Líčení a účes sama?

Ahoj, máte některá v plánu se ve svatební den sama nalíčit a učesat? Přemýšlím nad tím. Dělám si běžně drdoly sama (sklízím většinou pochvaly od okolí) a hezky se nalíčit taky umím sama. Ale bojím se, že budu příliš nervozní a jako naschvál se mi to nebude dařit, když bych chtěla, aby to zrovna vypadalo co nejlépe. Díky :-)
Odpovědět
Tak to u mě absolutně nepřipadá v úvahu, protože nejsem moc zručná v líčení sama sebe :-) a učesat se určitě taky nechám. Ale pokud jsi šikovná a umíš, proč ne.. ;-)
Odpovědět
@terezbride Já se považuji za zručnou. Češu si běžně účesy na plesy, oslavy, svatby. Většinou je lidi kolem považují za výtvor kadeřnice. Ráda právě koukám na různé návody na účesy a líčení na YouTube. Jen se prostě bojím, že v den D budu příliš nervozní.
Odpovědět
@musilovaromana Myslím, že pokud si to několikrát nacvičíš, tak už to budeš mít v ruce a zvládneš to sama i trochu nervózní.
Odpovědět
musilovaromana : Také jsem o tom uvažovala. Umím se učesat i pěkně přirozeně nalíčit. Myslím si, že i často lépe než jsem pozorovala na mnohých nevěstách, kterým pomáhala vizážistka ( to je ale ovšem také o vkusu dané ženy, co je a není pěkné).....Takže si myslím, že není zapotřebí někoho hledat, když si sama o sobě přesvědčená!!! a taky ušetříš:)))...... Já se ještě pořád rozmýšlím....zřejmě pujdu na zkoušku a poté uvidím, jestli mě to přesvědčí nebo ne....chci si to jen užít...a pak se uvidí...
Odpovědět
@triotaj Díky za odpověď. Mám podobný názor. Některé známé byly jako nevěsty na můj vkus příliš zmalované. Já bych chtěla vypadat přirozeněji. A ani účesy kolikrát nejsou kdovíco. Líbilo se mi, jak byla na svatbě učesaná jedna kamarádka. Tak jsem si říkala, že bych se zkusila na zkoušku objednat k její kadeřnici, zda mě přesvědčí, že by mi udělala účes. který by za to stál :-) ani nevím, kolik stojí účes a líčení od profíka - nevíš, jak se to pohybuje?
Odpovědět
@radkaja Jojo, říkala jsem, že bych si ten účes a líčení musela několikrát vyzkoušet, abych to měla v ruce :-) a taky abych vychytala, který den po umytí by mi ten účes šel udělat a držel nejlíp :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No,tak pokud máte profi kosmetiku, tak proč ne, nevěsty jsou často "zmalované" hlavně proto, že blesk od fotografa ubere neskutečně procent z líčení, je to tedy hlavně kvůli fotkám. Já bych do toho taky nešla, ačkoli jsem profi hudebník a češu a maluju se stále, ale od profíka mi vydrželo jak líčení, tak účes celý den takové, jak mi ho vizážistka ráno vytvořila...
Odpovědět
Mě tedy česala kamarádka kadeřnice - takhle složitý účes bych si sama nevyrobila a to jsem na vlasy taky jinak vcelku zručná, ale líčila jsem se sama. Nakonec jsem musela líčení zjednodušit, protože se mi tak klepaly ruce, že jsem nebyla schopná si udělat rovně ani linku kolem oka. A to jsem si to předtím x-krát trénovala. Ale v ten svatební den je člověk tak jako tak vždycky alespoň trochu nervózní.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych si sama troufla akorát na líčení, ptz mi vlasy stejně nikdy nedrží, to by asi dopadlo u mě špatně :-). Ještě k tomu líčení, co je třeba kvůli fotkám - bych doplnila - hlavně přepudrovat a nepoužívat lesklé stíny. Nevěsty (i ty profesionálně nalíčené se často lesknou těsně pod obočím, to je vidět právě díky blesku a díky tomu, že mají lesklé stiny, těm bych se asi vyhla. Pak se často leskne čelo, špička nosu a líčka. Ohledně výraznosti líčení, myslím, že to až tak není třeba, jediné, co u focení doporučuji zvýraznit jsou vnější koutky oka (třeba pěkným kouřovým stínem), třeba rty se dají ještě zvýraznit dodatečně úpravou fotek :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Ne,...nervovat se rano pred svatbou,zda si neobtisknu rasenku, zda se mi povede uchytit drdol atd, dekuji nechci. Radsi to prenecham profikum :-D
Odpovědět
@musilovaromana podle mě jsou věci, na kterých se šetřit nemá a vizážistku s kadeřnicí počítám právě do téhle kategorie. Ať už to člověk umí nebo ne, budeš nervóznější než jindy, dozadu na hlavu si přes zrcadlo pořádně nevidíš... A hlavně - měla by sis to hýčkání sebe sama pořádně užít ;-)
Odpovědět
Ahoj, já bych Ti to s dovolením rozmluvila. Dělala jsem družičku kamarádce a pomáhala ji ráno chystat. Ona se vždycky krásně česala a česala i nás, když jsme spolu byli na internátě. Proto mě neudivilo, když řekla, že se učeše sama. Jenže v den "D", to bylo ráno jakési chaotické, tím, že něměla kadeřnici vyloženě na konkrétní čas, tak stále někam odbíhala (někoho zaúkolovat, telfonovat a tak). Nepovedlo se jí v první chvíli pořádně natočit vlasy, asi jí moc proschly nebo co a pak už to bylo ráz na ráz. Ani za nic se jí to nedařilo, nějak to zpytlíkovala, ale pořád po nás, co tam byly s ní, chtěla s účesem pomoct. Já česat neumím, její maminka měla zase na účes uplně jiný názor..no byla to děsovka, zbytečný stres i pro nás a účes hodinu po obědě zplihl. Kamarádka je moc hezká baba, neříkám, že to svatbu pokazilo nebo tak něco..Pokud chceš fakt ušetřit, tak proč ne, klidně se učeš sama- je to tak 50 : 50 zda se to povede. určitě jsou na svatbě důležitější věci než účes, ale chce to porstě zvážit, zda se ti to riziko vyplatí.
