Akné po vysazení antikoncepce. Máte podobnou zkušenost?

Užívala jsem 7 let antikoncepci (Diane 35, Minerva, Jeanine) a po jejim vysazeni se mi objevuje opět akné, kvůli kterému jsem ji začala brát. Máte někdo podobnou zkušenost a jak ten problém řešit? Poraďte prosím, vystřídala jsem řadu dermatologů a nikdo mi nebyl schopen pomoci.
Odpovědět
1
2
9
Ahoj, já jsem také vysadila po 7 letech (akné jsem měla i při HA, ale bbylo to lepší), a výsledek....stačí kouknout k mě do albíčka, te´d mám akné i na zádech, dekoltu, ramenou. A peníze za léky od kožní jen lítají :-N A to už ji zas 3. měsí baštím a zlepšení žádné :-N Podle gynekoložky je to prý normální, že se tělo vrátí ke svému normálu jako před HA, nebo jak u mě, se to ještě zhorší :-N Teď se chystám na solárko, že při opálení ty červené fleky a boláky tak nevyniknou :-D
Odpovědět
blani, tak to jsme úplně na tom stekjně, budu na svatbě jako zrůda :-S Aktuálně jsem jeden velký bolák, i proto jsem změnila nakonec šaty z jednoduchého korzetu na šaty s rukávky, bay tak nevynikala ta moje ughratá záda a dekolt ]-( Akporát obličej asi fakt neschovám :-(
Odpovědět
To je pěkné :-( nechápu proč tě na to neupozorní, než ti to předepíší? vědět, že se to ještě zhorší, zkusila bych cokoli niného, ale bylo mi řečeno, že se "hormonální hladina vyladí" a bude to trvalé.
Odpovědět
Ono to na každou půobí jinak - já se taky těšila, že si konečně užiu pravidelný cyklus i bez HA, ale prd velebnosti :-D Pořád je spousta holek, kterým to pomohlo ;-) Paji - já se proto rozhodla pro takový ten nařasený závoj co mě zakryje ramena a záda :-N A asi si ho nechám až do svatební noci :-N
Odpovědět
Jo Blani to by se mi taky líbilo, já jsem si nakonec vybralka šaty s krajkovým bolerkem, takže to nebude tak strašně vidět
Odpovědět
O tom, že mi už dva měsíce nenaběhla menstruace se raději rozepisovat nebudu :-S mám počkat ještě měsíc a potom mě čekají injekce =-)
Odpovědět
Janka - já měla cyklus - 1 týden - 3 - 9 - 7 - 8... :-N Ale to jsm měla i před HA :( S tou HA je to super, že víš přesně, kdy to čekat... Denska vypadám krásně, zítra mám dostat ms, takže to se počet pupínků zdvojnásobí, atd. však to určitě znáte :-N
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tak ja jsem HA zacala brat pred 7 lety taky. bohuzel jsem za tech par let asi zapomnela na to, proc jsem zacala brat. letos jsem vysadila - jsem si rikala, ze kdyz jedu do ciziny na delsi dobu, s pritelem se uvidime jen parkrat, takze pouzijeme antikoncepci jinou. no, tak prvni mesic silne bolesti pri menstruaci. dalsi mesic mi vyrazilo akne! (v tu chvili jsem si uvedomila, ze jsem antiko zacala brat kvuli ni) a akne se mi rozsirilo i na krk, kde jsem ho nemela ani v puberte. si pripadam jak ropucha:-( taxem presla na zdravou, vyvazenou stravu, ze se to zlepsi. kulovy! po 5 mesicich nebrani me to prestalo bavit. ted uz mam zase druhy platicko HA zase vyzobany a zmena nikde zadna. jediny snad, co se mi zlepsilo, jsou zada a opet nemam bolestivou menstruaci (bez HA jsem behem menstruace nemohla byt bez dvou brufenu zaraz). jinak hruza. se uplne desim kazdeho pohledu do zrcadla. nevim jak ten problem resit, takze taky budu rada za kazdou radu! nebavi me do sebe furt ladovat hormony (kamosce ted objevili doktori 2 cysty v prsou, pry jsou pravdepodobne z HA - bere ji 4 roky, tak z toho mam taky docela vitr).
Odpovědět
Holky, zkuste zinek. Já jsem měla problémy před HA, brala jsem ji 3 roky a před 8 měsíci jsem vysadila. 5 měsíců jsem měla pleť pěknou jako při HA a pak se to začalo zhoršovat. Zinek beru měsíc a půl a rozdíl fakt vidím. A kdyby to nezabralo, není to nijak finančně náročné, takže za pokus to stojí.
