Živé květy ve svatebním účesu. Máte zkušenost?

Profilova fotka
Máte někdo zkušenosti s živými květy ve svatebním účesu? Kvůli typu šatů nemůžu mít závoj, tak plánuju polorospuštěný účes s živými květy. Dnes jsem ale mluvila s kadeřnicí a ta mě od toho trochu zrazuje...říkala, že růže velmi často odpadávají od stopky (jsou těžké) a že květy v horkém počasí vadnou. Měli jste někdo účes s živými květy.... jaké máte zkušenosti? Vydržel vám až do rána? Díky!
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Květinu do vlasů mi doporučili v květinářství, prý se mám domluvit s kadeřnicí jestli bude chtít květ nachystat s drátkem nebo bez. Růži neplánuji, spíš něco menšího ale nemyslím si, že by květy měly rychle vadnout. Mimochodem, dnes jsem viděla v sama doma živé květy zakomponované i do čelenky pro nevěstu vypadalo to moc pěkně :-D takže si posháním informace a šla bych do toho
Odpovědět
mně to kadeřnice taky nedoporučovala, ale já myslím, že jsou i kytky, co by ten den mohly vydržet. je ale pravda, že růže vadnou dost rychle...
Odpovědět
Profilova fotka
Já chci taky živou kytku do vlasů, podle mě je to prostě nádherné. Pro jistotu si vezmu raději 2 květiny a jednu si dám do vody, kdyby bylo nejhůř, tak si ji nechám vyměnit. Ještě, že je moje úžasná fotografka i vyhlášená vizážistka, tak mi vlásky upraví.
Odpovědět
Mě by se moc líbila tmavě červená růže, mám světlé dlouhé vlasy a zabodnutá u závoje by mohla vypadat dobře. Taky jsem si říkala, že když je tmavší barvy, nebudou tolik vidět oschlé okraje lístků můžeš ji po focení klidně sundat, kdyby vadla.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@prudusinka Ahoj, prosím tě, nemáš fotky té čelenky s květy? Také něco takového vymýšlím, jenže na internetu jsem toho moc nenašla :( Díky
Odpovědět
Ja jsem mela uces s zivymi kvety - bile orchideje. Jelikoz jsme se brali v Malajsii, tady je maji vsude kolem, jsou i jine barvy, ale na svatbu mi pripadaly vhodne prave bile. I kdyz bylo opravdove vedro, vydrzi cele dni ve vode a pak na den D se pripevnily na muj uces a vubec nevadly. I po svatbe vydrzely asi dalsi dva dny. Ja jsem si zive kvety moc pochvalovala, mam navic tmave vlasy, takze to byl skvely kontrast.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, Verucko, pokud máte zájem o růže ve vlasech, doporučila bych spíš jednotlivé okvětní lístky, které se nalepí na drátek či vlásenku speciálním lepidlem na živé květy. Celé květy růží jsou opravdu těžké. Skvele jsou orchideje, jak píše dasha. Vyzkoušejte na zkoušce a uvidíte. Hezkou svatbu, Martina
Odpovědět
Tady je jeste jedna fotecka ucesu, kterou jsem se inspirovala.
Odpovědět
Měla jsem ve valsech kalu a kamarádka růži a oběma nám vydrželi krásně celý den...:)
Odpovědět
Profilova fotka
Živé květy vypadají v účesu moc hezky. Vydrží až do večera. Takdy jsou pro představu dva účesy, kam jsem živé květy dávala.
Odpovědět
Měla jsem ve vlasech 3 slunečnice, byly ráno ustřižené, fakt stoprocentně čerstvé, byly nějak ošetřené květinářkou, pak ještě kadeřnice obalila stonky v mokré vatě, to celé nějak zabalila do igelitu a pak teprve do vlasů...a stejně odpoledne uvadly všechny tři. Nemyslím si, že by nějaká květina vydržela třicetistupňová vedra ve vlasech...
Odpovědět
Taky jsem měla živé květy ve vlasech, konkrétně frézie. Bohužel souhlasím s @pupickova asi žádná květina, byť sebelíp ošetřená nepřežije v úžasném stavu až do rána, když venku panují vedra. Mně konkrétně uvadly už asi kolem třetí / čtvrté odpoledne. Ale je fakt, že my jsme měli asi 32 stupňů ve stínu :-N
Odpovědět
Článek se načítá
@hannnahs jo, třetí - čtvrtá hodina bývá kritická :-D Já je tam měla od osmi od rána a takhle to odpoledne vypadalo... ale je fakt že na obřad to bylo super!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Zkušená floristka umí květiny upravit tak, aby vydržely co nejdéle čerstvé. Určitě na obřad, focení a oběd. Do druhého dne nevydrží žádá. Ale živé květiny ve vlasech se nedají svou krásou a něžností ničím nahradit. Já doporučuji nevěstám, ať si je po uvadnutí z vlasů vyndají a pokud chtějí mít účes dozdobený, zapíchnou na jejich místo nějakou vlasovou bižuterii. Bohužel se mi mockrát stalo, že floristka přinesla stonek s květy se slovy: "Tak si t toho něco ustřihněte". Pokud se pro živé květy rozhodnete, doporučuji tuhle variantu dopředu eliminovat.
