Změnit nebo nezměnit datum svatby na 7.6.? Poradíte?

Poradíte mi prosím, jaké datum zvolit? U paní matrikářky jsme si zarezervovali 23.8.2014, ale když jsme nad tím začali přemýšlet, zvažujeme, jestli by nebylo lepší svatbu udělat už 7.6.. Hlavním důvodem je asi dovolená. Rádi bychom jeli po svatbe na dovolenou, ale přítel ji mají ve firmě nařízenou a většinou to připadá na přelom července a srpna, což by znamenalo, že by si po svatbě musel brát neplacené volno. Nehledě na to, že 23.8. nemají stanovené oddávací dny, takže si musíme připlatit 1000,-. Zase na druhou stranu se mi nechce být za blbce a psát paní matrikářce, aby si nás škrtla a napsala jinam. A ani nevím, jestli je 7.6 ještě volné. Jak byste to řešili vy? Změnit nebo nezměnit datum? Budu ráda za všechny názory.;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bramblerose ahoj, já se chtěla vdávat v srpnu nebo v září, ale právě díky přítelově práci, kde mají celozávodní dovolenou na přelomu července a srpna jsme stanovili datum na začátku července.....přišlo nám divné, abychom jeli na předsvatební cestu, popřípadě prostě byli doma o dovolené před svatbou....myslím si, že byste měli lepší ten červen :-) Ale to se musíte rozhodnout sami jak Vám to vyhovuje a co se týká matrikářek? Byla jsem na praxi na matrice a myslím si, že Vaše změna je nic oproti nevěstám, které chodili třeba každý den na něco se ptát a něco měnit, buď v klidu :-D
Odpovědět
@klarkak Ahoj, tak to jsme na tom úplne stejně! :-D Já chtěla září, ale přítelovi se to zdálo dlouho, tak jsme se dohodli na srpnu.. Takže jste nakonec zvolili dřívější datum, taky to vidím, že to tak dopadne. :-) přeci jen je to z hlediska praktičnosti lepší. :-) No já si právě říkám, aby nám potom nedělala nějaké problémy.. Ale jestli je to tam normální, tak už je asi zvyklá. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bramblerose v tvém textu je hodně cítit, že tu svatbu bys raději měla hned v tom červnu - je to váš den, a když chcete změnit datum, tak si ho změňte, bez obav z toho, že bys byla před matrikářkou za blbce, to si nemyslím, řekla bych, že ona je na to zvyklá, že nebudete ani první, ani poslední, kteří něco takovýho řeší, a kteří u ní s tímto byli. ale doporučuju si první pozjišťovat, jestli a kde je volno, protože červen je poměrně žhavej měsíc, co se týče svateb ;-)
Odpovědět
@georginek no já bych nejradši opravdu až na podzim, ale z hlediska té praktičnosti asi nakonec zvolíme opravdu ten červen. Tedy pokud ještě na ten den seženeme všechno co bychom rádi, protože přesně jak řikáš, mám trochu strach z oblíbenosti měsíce..:)
Odpovědět
@bramblerose Matrikářce je to úplně jedno... Jen si to přepíše. Věř tomu, že tam má mnohem horší případy (byla jsem svědkem zrušení tří termínů - vyšel až čtvrtý:-), každodenního telefonování a neustálých dotazů) Akorát pozor na to, jak píše georginek, aby bylo volno. U nás na matrice je červen pěkně poobsazovaný (no, místo by se ještě našlo), ale jsou i zaplněné hospody. Takže možná by bylo dobré první zavolat na matriku a zeptat se, které termíny v červnu mají volno a pak si obvolat restaurace. Teprve až potom můžeš termín na materice změnit.
Odpovědět
@bramblerose A fakt matriky se neboj, jsou zvyklí na leccos... Třeba i zrušení svatby dva týdny předem je častý úkaz, nebo se dokonce jednou stalo, že nevěsta zapomněla zavolat, že svatba se ruší:-)
Odpovědět
@bramblerose ahoj, Já bych datum změnila. My původně měli zarezervované datum 13. července 2013 na zámku. Ale mě se hlavou točila myšlenka, že se chci přeci vdávat jinde (v kostele, i když žádná extra věřící nejsem. Ten kostel je blízko mého oblíbeného místa). No a pak náhodou manželova maminka řekla, nechcete se brát v tom kostele? A manžel vůbec nebyl proti, a já si myslela, že ho do kostela nedostanu. Nakonec jsme jeli za matrikářkou a že svatbu ruším (Nevím co si myslela). A jelo se za farářem a ten nám bohužel řekl, že 13. července je už obsazeno. Nakonec jsme svatbu ještě dvakrát posouvali, protože zase nebylo volno v hospodě. No a nakonec to dopadlo uplně užasně. Naše konečné datum 29. června bylo nejlepší, už jen z toho důvodu, že naši svědci Petr a Pavel měli svátek a tím líp se nám datum dobře pamatuje. :-)
Odpovědět
@jitahh tyjo, já doufám, že to u nás takhle nedopadne..:D no, zkusím jim napsat a uvidím. Jestli bude volno tak to přesuneme, stejně jsme zjistili, že místo kde jsme chtěli mít oslavu už je na 23.8 obsazené.. Teď se jen modlíme, aby na matrice měli ještě volno toho 7.6. :) @u1230 Tak to vám to nakonec opravdu hezky vyšlo..:) No to já jsem taky zvědavá, jestli to nakonec nebude v kostele, protože přítelova rodina je věřící a nejsem si jistá, jestli překousnou obřad mimo kostel.. Uvidíme jak to všechno nakonec dopadne.. :D
Odpovědět
@bramblerose tak držím palce. :-)
Odpovědět
@u1230 děkuju. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?