Svatba v těhotenství.

Dobrý den 😊 Chtěla jsem se poradit v případě svatby v těhotenství. Termín máme na začátku srpna. A nad svatbou svažujeme na konci května. Což vychází,že pokud vše výjde tak bych měla být cca ve 28tt. A jelikož čekáme první miminko vůbec netuším jaké to v té době bude. Vím, že každá má průběh těhotenství jiný. Ale zhodnotím alespoň odpovědi. Pro nás je na svatbě před mimčem největší plus, že v porodnici budeme "kompletní rodina". Svatba na podzim by taky mohla být fajn, ale osobně si myslím že ten cca měsíc po porodu bude daleko horší než v 28tt. Děkuji za názory 😊
Odpovědět
Svatba v šestinedělí by pro mě byla velká neznámá, na to bych si asi netroufla :-D Záleží, cos myslela svatbou na podzim, ale za mě bych to stihla ještě 2v1, ať si pak můžeš užívat miminko v klidu :-) Přípravy budou asi náročné, pokud chcete větší svatbu (jsem 26tt a po práci už většinou padám na čumák a moc toho nevydržím). Ale to se holt nedá nic dělat :-), popros o pomoc rodinu nebo kamarády. Držím palce!
Odpovědět
A i když pominu racionální argumenty výše :-), tak v květnu ti to bude slušet, ale ještě nebudeš mít obří pupek (kdyby byla příležitost, tak bych si teď nějaké společenské šaty oblékla moc ráda) a prostě budeš krásná nevěsta. Zatímco po porodu těžko odhadovat, jak budeme vypadat :-D Špatně by se asi vybíraly šaty - v těhotenství by sis je nemohla vyzkoušet a s miminem by pak nebyl čas...
Odpovědět
Ahoj, já se vdávala ve 24tt a po celý den vše super, svatbu jsem si užila. Ale celé těhotenství jsem neměla jediný problém a nebývala jsem ani nijak moc unavená. Co se týká příprav, tak ty nebyly náročné, zabraly zhruba měsíc. Ale měli jsme spíš asi takovou obyčejnou svatbu (ohledně těch příprav) a plus taky bylo, že svatba byla v zimě, takže nebylo potřeba nic zamlouvat apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím :-) Předně, gratuluji k miminku. Ze zkušeností svého okolí je prý nejlepší 2. trimestr. V prvním je mnoho žen unavených v horším případě jim je špatně. Druhý trimestr to většinou vše vynahradí a energie může být i větší než před otěhotněním. I co vidím na klientkách, ty, které na svatbě fotím v 2. trimestru, zvládnou daleko víc než ty, co jsou v prvním :-). V třetím trimestru jsou často problémy s otoky a kvůli nim + kvůli rostoucímu bříšku jsou nastávající maminky už taky hodně unavené... Samozřejmě, každá to má jinak, znám takové, co lezly měsíc před porodem na Ještěd :-). Ještě argument k třetímu trimestru - tam už může hrozit předčasný porod, tak jestli o svatbě uvažovat, tak první nebo druhý trimestr, případně pokud chcete až po narození miminka, tak nejdříve 3 měsíce po porodu. Během šestinedělí má být maminka i dítě v klidu, oba jsou v té době náchylní k infekcím, navíc se šestinedělí může někomu protáhnout na 10 týdnů. Ale za mě, lepší svatba 2 v 1 :-).
Odpovědět
mam to uplne stejne jako ty, termin porodu zacatek srpna, termin svatby mame 16.6. a doufam, ze si to uziju :D dle prvniho tehotenstvi soudim ze ano tak uvidime
Odpovědět
Profilova fotka
to je hrozně individuální. já třeba v 28tt měla nahoře už pomalu 20kg-a to jsem opravdu nejedla za dva.unavená jsem byla úplně od začátku a tak od 20tt jsem umírala na záda,kyčle a nohy :-D.(nebylo divu,tahat takovou nadváhu).ale to bylo druhé těhotenství.v prvním jsem 9kg zhubla a do konce mi bylo fajn. já se těhotná vdávat nechtěla.chtěla jsem protančit celou noc a ne jít s oteklejma nohama v 10 spát :D Jistě,spousta těhotých to zvádne.ale nikdo ti neřekne,jak zrovna tobě bude za měsic,za dva,za čtyři.Ale jestliže pro tebe je prioritou přivést dítě do manželství,tak prostě věř,že bude vše ok.věř a víra tvá... :-))))
Odpovědět
Myslím, že v 28tt je svatba ok, pokud ti nevadí, že už budeš mít třeba trochu bříško, což třeba já už měla :) kdybys volila svatbu na podzim, tak je riziko, že budeš mít problém se šaty. Já třeba nabrala je deset kilo, takže sem všechnu "nadváhu" nechala na porodním sále, ale jsou i případy, kdy můžeš mít nahoře x kilo a pak tě to bude mrzet. Takže jestli je vše ok a cítíš se na to, tak klidně se vdávej v květnu :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?