Svatba v těhotenství, konkrétně v 6. měsíci

Začít s organizací svatby na duben, kdy budu v 6. měsíci nebo počkat, až bude miminku třeba rok a udělat svatbu potom? Řešil někdo stejný problém?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ahoj, my sme povodne planovali svadbu na 7.7.2017. V zari 2016 som ale otehotnela a riesili sme stejny problem, a vzhladom na to ze sme ju uz zacali planovat predtym, tak sme ju presunuli na leden 2017, takze sme mali na planovanie 4 mesiace a na svadbe budem v 22tt. Za mna uplne v pohode, radsej by som sa samozrejme vydavala netehotna, ale ked som mala na vyber tehotna alebo s mimcom, tak som si to vybrala takto. Ale samozrejme nikto dopredu nepovie ci nebudes mat v tehotenstve nejake problemy, vzdy je to spojene aj s rizikom..
Odpovědět
Já se vdávala zhruba v tom 6. měsíci. Ale lidé z našeho okolí volí spíše svatbu s dítětem...
Odpovědět
Vdávala jsem se před dítětem. Ale vzhledem k různým těhotenským problémům - nevolnosti, bolest kyčli a tak... bych se radši vdávala s prckem. Teď je mu rok, už je to s ním celkem na pohodu a navíc ho můžete mít na fotkách a to je podle mě hezčí než s bříškem... :-)
Odpovědět
Já bych z vlastní zkušenosti doporučila počkat až budě mrně na světe. Ano teď žádné dítě nemáte, jste na začátku, ale vůbec netušíte jak těhotenství bude probíhat. Pro někoho je to úplně bez problémů a někdo si to vyžere. Nevíte nic dopředu. Já byla jako rybička, plná energie, zdravá a najednou den ze dne ve 19tt jsem si musela jít lehnout a ve 24tt mi zastavovali porod. Může Vám být třeba jen blbě, můžete být nateklá a nebo také můžete být v pohodě. To je loterie. Ale už jsem slyšela hodně nevěst co říkali, že chtějí opakovat svatbu, že to bylo narychlo, že si to neužily, cítily se tlustě a neměly své vysněné šaty atd. Sice ani jedna varinata není ideální, ale mrně dokud je malé i tak do 10-ti měsíců je úplně v poho, často spí, od půl roku nemusíte jen kojit, tj nakrmí ho i někdo jiný a ochotně půjde z ruky do ruky. Myslím, že budete mít větší šanci si užít svůj den. Zažila jsem několi svateb s malým dítětem do roku a byly úplně v pohodě:)
Odpovědět
Vdavala jsem se v sedmem mesici. Bylo to skvele. Uz jsem nechtela cekat. Nicmene uz jsem cekala druhe. Nikdo ti ale nepovi co bude. Jako tehotne ti muze byt spatne byt unavena, bolava zada... Male dite - bez ohledu na vek- muze byt mamincin zavislak, brecet u obradu, onemocnet!!! Takze ja vsude radim svatbu v tehotenstvi....
Odpovědět
Ale urcite bych nespolehala na to, co pise subrtka - casto spi, nekdo jiny ho nakrmi a pujde ochotne z ruky do ruky?!? To fakt tak byt nemusi. Zazila jsem desny plac pri obradu a odjezd nevesty v osm vecer kdyz rocni melo horecku....
Odpovědět
Také teď řeším a rozhodli jsme se, že se vezmeme v termínu. Už je vše zařízené a mimi se narodí do úplné rodiny jak to má být. Ono organizovat svatbu pak s prckem také není zrovna nejsnažší... navíc budou hezké fotky s bříškem, tak bych měla nerva že musím zhubnout do šatů :-D bereme se až odpoledne, boty nebudu mít na podpadku a všichni pochopí, když si v 10 večer půjdu lehnou... byla jsem na hodně svatbách kamarádek co byly pár měsíců po porodu a moc z toho teda neměly- pořád běhaly za prckem nakojit, pochovat, utěšit......
