Tužidlo pro kudrnaté vlasy, bez alkoholu?

Ahoj všem, Tenhle dotaz nemá se svatbou nic společného, ale chtěla bych se zeptat, jestli můžete někdo poradit dobré tužidlo na dennodenní použití, které neobsahuje alkohol a je šetrné na pokožku? Mám kudrnaté vlasy, tak potřebuju do vlhkých vlasů nanášet tužidlo na vytvarování kudrlinek, ale jak už jsem sem jednou psala, trpím na alergie, a poslední dobou jsem si všimla, že z běžných tužidel mi čím dál víc svědí hlava.. tak bych potřebovala poradit nějaké tužidlo, které obsahuje co nejmíň chemie a alkoholu... Máte někdo zkušenost.. můžete něco poradit? Díky :)
Odpovědět
Profilova fotka
Poslední dobou zjišťji, že na kudnaté vlasy je mnohem lepší nějaká olejová kůra ( podstatě používám jako gel), než tužidla, gely a ostatní. Mě vyhovuje ta s arganovým olejem od Avonu, ale je spoustu jiných. A není třeba se bát že to vlasy zamastí a splihnou, mám jemné vlasy a v pohodě.
Odpovědět
a co to zkusit dávat ne úplně k hlavě?:) taky mám kudrnatý vlasy a vždycky začínám až někde nad výškou uší... ale jinak mně přijde naprosto nejlepší to netužit vůbec, a taky to spíš něčím vyživit, oleje, a úplně fakt nejlepší, co se mi osvědčilo, jsou obyčejný krémy na tělo, na ruce, tělový mlíka atp.... věř, že jsem toho zkoušela na hlavu fakt milion různě kvalitního, a nikdy to nemělo nějak výrazně skvělej efekt. ale jinak používm pořád ty tužidla, zdá se mi to nejlepší, přesto, že to často slepuje. ale třeba gely na vlasy - tragédie...no nevim, je to prekérka. ale co nejmín chemický neporadim...možná zkus kouknout na složení tužidla značky balea v dmku. to mi na vlasy obecně vyhovuje, akoukala jsem, že dělaj i tužidla a laky.
Odpovědět
Nemam s kudrnatymi vlasy zkusenosti, ale urcite bych tenhle problem resila s kadernici. Ona ti poradi, jakou kosmetiku pouzivat, jakou peci na tvuj typ vlasu a pokozky a i jaky styling. Treba Loreal Prof. ma spoustu typu tuzidel, ale vyborne hlavne ruzne objemove spreje a spreje podporujici vlnitost vlasu.
Odpovědět
ted jsem koukala, že bez alkoholu mám tužidlo od nivey. ale je to teda na blonďatý vlasy speciálně údajně. ale jednak si myslim, že budou i další druhy, a jednak to je stejně jedno. stejně tak si myslim, že je celkem jedno, jestli si koupíš přímo na kudrnatý nebo ne. pochybuju, že je v tom nějakej výraznej rozdíl. tip s kadeřnicí je docela fajn, ale myslim si, že všecky tyhle drahý šampony a přípravky jsou děsnej chemickej koktejl. pokud chce někdo věci bez silikonů, alkoholu, třeba i parabenů atd, musí sáhout spíš po těch levnějších až nejlevnějších variantách. což je zase fajn. ale každýmu vyhovuje něco jinýho, no... :) já vysledovala, že je asi úplně jedno, čím se umeju, a co si na to naplácám. vlasy mám stejně pokaždý jiný, nejspíš v závislosti na ročním období, na vlhkosti, na hormonálním stavu a celkově nějakým dlouhodobým období, bůhví na čem všem zrovna závislým :-D
Odpovědět
@fijonceee Ja bych tedy nerekla, ze ty nejlevnejsi sampony jsou na tom, co se tyka chemie líp nez ty drahe. Pokud chce nekdo opravdu setrnou prirodni kosmetiku, je na tom cenove zase stejne jako pri nakupu profi vyrobku. Uprimne, kdyz jsem nakupovala prave tu levnou kosmetiku, mela jsem vlasy fakt ohavne, ale co pouzivam vyhradne profi, tak super, mam vlasy jako nikdy. Proste se neda srovnavat sampon z drogerky za par korun s profesionalnim vyrobkem, kvalita neco stoji, at se to lidem libi nebo ne. Jak pisu, kdyz jsem pouzivala levnou kosmetiku, tak si vlasy delaly, co chtely, co pouzivam tu kvalitni, mam vlasy porad stejne krasne.
