Termín svatby v 4/2020 za dané situace

Ahoj holky, prosím Vás, máte některá svatbu v dubnu a řešíte podobnou věc jako my v souvislosti s danou situací v zemi a se zákazy spojenými s koronavirem? Bojíme se, že svatbu budeme muset zrušit :-( Díky za reakce
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, právě jsme počítali, že svatba už nás stála 27.000,- a máme 40 lidí...Navíc "konec akce" v 20:00 je nepředstavitelný...vůbec nevíme, jak se rozhodnout...termín 25.4.2020.
Odpovědět
http://www.beremese.cz/forum/predsvat... Tady už se řeší podobné téma. My v tom máme asi 60 tis., hostu cca 55, termin 24.4.
Odpovědět
Profilova fotka
@machule celkem prekérka...máte představu, dokdy se "musíte rozhodnout"?
Odpovědět
@blankaa89 ahoj, dnes vláda zrušila všetky akcie s viac ako 30 lidí v ČR :-| mam za to, že sa to týka i svadieb, bohužiaľ.
Odpovědět
@blankaa89 vůbec teď nevíme, přece jen je to čerstvá informace..
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych v klidu vyčkal jaká bude situace za měsíc. Teď nic moc nevymyslíte. My máme svatbu na začátku května a věřím, že aktuální zákaz akcí do 30 osob skončí 12.4. jak řekli. Když ne, budeme to řešit pak. U svateb co jsou dřív se obávám, že není jiná možnost než je odložit, nebo omezit pod 30 osob (včetně personálu).
Odpovědět
My měli termín 4.4.2020, vypada to, že to vše budu rušit. Člověk do toho investuje tolik času a nakonec to 3 týdny před svatbou musí zrušit.
Odpovědět
ahoj resim to taky. termin 25.4.2020 svatbu uz jsme planovali vloni, to jsem jeste nevedela jak to chodi a zjistila ze mista byly uz obsazeny.Letos mame uz v podstate vetsinu veci pripravenou, takze pokud to nepujde dost me to bude mrzet. posledni 3 mesice tim travim vetsinu casu mimo praci. v tuto chvlili ale uplny zakaz svateb neni ne? planujem malou mohla by byt prave do 30 lidi.2. jak resite zalohy s dodavateli? V teto sitiaci snad mame pravo na navraceni castky pokud z toho sejde?nastesti nejde o horentni sumy(2000 saty apod) ale ne vsude byla smlouva. planujete nekdo obrad jen s rodinou a oslavu presunout. taky v tuto chvili nemuzeme provozni nahlasit pocet lidi to je science fiction. Preju vsem pevne nervy
Odpovědět
@blankaa89 jo stejnej termin ...pisu vice nize ...paradoxne podle numerologie pro nas idealni datum :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ladymusic Hromadný vracení záloh by mohlo některý podnikatele položit, tohle bude ještě těžký... sice počítám s tím, že když nějaká svatba bude přesunutá tak, že ji nebudu fotit, tak zálohu vrátím, ale asi bych to neudělal hned, ale třeba s půlročním odkladem. Ve chvíli kdy máte možná na pár měsíců téměř nulový příjmy a ze záloh je dávno nakoupená nová technika... to se mi nechce v tuto chvíli vysypat všechnu hotovost. Ale zatím to vypadá, že dost svateb lidi prostě přesouvají na náhradní termíny i mimo svatební sezónu. U těch šatů apod. tam mají švadleny třeba už i nakoupený docela drahý látky, osobně bych jim ty zálohy nechal a domlouval se třeba i na ušití něčeho jinýho... nebo přece když je svatba přesunutá, tak šaty se pořád hodí ;) Řešil bych to hodně individuálně a s pochopením. My jestli změníme místo svatby, nečekám že bych dostal zpátky zálohu za pronájem.