Odpovědět
Ahoj, resili jsme skoro stejny problem... Mame uz dceru v tu dobu ji bude 21m kdy bude svatba, coz nam nevadi, ale chteli jsme aby ty deti nebyli daleko od sebe, tak treba uz byt cekat dalsi, pak jsme si rekli, ze jeste nez dceri budou 2 roky (do te doby nepati v letadle apod.), tak si udelame svatebni cestu - vyhrala to Sri Lanka a tak pockame, bud tesne pred svatbou nebo na svatebni ceste - kvuli ockovani, pojedeme na SL na 2-3 tydny a procestujeme ji... Zalezi na vas jak moc spechate a jestli ti nebude vadit nepit, budes unavenejsi apod., nebudes prvni ani posledni nevesta, ktera bude stat pred oltarem tehotna :-) kdyz jsme vybirali misto, tak nam majitelka rikala, ze se brali mesic pred porodem - coz ja uz bych to neriskovala, preci jen muzes rodit driv nebo spatne vypocitat termin, ale v tom 6. mesici mas relativne maly bricho, uz ti neni tak spatne atd... Fakticky zalezi jen vas :-)
Odpovědět
Ahoj, máme dcerku 22m, svatbu jsme plánovali na dobu těhotenství. Náš výběr se ukázal být šťastným, vyfasovali jsme totiž poměrně živý, uplakaný a nespavý holčičí model. Od doby, co jsem porodila si neumím představit, že bychom měli plánovat svatbu - jsme rádi, že jsme ustrojili stromeček :-). Navíc bych určitě nekončila s kojením miminka jen kvůli svatbě. Co se týče vzhledu - po porodu jsem sice hubená/vychrtlá, zato v obličeji vypadám na 40..:-/. Osobně bych hlasovala právě pro ten 6. měsíc - to jsem se cítila nejlépe a nejšťastněji, riziko potratu je již malé. Samozřejmě nevíte, jak bude těhotenství probíhat, ale to nevíte ani o porodu a o mateřství...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mě osobně se to tedy netýká, ale v září jsem byla za svědka sestřenici, která měla v té době téměř roční dítě. Po této zkušenosti bych já určitě šla do svatby v těhotenství. Dítě je dost fixované na mámu, takže při přípravách, kdy se mu nemohla věnovat, dost brečelo. Šlo z ruky do ruky, podle toho, kdo měl zrovna volnou náruč, při přípravách bývá dost zmatek tak jako tak a dítě tomu zrovna nepřidá. Po cestě na obřad v autě usnul, ale samozřejmě když začaly hrát varhany, tak se rozbrečel a řval pak celý obřad. Bratr ženicha ho vzal ven a tím pádem z obřadu nic neviděl. Odpoledne po obědě usnul, ale musela být určená nějaká osoba, která ho chodila kontrolovat, jestli ještě spí nebo už brečí. No a večer (protože hostina byla kousek od jejich bydliště, tak spali doma), když už bylo dítě rozmrzelé, se holt jelo domů, aby se dalo spát, i když si myslím, že by se jinak ještě zdrželi déle. Otec se pak na hostinu ještě vrátil, ale máma už samozřejmě byla doma s dítětem. Za mě bych tedy rozhodně volila obřad buď s břichem nebo až bude dítě větší, třeba 3 roky, a hlavně ne kojené. To je taky komplikace, muset celý den odbíhat nakojit. Celé to samozřejmě závisí na typu dítěte, ale myslím, že stres a hektická atmosféra spojená téměř s každou svatbou se přenese snad na každé dítě, které je pak logicky neklidné celý den, i když je to jinak kliďas.
Odpovědět
Zkus si dát na misky vah i to, jak budeš vnímat po narození dítěte to, že nejste manželé. Někomu je to třeba úplně jedno, mně dost vadilo, že se jmenuji jinak než moje dítě. Už z tohoto důvodu bych se mnohem raději vdávala před porodem. Ale my chtěli (a měli) malou nenáročnou svatbu bez velké oslavy, takže u mě by těhotenství nebylo moc velkou komplikací ;-)
Odpovědět
@zdenu:jako tehotna bych do toho rozhodne nesla,ale s ditetem ano za urcitych predpokladu - vetsi mimi,ne kojene batole,svatba na jednom miste a "chuvu" k mimi.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Raději s briskem, než s ditatkem kolem krku nebo prisatym u prsu :-)
Odpovědět
Taky řeším podobnou situaci...Od ledna jsme se chtěli přestat hlídat a nechat otěhotnění volný průběh...svatbu máme 20. května...musím počítat s tím, že otěhotním hned a kdyby se stalo...nevím, zda se vlezu do svých šatů které mám uplé....prt budu třeba 4-5 měsíc....mám strach i z toho že mi bude špatně...ale nějak by se to udělalo...přítel chce dítě už rok a když jsem včera řekla, jestli ještě nepočkáme...tak že ne....a já teď nevím...co mám dělat... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Zazila jsem svatbu s pulrocnim mimcem, ktere melo chuvu a bylo zvykle byt bez mamy, vse bylo uplne v pohode, nevedeli jsme o nem :) Ale byla jsem i na svatbe, kde rozmazleny 3 lety synacek delal pri obradu hystericke sceny, ze chce jit s maminkou pryc. Myslim, ze fakt zalezi na povaze prcka. A ta chuva neni vubec blby napad.
