Svatba v pátek nebo neděli. Co si o tom myslíte?

Profilova fotka
Mám teď takový problém. Máme mít svatbu 12.6.2010 na zámku a mým snem bylo, aby fotil Bigos, nebo Wagenknecht. Ovšem ani jeden nemohou. Ostatní fotografové se mi až tak moc nelíbí. Takže je tu buď možnost posunout to na neděli 13.6., nebo na pátek 4.6. - tak, aby mohl i zámek, i fotograf. Jenže neděle je nic moc v tom, ze v pondělí lidi povalí do práce, ale zase mám narozeniny a datum je to moc pěkné. Ten by ušel, no. Ale nevím...co myslíte?
Odpovědět
Ahoj, já bych zas tak tolik netrvala na těch fotografech, podle mě najdeš i jiné, a stejně kvalitní. Ale kdyby to opravdu nešlo, co svatbu posunout o týden dopředu nebo dozadu?
Odpovědět
Profilova fotka
poppaea:to prave dycky nemuze bud fotograf,nebo zamek
Odpovědět
Profilova fotka
ted me zas napada,ze kdyz se nekdo bude chtit jit podivat jen na obrad,tak si kvuli tomu treba nebude moc chtit brat dovolenou.Ale v nedeli dojde...
Odpovědět
Profilova fotka
cau, tak my treba prave budem mit svatbu jedine bud v patek nebo v nedeli, stejne si prespolni budou muset brat volno i tak, nechci aby jeli v sobotu na posledni chvili a treba nedojeli... a pak aby odjizdeli v nedeli po proparene noci se zbytkovym alkoholem v krvi... :-D kdo tam ma a chce byt tak si proste vezme volno a jinak velka cast svatebcanu je uz v duchodu nebo na materske a pod, takze to nebude zas takova hruza :-D
Odpovědět
v neděli se neoddává, pokud vím. Tak to posunte úplně ne? Třeba o měsíc.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlas s nevestinkou, my meli svatbu taky v patek, zamerne, nikdo neprotestoval a ani kvuli tomu, ze to bylo v patek ucast nerusili. Diky tomu, ze jsme to nemeli v sobotu, jsem sehnala fotografy, ktere jsem moc chtela. Ti dobri maji soboty opravdu na rok dopredu plne. Rekli jsme to vsem hostum vcas, jeste nez jsme rozeslali oznameni, aby si zajistili volno. Nekteri v sobotu odjizdeli a s ostatnimi - hlavne s rodinou - se slavilo cely vikend. Oddava se kdykoliv, myslim, ze zalezi na domluve s matrikou a oddavajicim.
Odpovědět
Profilova fotka
e.viku,tak fotky mas teda fakt luxusni... haklina:z ruznych duvodu pripadaj mozne opravdu jen ty tri terminy:4.,12.,13.6.,no...
Odpovědět
Profilova fotka
jankapavol: diky, s tim patkem si opravdu tak hlavu nelamej, napriklad na zamku Hluboka maji oddaci dny prave patky
Odpovědět
Pátek je pro svatbu celkem běžný den, proč to vnímáš jako problém? Loni na Hluboké jsme byli někdy v půlce týdne (už si nepamatuji, jestli to bylo úterý, nebo středa) a konal se tam obřad v zahradě. Určitě by se to dalo na matrice domluvit.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě osobně příjde pátek jako naprosto ideální den.-) Co se týče fotografů, tak tyto dva jsou opravdu výborný fotografové,ale jsou i jiní stejně dobří.-)
Odpovědět
Pátek bych nebrala jako za problém, my plánujeme obřad taky na pátek, je to mnohem lepší, člověk si pak víc odpočine v neděli a není to takovej náraz jako kdyby to bylo v sobotu a v neděli uklízet a do toho třeba v ponděli hned zase do práce.
Odpovědět
Profilova fotka
rozhodně pátek:-)))))))
Odpovědět
Článek se načítá
Ahojky! My měli svatbu taky v pátek. Oznámili jsme to hodně dopředu,aby si lidi byly schopný v práci zařídit volno a vůbec nikdo s tím něměl nejmenší problém. Já jsem to hlavně tak chtěla. V sobotu jsme ještě seděli na zahradě u našich a dojídali různý dobroty a povídali si o tom jaká ta svatba byla,myslím si dle mého názoru,že pátek je právě nejlepší den.
Odpovědět
Profilova fotka
my to máme taky v pátek:) a naprosto bez problemu:-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky,tak dekuju,takze berem patek.ale klidne piste dal sve nazory.je pravda,ze jeste v sobotu a nedeli jeste svatebcane muzou pojezdit tady okoli,pac obe dve strany to maji cca 200km,tak toho mohou vyuzit.
Odpovědět
Profilova fotka
my měli svatbu v pátek a bez problémů, nikdo neřekl ani slovo, nikdo se nedivil a všichni si vzali rádi dovolenou, aby byli s námi. jsme jim za to moc vděční. ;-) :-)
Odpovědět
My měli taky pátek - před týdnem. A všichni, co byli pozvaní i na hostinu, si vzali volno. Nikdo neměl problém. Ale na druhou stranu - z kamarádů nám nepřišel prakticky nikdo. Já je chápu - neměli jsme žádnou večerní pařbu, takže brát si dovolenou kvůli 20 minutám obřadu je asi blbost. Ale doufala jsem, že třeba někdo bude moct i bez dovolený, a ono ne. Ale zase jsme měli krásnej dlouhej víkend sami pro sebe ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my se brali v patek, navic v cervenci, kdy jsou dovolene. vsem jsme to rikali s predstihem 1roku az pul roku. a prekvapilo me, kolik lidi prislo...nekteri si na nas obrad domluvili volno, jini zase obetovali poledni pauzu...v nedeli bych svatbu nechtela, stejne by si hodne lidi muselo v pondeli brat dovolenou a takto si ji vzali na patek a pak meli vikend na regeneraci. a prijela rodina a pratele z Prahy, Slovenska atd. zalezi na domluve.