Odpovědět
tak samozřejmě záleží na druhu... třeba jak jsem zmiňovala právě řadu balea, maj i řadu balea professional, tak mi přijdou dost dobrý, přitom je to dost levný. ale hlavně je to levný navzdory tomu, že to nemá ty silikony atd... ale ještě šetrnější jsou samozřejmě dražší. já naštěstí žádnou extra péči nepotřebuju. vlasy, abych tak velice skromně podotkla:-D, mám docela krásný vždycky, když nejsou rozlítaný atd., což je daný fakt hlavně vlhkostí venku, když furt prší. objem fakt nepotřebuju, spíš naopak. a třeba se mi dost zlepšily vlasy po tom, co sem si je na doporučení akadeřnice začala na nos spínat do gumičky...do tý doby sem je měla docela krepatý, a myslela si, že je to barvením, což není. takže docela jednoduchá vychytávka, a celkem to vyřešila:-D nechápu. a když jsem zkoušela různou přírodní nebo z lékárny kosmetiku na vlasy, tak sem neviděla žádnej rozdíl. možná právě bvyl rozdíl jen v tom, když jsem používala normální šampony (silikonový), a nesilikonový. a taky asi záleží na sestřihu atd... já jednu byla u kadeřnice, která mi to strašně prostříhala, a fakt tragédie...přitom viděla, že je mám dost vlnitý.. že mi to po umytí vyfoukala dorovna, bylo sice krásný, ale pak to dělalo fakt neplechu. od tý doby sem u kadeřnice na stříhání nebyla:-D sama měla vědět, že je potřeba to spíš sestříhat. ale tak sem zrovna narazila na někoho ne úplně nejlepšího:) jen si od tý doby radši všecko prznim sama, a setkávám se celkem s obdivem:-D
Odpovědět
@karlajasmine Ahoj, já jsem od tužidel upustila, protože mi hrozně vysušovaly vlasy a taky mě právě svědily. Nevím, jaké máš vlasy ty, ale já mám fest kudrliny, ne jen vlnité vlasy, asi takhle: http://3.bp.blogspot.com/-75kfTeFXiuI.... A mně teda pomáhá nesmývatelné výživné mléko Balea z DM drogerie. Každé ráno si vlasy navlhčím a tím mlékem si vytvaruju vlasy. Kudrliny pak drží tvar, ale přitom nejsou tvrdé ani slepené. Fakt si to nemůžu vynachválit :)
Odpovědět
@kacenkakaca No popravdě moc neporadí. Mně vždycky radily oleje a vosky a to byla tragédie. A značka Loreal mi teda taky moc nevyhovuje, mastí se mi po nich vlasy a svědí mně.. Podle mě je L´Oreal strašně chemická a agresivní. Toť má zkušenost teda, jiné by třeba vyhovovala.
Odpovědět
@simone5 Pokud ti rady kadernice poradila spatne, najdi si jinou kadernici. Nerikam, ze vsem musi sednout Loreal, nekdo ma rad treba jinou znacku, ale spis bych nesrovnavala drogerku s profesionalnimi vyrobky.
Odpovědět
@fijonceee Ono kdyz mas kvalitni vlasy sama o sobe, tak ti muze byt skoro jedno, co pouzivas. Ja patrim k tem, co maji jemne a snadno poskoditelne vlasy, takze si na ne opravdu nedam je tak neco a mezi vyrobky vidim opravdu markantni rozdily.
