Svatební obřad v 11 hodin nebo ve 13 hodin?

ahoj, matrika na náš den má na výběr u jen tyto dva časy. co myslíte že je epší? pojedou za námi i lidé z moravy, na ruhou stranu čekat s jíst až ve dvě odpoledne..to už by nebyl ani oběd, to už by byl raut.. asi ta jedenáctá, že...?
Odpovědět
Osobně bych volila těch 11... 13 se mi zdá už docela pozdě..
Odpovědět
Profilova fotka
Spíše 11h :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na tom jak daleko to mají příbuzní z Moravy. Běžně jsou obřady ve 13 hod. (oběd ve 14 ) A Váš velký den budete mít až do rána, takže raut na 19 hodinu je akorát :-) Obecně je lepší 11 hodina, ale zase se Vám prodlouží o dvě hodiny péče o svatebčany včetně krmení a pití :-)
Odpovědět
13h:-) V klidu se vyspíte, připravíte. I pro hosty je to lepší....byla jsem na svatbě, která začínala v 11 i ve 13 :-)
Odpovědět
my měli ve 13 a nedělala bych to už jinak!:) žádný stres ráno, prostě pohoda
Odpovědět
Profilova fotka
Za me 13, my meli v 15 a uplne v pohode a meli jsme normalni hostinu hned potom
Odpovědět
Já bych vybrala 11, abych si prodloužila svatební den. Ale oboje má své výhody i nevýhody. My taky volíme 11 a když jsme s fotografem počítali, kdy bude oběd, vyšlo nám, že nejdřív ve dvě, možná i později. Máme církevní obřad, relativně hodně hostů (60) a je tam přejezd asi na půl hodiny, ale stejně mě překvapilo, kolik to zabere času. Když jsem to dávala dohromady sama, nepočítala jsem třeba čas na organizaci odjezdu, gratulace, přesuny na focení skupinek a podobně. Zase pokud se budete brát ve 13, můžete se vykašlat na oběd a udělat raut (pokud se neberete přímo v místě hostiny a chcete po obřadu udělat fotky skupinek, tak to ve dvě určitě nebude), čímž ušetříte. A na raut můžete pozvat všechny. Taky budete mít víc času ráno, můžete vstávat později, máte šanci vyvarovat se spěchu. Ale obě možnosti jsou dobré :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě čím později tím líp 😉 my máme 11:45 a brala bych 14-15 hod ale už to bylo zabraný
Odpovědět
Mame obrad az ve dve. Budeme se fotit uz pred obradem (ne skupinky, jen my dva). Vidim to tak, ze nechci vstavat v sest, abych v devet chtela jit spat. Zalezi, jak chcete mit rozlozeny den.
Odpovědět
Měli jsme ve 13:00 a v kostele, takže jsme jedli až tak o půl čtvrté, nikdo s tím neměl problém, dopoledne bylo dost času a zábava se vdždy může protáhnout do ranních hodin :-D na focení super, jelikož jsme se fotili tak kolem 17.hod. a to je lepší světlo než třeba v 15.hod.... většina rodinných příslušníků se scházela u nevěsty doma, kde bylo i menší občerstvení, takže asi tak ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zalezi na tobe, my puvodne meli mit obrad v kostele v poledne (prvni svatba dne), ale zmenili jsme to na 13:45. Posledni obrad v nasem kostele delaji v 15:30, ale to se nam zdalo uz moc pozde. Nechteli jsme rano tolik spechat, budeme mit pozdni obed a vecer raut. Takze ja bych spis volila 13h. Byla jsem na svatbe kamaradce, taky meli obrad ve 13h a stejne musela vstavat v pul 7 rano, aby vsechno stihla, ale je pravda, ze meli foceni pred obradem a chteli mit i lehky obed. Ty dve hodinky ti ten den zas az tak moc neprodlouzi, kdyz planujete parit a do rana, ale zase by ti mohly chybet pri organizaci vseho pred obradem. 🙄
Odpovědět
diky. my prave neplanujeme parit az do rana, mame dite. a myslim, ze stejne nebudu moci spat, tak se to aspon vyuzije. pravda je, ze sice neusetrime vynechani obeda, ale me by mrzelo nemit slavnostni obed tak, jak se to dela. take je pravda, ze fotky jsou hezci vecer, ale zas cast rodiny bude chtit taky rozumne odjet a maji to 1OO km po dalnici, takze kdyz se bude moci zabava rozpustit drive, bude t pro nas lepsi. spousta znamych maji deti a dite mame i my a tak krepcit do rana urcite nebudeme:) diky:)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My měli v 11 a bylo to akorát...naši taky jeli zdaleka (přes 2 hodiny cesty) a bylo to ok. Oběd přesně na 12 vyhovoval všem :)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme ve 13 a přijde mi to akorát nejsem moc ranni ptáče a neumím si představit jak bych se stihla nachystat do 10 h bych se zbláznila asi :-D a nelíbí se mi dlouhr prostoje odpo takze v 1 obřad pak oběd nakrojíme dort a my se půjdem fotit a svatebčané si dají kafčo a dýchánek. A pak přijedem dame si taky dort a dáme první tanec a odstartujem hudební část. A později bude raut.