Odpovědět
No my jsme se rozhodly zatím nic nerušit a až bude trosku jasnější situace tak budeme jednat, zatím plánujeme dal. Naštěstí zálohu máme jen u DJ a to je doufam rozumný chlap se kterým se snad domluvíme na jiném termínu a ne na vracení zálohy. Šaty mam koupeny, takže za ty bych platila tak jako tak. Co mě fakt mrzí je ze máme za 30tis prstýnky a máme v nich rytinu datumu 18.4. Ale s partnerem sme se domluvili ze to pojmeme tak ze to necháme jako vzpomínku, ze když se na to člověk za x let podívá, řekne si Jo to bylo tenkrat jak sme se nemohli vzít. Ale určitě to nebudeme dělat tak ze se vezmeme bez rodiny jen se svědky. To radši odlozime uplne.
Odpovědět
My máme mít 4.4. a čím dál víc jsme rozhodnutí k tomu, že svatbu bohužel raději přesuneme :( Dělám to s těžkým srdcem, ale nechci čekat do poslední chvíle, jestli alespoň po těch 10 dnech restaurace otevřou, nebo bude zákaz dál platit a pak to všechno rušit na poslední chvíli. To radši v tu dobu budu mít všechno "přehlášené" na nový termín a budu v klidu, že alespoň ten nový, pozdější termín snad vyjde. Jinak rytinu v prstýnku s datem svatby taky máme a je to dobrý nápad to zanechat a pojmout to jako takovou vzpomínku, až pak budeme dětem vyprávět "no to byl ten de*ilní korona virus, co nám překazil svatbu s tatínkem!" :D Takže se snažím být racionální a i pro zdraví všech a dobrou zábavu se vším všudy to směřuje k tomu, že to prostě přesuneme :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ladymusic sice není úplný zákaz svateb...ale jako vyškrtnout lidi...a ještě končit v 20hod. nechceme. Takže uvidíme. Právě z hlediska numerologie to byl pro nás absolutní TOP a svatbu plánujeme už 2 roky, takže taky to je fakt blbý stav, ale co se dá dělat. Jsou horší věci :)
Odpovědět
Ahoj holky, hledám tak nějak všechny, kterých se to týká. Svatbu mám 25.4. - rušili byste? Lidí mám víc než 30 a nechce se mi hosty osekávat.:(
Odpovědět
@princessbeatrice podľa mňa je otázka času, kedy sa opatrenia vlády zase sprisnia. Pozri sa na Taliansko, tam ľudia nemôžu bez dôvodu vyjst na ulicu. Ú nás je malý počet nakazených, lebo sa malo testuje :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@princessbeatrice Musí se taky počítat s tím, že do počtu osob se počítá i kapela/DJ, fotograf a personál z místa hostiny. Plus od včera jsou zavřené všechny restaurace a bary, mají povolené výdeje jídel jen přes výdejové okénko. A teď jsem v mimořádných zprávách slyšela, že vláda zasedá kvůli případné plošné karanténě, kdy by bylo povolené vyjít ven jen kvůli nákupu potravin, případně prací.
Odpovědět
Situace se mění ze dne na den, nedělala bych unáhlené závěry a vyčkala bych jaká bude situace:)
Odpovědět
Mě na celé situaci zaráží, že spousta nevěst tu přemýšlí, jak osekat svatbu na třicet lidí. Opravdu byste za této situace shromáždily skupinu třiceti lidí kvůli svatbě? Nejde přece o to obejít zákon a udělat si svatbu po svém, ale o to neriskovat nákazu ve větším kolektivu. Já být pozvaná mezi třicet lidí, tak určitě nepřijdu.
Odpovědět
ahoj všem, máme svatbu 4. 4. a zatím jsme vykázali kapelu a čekáme co bude dál. říkali jsme si, že uděláme jen malou svatbu 20 lidí a pak uděláme oslavu s těma ostatníma.. ale spíš to zatím vypadá, že to budem muset vše zrušit a udělat později, až se vše uklidní...