Odpovědět
@kacenkakaca @simone5 @fijonceee Ahoj holky, Dekuju za tipy :) Dve jste psaly, ze vam vyhovuje Balea, tak ji teda zkusim.. pouzivam od Balei penu na holeni, a je to asi jedna z mala pen na holeni, po ktery mi nevyskoci pupinky na nohach (no mam to s temi alergiemi hrozny), tak tuzidlo od nich asi nebude spatny napad :) Me prave taky vetsinou kadernice radi takove ty hodne drahe pripravky (Redken, Syoss), a to je na moje alergie katastrofa, a posledni dobou me striha moje svagrova, protoze strihat umi fakt krasne, ale neni to vyucena kadernice a nema zadny alergie, takze ona moc neporadi no :) Oleje jsem zkousela, ale problem je v tom, ze mam vlasy bez tuzidla jak ovce (neco jako obrazek nize :D), a s tuzidlem prave pekny (jako dalsi obrazek nize), takze potrebuju nejaky to tuzidlo prave na vytvarovani tech kudrlinek.. Kazdopadne diky moc za rady :)
Odpovědět
@karlajasmine a používáš něco jakože ne na ztužení a vytvarování, ale vyloženě na výživu, uhlazení atd? různý takovýty spreje po umytí nebo tak? (v mým případě tělový mlíko:-D) protože tužidlo opravdu vysušuje, tak možná bych k tomu zkusila i něco takovýho:) a docela mě zaujalo, co uváděla Simone5, možná to taky zkusim:)
Odpovědět
Článek se načítá
@fijonceee No prave ze v soucasne dobe pouzivam jenom to tuzidlo, coz je asi opravdu spatne, protoze mi to ty vlasy asi dost nici :( Takze si taky koupim to, co uvadela Simone :)
Odpovědět
@karlajasmine něco bych určitě zkusila. zkoušela jsem třeba ty gliss kur spreje na lepší rozšesání a uhlazení, a to mi teda moc nevyhovuje. spíš to je právě rozlítaný než naopak. o kus lepší sou ty různý olejíčiy, nebo spreje s olejovou složkou, ale třeba já mám vlasů strašně moc a ještě dlouhý, takže aby to mělo ten správnej efekt, tak bych toho tam musela asi nastříkat půlku flašky:-D no je to radost s vlasama. a jestli ti vlasy dělaj takovej ten efekt obrázku vpravo, tak si zkus taky navolno stáhnout vždycky vlasy na spaní, mně to fakt pomohlo, až jsem nechápala:-D a jestli si vlasy fénuješ, tak nefénuj, nebo jedině difuzérem u hlavy. to taky vlasy hodně vysušuje a dělá to tenhle efekt. takže žádný drahý přípravky od kadeřníků, stačilo přestat fénovat, přestat používat silikony (nebo aspon omezit), stahovat na noc do gumičky, a najednou pohoda. (:
Odpovědět
@kacenkakaca Mně to bohužel doporučovaly snad všechny :-D
Odpovědět
@karlajasmine Jako já jsem s tím nesmývatelným mlékem fakt spokojená, a to mám afro, takže to mi jen tak něco nepomáhá. Je to v pumpičce a má to oranžovou barvu. A vždy to byla jen tahle oranžová řada, asi jim to moc lidí nekupuje. A u těch tužidel to bylo přesně, jak popisuješ...svědila mě po nich hlava a vlasy byly tvrdé a celkově bych řekla, že jim tomoc neprospívá. A u těch profi řad se mi zase mastily vlasy (a to je u mě co říct) a právě mi přišly taky až moc agresivní.Takže zkus a uvidíš, třeba budeš taky spokojená. Dej pak vědět, jsem zvědavá, jestli to zabere i na tebe ;-) Jo a jen poznámka na okraj: já si vlasy každé ráno navlhčím, rozdělím na dvě půlky a do každé strany si dávám docela dost toho krému (3x - 4x si "napumpuju"). Takže s tím moc nešetřím.
Odpovědět
@simone5 tos mě nahlodala. taky to zkusim. a to sem zrovna včera byla v dmku, ale vůbec jsem to tam teda neviděla....
Odpovědět
@fijonceee Jojo, není lehké to najít. Ale mělo by to být mezi šampony a kondicionéry, nikoli mezi tužidly.
Odpovědět
@fijonceee @simone5 gliss kur jsem zkousela a byla to katastrofa.. mela jsem to napul slepeny a napul rozlitany :D Mela jsem doma olej od Yves Rocher, ktery jsem jeste nezkousela, tak jsem ho zkusila vcera.. bylo to lepsi nez tuzidlo v tom, ze me nesvedila hlava, ale horsi nez tuzidlo v tom, ze mam taky hodne vlasu a musela jsem pouzit asi 1/6 flasky, takze by mi to moc dlouho nevydrzelo.. a nedelalo to efekt kurdlinek ale spis neco, jako na obrazku vyse vpravo, akorat ze trochu uhlazenejsi.. Takze fakt zkusim teda to nesmyvatelne mleko.. snad mi to sedne.. dneska si to skocim koupit a uvidim :)
Odpovědět
tak jsem to mlíko zkusila. předtím ty vlasy vypadaly celkem divně - no po umytí, znáte to... ale po tom mlíkufakt super. nicméně pak jsem odjela pryč, další dny si to už nedala...takže zas nic extra. ale musela bych si to tam naplácat znova:) hlavně na jedno použití si musim dát tak 8-10 dávek.-D takže to za chvíli bude asi pryč((:
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?