Svatba v létě, ještě není nic zařízeno. Je to reálné?

Ahoj, na konci ledna mě přítel požádal o ruku. Ráda bych dodržela tradici, že by svatba měla být do roka, ale nechci se vdávat v zimě, tak by ideální bylo letos v létě, příp. ještě v září. Ale zatím nemáme nic zařízené, zatím jsme ve fázi vybírání místa (rodiny máme z druhého konce republiky, tak je to složitější). Takže bych se chtěla zeptat, jestli si myslíte, že je reálné to stihnout všechno zařídit. Svatbu chceme někde mimo radnici, třeba na nějakém zámečku nebo zámecké zahradě nebo i jinde. Svatba bude malá, max. 20 lidí, ale pro všechny bude nejspíš třeba ubytování (nebo alespoň pro polovinu).. Takže upřímně, je to možné stihnout nebo se máme raději smířit s tím, že to odsuneme na příští rok? V podstatě by to ničemu nevadilo, brát se nemusíme :-) , ale řekli jsme si, že není důvod to odkládat.. PS. To nejdůležitější, šaty, už mi visí ve skříni od minulého týdne :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@elineckaaa je to úplně reálné, nejdůležitější je zamluvit termín, a popř. restauraci,my máme máme svatbu za 3 týdny a začali jsme jsme plánovat v lednu, dokonce jsme byli v lednu zamluvit termín a na začátku února restauraci, neboj všichni blázní rok předem ,ale všechno se dá zvládnout i za měsíc :)
Odpovědět
Já myslím, že hodně záleží, na jakém místě by to bylo a který den. Já jsem třeba v říjnu psala do několika restaurací ohledně hostiny na 20.6. a ve většině lepších restaurací už bylo plno, a to máme termín v pátek. Červen je ale hodně žádaný termín, v září už by to mohlo být lepší.
Odpovědět
@elineckaaa Raálně jde svatba připravit velmi rychle.Klidně i do měsíce.Ale problém bývá s dodavateli.Záleží zda máš konkretní představu a té se nevzdáš,nebo prostě vyhledáš co je volné
Odpovědět
Profilova fotka
Chtělo by to sebou hýbnout :) Plno dobrých míst, fotografů Dj..už bude zamluveno.. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@elineckaaa Určitě není potřeba nijak plašit, času je dost....nejprve si musíte ujasnit kde byste to chtěli mít a tam si zavolat na volné termíny, to Vám hodně ujasní datum svatby, protože spousta míst bude na léto již plná, ale nevěřím tomu, že by všichni všude měli plno :) Fotografa, kameramana, hudbu, dorty atd. podle mě seženeš vždy, možná to nebude ten "vysněný", ale lidí, co dělají dobrou a kvalitní práci je stále mnoho...určitě to bude stát nějaký čas to dohodnout, ale svatba se dá reálně zařídit během měsíce a znám pár, který to stihl během 3 týdnů a bylo vše super ;-)
Odpovědět
@elineckaaa Hlavně se nenech zmást,že většina plánuje rok i víc předem ,to má své výhody ve výběru místa i dodavatelů,ale zas z toho ročního plánování některé holky tak trochu zblbnou( nic ve zlém) ,protože rok řešit intenzivně svatbu je fakt zbytečné,protože málokterá zvládne zamluvit si nejdůležitější dodavatele a dát si pauzu v přípravách Myslím,že času máš habaděj
Odpovědět
mě přítel požádal 6. května a posledního srpna byla svatba pro necelých 50 lidí.....a ani jsme neměli žádného koordinátora, který by nám vše vyjednal objednal,, vyzvedl.....naopak - cukroví domácí, zdobení domácí, jmenovky, pozvánky jsme lepili sami...Nejdůležitější je podle termín - jak je termín a místo konání obřadu, tak se ostatní už sežene...nejlepší je prostě stáhnout si nějaký plánovač z netu a začít odškrtávat. Žít rok plánováním je podle mě zbytečné, protože rozhodně neplatí, že co se plánuje rok je lepší než to, co se plánuje 3 měsíce
Odpovědět
Profilova fotka
a taky záleží dost na tom, jestli si za všechno zaplatíš, nebo si budeš chtít vyrábět sama :)
Odpovědět
@elineckaaa Určitě se to dá zvládnout a myslím, že i docela v pohodě. Já jsem sice jedna z těch, která bude zasnoubená dlouho (rok), ale to jen proto, že my jsme takoví. Chtěli jsme si to užít, postupně o tom přemýšlet a představovat si, jak to chceme. Navíc jsme oba i hodně zaměstnaní, takže nemáme času nazbyt. Já jsem třeba fakt nezblbla, jak píše @ilonkaseda a dokázala jsem téměř půl roku neřešit vůůůůbec nic, jen jsem si užívala ten pocit zasnoubení. Ale je fakt, že jsou takové, které pak řeší i kdovíjaké pitominky, to asi jo :-D Takže pokud nejste jako my, že potřebujete na všechno hafo času, běžte do toho a nebojte se, že to nestihnete. Určitě stihnete ;)