Odpovědět
Profilova fotka
janko: my mame svatbu pristi patek.myslim, ze je to lepsi nez nedele, protoze se druhy den musi do prace. takhle pak mas jeste dva dny volna, po hekticke priprave svatby. a musim rict z vlastni zkusenosti, ze nam zatim vsichni (i z Moravy a Slovenska) potvrdili, ze v patek prijedou.Pokud nekdo vazne chce, tak prijde. nekdy se muze stat, ze to opravdu nejde - nemuze si vzit volno, ale to je minimum pripadu :-) jsou to vsichni pozvani na hostinu a pak i na vecerni party. Pak je cast lidi jen na vecerni party a ti taky vsichni pry prijdou. treti skupinka jsou jen lidi pozvani na obrad a to nam dokonce volali z Ústi, ze je pondeli volno, takze si udelaji prodlouzeny vikend v Praze a prijedou. tak uvidime, ale myslim, ze lidi bude hodne. patku bych se nebala .-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli svatbu v pondělí, tedy v úřední den, kdy se normálně neoddává, takže nevidim problém v pátku ani v neděli ;-) Pokud bude oddávající ochotný, oddá vás kdekoli a kdykoli ;-) A na svatebčany bych se neohlížela, kdo bude chtít, volno si udělá. Ale oblíbeného fotografa bych se nevzdala...
Odpovědět
My měli v pátek odpoledne /15h/. Oznámení bylo 6 týdnů dopředu, tak kdo chtěl, tak si to volno měl čas zařídit....
Odpovědět
Profilova fotka
jasny,ze z rodiny a ztech,co budou pozvani na hostinu,si vezmou volno,jak jen to pujde.ale jak pise krtek,praveze spoluzaci a kamaradi nevim,jestli si vezmou volno kvuli 30min obradu.uvidime. ale zas mikulov je krasnej,muzou si to uzit. teda,ale svatba v pondeli,to bych se obavala... tak doufam,ze wagi zitra potvrdi rezervaci a muzu volat na zamek a nahlasit novy datum :-) a dekuju vam moc za nazory!
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že jak tu je už psáno...kdo chce tak si volno udělá...my měli svatbu v pátek v 11:00 a přišli všichni (krom jednoho co vážně nemohl kvůli schůzi) a dokonce i někteří navíc...Oběd jsme měli jen pro rodinu a přátelé přišli až kolem půl sedmé...takže se šli opravdu podívat na půl hodinu...nenašla jsem nikoho kdo by proti tomu něco měl...doporučuju se neohlížet...je to Váš den! ;-)
Odpovědět
Já bych kvůli oslavě radši volila pátek...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky myslím, že pátek není žádný problém, naopak, pro nás to byla ideální volba, v pátek oběd s rodinou, pak jsme zmizeli a v klidu odjeli na romantickou svatební noc, v sobotu pak byla party pro stovku kamarádů, takže krásně rozložené na celý víkend ;-) ..kdo chce, ten si čas v pátek udělá, aby se na vás přišel podívat na obřad, vždyť to všichni vědí dost v předstihu, alespoň nám tedy přišli úplně všichni, pomalu jsme se nevešli do kostela :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych hlasovala za nedeli. v patek se vdavala kamaradka a dost lidi odreklo kvuli praci :( Nedele je podle meho nazoru lepsi :)
Odpovědět
Profilova fotka
my to měli v pátek a jak říká simass, kdo chtěl,tak si to zařídil. Navíc obřad byl až ve tři odpoledne,takže někdo byl už po práci nebo odešel prostě dřív. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky a co tak sobota??
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to schválně měli v pátek a ve tři,protože jsme neměli klasický oběd. Přijeli jsme do restaurace až kolem 17.h a začínali jsme kafem a dortíkem,pak byl velký rautový stůl,kde si mohl každý vzít co chce a venku se grilovala kýta. Nikomu to nevadilo,naopak. :-) Hosté se sjížděli před obřadem až kolem 13.hodiny,takže vpodstatě byli naobědvaný a ještě bylo samozřejmě pro ně připravený pohoštění. Nikdo netrpěl hlady nebo tak něco. :-D Jinak to nebylo z důvodu, že bychom chtěli ušetřit,ale prostě jsme ten oběd nechtěli absolvovat. To co nebylo jako klas. oběd,bylo o to víc na rautovým stole. Takže ohledně peněz to je úplně jedno.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych jiny den nez sobotu nedelala, i za cenu, ze svatbu posunu o par mesicu .... nechtela bych, aby lide placali dovolenou na moji svatbu a zase bych chtela, aby tam byli .... a ja sama bych na patecni svatbu nesla ... dokonce svagrova kvuli nam menila ctvrtek nebo patek na sobotu a posouvala to o nekolik tydnu :-N. My proste nemeli dovolenou, takze kdyz nas tam chtela mit (tedy hlavne brachu), tak se musela prizpusobit :-N
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?