Svatba v pátek nebo v sobotu? Co je lepší?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na váš názor...svatba lepší v pátek nebo v sobotu? Nemůžeme se vůbec rozhodnout :-|
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
řekla bych, že na tom v celku nezáleží ... ale pokud bych vzala do úvahy to, že někteří lidé slavěj rádi a slavěj hodně, tak rána opilcova bývají krutá a vzájmu těchto hostů a jejich návratu do práce pak by byl asi lepší pátek ;) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
za nás rozhodně sobota. Vím, jaký jsme měli my problémy kvůli přítelovu zaměstnání se svatbou, kam šel za svědka, protože se to konalo v pátek. Podle mě je to "pohodlnější"...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky hlasuju pro sobotu. Málokdo si může dovolit brát v práci dovolenou na "cizí" svatbu
Odpovědět
Profilova fotka
Moc dekuju za nazory. Pokud by byla svatba v patek, tak urcite az v odpolednich hodinach...kdyz uz vetsina lidi neni v praci ( i kdyz ne vsichni). Tak se taky trochu bojim te dovolene. Ale zase vyhoda jak rika claire90...muzeme dele strizlivet :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych byla pro pátek, ať máte vy i ostatní víc času na "návrat do reality" :-)
Odpovědět
My jsme se brali v patek a je fakt, ze kdo chtel na nasi svatbe byt, tak si to volno u zamestnavatele vyzadal. Takze ja jsem pro patek ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my se brali v pátek, neb to bylo v úřední den (a navíc ještě v úřední místnosti) zadara :-D Kdo tam chtěl bejt, volno si zařídil, kdo nechtěl, mohl si tak akorát trhnout ploutví 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slima10 - to lze zařídit jen pokud je většina místních. My budeme mít na svatbě 2/3 lidí dojíždějících (moje část rodiny ze Slovenska, kamarádi z VŠ z Brna, kamarádi z práce z místa, kde bydlíme), takže pro nás není ani odpolední termín v pátek řešení. A taky hodně záleží na zaměstnání. Přítel tehdy volno nahlášené měl, ale jaksi povodně si termín nevybírají a on celý týden předtím byl na Liberecku, na svatbu, aby mohl kamarádovi odsvědčit, ho na ten pátek pustili. Kdyby to ale bylo v sobotu, tak nemusel týden předem obíhat milion lidí a snažit se z nich vymámit příslib toho, že opravdu bude moct odjet.
Odpovědět
My měli taky pátek, pak nám to všichni chválili, že měli víc času na vystřízlivění :o)) Myslím si, že kdo stojí o to přijít, tak si ten čas udělá :o)
Odpovědět
@sima10 já jsem pro sobotu, prootže je sice hezké říct, že kdo chce ten si čas udělá, ale bohužel ne vždy to jde. Já jsem chtěla jít na svatbu kamarádky a volno jsem nedostala ač jsem se snažila, měla jsem milion zařizování kolem toho... Takže bych netrápila svoje rodinné příslušníky a kamarády stejnýma útrapama jakýma jsem musela projít já...
Odpovědět
Profilova fotka
ty jo, omlouvám se za zkomolení, předchozí příspěvek byl pro @sima10.
Odpovědět
Myslím že SOBOTA je lepší ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Kvůli hostům je sobota určitě lepší. Sice kdo chce na svatbě být, v pátek si může vzít dovolenou, ale jak už tu přede mnou napsali- ne každý to má s dovolenou jednoduché.Neděle na návrat do reality by měla hostům stačit. Nevěsta a nejbližší, kteří jsou svatbou / i shonem před ní/ více unaveni si mohou vzít dovču raději v pondělí
Odpovědět
jsem pro svatbu ve středu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kvetena nebo v úterý 8-) ;-)
Odpovědět
My zvolili pátek, lépe seženeš i v sezoně kameru, foto, obřad atd...