Odpovědět
Děkuji za odpovědi, opravdu jste mě potěšili :-) Právě mě vyděsilo, že jsem všude četla, že už se musí plánovat minimálně rok dopředu. Takhle jste mě uklidnili a povzbudili k dalšímu hledání, než jsem se položila tento dotaz, seděla jsem zoufale u počítače a říkala příteli, že se s představou svatby letos asi budem muset rozloučit.. Takže moc děkuji a jdu hledat a psát a psát :-)
Odpovědět
@rainbow_x Moc ráda bych si udělala hodně věcí sama, určeitě přinejmenším svatební oznámení. Jsem hodně kreativní člověk, pořád něco vymýšlím, tak už se na to vyloženě těším. Akorát nevím co všechno se dá na svatbu vyrábět.. Napadlo mě i nějaká výzdoba, ale zajímalo by mě, jak to chodí, jestli vycházejí restaurace ohledně vlastní výzdoby vstříc nebo ne :-)
Odpovědět
@simone5 Taky si ten pocit zasnoubení hodně užívám a vůbec mi nevadí si ho vychutnávat i trochu déle :-) Ale zase se mi líbí i ta tradice do roka, a jak jsem psala, nechci se vdávat v zimě :-D Ale oba s přítelem vyhledáváme, oba chceme mít svatební den krásný podle představ, tak jsem zvědavá, jak se nám zadaří :-)
Odpovědět
Článek se načítá
já jsem zasnoubená od loňského dubna a z určitých důvodů jsme se dohodli, že svatba bude až příští rok v létě, tj. letos. Minulý rok jsem si jen zamluvila statek a v prosinci koupila šaty a letos v lednu zajistilo skoro vše ostatní a teď mám zase pár měsíců klid..
Odpovědět
Bud v klidu, me pritel pozadal o ruku minulou sobotu , a svatbu budeme mit na přelomu července, srpna... zatim nemáme ani termín... snad se domluvime pristi tyden a budu volat fararovi..... no a pak kdyz to bude potvrzeny zacnu vybirat saty a vse ostatni... v cajku. času dosti .
Odpovědět
@elineckaaa jéé, neplaš prosímtě :-D já trochu spíš jsem vždycky vyjevená, když jsem tady v r. 2013 viděla statusy, že svatba bude toho a toho dne roku 2015 :-)) My si v červnu řekli, že teda na podzim jo. A v září bylo všechno v pohodě. Žádnej stres, všechno se stihlo úplně krásně. Vše jsme si zařizovali sami, taky jsme to nechtěli na radnici, lidí cca 25 a super vše :-)
Odpovědět
do léta času dost...;-) jenom si hned zamluvte obřad, hostinu, fotografa a hudbu, něco už možná bude zabrané, ale určitě bude z čeho vybírat
Odpovědět
Určitě to v pohodě stihnete, času máš ještě dost. My máme svatbu koncem června a teprve minulý týden jsem byla na matrice zarezervovat termín. A to budeme mít svatbu venku v přírodě, tak jsem musela zároveň zarezervovat penzion a ubytování pro polovičku hostů - přítel je ze Slovenska. A do toho jsme nebyli vůbec flexibilní co se týče datumu. Teď už jen najít šaty pro mě a zbytek se už doladí za pochodu :-) Pokud netrváš na určitém datumu nebo místě, tak určitě budeš mít z čeho vybírat ;-)
Odpovědět
To máte ještě fůru času :-) My si stanovili termín na konci března a svatba byla na konci července. A vše jsme si zařizovali sami (tedy já jsem zařizovala). Jen to chce domluvit se s případnými hosty, o které hodně stojíš, aby už neměli naplánovanou dovolenou. To jsme třeba taky trochu zohlednili při vybírání termínu.
Odpovědět
Profilova fotka
@mikhael bohužel i září je dost napráskané, jak už bylo napsáno, záleží jeslti Vám nevadí svatba např. ve čtvrtek a pak si myslím že to jde velice rychle ;-) já jsem ráda že na to mám rok času(máme to přesně do roka :-) a stihnu si vše řádně rozmyslet :) ale myslím že reálně to je určitě, do toho! :-D
Odpovědět
@elineckaaa Kolegyně zvládla naplánovat svatbu během dvou měsíců, takže opravdu si myslím, že je času dost. Já to tak sama plánuji. V lednu jsme se s přítelem bavili, že bychom se v září chtěli vzít, ale zatím jsme nic nezařízovali. Necháme tomu prostě volný průběh :-) V podstatě téměř každý starosta má právo oddávat, akorát se musíš domluvit s příslušnou matrikou, pod kterou obec spadá, aby se někdo z matriky dostavil. Takže pokud vyloženě netrváš na tom, že musíš mít svatbu na zámku nebo v obřadní síní okresního města, tak ani s termínem nebudeš mít problém. Za prvé si vyber místo obřadu a hlavně termín. Pak co nejdříve zajisti ubytování a hostinu a zbytek věcí jako fotograf, dort, květiny, šaty, kadeřnice můžeš ředit pomalu za pochodu. Teda pokud nemáš představu že musíš mít toho a toho fotografa, bez kterého se nevdáš.
