Volno před svatbou a po svatbě - jak jste to měli - bude mi to stačit?

Zdravím! Chtěla bych se zeptat, kolik dní před a po svatbě jste měli volno? Resp. je tu někdo, kdo měl volno např. jen dva dny před svatbou? Věc se má tak, že jsme si svatbu naplánovali na 10.9., nicméně koncem srpna nastupuji do nové práce, kam se budu muset chystat i doma a prostě to bude dost náročné... Navíc, nová práce, tak hned nechci být x dní doma... Ideální by bylo jen tak čt a pá a v so svatba... Měla jste to některá taky tak? :-) Svatební cesta hold asi až v létě....
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, já se vdávám příští sobotu (18.) a volno mám od pondělka (13.) do úterý (22.). V tom týdnu před budeme ještě dělat cukroví a musíme x věcí zařídit, ty dva dny po mám na aklimatizaci, případně vyběhání dokladů. Pokud pojedeme na svatební cestu (zatím ještě vybíráme), tak ta bude v září. Chápu ale, že když nastupujete do nové práce, je to složitější. Záleží na tom, co ještě budete muset těsně před svatbou stihnout. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
bereme se v patek/sobotu a volno mam cely tyden pred a cely tyden po
Odpovědět
My jsme kvůli tomu odložili svatbu na příští rok - nastupujem taky oba teď v létě do práce, chtěli jsme svatbu na podzim, ale ve zkušebce by nám nedali volno a bylo by mi strašně líto nejet hned na svatební cestu, tak jsme to posunuli na jaro 2017. Jinak před svatbou mi bohatě stačí pátek co je nárok ze zákona na ten jeden den, ale po chceme tak 2-3týdny. Pokud neplánujete nějaké šílenosti, tak myslím, že delší volno není nezbytně nutné, jenom si člověk zkrátí tu posvatební euforii. ;-)
Odpovědět
@shigella Odklad by byl v našem případě nesmysl, mám prostě už skoro vše zařízené a domluvené, nová práce se domluvila nedávno, když už jsem měla to stěžejní zajištěné, včetně natisknutých oznámení s datumem, svatebních talířů s datumem pro rodiče... Posvatební euforii hold oželím a budeme mít až dovolenou v létě ;-) Cukroví mám naštěstí zadané u jedné paní... Takže budem muset akorát ho rozvozit (okruh max 20 km, resp. všichni bydlí kousek od nás, naštěstí), tak snad se to zvládne...
Odpovědět
@clear301 my měli svatbu v sobotu a volno jsem měla myslím v pátek a čtvrtek před. Víc dnů mi přišlo nesmyslných. Po svatbě jsme pak měli týden volna a i když pořádnou svatební cestu jsme chtěli až v lednu, tak jsme jeli na týden aspoň do wellness tady v ČR. A neměnila bych...ten týden po svatbě je dobré.. pěkně si tu posvatební atmosféru ještě užijete.
Odpovědět
@clear301 ne, však jasně, teď už je samozřejmě ve vaší situaci blbost to odkládat. :-) podle mě to zvládnete v pohodě, rozvážet se dá i večer po práci...
Odpovědět
vdavam se v sobotu, volno mam od stredy, litamj jeste jak hadr na holi :-) zitra rano jeste balit a odjezd na misto kde bude svatba... A v sobotu padnu na hubu... achjo...volno mam do pondelka, ut uz zase valim do prace...
Odpovědět
Profilova fotka
@clear301 Já jsem měla nahlášenou dovolenou od středy do pondělí, svatba byla v sobotu. Středu mi v pondělí šéfová zrušila - taková malá pomstička za to, že jsem ji na svatbu nepozvala. Manžel měl dovolenou jen v pátek a pondělí. Za ty dva dny před svatbou se toho zvládlo až jsem koukala. V pondělí po jsme dostali oddací list a šli vyřizovat občanky a řidičák. Jen nám pak přišlo líto, že musíme v úterý do práce... chtěli jsme být pořád spolu a užívat si to ;-)
Odpovědět
Před svatbou bohatě stačí 2 dny (my měli 3)... Teda pokud se doma třeba nechystáš péct cukroví, což jsem pochopila, že ne :-) Spíš jak tu píšou holky je fajn mít to volno po... My měli týden.