Odpovědět
Článek se načítá
Pokud máte malou svatbu a neberete to tak "vážně", tak do toho klidně jdi. Ale jinak i kdybych se učesat a nalíčit uměla dobře sama, tak bych se radši svěřila někomu jinému proto, abych ve svatební den nic nemusela a někdo se místo toho staral o mě.
Odpovědět
Účes jsem nechala na kadeřnici, ale líčila jsem se sama. Taky jsem se bála, že budu ráno nervózní a kdesi cosi. Byla jsem tak úžasně v klidu, celé ráno bylo takové uvolněné, takže jsem si to líčení i užívala! :-) Líčení dopadlo dobře, líbila jsem se sobě i ženichovi a nelituji, že jsem neměla profíka :-) Směle do toho :-)
Odpovědět
Já se radši svěřím do rukou odbornici, mám štěstí, že ji mám v rodině :) ale pokud chceš ušetřit, vem si aspoň k ruce nějakou kamarádku, vyzkoušej si to s ní dopředu, ať obě přesně víte, jak to chceš a ona ti pak může pomoct :)
Odpovědět
já teda beru svatbu jako opravdu slavnostní příležitost a kdy jindy se nechat takhle opečovávat než právě v ten den.Já o rtěnku a řasenku nezavadím jak je rok dlouhý tak si to chci patřičně užít :D ale já jsem případ sám pro sebe:D ale pokud si tak věříš do toho :D
Odpovědět
Já třeba účes bych si nikdy netroufla a to si taky češu různé drdoly. Make-up podle mého zvládnu lépe, než vizážistka, kterou jsem si na svatbu objednala, ale na druhou stranu, nechci se ve svatební den stresovat ještě kvůli make-upu a ona mi ho aspoň zafixuje, tak bude držet celý den.
Odpovědět
No já raději co jde, udělám sama, mám totiž pocit, že by to jinak nebylo takové, jak jsem si představovala, takže si myslím, že s kadeřnicí a vizážistkou bych nebyla asi spokojená, nebo bych si musela zaplatit nějakou úplně top, ale ty vysoké častky se mi za ni dávat nechce. ;-)
Odpovědět
@huwik děkuji za tipy ohledně pudru :-) já bych to právě viděla na nějaké hnědé kouřovky, v tom jsem si jistá :-)
Odpovědět
@radkaja mám právě velice podobný názor :-) účes na maturák se mi třeba začal rozpadat už po chvíli tance :-) jsem vůči těm holkám kadeřnicím a kosmetičkám taková nedůvěřivá nechci, abych byla namalovaná jinak, než je na mě okolí zvyklé
Odpovědět
@taptap82 Jojo, ta fixace je jediný důvod, proč se nechat nalíčit od kosmetičky. Ale na druhou stranu já zas vlastním různé podkladové báze a fixační sprej. Musela bych ale udělat nějaký zátěžový test
Odpovědět
@lenkam499 pokud bych měla někoho v rodině, komu opravdu věřím, taky bych do toho šla ;-) ale nikoho bohužel nemám
Odpovědět
Profilova fotka
Já líčím i své okolí, takže to si obstarám sama, ale vlasy přenechám kadeřnici, tedy své mamince
Odpovědět
@hitchhiker já zas moc nejsem typ, který by si opečovávání nějak extra užíval, nemám moc ráda ani návštěvy kadeřnice :-) ještěže mi kamarádka doporučila svou známou, ta je fakt dobrá bohužel svatba bude u mých rodičů 170 km od mého současného bydliště, takže k ní jít nebudu moct
Odpovědět
@ttm Díky za názor, já se ale bojím, že budu opravdu vystresovaná. Na líčení si myslím, že ale není co zkusit, mám to v ruce. Jen třeba ty linky, ty by mohly být trochu vyklepaný :-D
Odpovědět
@kralicak Díky za zkušenost. Já bych taky nešla do účesu, kde se musí předem ještě vlasy upravovat nějakým natáčením či žehlením. To bych se taky bála, že mi to zrovna nepůjde. Mám od přírody vlnité vlasy, které dobře drží v drdolech a není s nimi předtím potřeba nic dělat. Česala jsem se na bratrovu svatbu v časovém presu a za 10 minut jsem to měla hotové a všichni si mysleli, že to je od profíka :-) jenže to nebyla moje svatba že :-D
Odpovědět
@marcetta Mně ani nede primárně o úsporu peněz, spíš moc nevěřím kosmetičkám a kadeřnicím. radši se spoléghám na sebe a na svoje osvědčené kosmetické produkty. Jen se bojím své nervozity.
Odpovědět
@romiiik211 Díky za názor. To, jak by líčení vypadalo na fotkách s bleskem se trochu obávám. Ale třpytivým produktům bych se vyhla.
Odpovědět
@makinka1991 Tak to ti závidím, že máš maminku kadeřnici :-) a jaké plánuješ líčení? Spíš přirozené nebo něco výraznějšího?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak zrovna tohle bych nechala profesionálce... ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?