Odpovědět
Zabitulka - já teď načínám 3.platíčko a taky nějak vypadám pořád stejně blbě, ale teď teda nemám HA určenou na akné. 3/4 roku jsem to vydržela bez ní, ale pak jsem šla k doktorce, že mám hrozně nepravidlnou a bolestivou ms (v práci jsem si asi 3x vzala na ten první den dovo, že ám nějakou chřippku, bylo mi hrozně), akné rozlezlé všude, ale že nechci HA, že chceme v létě se pustiti do mimča,a odešla jsem s HA, že ta jen na moje problémy jak dělaná a hned po vysazení je vyšší šance na otěhotnění. Tak teď počítám, kdy jet na dovču po ms, kdyby se podařilo zadělat na mimčo na svatebce, bylo by to fajn :-D Hani - ten zinek zkusím, a máš tip na nějaký konkrétní výrobek?
Odpovědět
Já jsem vlezla do Tesca, prohlídla jsem všechny vitamíny se zinkem a zkontrolovala, které obsahují nejvíc zinku v jedné tabletě. Nejlíp na tom byl MaxiVita kombinace C+zinek.
Odpovědět
te´d mě napadá, že vlastně spousta přípravků je bonusově se zinkem (mám pocit, že i šampony na lupy), určitě to zkusím, kdyby nic, tak aspoň vitamin C se hodí vždycky, mě ho pořád kupuje tchýně, prý abych nebyla pořád tak unavená, tak jí řeknu, když to mermomocí chce kupovat, tak ať vezme to se zinkem :-D
Odpovědět
Článek se načítá
No, to mě čekají pěkné věci...Měla jsem akne jako ...no pekelné...před 7 lety jsem začala brát Diane a mám klid. Byla jsem z toho akne tak nadně, že si neumím představit, že by se mi vrátilo v plné síle. Holky máte můj obdiv, že s tím takhle válčíte - já si už předem zajistím psychologa, protože až budeme chystat miminko...no, rozpadne se mi obličej. Děsím se toho.
Odpovědět
JO, ještě něco - přítel měl akne na zádech a také dost šílené, válčili jsme s tím hrozně dlouho - nakonec ho kožní lékařka vyfotila (neboť to musí projít schválením) a nasadila mu tzv. REACUTANNE - nebo tak nějak se to píše - celá kůra trvala asi 4 nebo 5 měsíců a je příšerně drahá pokud to nezaplatí pojišťovna (na týden tak 3000,--), ale akne má vyhojené už dva roky - tu a tam se udělá pupínek, ale z předchozím stavem se to srovnat nedá. Takže ... ale nejde to určitě užívat když plánujete nebo čekáte miminko...to je jasné.
Odpovědět
Mě nejvíc pomohl samoopalovací krém....sjednotilo to barvu pleti , na bledé pokožce je všechno hrozně vidět :-N , ale na svatbu to nechci riskovat, i když jsem vyzkoušela několik značek a fleky nedělal žádný - tak jdu za týden poprvé do solárka. To prý taky omáhá, stejně jako "přírodní" sluníčko.
Odpovědět
Profilova fotka
tak ja teda pokazde, kdyz jsem si rikala o novou HA, chtela jsem na akne. takze ta moje (Chloe) by na to pusobit mela. ja trochu podeziram zdejsi prostredi (jsem v Edinburghu a je tu hrozny vzduch - hodne smogu?), ze tomu taky neprospiva, a ani slunicko poradne nevylezlo, ktere to umi trosku vytahnout. ale jenom tim to nebude. jo a jinak jeste jsem na neco prisla - dvakrat se mi ted stalo, ze jsem zustala cely den zavrena doma, tudiz jsem se vubec nelicila a vecer jsem byla tak utahana, ze jsem ani naladu na vycisteni pleti pletovou vodou a namazani kremem nemela naladu. a rano jsem se probudila a mela jsem pocit, ze ta pokozka je lepsi. ne ze by se behem noci vsichni z uher stahli do ustrani, ale pokozka byla na omak a na pocit takova lepsi - nemastna, prijemne vypnuta, proste jsem se uplne divila. zinek zkusim, az se vratim do cr, pokud se to do te doby po poraskach nezlepsi. blani, s tema bolestma, to jsme na tom stejne. sice ja mela menstruaci kupodivu pravidelnou behem tech 5 mesicu, dokonce i s delsi periodou, coz mi vubec nevadilo:-) ale ty bolesti! bylo mi zle jak psovi. no jak rikam, nenadopovana ibalginama jsem myslela ze porodim :-P jo a s tim mimcem, to bych vam samo strasne prala, ja si ale myslim, ze by se telo melo nechat tak 2-3mesice nechat op HA odpocinout a pak se teprve snazit. ale ono je to asi jedno, je to jen o pocitech a pristupu. kamaradka otehotnela i pres HA a miminko ma taky zdrave a rizikove tehu se ji netykalo. budu drzet palce!
