Představy a realita

Profilova fotka
Ahojte holky případně pánové, chtěla bych se s Vámi podělit o zkušenost. Chtěla jsem se nechat učesat na obnovu svatebního slibu, který jsme měli 7.7.2016 Paní kadeřnici jsem využila i loni, to mě učesala nádherně, tak jsem meměla důvod mít obavy. 7.3. jsem paní kadeřnici napsala mail, jestli bude mít čas. Odepsala mi, že bude mít ve státní svátek zavřeno, ale že otevře kvůli mně. Účes proto bude dražší. Ne 600Kč jako loni, ale 800Kč. Souhlasila jsem a závazně se objednala. 20.6. jsem paní kadeřnici poslala 2 obrázky účesu, který bych chtěla. Paní kadeřnice napsala toto: Dobrý den, můžu Vás objednat na 6.7. v 8.00 hod. Prosím, abyste zase jako minule přišla už s umytými suchými vlasy (vlasy je nejlépe umýt den dopředu, lépe se s nimi pracuje a účes lépe drží - neklouže). Čas česání odhaduji cca na 1 - 1,5 hod. - pokud to bude drdol ve stylu fotek, které jste mi přiložila k mejlu. S pozdravem Mějte se krásně a budu se na Vás těšit. Taky jsem se těšila. Když jsem přišla do kadeřnictví, bylo mi divné, že nemá nikde ty obrázky, aby viděla, jak to chci, ale říkala jsem si, že to má asi v oku, že je to profesionálka. Paní kadeřnici jsem řekla, že to nemusí být NAPROSTO stejné. Na to mi řekla, že to ani nemůže, že to by musela mít obrázek. Ale tak proto jsem jí to posílala, že? Jen jsem jí poprosila, ať přihlédne k tomu, že manžel je mneší než já. Jesli může, ať to nečeše moc nahoru, ale spíše dozadu. ALE Účes vypadal ÚPLNĚ JINAK, paní kadeřnici to celé trvalo 45 minut. A když jsme se zeptala , jak to, že už je hotová, odpověděla, že : "To záleží na tom, jak se daří. A vy jste přišla dřív." Přišla jsem asi o 5 min dříve, abych se s paní kadeřnicí stihla pozdravit. Byla jsem jak opařená. Nezmohla jsem se vůbec na nic. Řekla jsem jí, že je to hezké, a že děkuji, měla jsem strach, že už by to nestihla přečesat. Protože jsme meli objednaného fotografa a kameramana. Zezadu jsem ten účes pořádně viděla až z fotky. Moc mě to mrzelo, protože paní mě loni učesala moc hezky. A pokud jí vadilo, že musela pracovat ve státní svátek, měla mi hned napsat, že má zavřeno. Nevím co poradit, abyste se neocitly v podobné situaci. Pro porovnání posílám obrázky. První dva jsou ze svatebního veletrhu, tyto jsem jí poslala. Takhle jsem to chtěla. Další dva jsou z loňska. Poslední dva jsou letošní 45 minutový drdol. Co na ten poslední účes říkáte? Děkuji Katka
Odpovědět
Profilova fotka
Co na to říkám? Že z těch posledních dvou fotek horší kvality moc nejde poznat, co máte vlastně učesané. Jestli se účes až tak moc liší, opravdu nepoznám. No a rada na podobnou situaci. Nebát se ozvat. I práci kadeřnice lze "reklamovat". Pro jistotu si donést ještě i vlastní obrázky s účesy a sledovat kadeřnici v průběhu práce. Případné nejasnosti hned vyřešit. Vím, že je to nepříjemné a lidé se bojí. Ale dokud se nebudou zákazníci hájit o to, na co mají nárok, tak se situace nezmění.
Odpovědět
Pokud tomu dobře rozumím, tak jste kadeřnici poslala fotky toho, jak vás učesala jiná kadeřnice a chtěla po ní to samé? Myslím, že práce každé kadeřnice je trochu individuální a docela nerozumím tomu, proč jste byla pobouřená z toho, že místo hodiny, hodiny a půl jí to trvalo 45 min. Vždyť to je přeci fajn, ne? Chápu, že si nejspíš dávala rezervu. Další věc je ta, že jste se přeci musela vidět i u ní zpětně aspoň v zrcadle, ne? Reklamace rozhodně možná je, ale ne poté, co jí řeknete, že je účes krásný. Něměla na to třeba vliv délka vlasů? Máte je pořád stejně dlouhé? Na té prostřední fotce jsou vlasy krásné dlouhé a pak to spíš vypadá (i když kvalita je špatná) že jste s je nechala ostříhat? A nejde se nezeptat na to, že že píšete, že ta prostřední fotka je z loňska, to slib opakujete každý rok? :-.
Odpovědět
Dívala jsem se na profil a jestli to dobře chápu, tak jste měli zkoušku svatby (to je zřejmě to fialové album), pak jednu svatbu v Čechách, pak jednu svatbu v Anglii (r. 2014), pak obnovení manželského slibu loni (2015) a pak obnovení slibu letos (2016)? :-.