Odpovědět
Profilova fotka
My zvolili pátek. Na obřadě bude jen rodina a ta má na svatbu rodinného příslušníka ze zákona volno. Ti které zveme na večerní raut samozřejmě na obřad mohou přijít také,ale to už je jen na nich. Oznámení dostanou a pokud si to zařídí budeme rádi pokud ne svět se nezboří. Důleužité je, že tam bude rodina a moje svědkyně, která má naštěstí v zaměstnání pátky volné :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Mně připadá lepší sobota. Jak už tu bylo napsáno, nemusí se brát volno. I kdyby to v ten pátek bylo odpoledne, tak např. pro mě by to úplně pohodlné nebylo - kolikrát člověk přijde z práce utahaný nebo se prostě jen tak "dát dokupy" a mít na to třeba hodinu, no nic moc. Samozřejmě bych na tu svatbu v pátek šla a ráda, ale sobota je pro mě prostě pohodlnější. A navíc na to zotavení je pak celá neděle, to zase není tak málo. Velkou výhodu by v pátku určitě viděly děti - nemusely by do školy:-) My třeba taky měli hosty, co to k nám měli přes 5 hodin cesty (a nebylo jich málo), takže i když byla svatba v sobotu, přijeli už v pátek večer.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme svatbu v pátek a příjde mi to lepší ... aspoň se každý pořádně do pondělí vyspí :-D
Odpovědět
Máme sobotu a to spíš díky tomu, že ten týden se v pátek neoddává, takže sme vzali sobotu :-) Navíc mám pocit, že v této době, kdy skoro každý pracuje i o víkendu je jedno, jestli to bude pátek, nebo sobota 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tudíž z toho vyplývá, že dobrá rada nad zlato :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky,my máme taky pátek 29.6...je to poslední školní den :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
Co byste říkali na to, kdyby vás někdo pozval na svatbu, která by začínala v pátek večer? Řekněme nejdřív v 21h. Šli byste brzo spát, byli byste naštvaní, nepřišli byste vůbec...?
Odpovědět
@luca16 mně by to nevadilo ;-) páteční večer je fajn.. v týdnu by to bylo horší. A určitě hodně lidí by šlo i ze zvědavosti, páč takových svateb moc není :-) takže za mě ano.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít svatbu taky v pátek. Původně to nebylo v plánu, ale kvůli turistům se na načem místě oddává spíš v pátek. Nikdo s tím žádný problém nemá, takže snad to půjde dobře ;-) A hlavně to vědí rok dopředu ;-)
Odpovědět
Já páteční večerní akce upřímně řečeno moc v oblibě nemám, mám toho za celý týden v práci tak akorát, většinou mě pak ještě čeká předvíkendový nákup, dostanu se domů v sedm večer, vyvenčím psy a chci si jen hodit kopyta hore a vypít skleničku vína u telky. Radši chodím "zapařit" v sobotu, mám na přípravu třeba celé odpoledne když je to třeba a na srovnání žaludku poté mi neděle stačí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme to v sobotu a myslím si, že to je tak lepší, protože většina lidí si nemusí brát dovolenou nebo si prohazovat směny. Na vyspání se a nějaké hození se do normálu je pak celá neděle. Taky jsou soboty jako první obsazené u všech dodavatelů a na matrikách...
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám osobně svatbu v sobotu (oni tedy na zámku v libochovicích jiné dny neoddávají), ale myslím že je to lepší spousta lidí má volno takže se nemusí v práci všelijak zařizovat volno a pak má člověk pořád jeden celý den dát se po oslavě dohromady =)
Odpovědět
Profilova fotka
Pro hosty je sobota asi lepší protože nemusí mít volno, ale popravdě jsme se nakonec dozvěděli že pátek byl fajn protože za jeden by nevystřízlivěli:-)) Já osíobně tajky raději chodím pařit v pátek v sobotu užb chci být doma s vínkem...Takže za nás jsme byli za pátek rádi.
Odpovědět
Profilova fotka
Pátek :), komu stojím, za to,aby mi šel na svatbu, ten si volno udělá, zas takovej problém to není...a pak se může slavit třeba dva dny .), my to tak měli a bylo to super.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?