Odpovědět
Profilova fotka
jo jinak jsem se tu jeste v nejake diskuzi docetla, ze je dobry HYDROCOLON TERAPIE - procisteni tlusteho streva - ze akne a veskere kozni nemoci souvisi s tim. zkuste si to vygooglit a uvidite. ja se na to chystam snad v lete, pze mam dlouhodobe zazivaci potize, cim dal horsi, tak doufam, ze by mi to mohlo pomoct - i s timto. ale reference podam pro nektere az dost pozde:-(
Odpovědět
Zabi díky. Mě moje gynekoložka říkala, že vhledem k tomu, na jaké je úrovni dnešní HA, je tam málo hormonů (však satčí zapomenout piluli a ta hladina hormonů klsee a hned můeš otěhotnět), tak se rý nemám bát. I těhu během HA je prý docela málo rizikové. Taky jsem mysella, že je lepší nechta tělo "odpočnout" ,ale prý hormony jsou hned pryč ajá ještě beru jiné prášky a hormony, tak prý takto budu mít větší šanci otěhotnět. Taky jme na ni koukala, že to mám brát třeba jen 3 měsíce, prý to vůbec nevadí...tak uvidíme. Je fakt, že mě se hrozně zhoršily vlasy po přestěhování do Prahy...to má taky vliv. Teď mě napadá, při těhotentví se pleť spíš zlepší nebo horší, nevíte někdo? Abcyh věděla, co mě čeká.... :-D Vhledem k tomu, že mě pleť hrozně horší před ms, a ta během těhu není, tak by se mohla spíš zlepšit, ne? :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
pri tehotenstvi si myslim, ze je to asi taky hodne individualni. treba kdyz to vezmes na prikladu atopickeho ekzemu - nekomu se plet uplne vycisti, nekomu se atopak rozjede a nestaci se divit (natoz lecit). kazodopadne se rika, ze holcicka bere krasu, tak kdyz se to zhorsi, muzes tusit, co to bude:-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, mam podobny problem, beru nastesti uz par let jeanine a je vsechno ok. Shodou nahod jsem se na tema tehotenstvi a akne bavila se svou kosmetickou a rikala, jako zabitulka, ze je to fakt hodne individualni. Nekomu to pomuze nekomu zhorsi. Tak nam vsem preji tu lepsi moznost :-)
Odpovědět
Takže závěr dnešní diskuze - pořídit si miminko - ale jen chlapečka a je po problémech :-D :-D Dobrou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mo to je krasnej zaver:-D tak Blani, verime ti, ze najdes recept, jak si vyrobit kloucka, ju? pak se s nami musis podelit :-p dobrou
Odpovědět
Profilova fotka
S tím kloučkem to zas není taková pravda. Je pravda, že se mi pleť po porodu o kapánek zlepšila, než byla předtím, ale žádná sláva to není. Mně nejvíc na pupínky pomáhá solárko.
Odpovědět
Tak jsem si koupila C-zinek, mám na to pět týdnů,, tak uvidíme
Odpovědět
Já se na zinek chystám zítra, snad na to nezapomenu, mám na to o jeden den míň :-D A solárko plánuju po 4 týdny, to by bylo, aby to aspoň trochu nepomohlo :-N
Odpovědět
blani, tak uvidíme, jak dopadneme....
Odpovědět
kamaradka se vdavala loni 7/7 a mesic pred svatbou ji doktori rekli, ze musi vysadit antikoncepsi, protoze ji potrebuji dolecit ledviny a ze nema nic brat, tak je po 10 letech vysadila a na svatbu si poridila zavoj pres oblicej a jeste rikala ze mela asi tunu make-upu, protoze co se ji udelalo na obliceji, ze des bes a ze v lednu tohoto roku se zacala dostavat do normalu. chci vysadit antikoncepci ted o prazdninach taky (po 11 letech), ale zacinam se teda docela brutalne desit toho co nastane, mam strach i z lítání váhy, jsem ráda, že jsem si tím všechno ustálila a ted se zacinam bát :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Doporucuju v prvni rade vyradit z jidelnicku mleko a jogurty...mlecne vyrobky provokuji kozni zanety. A hlavne si kupte v lekarne tabletky zinku ( samotneho, ne smes vitaminu!)... jedna tabletka denne a uz za mesic se plet krasne zklidni a nebude se zanicovat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jo vyradit mleko a jogurty, to ja ani moc nemusim, jenze zase MUSIM probioticke jogurty kvuli zazivani (umela probiotika do sebe rvat nechci). tak to je pak tezky:-( no holky, jsem zvedava, jak vam pomuze ten zinek! dejte pak vedet, ju?
Odpovědět
1
2
9
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?