Antikoncepce Diane 35, Minerva, CHloe. Máte zkušenost?

Jaké máte zkušenosti s těmito přípravky??? Jak působí na pleť a udrží mestruaci, myslím jestli se při ní nešpiní?? A je pravda, že se může max. užívat 6 měsíců? :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
zkusenosti bude mit kazda divka jine, protoze HA pusobi na kazdou jina. Kazde telo je trochu jine a neda se rici jaky vliv bude mit HA na daneho cloveka. Diane35 a Chloe, to je vlastne uplne to stejne, a pry je to na akne dobre. A co se uzivani tyka, tak to max. je pri nepretrzitem uzivani a i zde si nejsem jista jestli to neni moc. Rekla bych ze nepretzite uzivani HA tak max. 3 mesice a pak udelat pauzu na tech 7 dni.ALe to zalezi jak to komu vyhovuje... ja nemit 3 mesice menses tak bych asi byla nesva
Odpovědět
Sami, ja jsem diane konzumovala asi dva roky, pote jsem presla na mikrogynon. Mela jsem plet celkem katastrofalni, hodne se to uzivanim zlepsilo, ale pokud mas mastnejsi plet, tak se pupinky budou objevovat porad...stejne jako mně :-| Problemy s uzivanim jsem nemela, spineni se nekonalo. Pribrala jsem v prubehu tech dvou let pet kilo, ale otazka je, jaky vliv na priristek vahy melo Diane :-D
Odpovědět
Já jsem brala Diane 3 roky. Sami, ty jsi myslela max. užívání v kuse bez přestávky, nebo celkové. Někdě jsem slyšela názor, že se Diane nemá používat déle než 2 roky. Ale to mi gynekoložka neřekla, občas mám pocit, že různí doktoři mají i různé názory. S akné mi pomohla výborně, měla jsem takové ty velké boláky a během užívání se vyjímečně nějaký objevil. Nešpinila jsem, nepřibrala, ale objevila se celulitida a měla jsem časté bolesti hlavy, ty po vysazení zmizely.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky já jsem užívala Diane a byla jsem moc spokojená. Diane mé pleti rozhodně prospívala a menstruaci udržela což se o mnoha pilulkách říct nedá. Moc mi vyhovovala párkrát jsem tabletku zapoměla a nic se nestalo ani jsem nešpinila a u jiné antikoncepce se mi stalo pokud jsem si tabletku nevzala přesně okamžitě jsem začala krvácet. Pravdou, ale je, že mě doktor donuti asi po 2,5 roku užívání Diane vyměnit antikoncepci, že to není dobré a v současné době užívám Yadine dle mého názoru zbytečně předražená a na plať docela dobrá (ale ne zdaleka jak Diane). Jinak pleť mám čistou, ale pod pusou se mi pořád dělají takové ty pubertální beďary nikde jinde všude dokonale čistá pleť, ale s tímto místem si opravdu nevím rady a už mám kůži zjizvenou normálně to vidět není, ale v létě když se opálím mám pod rty tmavé flíčky nic nezabírá ani slavné Vichy.
Odpovědět
Profilova fotka
Já taky použávm Diane a pleť je v pohodě. sem tam se sice objeví nějaký bolák, ale spíš výjimečně. o tom, že by se měly prášky vsadit nic nevím, doktor nic neříkal.......
Odpovědět
Já brala asi dva roky Diane 35, pak mi ale gynekolog doporučil antikoncepci s nižší dávkou hormonů. Akné bylo OK, ale přijde mi, že od doby, kdy jsem Diane 35 vysadila se mi pleť ještě zlepšila..
Odpovědět
Profilova fotka
Moje kamaradka brala Diane a pribrala 12 kg behem roku uzivani, tak pochopitelne zmenila, ale ty kila uz dolu nejdou...
Odpovědět
Profilova fotka
Já brala Diane skoro 4 roky, 8kg nahoře(ale ne z HA :-D ), bez špinění, problémů, bolení břich apd.Naprostá spokojenost, teď mám vysazeno 3 měsíce kvůli miminku
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem brala Diane pět let, teď už beru 3 roky minisiston. Pleť mám pořád stejnou. Bolesti při MS mám občas, u Diane nebyly žádné. Nešpinila jsem. Výhoda byla, že když jsem zapoměla, nic se nestalo (žádné špinění apod.). U minisistonu jo. Jenže Diane mi předepsala doktorka když mi bylo 17. A když jsem ve 22 přešla k novému doktorovi, tak se vyděsil, jak mi mohla doktorka někdy vůbec Diane předepsat. Tolik hodně hormonů, na tak mladě tělo!!!