Odpovědět
@carvcoolka a to ze kazdy den jezdim v MHD se stovkou cizich lidi o kterych vim leda prd kde byli nebo co maj za nemoci a vetsina z nich si neumi zakryt ani pusu je ok? A pak prijdu do prace do kolektivu padesati lidi, kde kazdej druhej smrka nebo kasle a za cely den se kolem me pohybuji stovky zakazniku to je taky pohoda, ze? Ale jen protoze nechci odpiskat svatbu ve ktere mam spoustu penez, casu a nervu, planovanim jsem stravila skoro dva roky a predelavat prstynky se mi taky nechce bych se zrejme mela citit spatne a jit se rovnou zastrelit, ne? Protoze za jeden den v rodinum kolektivu 30 lidi, kdy jsme vsichni zdravi a nikdo nikam necestoval, nejsme prasata a dodrzujeme zaklady hygieny dokonce celorocne, ne jen kdyz vypukne nejaka nemoc, je ta pravdepodobnost nakazy, ze nekdo neco chytne urcite vetsi nez kdyz na me kejchne bezdomovec v rozjezdu :-S ono se to dobre moralizuje kdyz se te to netyka, po bitve je kazdej general. A mimochodem nikdo tu zakon neobchazi akce do 30 lidi jsou stale povoleny, az to zakazou tak to zakazou a budeme se s tim muset smirit, ale zatim to neni nic proti nicemu...
Odpovědět
@kriss13 "kdy jsme vsichni zdravi a nikdo nikam necestoval," .. ale to predsa nevies na 100% ... nakaza koronavirom sa predsa neukaze hned. takze to ze niekto vyzera / citi sa zdravi, predsa automaticky neznamena ze tomu tak skutocne je. :-| a to ze nikam necestoval je pekne, ale uplne staci ze boli v kontakte s niekym, kto v tom zahranici bol/ popr. je uz nakazeni tady :-( a co taki fotograf/ oddavajuci/ iny svadobni dodavatel - taky moze byt prenasac a chudak o tom ani nemusi vediet.. s tou pracou a MHD mas samozrejme pravdu, je to spatne, ludia su nezodpovedni a chodia von i ked by nemali. suhlasim s @carvcoolka, svoju svadbu radsej odpiskam nez riskovat ze sa moji najbilizsi nakazia na mojej svatbe. Taky nechapem tu snahu beremese neviest, za kazdu cenu trvat na tom, ze svadba bude.. @kriss13
Odpovědět
@malinaphoto nakoupené látky mají v případě šití šatů v případě půjčení je mají koupené i pro další klienty :). Jde o to že jsou lidi ( jako třeba já) kde posunutí termínu na blízkou dobu není z osobních důvodu úplně možné. Takže pak nezbývá než se nějak rozumně domluvit.
Odpovědět
@kriss13 jo s tím MHD to vnímám podobne. Osobně jako největší problém vnímám dosavadní opatření že hospody jsou zavřené. My mame mít v penzionu ubytovaný lidi i oběd, ve stejném místě svatbu.
Odpovědět
@pvln34 hele to je kazdej rok neco jinyho: praseci chripka, ptaci chripka, virus zika, zloutenka, sars, mexicka chripka, salmonela ... Nemluve o chripce ktera je tu dvakrat do roka... A svete div se nikdy jsem nic z tech nemoci ja nebo nekdo z rodiny nechytli.... Momentalne je nejakych 230 pripadu na 10,5 milionu obyvatel v CR, celosvetove je cca 160 tisic pripadu na 7 miliard lidi, z toho uz se 70 tisic vylecilo a 5 tisic umrelo, tak se ti omlouvam jestli kvuli tomu odmitam panikarit jen protoze mi v televizi rikaji ze bych mela... Ja proste nevidim tu logiku v tom ze MHD, obchod, posta, prace kazdej den je ok, ale udelat svatbu rovna se rozsudek smrti pro me i celou rodinu... to by ses musela zavrit do kyslikovyho stanu a nevychazet, abys riziko uplne eliminovala... Jestli to mame chytnout, tak to chytneme ale pochybuji ze v tom bude hrat roli nase svatba... Navic se z toho dela pomalu druhej mor a pritom se z toho vetsina lidi vyleci bez nasledku... Ja nikoho nesoudim ze svatbu rusi a ocekavam od ostatnich to same
Odpovědět
@kriss13 uprimne dufam ze ani vlna covid-19 sa teba a tvojich blizkych nedotkne. ocividne si este nepochopila vaznost situacie =-)
Odpovědět
@pvln34 ne, to mas pravdu, tu vseobecnou paniku kolem toho opravdu nechapu
Odpovědět
@kriss13 Mě se to týká až moc, patřím do rizikové skupiny. S nevyléčitelnou nemocí se mi změnily priority a opravdu bych nestavěla svatbu před zdraví. Až když člověk opravdu onemocní, tak najednou pochopí povrchnost svého dřívějšího myšlení, kdy maličkosti považoval za nezbytnost a zdraví za samozřejmost. Tím nechci moralizovat, jen píšu, jak to mám já. Pořádat v této době událost s třiceti hosty mi přijde jako obrovské riziko. Sice se doma všichni myjete, jak píšete, a nebyli jste v zahraničí, ale vůbec nevíte, jestli na tetičku nekýchla před týdnem nakažená prodavačka. To se nedá uhlídat.