Odpovědět
@clear301 to je podle toho,co vse budes zarizovat. My jsme v pondeli delali a rozvazeli vysluzky,ktere se pekly od predchoziho patku. A od utery pekli na stoly. V pa se resil dort a nejaka vyzdoba,na nehty jsem sla v utery. Takze jestli nepecete,tak ti 2dny staci.Svatebni cestu jsem mela hned po svatbe.Zkus se sefa zeptat,jestli ti neda jeste nejaky volny den po svatbe,je fajn si odpocinout s manzelem ;-) A myslim,ze je rozdil chtit jen tak volno nebo volno na svatebni cestu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My meli svatbu v sobotu a volno jsem mela od ctvrtka, bylo to akorat a vic nebylo treba. Hned po svatbe (cca 3dny) jsme vyrazili na libanky na Kypr na 10 dni a to bylo to naprosto nejlepsi rozhodnuti, ktery jsme kolem svatby udelali, jet hned na libanky je uzasny prodlouzeni te pohadkove atmosfery a toho jedinecneho okamziku, ktery tak strasne rychle utika. Rada kamaradek co to tak neudelaly pak rikaly, ze toho moc litovaly, takze ma rada je vzit si pak delsi volno a hned odjet :)
Odpovědět
@clear301 před svatbou jsem mela volno 1 den, po svatbě 3 dny
Odpovědět
Článek se načítá
@kristynar to věřím, ale u mě to fakt není možné zrealizovat, do práce budu muset nejpozději v úterý, takže si to vynahradíme až v létě ;-) mám práci, kde jsem nezastupitelná a ikdyž tam nebudu, budu muset chystat přípravy pro toho, kdo tam bude za mě...
Odpovědět
Před svatbou mám 2 dny volna, po svatbě 1. Víc kvůli práci bohužel nejde ani u jednoho. Na prodloužený víkend pojedeme v červenci (jak jsou tam ty svátky) a na dovolenou až v srpnu. A svatební cestu zatím odkládáme na leden/únor
Odpovědět
@clear301 já se vdávám v PÁ 1.7. a volno mám: ÚT, ST 28.-29.6. - homeoffice ČT 30.6. dovolená PÁ 1.7. - placené volno SO, NE 2.-3. víkend PO-PÁ 4.-8.7. dovolená, ale 2 dny z toho státní svátky tak mě to po stránce dovolené ani moc nebolelo :-)
Odpovědět
já měla volno jenom čtvrtek a pátek před svatbou - úplně to stačilo. A v pondělí jsem musela do práce - bohužel to jinak nešlo. Ale kdyby byla možnost tak bych si dala po svatbě aspoň pár dní volna.
Odpovědět
Profilova fotka
Já si beru volno jen den před svatbou a den po svatbě, protože máme svatbu ve čtvrtek. Myslím, že ze zákona je nárok na volno spojené se svatbou 2 dny. Ale je pravda, že já nic moc neřeším, rozdala jsem práci :) a jen odpovídám na dotazy, pokud nějaké vznikají.
Odpovědět
Já zatím plánuju volno na obřad a druhý den (úterý a středa). O delší době jsem ani nepřemýšlela.....navíc ve středu mám zakončení cvičení, kdy se pak chodí posedět, takže plán je sebrat druhý den všechny síly a dorazit na poslední hodinu :D Svatební cestu máme naplánovanou na konec září :)
Odpovědět
Já měla volno jen v pátek těsně před svatbou. V pondělí už jsem šla zase do práce, i manžel, bohužel to jinak nešlo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?