Odpovědět
Ahoj holky, já docela koukám, beru Diane už cca 7 let a v životě mi nikdo neřekl - nikde, že se to má vysadit. Docela jsem se vyděsila. Doufám, že je to nutné kvůli játrům a že to nemá negativní dopad třeba na početí nebo tak. Jinak měla jsem před tím příšerné akné, které mi úplně vymizelo. Diane mi zachránila život.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já jsem užívala Diane 4 roky, pak jsme se doktorem domluvili na změně, protože jsem to ještě nechtěla vysadit kvůli škole a teď mám Jeanine, asi rok a čtvrt, varoval mě, že s tím mají ženský problémy s výtokem, ale to u mě není žádná změna, ale pociťuju, že to musí být fakt slaboučké, protože když jsem užívala Diane, dobrala jsem v pátek a až tak ve středu jsem to dostala a teď doberu a prakticky druhý den večer to dostanu, jen se mi to zase prodloužilo na týden jako než jsem začla HA užívat. S pltí jsem, naštěstí, neměla ani před ani po problém, takže tohle nemůžu moc posoudit. Musím říct, že jsem spokojená, mám lepší pocit, že to snad není takový drasťák.
Odpovědět
Já brala Diane 35 skoro šest let. Vše bez naprostých problémů. Vloni v červnu jsem vysadila a nabrala 6 kg :-( , ale zase se mi hodně zmizela celulitida ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ahoj holky, taky jsem před několika lety brala Diane 35. doktor mi ji předepsal, protože v ním byl nějaký hormon, co mi chyběl. Dost jsem po ní přibrala a hrozně mě bolely prsa. S pletí jsem problémy nikdy neměla, takže to nemůžu posoudit. Ale vím, že některým to pomohlo.
Odpovědět
Profilova fotka
diane,chloe tyhlle přípravky by se měly brát jen pokud máte i oprvadu problém s pletí. Jinak jsou zbytečně více rizikové. Mají větší riziko tromboembolických komplikací než jiné HA. Takže opatrně! Toto varování vydal SUKL asi před rokem a půl,už si nepamatuji jak je to dlouho,dřív je psali gynekologové normálně ale asi opravdu měly víc těhle závažných nežádoucích účinků a proto už by se neměly tak běžně psát...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Ahojte. Dneska jsem dostala Chloe. Mám 5. den mestruace, tak nevím kterou tabletkou mám začít. =-) Poradíte? :-S
Odpovědět
Nebo...můžu s tím začít až v pondělí? Nerada bych případně prozvracela celý víkend... 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
scai presne tak! Taky jsem Diane brala. Prectete si tady na diskusi zazitky s trombozou po Diane a rozmyslete si, jestli vam to za to stoji :-( Podotykam, ze se to tyka vseho, co obsahuje cyproteron acetat. Mnoho gynekologu o tom ale vubec nevi, protoze nemaji cas cist po vecerech vyhlasky SUKL. Po vysazeni Diane se akne vetsinou zase vrati, tekze nevim :-( mimo to ma jeste cyproteron acetat jako nezadouci ucinek popsane nezhoubne nadory jater. http://www.beremese.cz/forum/show.php... lichtakova po Jeanine pozor na migrenu, ale to az tak po 2 letech uzivani.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Obnovuji z praktických důvodů tuto diskuzi. Zbylo mi jedno platíčko Chloe, dám ho komukoliv zdarma. Nejlépe předám v Brně nebo okolí osobně. Kdo to berete a máte zájem, tak se ozvěte. Nehce se mi s tím do lékárny a do koše se to hodit nesmí, tak to radši zdarma přenechám. Dobrá stovka, ne? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
allegria: Ja zrovna CHloe beru, ale jsem z Prahy :-N
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Ahoj, obnovuju tuto diskuzi :-) Je tady nějaká slečna či paní, která užívala minervu? Za jak dlouho se vám upravil cyklus? Dostaly jste první menses normálně k datu jako při HA?