Odpovědět
Ahoj, určitě v 11. :-) My budeme mít taky v 11 a pak ještě focení u zámku, takže oběd bude tak akorát před 13h a večerní raut třeba kolem 19h. Sice budu muset dřív vstávat, kvůli líčení, vlasům ale myslím, že nervozitou a těšením, toho stejně moc nenaspím. Taťka s manželkou taky jedou z Moravy za námi cca 246km. Jednou jsme byli na obřadě právě od 13h a nelíbilo se nám to, k obědu jsme se dostali po 15h a většina měla hlad a ted den pak rychle utekl. Za mě tedy rozhodně v 11h. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@myfairlady Každopádně drobné občerstvení pro svatebčany po obřadě (včetně pití!) určitě doporučuju, ať bude obřad kdykoliv. Ledaže byste se po obřadě neoftili vůbec (ani skupinky) a měli hostinu na stejném místě nebo s přejezdem maximálně do čtvrt hodiny.
Odpovědět
s tím se samozřejmě počítá. na poslední svatbě jsme stáli, sice pití bylo, zas nebylo kam si v parku sednout...takže priorita jsou jídlo a pití hned od příjezdu neustále + místo k posezení:)
Odpovědět
já bych brala ve 13. Měli jsme ve 13:30, oběd jenom miniaturní s rodinkou doma předtím a nemělo to chybu, vše bylo v klidu a bez stresu. Raut jsme měli doplňovaný po celý den od 16:00. :) šla bych do toho znovu byla to pohodička
Odpovědět
Za mě určitě v 13:00. Mi budeme mít ve 12:00 a už teď mám problémy s vyzážistkou. Nevěsta 3h, maminka 1h, světkyně 1h na make-up a účes + 1h odjezd na obřad to znamená začít v 6:00. Takže vstát v 5:00 a to se mi vůbec nechce.
Odpovědět
My to máme ve 13.00. V 11 mi to přijde brzo. Účes, make-up, přípravy maminky atd. A s tím jídlem.. U nás to funguje tak, že přijede ženich s rodinou k nevěstě, cca v 11, dozdobí se auta, rozdají vývazky, rodina se nají, např. párky, dá si chlebíčky, cukroví atd. a pak se jede na obřad. Oběd je cca mezi půl 2 a 2, okolo 3 dort a raut cca od 6 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Radši 13h... ráno je více času a můžete si lépe naplánovat dopoledne...My měli obrad ve 14h,pak nějak focení na hodku,cca a oběd byl až na pátou...u nás jsme těch pár svatebčanů pohostili sekanou po poledni a nikdo neměl nic proti ohledně pozdní hostiny. Ale zalezi na lidech a i na tom,zda hosté budou poblíž den předem,nebo budou muset hodně brzy vstávat,aby už na 11tou ne-li driv tam byli,aby vše stihli...pak skloubení kadeřnice,kosmeticka...ozdobit auta...je toho dost. Sepis si to na papír,at to vidíš,spocti si co kolik času zabere ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@myfairlady My měli 5 děti na svatbě a na hostině jsm byli do 23h a stačilo to všem bohate. My s manželem zadne parby do bůhví kolika nemáme rádi,takhle to stačilo. Nikdo se nám tam neozral,pohoda :) Taky jsme meli v plánu,ze po hostině nás fotograf vyzvedne a pojedem se fotit při západu slunce,bohuzel zrovna naše sobota byla jediným hnusnym,proprsenym dnem v září 😂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?