Odpovědět
@tynka75 já taky odkládala dítě - jednou kvůli školy (logické), pak kvůli vysněné práci, pak kvůli toho, abych nebyla "tlustá" na svatbě...a pak jsem konečně "povolila", (přítel chce mimčo už dlouho, já taky, ale nějak jsem váhala rozumově) a teď se snažíme a nejde to...takže bych se vyprdla na čekání... spíš záleží, jestli je důležitější "štíhlá" svatba, nebo "riziková" ale s tím největším štestím pod srdcem ;) :)
Odpovědět
Vdavala bych se v 6. mesici. Za sebe muzu rict, ze ted po porodu uz mi svatba neprijde tak dulezita (manzelstvi ano, ale svatba ne). Kdybychom nebyli svoji, udelali bychom svatbu pravdepodobne o dost mensi a asi bych si ji ani tolik neuzila, nesoustredila bych se na to...
Odpovědět
@inah91 děkuji :-) taky si říkám, třeba se ani nezadaří...uvidíme, každopádně pokud budu hned...ostatní budu řešit až to nastane, což je možné že budu na poslední chvíli shánět šaty, kdybych se nevlezla do těch co mám :-)
Odpovědět
@tynka75 přesně, nikdy nevíš...a třeba se zadaří o svatební noci a bude to ideál ;) :) tohle nejde naplánovat...fakt podle toho, co je důležitější pro Tebe a Tvého přítele...my se třeba snažíme, jak jsem psala a kamarádka, co má svatbu měsíc po nás (a děti chce už x let) tak začnou až po svatbě :) Ale taky má "problém", že i tak má velká prsa a v těhotenství věří, že by je měla obří :D :) A další známá otěhotněla a na svatbě byla v 13tt cca a šaty měnila čtvrtek před svatbou...ale vše jde ;) :)
Odpovědět
@inah91 Já jsem docela drobné postavy...takže velká prsa nehrozí, spíš mi jde o břicho a boky. Šatů je spousta, tak toho bych se nebála, akorát jsem chtěla jiný styl než chce většina nevěst, to se mi splnilo ale nevím zda to dotáhnu do konce 8-)
Odpovědět
@tynka75 No, já nevím, trochu mě v tom tvém příspěvku zaráží, že partner prostě řekne teď a basta, bez ohledu na racionální důvody. Pokud chce dítě už rok, tak si měl trochu dřív rozmyslet ženění. Teď by ho těch pár měsíců nevytrhlo, a plánovat si to takhle, je dost nepraktický. Ale já obecně moc nechápu, proč se někdo dobrovolně hrne do dítěte mimo manželství.
Odpovědět
@stastnevdana já mu řekla min. rokm že rok počkáme, že v lednu tomu necháme volný průběh, takže jsme tak byli domluveni již dlouho, ale vzhledem k tomu, že jsem psala o šatech do kterých nevím, zda se vlezu když otěhotním, tak jsem to chtěla posunout, proto jsem chtěla další radu. Není to tak že on řekne a já udělám. Hodně párů nechá dítě po svatbě a pak jim to nejde...a mě je jedno jestli to bude před nebo po...
Odpovědět
@stastnevdana To je dost obecné říct, že pokud chtěl dítě dříve, měl si dřív rozmyslet ženení, ono to dost často perostě nefunguje tak, jak by si to člověk přál... Mne řekl partner hned na začátku vztahu, že děti chce, ( já je teda samozdřejmě chtěla také), tak jsme se začali snažit v době, kdy jsem končila vysokou a malé by se mělo narorit pár měsíců po státnicích, takže bych šla hned na mateřskou s tím, že pokud otěhotním, tak se vezmeme. Nicméně se dlouho nedařilo, takže mne klasicky požádal o roku, na podzim jsme nesehnali žádné volné místo na obřad, tak že to necháme na jaro, no a mezitím jsem témeř po roce snažení otěhotněla. Kdyby jsme to nechali až po svatbě, tak bych se třeba soustředila jen na to ( místo na školu, práci, svatbu) a pak by se nedařilo už vůbec...