Odpovědět
Mě zase zaráží, jak máte potřebu rýt do někoho,kdo má jiný názor než vy. Ať si slečna svatbu uspořádá pokud chce,každý na to má jiný názor. Mě naopak přijde mnohem více nezodpovědné,že x tisíc čechů si nemohlo odpustit lyžování v zahraničí, i když už korona dávno byla všude možně a přesně díky těmto ignorantum,se nám to tady dost rozjíždí a pak musí nevěsty hold řešit takové věci jestli svatbu udělat nebo ne. Já toto téma nebrala na lehkou váhu ani chvíli, když to u nás ještě ani nebylo a upřímně sama nevím,jak bych se zachovala v situaci,kdybych měla mít svatbu teď v dubnu a proto bych si ani nedovolila tady odsuzovat někoho,kdo v té situaci je. Nedávno tu rovněž byla vytvořena diskuze ohledně svatební cesty,když už byla korona v evropě a spousta nevěst tam psalo, jak to vůbec neřeší,že mají letět v dubnu a rušit to nehodlají. Ale tam nikdo nikomu nic nevyčítal,jako tady😉😉
Odpovědět
@carvcoolka tak svatbu mate davno za sebou, takze rozhodnuti o posunovani svatby se Vas opravdu netyka tak jako nas ostatnich co mame svatbu za mesic. A jak rikam moralizovat s odstupem umi kazdy. Nemoc jako takova se samozrejme tyka kazdeho, to nepopiram, ale o to se tu ted nejedna. Ne kazdy ma zdravotni komplikace jako vy a ja vas opravdu nenutim jit mi na svatbu :-D u nas nikdo zadne zavazne zdravotni problemy nema, a pokud by se nekdo presto rozhodl neprijit urcite se kvuli tomu nebudeme zlobit. Sama priznavate ze nakazit v ochode se muzete taky, takze riziko tu je vzdycky a vsude, coz je to na co tu celou dobu poukazuju. To ze udelam svatbu neznamena ze se vsichni nakazime, stejne jako ze ji zrusim mi nezajisti zdravi. To je cele.
Odpovědět
Marki92/Kriss13: Holky, já s váma moc soucítím..tím, že mám svatbu 25.4., tak přesně vim jak se teď cítíte. Ten stres, nervy z plánování apod....a pak tohle. Samozřejmě, že nikdo, kdo by věděl o tom, že je nemocnej, by nepřišel..a ten kdo by nevěděl? Na to se dá jen říct, že nakazit se můžeme v MHD, v obchodě apod. Pokud karanténa, tak úplně..a do práce jen nutné profese (lékaři, sestry, prodavačky). Jaký má smysl, že někdo bude zavřenej doma, když ráno a odpo do práce pojede autobusem s X dalšími lidmi? Podle mě žádný, to se nezlobte. A ve světle toho všeho bychom se měly cítit jako zrůdy jen proto, že je nám smutno z toho, že rok, možná i dva plánovaná svatba a veškerá organizace a peníze přišly vniveč?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?