Odpovědět
Zvládnout se to určitě dá. Ale dle sebe můžu tvrdit, že ač jsem byla požádána v srpnu a zdálo se, že je času dost, utíká to a moc toho ještě nemáme. Pravda, Místo obřadu, hostina, fotograf, termín na matrice, ženich oblek... to máme. Ale pak už nic, resp. nevěsta nemá zatím zhola nic, jen konečně představu o šatech (jsem ve fázi vybírání švadleny), představu o kytce, vybrané barvy dekorací.
Odpovědět
Myslim, ze nejvic zalezi na tom, jak konkretni mas predstavy a jak oblibene datum si vyberete. Ja jsem napriklad zasnoubena od srpna minuleho roku a na zacatku zari jsem zamlouvala misto (cele to budeme mit na statku). Tento mesic to vypadalo, ze budeme muset hledat jine misto a uz se mi nic nepodarilo sehnat. Vse, co by vyhovovalo, bylo volne az od rijna. Ale... ja mela dost konkretni a narocnou predstavu na misto a co nam tam povoli vlastniho (tim mysleno vlastni catering a vlastni piti). Pokud nemas navymyslene nejake specialky, tak bych se toho vubec nebala :)
Odpovědět
Profilova fotka
Z vlastní zkušenosti vím, že i luxusní svatba se dá zařídit za tři měsíce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím. Pokud budete hledat kapelu a ještě ji nemáte, mrkněte do mého profilu či rovnou na webovky. Máme široký repertoár, příjemné ceny, odehráno více jak 220 svateb. ;-) Hezký den.
Odpovědět
Profilova fotka
Hudební skupina Bosáci Ještě máme volné termíny: 4.4., 5.4., 11.4., 12.4., 18.4., 25.4., 2.5., 3.5., 9.5., 16.5., 13.6., 11.7., 18.7., 1.8., 2.8., 9.8., 15.8., 22.8., 29.8. Jestli jeste hledate kapelu, mrknete na nase webovky. Siroky repertoar, bohate zkusenosti za prijatelne ceny. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@elineckaaa Ano je to reálné. Ráda pomohu jak s výběrem místa, tak i zařízením matriky, a dalších záležitostí kolem organizace svatby. Napište mi své představy a určitě něco vymyslíme.
Odpovědět
Profilova fotka
@elineckaaa Ano je to v pohodě stihnutelné, zařizuji svatby i za 3 měsíce :-) Klidně se ozvěte, kromě svatebního eshopu s kompletním sortimentem zařídíme i ostatní položky :-) Mrkněte na web a napište ráda Vám pomůžu.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud nemáte ještě místo na svatbu, mohu Vám nabídnout náš penzion. Obřad můžete mít zde na zahradě, nebo v nedalekém městě Slaný, kde je nová obřadní síň (jako na zámku). Náš penzion se dá pronajmout celý, takže by bylo vše ve Vaší režii, můžete si dovézt vlastní jídlo, pití, výzdobu. Vše jak si budete přát. Ubytování je velice příjemné a kapacita je 30 lůžek + 4 přistýlky. Podívejte se na naše stránky, nebo mne můžete kontaktovat a já Vám zodpovím veškeré dotazy. I cena je velice příznivá. Termínů také máme dost. Můžeme zajistit kapelu i svatební koordinátorku, výzdobu, kytice, zákusky, občerstvení atd. Pěkný den Lucie Pokorná
Odpovědět
@agropenzion Dobrý den, můžu se zeptat, jakým stylem by u vás šla svatba pořádat? Máte k dispozici kuchaře i obsluhu, ale např. nápoje bychom si mohli zajistit sami?
Odpovědět
Profilova fotka
Máme k dispozici velkou kuchyň vybavenou pro cca 100 lidí (nádobí, skleničky atd. ) a jídlo by bylo zajištěno formou cateringové služby. Takže by byla zajištěna i obsluha. Záleží jak chcete jídlo pojmout, zda klasicky oběd a večeři, nebo formou švédských stolů. Podle Vašeho přání bych to zjistila u cateringové firmy a poslala bych Vám jejich nabídku. Nápoje si můžete zajistit sami, to není problém.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?