Kadeřnice nechce, abych měla závoj - mám si vybrat jinou? BRNO

Byla jsem na zkoušce účesu u kadeřnice a řekla jsem jí, že budu mít dlouhý španělský závoj, který se zapichuje nahoru do účesu. Kadeřnice to moc rády nemají - nevynikne jejich dílo. Závoj po obřadu ale sundám. Má cenu se s ní handrkovat nebo si mám zrovna vybrat jinou? Jinak mi tato kadeřnice připadá fakt TOP, účes byť jen naznačený vypadal super. Ale co se týče závoje, byla trochu nepříjemná. Ale já ten závoj prostě CHCI a už jsem i zaplatila půjčovné. Poradily byste mi opravdu TOP kadeřnici se salonem v centru Brna, která mě učeše i na závoj + korunku a příčesek? Rady, že to bude moc, slyšet nechci, jsem rozhodnutá.
Odpovědět
No já osobně, bych jí rpostě řekla, že jestli má nějaký problém s mým závojem, že si najdu jinou kadeřnici. Tohle nechápu...Je to její svatba nebo tvoje? Tak co jí je do závoje? Má být ráda, že má kšeft a ne ti do toho kecat.... Kdyby se jí do toho nechtělo, našla bych si jinou...
Odpovědět
Přesně tak, stůj si za svým.... Moje kadeřnice taky že nemá moc ráda závoje atd, ale respektuje, že ho chci mít
Odpovědět
Mám k ní jít ještě na jednu zkoušku už s tím příčeskem, který mi bude objednávat, tak jí asi řeknu, že budu mít ten závoj. A když bude nepříjemná, najdu si jinou. Ale bojím se, že už bude pozdě, aby všechny dobré kadeřnice už nebyly rezervované. Jestli to čtou nějaké Brňačky, tak mi raďte další kadeřnice, ale opravdu jen ty nej a prověřené a co nejsou proti závoji :-)
Odpovědět
@rynglicka Třeba jen řekla svůj názor,ale rozhodnutí je na nevěstě.Pokud to neřekla téměř příkazem,ale jen jako ten zmíněný názor,tak bych ji neměnila a jen si stála za svým,ona to snad pochopí.Jen píšeš,že chceš mít korunku i závoj-popravdě korunku bych se závojem také už nemíchala aby si nebyla přeplácaná ale opět jde jen o NÁZOR
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak. Já jsem kadeřnice a jí teda nechápu. Je to Tvoje svatba a ona má respektovat Tvoje přání. Může Ti poradit a říci co Ti bude slušet a nebo svůj názor, ale konečné rozhodnutí je vždy na Tobě a ona je tam pro Tebe. Ne Ty pro ní. Navíc si to platíš , takže nechápu co dělá. Škoda, že jsem z Prahy, jinak bych Tě učesala. Tak se nedej, pokuď jsi spokojená s účesem, tak jí na rovinu řekni, že na závoji trváš a jestli má problém tak že půjdeš jinam. Španělský závoj je nádherný. Já osobně teda taky závoj mít nebudu, ale to spíš proto že mi už není 20 a ani 30 :-D Ale být mladší tak bych ho měla. Tak držím palečky a dej vědět jak jsi dopadla.....
Odpovědět
Když závoj po obřadu sundám, chci mít korunku, abych měla aspoň nějakou ozdobu. Šaty mám celkem střízlivé, takže nijak šíleně vypadat nebudu, ale o to teď nejde. Prostě si budu stát za závojem a uvidíme, jak bude reagovat. Nechci mít ve svatební den kadeřnici, která se nějak "tváří" a tím mi zkazí náladu. Budu pořád ráda za tipy na další "pro-závojové" kadeřnice, které umí pracovat s příčesky.
Odpovědět
@rynglicka Tak jí to odkývej a pak si ho měj :-) Vždyť je to přece kadeřnice a ne tvoje matka..
Odpovědět
To mě taky napadlo, že si ten závoj prostě pak dám sama :) Ale je to celkem risk, aby to pasovalo do účesu, nebo ne? Co si o tom myslíte?
Odpovědět
@rynglicka A jak to od ní znělo.Bylo to diregtivní,nebo jen vyslovila názor?
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na tom jaké má upevnění, ale myslím, že když Ti s tím někdo doma pomůže tak se to zvládne.
