohoda. Fakt doporučuju.
Odpovědět
fsvojap ja o nem uvazuji od pristiho mesice. Mimco planujeme zacit planovat zhruba za rok, tak telisko a pod taky nechci... bethanka: mam blby dotaz, necitis to? Nevyliza ti to? Vyndas to?? Nezavazi to nicemu? Ja pouzivam jeste menstruacni kalisek, nuvaring se ale na ms vyndava ze??? Tak by si to nemelo konkurovat.
Odpovědět
Profilova fotka
díky za reakci, mám ještě původní HA (Regulon) na 2 měsíce, prý není problém to dobrat a pak to teprve změníme, tak chci během té doby zjistit, kdo s tím má jaké zkušenosti taky vidím jako ohromné plus, že bych na antikoncepci nemusela myslet každý den, beru prášky sice už hodně let, ale pravidelnost mi občas dělá problém |-|
Odpovědět
terak: já taky používám menstruační kalíšek, vůbec se to navzájem neomezuje, nebo tak. Měla jsem nuvaring jeden den i zároveň s kalíškem (než mi zkončil menzes) a vůbec žádný problém, ten kroužek je umýstěný hlouběji, takže to je bez problémů. Nuvaring vůbec necítím, nevylízá (drží si svůj tvar, takže sám o sobě se nezploští, aby mohl vypadnout), vyndám to v pohodě (v podřepu se posune trochu do předu a dá se lehce zachytit prsem a vytáhnout), ničemu nezavazí, ani příteli ne a to jsem se trochu obávala. ;-) Jinak nuvaring se normálně na menzes vyndává, tradičně na týden jako prášků, ale já mám menzes od pondělí do pátku a zavádím ho ve čtvrtek večer, takže ještě v pátek trochu špiním, ale není s tím žádný problém.
Odpovědět
Ja uz nad nim premyslim asi dva mesice. Asi si zajdu k doktroce co mi na to rekne. Uz bych taky mela na vysetreni dva roky jsem nebyla :-D :-D
Odpovědět
terak: a to ti napíše antiko když nechodíš na vyšetření? Moje doktorka mi nedá předpis dokud nezkontroluje, že mám všechna vyšetření co mám mít x-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?