Ako vyzdobiť kalendár? Ako vyšiť jeho okraje?

Vsetkym prajem krasny den! Obraciam sa na vas s prosbou o radu. Vcera som dokoncila jeden obraz vysity krizikovou vysivkou. Je to vlastne kalendar, takze nema vyznam davat ho zaramovat. Neviem vsak, co mam urobit s okrajmi. Chcela by som ich nejako zapracovat, aby sa obraz s postupom casu neznicil, ale este nikdy som to nerobila, a tak mam strach, aby som to neskazila. Nic sa mi nepodarilo najst ani na internete, tak by som vsetkych, ktori s tym maju skusenosti, poprosila, aby mi poradili... Uplne idealny by bol podrobny postup co s tym a aj to, ake materialy sa na to hodia... Za cenne rady vopred dakujem.
Odpovědět
Ahoj. Co to obvyšít kolem nějakým ozdobným stehem?
Odpovědět
Premyslala som aj nad tym, len neviem, akym stehom :-( V kazodom pripade dakujem za napad.
Odpovědět
anajko, možností je několik 1. normálně to začistíš třeba jako ubrus, zahneš a obšiješ strojem 2. existuje takový steh, kterým to obšiješ třeba 2 cm od okraje a ty kraje vytřepíš - na něčem to vypadá dobře, na něčem ne - kdyžtak napiš a já ti ho zkusím popsat 3. založíš si tu látku do rubu, zašpendlíš, aby to neutíkalo, a po celém obvodu obšiješ klasickým křížkovým stehem - já to dělám tak, že si složím kanavu "dírky na dírky" a hlídám si, aby mi to neuteklo - abych šila v obou vrstvách pořád ve stejné řadě - potom to je rovné ;-) vznikne potom takový rámeček, který se k tomu obrázku nebo ubrusu většinou i hodí - fakt záleží na tom, co to je a jak to vypadá ;-)
Odpovědět
chaarleene, velmi pekne dakujem za odpoved. Ramcek okolo obsivat nechcem, velmi sa mi to tam nehodi, takze tuto moznost som zavrhla uz davno. Rovnako si neviem ani prestait, ako by to vyzeralo s tymi rozstrapkanymi okrajmi, takze to skusim asi obsit. Smutne vsak je, ze nemam stroj, takze to budem musiet obsivat vsetko v rukach, nuz ale tak co, do Vianoc mam este cas :-D Este nikdy som vsak nic podobne nerobila, tak celkom neviem, ako na to. Staci, ked to raz zahnem a obsijem? Nebude sa to potom strapkat? Lepsie asi bude, ked to zahnem na dvakrat, nie?
Odpovědět
no, záleží na tom, jak moc se to bude používat - pokud to někam pověsíš, tak by mělo stačit to zahnout jednou, ale pokud se to bude nějak namáhat, tak určitě 2x...
Odpovědět
Teda ty si ale rychlik. Dakujem. Takze to asi zahnem raz, ved je to kalendar, co sa povesi na stenu... Este raz dakujem!!!
Odpovědět
není vůbec zač ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?