Odpovědět
Znělo to celkem direktivně bohužel. Co se týče upevnění závoje, tak se jen píchne hřebínek, nic těžkého. Co myslíte, mám to risknout a vrazit ho tam sama? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to koukám, co si ti lidi vůbec dovolí.. jak ti může kecat do toho, jestli budeš nebo nebudeš mít závoj, to nechápu!!!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@rynglicka dobrý den, no já bych se rozhodně zrazovat nenechala, a pokud by mi řekla, že mi účes neudělá se závojem jak chci já, rychle bych sháněla jinou. Myslím, že ona je tam kvůli Vám, ne naopak! hezký den
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, přidávám svoji zkušenost s kadeřnicí a závojem. Mě kadeřnice závoj taky rozmouvala kvůli účesu, aby nebyl zplihlý atd. Radila mi spíše květiny do vlasů. Já jsem to zvážila, ale konečné rozhodnutí bylo samozřejmě na mě. Výsledek můžeš zhodnotit v mém albu :-D Ovšem já mám se svojí kadeřnicí bezvadný vztah. Nedovedu si představit, že by mi něco nařizovala nebo já jí. Není přeci moje šéfová nebo obráceně, že jo. Tak holky, jsme přeci lidi. Pokud o závoj stojíš, tak si z a tím jdi. Já ho prostě jednou v životě chtěla mít a taky jsem ho měla.
Odpovědět
@rynglicka Prostě bych jí řekla, že buď se smíří s tím, že na obřad budeš mít ten závoj, nebo si najdeš jinou kadeřnici. Na rovinu.
Odpovědět
Profilova fotka
@dxdxdx Za mě, ten samý názor. Trochu si dupni ty si zákazník - pán.
Odpovědět
Ještě je otázka, jak ten účes vypadá? Nemyslela to ta kadeřnice tak, že v tom účesu už nebude místo , že se tam ten hřebínek nevejde, nebo ten typ účesu se prostě k závoji nehodí? Kdyžtak tu dej obrázek toho účesu co chceš.
Odpovědět
Ty jsi zákazník a platíš ji, takže byvh si do toho nenechala kecat. Jinak korunka a závoj jde podle mě dohromady hezky. Vzpomeň si, jak to měla Kate Middleton, a vůbec to nevypadalo přeplácaně, právě naopak to hezky doplnilo. I když teda záleží, jak složitý budeš mít účes
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s tím, že ty jsi zákazník, ty jí platíš a ona je ta, která by se měla podřídit. Na druhou stranu asi záleží, jaké máš šaty a jaký chceš účes, případně doplňky do vlasů. Někdy mi totiž přijde, že už jsou některé nevěsty příliš přeplácané (bohaté hodně zdobené šaty, přezdobený - i když krásný - závoj, čelenka/korunka/ozdůbky v drdolu...tisíc serepetiček). Pokud opravdu závoj chceš, zkus zvážit třeba změnu účesu nebo tak něco. Uvidíš. A když bude vyloženě nepříjemná, tak držím palec, abys našla lepší. ;-)
Odpovědět
už jsem tu četla hodně příběhů o tom, jak do svatby nevěstám kecají rodiče, prarodiče a tcháni, výjimečně sourozenci a svědci, ale aby si vymýšlela ještě kadeřnice, tak to už je celkem silné kafe...
Odpovědět
Mne to prijde jako hrozne ceska vlastnost, vsem do vseho kecat :(.. nam vnucoval zlatnik jiny prstynky, nez jsme chteli a nechtel pochopit, ze to chceme mit tak, jak to chceme my..az jsme nakonec sli jinam.. v salonu mi kecali do vyberu satu, az jsem si je nakonec objednala na netu.. tohle se mi stalo fakt hodnekrat a lidi nechapou, ze timhle pristupem ztrati zakazniky.. dobre minena rada je jedna vec, ale nejaky 'narizovani'? Uz davno nezijeme v dobe, kdy by si clovek nemohl vybrat dodavatele..
Odpovědět
Přezdobená určitě nebudu, nemám žádné šlehačkové šaty, nic takového. Závoj je jednovrstvý, lemovaný krajkou, neměl by být tudíž moc těžký. Vlasy mám dlouhé pod ramena, budou na hlavě trochu do objemu a na bok nějak spuštěné dolů, prodlouženo příčeskem, asi nějak zapleteno. Asi se teda rozhodnu na druhé zkoušce, jak se s ní domluvím.
