Vešky

AHoj holky, nevím kam to dát tak píšu sem. Máte někdo zkušenosti s potvorama zvanýma veš? Nevím co s nima, z ničeho nic se objevily. Zajímavé je, že u mě rovnou dospělá a přítel prý nevidí v mých vlasech žádné hnidy. Nevíte jesli je to možné? A co s tím? Pomoc. Prosím
Odpovědět
No, ona je nejdřív dospělá a pak naklade vajíčka. Nejvíce jich bývá nad ušima :-) Nejdříve jsem zkoušela sprej z drogerie, ale to nezabralo. Pomohl až šampon na vši a hnidy, dostaneš ho v lékárně ( já měla konkrétně Paranit, ale prostě se tam zeptej ) Spotřebovala jsem ho celý a pak to bylo v pohodě. Taktéž doporučuju měnit zpočátku často povlečení ( hlavně polštáře ). A neboj, šampon zabere a za pár dnů budou pryč :-)
Odpovědět
Ano ano, skoč do lékárny, tam ti řeknou.. :) Vyčisti kartáče a hřebeny na vlasy a zkus sebe i ostatní členy domácnosti prohlídnout znovu po pár dnech. Pokud se hnidy objeví, pak už jen vybírat, vybírat, vybírat... nebo dohola :) ale to s trochou trpělivosti není nutné. Šamponovou proceduru je někdy potřeba opakovat, protože se třeba vylíhne nějaká odolná hnida nebo někde mimo vlasy přežila nějaká veška a vše začíná nanovo...
Odpovědět
Ahoj, moje malá sestra je občas taky přinese ze školy, máme vyzkoušený sprej na vlasy proti vším Effective. Fakt funguje, ale základem je vyčesávat hnidy - a to fakt často (součástí balení je kovový všiváček, který hnidy krásně stáhne z vlasů) ;) Každopádně mají ho skoro v každé lékárně, stojí asi 350Kč a jedna lahvička vystačí (podle délky vlasů) na dvě až tři aplikace, což ale bohatě stačí (stačí umýt jednou a pak třeba za týden zopakovat) :) Hodně štěstí při zbavování se, jsou to hrozné potvory ;)
Odpovědět
Profilova fotka
A pokud by nezabraly ani různé spreje a šampony tak je nejlepší nabarvit vlasy. Ten peroxid nebo co v těch barvách je ty potvůrky zahubí 100% :-) moje kamarádka to má odzkoušeno :)
Odpovědět
děkuju holky, nejhorší je že za pár týdnů je svatba a teď tohle :-(
Odpovědět
@zirafka893 Ahoj, mě se tohle stalo před rokem, něco mě štíplo ve vlasech, tak jsem si tam sáhla a vytáhla dospělou veš! Musela jsem se na to podívat na netu, protože jsem nejdřív netušila co to je...měla jsem něco takového naposled ve školce :D Vůbec netuším kde jsem k tomu mohla přijít, ale asi v autobuse z Prahy, tam jezdí takový fuj-lidi :P :( nebo tam mohlo přede mnou sedět nějaký dítě... Dala jsem si na to nějaký šampón z lékarny a byl klid, byla tam fakt jen ta jedna potvora, ani nic nestihla naklást, naštěstí!
Odpovědět
@zirafka893 Ahoj, jezdim na tabor a kazdy rok se tam objevi, ikdyz vsem detem kontrolujeme hlavy. Jedine, co nam na to zabira je Paranit dle navodu, vymenit povleceni, vycesavat vlasy, hrebeny vydesinfikovat a vse, co je spojene s vlasy.. No, je to boj..
Odpovědět
@rozmberska_ruze ahoj, díky :) To já našla v sobotu večer jednu živou ve vlasech a zahubila, ale nevěděla jsem co to je. Myslela jsem, že jen nějaký brouček, byli jsme totiž na chalupě. V neděli jsem měla další cca 3 živé, přítel 2. Večer jsme si aplikovali Liquido Duo a myslela jsem, že to bude v pořádku. Přítel již žádnou nenašel ovšem já ano, v pondělí večer živou. Použila jsem babskou radu (olej a francovku) a zatím to vypadá, že jsou pryč. Důležité je že on MÁ HNIDY, JÁ NIKOLI. Myslíš že mohla živá veš přelézt od něj z vlasů na mě a nestačit u mě naklást hnidy? Nebo jak? Všude totiž píšou že jsou nejdřív hnidy, tak já nevím Děkuji za pomoc.
Odpovědět
No, nejdřív nemůžou být hnidy...ty hnidy ti tam musí něco naklást, jen tak sami od sebe se nevyskytnou :-) Něco jako slepice a vejce, co bylo dřív :-D Prostě na tebe od někoho přelezou živé vši ( potřebují být v páru, jinak se nerozmnožují ), rozmmoží se a nakladou hnidy. Jestli to chceš podrobněji, tak dopočuju wiki, ale je to dosti nechutné :-) Jinak saje pouze samička a lidskou krev potřebuje právě k tomu, aby nakladla vejce ( hnidy).
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem měla vši cca 4 roky zpátky. Chytila jsem je od malého synovce, který je přinesl ze školy. Takže se to může stát raz dva :-| . Mně šampon nepomohl, tak jsem nakonec sáhla po Diffusilu. Sice pěkně smrdí, ale bylo po vších. A pak je potřeba vyčesat či jakkoliv jinak dostat ty hnidy z vlasů. Je to trochu boj, ale za pár dní byly pryč. A to mám dlouhé vlasy ;-)
Odpovědět
Krom šampónů hodně zabírá i vlasová žehlička, která hnidy spání. Dělám v MŠ a tohle maminky hodně chválí. :)
Odpovědět
@babunka1 jenže přítel mi tam žádný hnidy nenašel, neviděl tak já nevím
Odpovědět
Článek se načítá
@curdibilka a co třeba nabarvit vlasy? to jsem taky někde četla
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafka893 tak pokud tam nemáš hnidy tak bych asi párkrat umývala vlasy šamponem na vši nebo vystříkala nějakým sprejem (já měla ten Diffusil) a uvidíš...však zbavování se hnid je to snad to nejhorší :-D
Odpovědět
@zirafka893 To nevím, ale určitá šance tam je pokud použiješ barvu s peroxidem. :)
Odpovědět
no snad to bude dobré
Odpovědět
@babunka1 Ahoj a myslíš že funguje i na mokré vlasy? Dávali jsme je na mokré vlasy, nějak jsme to nedočetli
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafka893 tak to netuším. Já používala na suche vlasy. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?