Odpovědět
@stastnevdana pro některé lidi je založení rodiny hold důležitější než veselka pro kámoše a rodinu...
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych do toho šla :-) ;-) užijete si to i jako těhule-všichni vás budou obskakovat a můžete si jít klidně lehnout a nikomu to nepřijde divný :-D
Odpovědět
@jitulka89 Ono jde spíš o právní aspekty manželství než o veselku. A založení rodiny by měla provázet zodpovědnost i v této oblasti. Ale o tom není tato diskuze. @tynka75 Na jednu stranu říkáš, že je ti jedno, jestli budeš na svatbě těhotná, na druhou stranu máš obavy, že ti bude špatně a nevíš, co dělat. Na jednu stranu říkáš, že jsi to chtěla posunout, ale partner nechce, na druhou stranu, že je to společné rozhodnutí. Takže se v tom nevyznám, nebudu dál šťourat, ale taky nevím, co poradit.
Odpovědět
@evulson Musím se pousmát, když někdo říká, že se o dítě musí začít snažit hned, protože po svatbě by to už taky nemuselo jít. Je to samozřejmě každého věc, ale když chce někdo děti, pak já osobně opravdu nechápu, proč předtím nevstoupí do manželství. Svatbu přece není třeba chystat dva roky a nemusí stát čtvrt milionu. Stačí vyplnit formulář, zajít na radnici a hotovo.
Odpovědět
Mohu připojit radu naší fotografky - říkala, že malé děti na foto vypadjí sice suprově a je to hezké, že je tam už i ten potomek, ale říkala, že to jsou svatby, které si lidi nejméně užijí... Nevěsta nesvá - zda dítě nebrečí a je spokojené... Navíc, často to odnese jiný člen rodiny hlídáním... Ona sama nám říkala, že to nerada říká na plnou pusu, ale že buď před dítětem, nebo s dítětem až tak tříletým, kdy už vydrží přes den, nemusí odpo spát atd. a zkrátka 0-2 roky jako věk dítěte je dost náročné na svatbu - takže promyslet. Já bych v tomto případě volila jednu z možností: svatba co nejdříve / svatba, až budou dítěti 3 roky - do té doby mu ani nebude divné rozdílné příjmení...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer,mám zkušenost tak přidám svůj názor.Já se vdávala ve třetím měsíci těhotenství.Za prvé jsme chtěli,aby jsme měli všichni stejné příjmení až se malá narodí a neřešit otcovství na matrice.A za druhé svatbu jsem si opravdu užila i když jako abstinent.Nedovedu si představit,že bych se vdávala dnes s již dvou letou dcerou která nevydrží chvíli v klidu.Za mne svatba ještě v těhotenství.Přeji hodně štěstí. ;-)
Odpovědět
@stastnevdana Já jsem třeba věděla, že mám zdravotní problémy a bude mi trvat otěhotnět, nehledě na ten tlak okolí, kteří VŽDYCKY, hned po svatně začnou mít narážky na děti a to mi nikdo nevymluví, vidím to tak u všech párů co se vezmou. Takže bylo jasné, že jestli neotěhotním v době, kdy to spíš jen tak zkoušíme kdyby náhodou, tak pak už těžko, ta psychika dělá nejvíc. Nehledě na to, že jsme oba v tu dobu studovali, a brát se ještě předím by znamenalo šíleného papírování které by bylo úplně zbytečné, když jsme se chtěli vzít po škole, já klidně i s břichem. Nicméně můj je jedináček, má jem maminku která ho ještě měla později a je na něj dost upnutá a hrozně všechno prožívá, takže ta by s nama asi nemluvila do konce života, kdyby jsme se vzali jen tak na úřadě na rychlo. Proto teď, když už to tak dopadlo chystáme klasickou veselku pro rodinu, aby byl na všech frontách klid... neříkám, že se všichni musí snažit o dítě hned, protože to pak nejde, ale promintě, tohle je opravdu názor někoho, kdo dítě chtěl a hned ho čekal, nevíte jaké to je se nažit a pak každý měsíc brečet že zase nic...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?