Odpovědět
Ale přece žádný dobrý kadeřník či kadeřnice nevytvoří na hlavě zákaznici něco bezhlavě jen proto, že si to přeje.
Odpovědět
Samozřejmě, že ti třeba může říct, že ten účes by ti neseděl atd ale do závoje ti kecat nemůže....... prostě poradit, navést, pomoc, vymyslet jiný návrh
Odpovědět
Když se do zvoleného účesu závoj nehodí a nevěsta to zjistí až při prohlížení fotek po svatbě, tak to bude dávat za vinu kadeřnici, i kdyby ta jí to stokrát vymlouvala, to je prostě fakt. Navíc je v sázce její reputace. V těhle polouměleckých profesích by prostě člověk neměl dělat nic, za co by se mohl jen trochu stydět. Pokud je dobrý, zákazníků má beztak dost, aby mohl odmítat nebo ho nemrzela ztráta jednoho kšeftu.
Odpovědět
U účesu jsem dala kadeřnici téměř volnou ruku a vymyslela skvělý. Jen s tím závojem mě dožrala. Napadlo mě, že bych si po druhé zkoušce mohla zajít do salonu, odkud mám šaty a závoj do účesu vyzkoušet dát - tzn. zjistila bych, zda se tam hodí nebo ne. Nebo by mi mohli ze salonu na 1 odpoledne závoj půjčit, ale to si nejsem jistá.
Odpovědět
@rynglicka Kdy jindy si užít závoj, než na svatbě! Rozhodně se nenech odradit. Já jsem byla starší nevěsta a o závoji jsem původně vůbec neuvažovala, ale když mi ho při zkoušení šatů ve svatebním salonu na zkoušku zapíchli do culíku, tak jsem se do něj okamžitě zamilovala. I na fotkách vypadá super, krásně mi vyvažuje postavu, až jsem i začala litovat, že ho nejde nosit normálně do práce a tak :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@handangervidda ano, ale ona po kadeřnici nechce, aby ji vytvořila nějaký extravagantní, příšerný účes. Nebo nějaký účes z časopisu, který se jí tolik líbí na modelce a ona ho prostě musí mít. Ona dala jasné zadání. Bude mít závoj a korunku a chce účes, který se k tomu bude hodit. Kadeřnice by s tímto měla pracovat a vytvořit tedy požadované. Může sdělit samozřejmě svůj názor, aby o tom zákaznice mohla popřemýšlet, ale ne, že ji bude něco nařizovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak pokuď je závoj na hřebínek tak to tam zvládneš dát i sama, ale už jen z postoje kadeřnice bych si ho tam nechala dát jí. A pak musím ještě reagovat na příspěvek handangervidda, že kadeřnice oželí jeden kšeftík už jen proto že si nechce kazit reputaci ? Tak by si jí rozhodně zkazila už jen tím, jaký přístup měla k zákaznici a že odmítla zasadit závoj. To také zrovna dobrou reklamu nedělá a v dnešní době si udržet klientelu je hrozně těžké, každý kšeftík je důležitý, konkurence je obrovská a zákaznicím nebude dělat problém jít jinam. Takže já bych osobně byla zklamaná spíše z přístupu té kadeřnice i když z účesu bych byla nadšená sebevíc. A rozhodně bych k ní asi po této zkušenosti už nechodila.
Odpovědět
Profilova fotka
@andokai ano, souhlasím. Kadeřnice, ke které chodím já, to je opravdu bez nadsázky PANÍ kadeřnice. Vyhrála hodně mezinárodních soutěží, češe modelky na přehlídky, spolupracuje sama na různých soutěžích, dělá proměny do časopisů. Je ve svém oboru opravdu úspěšná a na jejím přístupu k zákazníkovi je to také poznat. Je vždy profesionální, příjemná, objektivní. Nestalo se mi, že bych ze salonu odešla se špatnou náladou nebo jako strašidlo. Pokud bych z kadeřnice nebo kohokoli měla pocit, že ON si může vybírat a že pro něj v podstatě nejsem důležitá, když má tooolik zakázek, asi bych se poohlídla jinde.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?