Svatba v pátek 13.6.2014, co vy na to?

S přítelem jsme si vybrali datum svatby pátek 13.6. Ani jeden z nás není pověrčivý. Dokonce i rodiny řekli, že se to k nám hodí :-D Co vy na to?
Odpovědět
Profilova fotka
Naprosto v pohodě :-)
Odpovědět
@sheraky Tohle téma už tady bylo a napíšu úplně to samé co tam. :-) Většina lidí ani netuší, proč se říká smolný den pátek 13. --- Na Velký pátek byl ukřižován Ježíš Kristus a při Poslední večeři sedělo u stolu třináct lidí a ten třináctý z nich byl Jidáš, který Krista zradil. Židé považovali třináctku za nešťastnou, protože třináctým písmenem v hebrejské abecedě je písmeno M, což je první písmeno ve slově Mavet, které znamená "smrt." Zcela reálný základ má tato pověra v pátku 13. října 1307. Právě tento den začal francouzský král Filip IV. Sličný s pronásledováním a zatýkáním templářů, po kterém následovalo mučení a smrt mnoha z těchto rytířů a následný zánik řádu. Od tohoto dne následovníci templářů považovali pátek třináctého za ďábelský a nešťastný den. V některých zemích, například ve Španělsku a Latinské Americe, je za nešťastný den považováno úterý třináctého. --- Takže za mě pěkný den a pořádně si ho užijte. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jennyexx tak to je zajímavé, to jsem nevěděla. Třeba Italové mají zase pátek 17. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s tím, že pátek 13. je šťastný den a vůbec třináctka. Provází mě celý život a mnoho členů v rodině se narodilo 13tého, takže jdi do toho. Když se mi nepovede sobota 14.6., tak půjdu také do pátku 13.6. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já s tím plně souhlasím :-) my se totiž bereme taky v pátek 13.9.2013 v 13:00 :-D Takže jen do toho ;-)
Odpovědět
@sheraky Co my na to? Nic, udělejte si to jak chcete, je to den jako každý jiný ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
neřešim a nevěřim...svatbu máme na pátek 13.6. 2014. :-)
Odpovědět
13 je pro nás šťastné číslo, své ano si také řekneme 13.- 13.9.2013 ve 13.00
Odpovědět
Já jsem koukala, že je tu hodně sobota 14tého :) Máma mě tedy na ni taky přesvědčovala :-D Ale má smůlu 8-)
Odpovědět
@im4fun Jj a přicházím na to, že tuhle informaci neví více lidí. Určitě je to zajímavé obohacení informací a člověk hned více ví. :-)
Odpovědět
Jo to o Vás. Tak dotoho ;-) .
Odpovědět
Pro spoustu lidí je pátek 13tého šťastný den. Tak proč by neměl být pro Vás? Pokud tedy nejste Templáři... ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
taky o něm dost přemýšlíme, protože nás na daném místě nechtějí oddat v pondělí 16.6. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@terysek44 také se bereme v pátek 13.9.2013 ve 13:00 :D takže @sheraky v klídku do toho a nenech si to zkazit nějakou hloupou pověrou ;-)
Odpovědět
Ahoj, pátku 13. bych se nebála, ale spíš toho, kde budete mít svatbu. My máme vše na jednom místě a proto bych v pátek nechtěla, aby mě v sobotu hned ráno neprudili, že máme vyklidit pokoje, že musí chystat další svatbu .. Což když jsme hledali místo, tak nás na to upozorňovali, tak jsme nechali sobotu 14.6. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mě by ani tak nevadilo, že se jedná o pátek 13., ale celkově, že se jedná o pátek. Někdo by se třeba nemohl uvolnit z práce atd. (kvůli hostům). Na pověry nevěřím! :) Máme svatbu den po...14.6.2014
Odpovědět
Profilova fotka
V pohodě...nikdy se mi v pátek 13. nic zlého nestalo a moje mamka a kamarád se narodili v pátek 13. a nevypadá to, že by je to nějak poznamenalo.;) Takže hurá do toho!
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim, nevesty. Pokud mate termin svatby 13.6.2014 a hledate jeste hudebni kapelu, pak Vam mohu nabidnout nase sluzby. Vice o nas v mem profilu nebo rovnou na webovkach... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim, nevesty. Pokud shanite na tento termin (popr. i jiny) svatebni kapelu, pak Vam mohu nabidnout sluzby te nasi. Jsme kapela Bosaci z Pribrami, odehrali jsme cca 220 svateb po cele CR. Ceny vice nez sympaticke, pokud porovname ceny za dj versus kapela (vyhody a nevyhody ted neresim). :o) Pokud se budete chtit na cokoliv zeptat, poradit, treba i doporucit misto, napiste nebo mrknete na nase webovky. Pozor! Svatby v tydnu (pondeli - ctvrtek) maji u nas slevu!! 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli svatbu v pátek 13.9.2013 ve 13 hodin a svatební den byl úžasný :-) Ostatně i kdybychom měli svatbu v jiný den, jelikož by byl svatební, byl by taky úžasný... Takže si myslím, že datumem se nic nemění :-) Přeju mnoho štěstí a krásný svatební den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mela jsem se vdat v patek 13.12.je to povera.chute do toho...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky také jsem zvažovala sobotu 14.6. nebo pátek 13.6. přišlo mi to celkem vtipné. Jenže pátek mi přítel zatrhl a v sobotu nemůže fotografka, takže na konec to bude pátek 6.6.2014. V numerologii z něj vychází číslo 1 a to je začátek, tak myslím, že shodou náhod jsme dospěli k moc pěknému datu ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Nepřijde mi to divné, bereme se 13.12.2013 ve 13 hodin :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
to že je to pátek by mě nevadilo, on je to totiž můj narozeninový den a ten den neřeším nic a ani na tohle nevěřím...je teda pravda,že jsem minulej pátek měla při pečení chleba ale opravdu pech s těstem :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim Vas. Pokud hledate na tento termin hudebni skupinu, pak bych Vam nabidl nase sluzby. Jsme hudebni skupina Bosaci z Pribrami, mame za sebou pres 200 svateb (celkove pres 800 akci) po cele CR. Siroky repertoar, ziva kapela za zajimavou cenu. Vice v mem profilu nebo na webovkach. Dekuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?