Odpovědět
@svatbajanaahonza no taky na to koukám a trošku se v tom ztrácím. 2 obřady a každy další rok obnovení svatební slibu .Letos ještě místo v srpnu v červenci . Chtít pokaždé naprosto stejný účes pokud se kvalita i déla vlasů vlasů může změnit je dost zvláštní. Ale možná se pletu a špatně jsem to pochopila ,ale vyšlo mi to na 4 obřady :-|
Odpovědět
@k2katka Z těch fotek se dá poznat akorát to, že to není tak objemný účes... ) Za mně pokud nejsi spokojená, tak to máš rovnou říct. Stejně tak jsi měla mít ty ten obrázek u sebe a znovu jí to ukázat, sledovat ji při tvorbě a případně jí říct, že se ti to nelíbí. Kdyby se to nelíbilo mně, tak ji to nechám prostě přečesat, nebo bych ji zaplatila půlku peněz, že se mi to prostě nelíbí a domluvili jsme se na něčem úplně jiném. Pokud ti to na veletrhu nečesala přímo ona a není to její tvorba, tak to třeba neumí;) Prostě má jiný styl, jinou "ruku". Není to tak jednoduché..s tím se musí počítat.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za vaše názory, měla jsem se nebát a ozvat se. A co se týče toho kolik bylo obřadů, mám příbuzné po celé republice a ti, kteří nemohli v roce 2014 přijeli letos, byla to obnova 4 svatebnćh slibů, tak to pěkně vyšlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@amelie64 Ne, ne obřady byly jen 2.
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza ne, ne svatba byla v roce 2014 a letos obnoveni slibu, obřady byly jen 2.
Odpovědět
@k2katka A ty fotky z loňska jsou z čeho? K tématu - zrovna na fotkách z loňska máš krásné, dlouhé vlasy. Nestříhala sis je? Nebo to kadeřnice fakt tak "ulízla"?
Odpovědět
Profilova fotka
JA jsem manzela ukecala, abychom se priblizne v den svatebniho vyroci nechali vyfotit ve svatebnim, vlasy mam porad stejne, mozna i delsi. NA vsech obrazcich jsou to moje vlasy.
Odpovědět
@k2katka Aha, už tomu rozumím :-) V tom případě nerozumím tomu, proč kadeřnice vytvořila to, co vytvořila. Naopak - s tvými vlasy jdou dělat neskutečné věci, tak nevím, proč se trochu nesnažila a nedala jim objem :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza ulízla to.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@svatbajanaahonza objem, to je to slovo, které mi v úcesu chybělo, vystihla jste to přesně. Všichni, co mě znají mi říkali, že vlasy vůbec nevynikly. Ale jinak to bylo moc pěkné.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě to zapletla strašně fest, hodně utáhnuté... Místo toho aby to bylo trochu načechrané...
Odpovědět
No jako upřímně - to, co máte z toho posledního česání mě udělala kadeřnice také - a to mám vlasy na ramena... takže je vážně škoda, že to nezvládla trochu líp :-/
Odpovědět
@k2katka aha tak už jsem to pochopila, vlasy teda máte krásné ,nejdřív jsem myslela ,že na té jedné fotografii máte příčesek, njn neměla jste se nechat odbít,ale ono se to snadno říká ,já se taky nerada dohuduji. Tak aspoň hodně štěstí a krásné manželství :D
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji moc. @amelie64 Dekuji moc.
Odpovědět
mě to přijde jako nehezké, a to hodně. i ty vlasy z toho loňska, tam to i vypadá že vám tam píchla umělé vlasy a že je to poznat. měla jste si vzít okamžitě kontakt na tu kadeřnici ze svatebního veletrhu... to je přenádherné. on je drdol a drdol... a i kadeřnice se liší kvalitou a co umí jedna, neumí druhá. chápu, že ta kadeřnice z veletrhu by za ten účes jistě nechtěla 800, ale třeba 1200. Ale tak to bohužel prostě chodí. já se nechala nalíčit makeup artistkou na večerní akci, denní líčení za tisícovku, ale byla jsem tak nádherná, že jsem to neumyla ani následný druhý den a nebylo nic poznat. když mě líčila vizážistka za pětistovku, šla jsem to domů umýt a namalovala se sama ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych neřešila ze ji to trvalo jen 45min- pokud by byl uces dle mých představ- byla bych radeji. Ovšem naprosto chapu Vase rozčarování z toho, ze jste posílala foto a za prve kadernice se na foto vyprdla a delala si podle sebe a ta druhé ten uces co vytvořila je moc utáhlý, a hlavne ta natupirovana část je moc špičatá. Ja jsem tedy radsi, kdyz mi nevěsta pošle fotografii-abych přesně videla jeji představu, na zkoušce ji potom řeknu, co bych dle tvaru hlavy a obličeje na zkoušce pozměnila a zkusíme... Je jasné, ze se nepovede 100% identicky uces z obrazku, ale ni kdyby me nenapadlo udelat neco tak odlišného bez toho, ze bych se s klientkou domluvila..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?