Odpovědět
Ahoj, já jsem užívala Minervu tak nějak na střídačku s Chloe (stejné složení, jen jiný název), i když je fakt, že Minerva mi menstruaci trošku rozhodila... První menses jsem měla po 14 a po dalších 14 dnech znovu... tak doufám, že se to srovná, plánujeme mimčo ale takhle to moc nejde :-|
Odpovědět
Profilova fotka
No já právě vysadila před měsícem a pořád nic. Zatím se žádná menstrusce nekonala... :-| Jen doufám, že to nebude jako před HA, kdy jsem měla menses jednou za 2-3 mesíce a pak trvala i 10 dní :-p Mimčo zatím neplánujeme, ale nechtěla jsem se už cpát hormonama.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já jsem užívala začala užívat diane-35 v 16 letech, kvůli akné, musím říct, že mi to celkem pomohlo, ale efekt se dostaví až tak po půl roce užívání, myslím, že jsem jí brala tak 4-5 let, mezitím, jsem měla ještě jiné 2 antikoncepce, pže mi přišlo, že po 2-3 letech užívání si to tělo zvyklo na ty látky a na akné už to nějak extra nepomáhalo, jinak jsem brala HA 8 let (ted naposled regulon), před půl rokem jsem vysadila a MS se dostavila až ted v únoru a to rovnou 2x v průběhu 14 dní. Takže si myslím, že HA je docela zápřah na organismus, ale samozřejmě každé tělo na to reaguje jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
@safirah ahoj, já vysadíla minervu cca před měsíce a zatím nic, tak uvidíme, co příští víkend (to bych to normálně s ha dostala)....ale zatím žádné příznaky nezaznamenávám.
Odpovědět
Profilova fotka
no já bych to s HA měla mít právě teď a zatím nic. Tak doufám, že to bude alespoň trošku pravidelné. Taky zatím žádné příznaky, které jsem mívala nepozoruju (zhoršení pleti, napětí v podbříšku a bedrech). :-|
Odpovědět
@safirah Já jí užívala 4 roky, pak jsem vysadila, MS přišla po 35 dnech. Teďka pravidelná každý měsíc. Já jsem s touto HA byla spokojená.
Odpovědět
Já bych ani jeden z těchto preparátů už nikdy neužívala...je to strašně vysoké množství hormonů (35 miligram). Nebojím se o tom napsat, že to je svinstvo. Bohužel můj první gynekolog mi diane předepsal, zjevně jeden z těch dobrých gynekologů, kteří předepíšou bez rozmyslu, co se jim zachce. Kdžy jsem později chtěla antikoncepci změnit na antiko s nižším množstvím hormonů, tak i sám říkal, že jo, že hned změní, že to bude i šetrnější!! :-o Když jsem vysadila Diane, šíleně mi vypadávaly vlasy, rozjelo se mi naprosto děsivý podkožní akné, začaly mě bolet klouby....neuvěřitelný. Musela jsem znovu nasadit antikoncepci. Teď beru minesse (15 miligramů), jednou jsem ji musela načas nuceně vysadit a naprosto bez problémů. Sestra bere to samý a taky žádný problém, tělo nebylo v žádném šoku...myslím si, že to o mnohém vypovídá... Co se týče pleti, tak Diane mi ji až přesušila, takže je fakt, že asi mže na maštění pomoci...ale já osobně bych raději brala nižší hormony a potom to ještě korigovala dorou kosmetikou, než toto
Odpovědět
Profilova fotka
hhanca: jé, tak kéž by jsem dopadla stejně jako ty x-) Když čtu o holkách, kterým se MS ustálila až po roce, tak se mi ježí vlasy hrůzou! aimirin: no já předtím brala Gracial, která byla šetrnější, ale po asi 3 letech začala být pro mě slabá a neudržela mi cyklus. Vždycky v půlce platíčka jsem začala špinit a trvalo to asi týden, no a za pár dní po vybraní tbl. přišla normální menstruace. Takže pokud jsem chtěla HA tak jednině silnější, slabší u mě nebyla spolehlivá.
Odpovědět
@safirah sem tam špiním, ale takhle často, že by to bylo každý měsíc, to určitě ne....vlastně když o tom přemýšlím, tak jsem nešpinila už hooodně dlouho. Tak to asi potom jedině vyšší no, ale tak existuje třeba loette (20 mg) či jeannine (25 mg), člověk hned nemusí jít na diane či chloe
Odpovědět
Profilova fotka
Brala jsem minervu a neměla jsem žádné velké potíže, tak jsem zvědá co se bude dít teď po vysazení. =-) Zatím teda žádné negativní účinky po vysazení nemám až na to, že se MS zatím nedostavila. Snad jen první týden bez HA mi bylo špatně od žaludku.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?