Odpovědět
Taky jsem chtěla živou květinu. Měla jsem bílou pivoňku, kterou mi květinářka upravila - seřízla stonek, obalila mokrou vatou a omotala speciální páskou (byla zelená, jakoby papírová). Říkala, že takhle se to dělá běžně. Od kadeřnice jsem odcházela kolem 08.30 hod a je teda fakt, že po obědě (skončil v 16:00) už to nebylo nic moc. Na fotkách to jde poznat. Nenapadlo mě vzít si dvě, abych je pak vyměnila...
Odpovědět
Živé květy jsem ve vlasech měla, vydržely do půlnoci. Možná by vydržely i dýl, ale šli jsme už spát ;) Vypadaly celou dobu stejně jako ráno.
Odpovědět
já měla růžovo bílé frézie a byla jsem spokojená, dlouho vydrželi a vlastně ještě teď 14 dní po svatbě vypadají krásně
Odpovědět
já měla květy gloriosy, kadeřnice je tam dávala v půl desáté, vydržely celou svatbu bez problémů. Naprostá spokojenost
Odpovědět
Profilova fotka
Pŕipojuji ještě jeden příspěvek. Objevila jsem na trhu spray na živé květiny a vyzkoušela. Pokud se květy do vlasů dopředu nastŕihají na poždaovanou délku stopky, cca 3-5 cm, na noc položí na chladné místo do vody, aby se napily, před aplikací do účesu se ošetří sprayem proti vysychání, vydrží asi 12 hodin čerstvé. Je to opravdu bomba.
Odpovědět
Měla jsem v účesu květy bílých orchidejí a držely ještě večer, když jsem si účes rozdělávala na spaní. Podle mě obecně záleží na zvolené květině, ta, která i normálně moc nevydrží, bez vody v účesu vydrží o to méně.
Odpovědět
@janadufkova Můžete prosím připojit název tohoto zázračného přípravku?
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem měla orchideje a vydržely celý den.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem původně chtěla do vlasů bílé růže, ale ty co mi dodali v květinářství byly moc vystouplé a velké, takže nešli přidělat tak, aby nebyly moc vystouplé. Tak zašla kadeřnice do své zahrádky a měla jsem to takhle :) Naprostá spokojenost, vydrželo to až do 3 do rána, kdy jsme šli spát..
Odpovědět
Profilova fotka
Lady_ giraffe koupila mi ho floristka s kterou spolupracuji, používá ho už dlouho. Chtéla jsem ho z důvodu, že ne vždy jsou květiny do vlasů profesionálně pŕipravené, tak abych mohla uďelat to, co by měl udělat někdo jiný, tj. květiny ošetŕit. O tom jsem se zmiňovala v předchozím příspěvku. Přípravek se jmenuje CLEAR LIFE. Je to poměrně velký spray, koupený někde ve velkoobchodě pro floristy.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky jsem měla živé kytky ve vlasech. Vydržely bez problému a účes krásně oživily ;)
Odpovědět
@verucka Měla jsem ve vlasech píchnuté dvě gerbery od 9 hodin ráno a vydržely krásně až do druhého rána. Živé květy krásně oživí účes, ale asi opravdu záleží, jakou květinu bys tam chtěla píchnout.
Odpovědět
ahoj, jsem kadeřnice a živé květy velice často používám, nemusíš se toho bát ;-) nejčastěji dávám orchideje nebo gardénie, jsou ploché a hezky si "sednou".. nejhorší do účesu jsou kaly, mají hrozně hrubý stonek, je to velké a těžké.. spolupracuji přímo s floristkou, která mi vždy všechno nachystá na míru :-) a pokud jsou květiny čerstvé, tak by neměl být problém.. růží je spousta druhů, ale doporučji menší a drobnější, jinak jsou hodně vysoké a velice těžko se do vlasů zapracovávají ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
I ja nemohla mít závoj a tak jsme volila květy. Měli jsme teplo, ale květy se ani nehnuly musím říct. Takže zbytečné obavy si myslím :-)
Odpovědět
@marlen009 : Dobrý den, nemohla byste mi poslat fotku Vašeho účesu s gerberkami? Plánuji svatební kytici z gerber, protože mi jsou nejbližší a zajímalo by mě, jak by vypadaly ve vlasech.. Děkuji, Janča
Odpovědět
marlen009 : Beru zpět, už jsem koukla :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?